Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Canm neyapiyosun oraya gidince.neler bekleniyo senden.
Butun cocuklarlami ilgileniyosun yoksa 1 tanesiylemi.haftada kac gun gidiyosun.
Ben isterim gonullu anne olmak tabiki.
Sen bildikleri yaz bize.ben olmazsa kurumada danisirim

Sanırım ilgilenme kısmı ihtiyaç doğrultusunda oluyor. kimi gönüllü anneler mesela sadece ders çalışmaya destek oluyorlar, kimi daha küçük yaşgurubuyla toplu ilgilenip ihtiyaçlarının giderilmesine yardımcı oluyor. ben neye ihtiyaç varsa demiştim. hatta birrebir ilişki içinde olmaktansa gurup ders çalıştırmayı yarın birgün gidemezsem diye daha kolay bulmuştum. kız/erkek/yaş/tek/gurup hepsin farketmez dedim. İlk başta bir form doldurduk, orada ne kadar sürede bir gidebi,leceğiniz, hangi konularda destek olabileceğinizle ilgili sorular oluyor. ben ev hanımı olduğum için haftanın herhangibir günü olabilir, haftadabir gelirim diye seçmiştim. Görüşmeler ve sonrasında evrak hazırlama süreci...

Evrakları teslim etmeye gittiğim gün 9 yaşındaki oğlumla tanıştırdılar :) ogün sadece 10 dk falan görüştük. sonraında haftada 1 gün ama aynı gün ve aynı saatte kuruma gittim. sabah 9 sularında gidiyordum, 11,5-12'ye kadar beraber vakit geçiriyorduk. oyun oynama, kitap okuma veya sohbet etme size kalmış... ben giderken çocuk dergileri alıyordum, hem okuma hem de içinden çıkan oyunları oynama zaman geçirirken faydalı oluyordu. ama bunun yanında maç da yapıyorduk veya balonu yere düşürmemece oynuyorduk. kurum hediyeye izin vermiyor ama giderken ufak tefek mesela resim defteri boya vs götürüyordum, resim yapıyorduk vs.

Çocukla iletişiminiz geliştikçe ve ziyaret sürenin uzadıkça, kurum da uygun görürse veya bulunduğunuz kurumda bu uygulama varsa (her kurumda farklı işliyor dediğim gibi ihtiyaçla alakalı sanırım, ben kendimden örnek veriyorum) önce bir saatle başlayarak dışarı çıkarma hakkınız doğuyor. bu arada tabi eve gelip ev ziyareti vs de yapılıyor, görüşmeler devam ediyor. Yani gönüllü olarak da dosyamız açık orada.

şimdi benim küçük adamı sevgi evine yerleştirdiler. yani kurum dışında bir evde, 6 çocuk kalıyorlar artık. bu nedenle görüşme hakkımız ayda 1 güne düştü. ama o günü tam gün dışarda geçiriyoruz. şimdi valilikten onay bekliyorum, onayım çıkarsa hafta sonları yatılı alma hakkım da olacak.

tabi bunlar hep karşılıklı talepler doğrultusunda şekilleniyor. internette okuduğum kadarıyla bazı yerlerde bırakın yatılı almayı, dışarı çıkarma hakkı bile verilmiyor. ama sanırım iş biraz da devamlılıkla alakalı. herşeyden önce çocuğun psikolojisi önemli, eğer size alışırsa ve siz gitmeyi bırakırsanız ogüne kadar giderek sağladığınız faydalar bitiyor, zararınız bile olabiliyor bir kez daha terk edilme duygusunu yaşayacağı için...

ama bir de şu yanı var, sadece o size alışmıyor, siz de ona alışıyorsunuz, siz de onu seviyorsunuz. hele ki bizim durumumuzda, zaten sevgimizi yıllarca bir çocuğa verebilmenin hayalini kurmuşken zaten aksi olamazdı bence :)

kızım geldiğinde hazır bir abisi olacak inşallah, asla küçük adamımı bırakmam, bırakamam ki... yazarken bile gözlerim doluyor. Çok çok farklı bir sevgi...

Canım bu konu için nere ile görüşmemiz gerekiyor peki

Canım bu konu için nere ile görüşmemiz gerekiyor peki

Ben çocuk esirgeme kurumunu aramıştım ama burada yuva, evlat edinme, koruyucu ailelik vs hepsi aynı kompleks içinde yer alıyor. Alo 183'ü arayarak ilinizde konuyla ilgili nereyle görüşmeniz gerektiği hakkında bilgi alabilirsiniz

Sira size tahmini nezmn gelir.
Cabuk ilerliyomu sizin orda.
Bide kizmi erkekmi siraniz 12ydi
kaç gündür internete girmemiştim ... kızımız gelecek inşallah... sıralar belli olmuyor şansa kalmış çok çocuk gelirse erken alıyorsunuz arkdşım 1 buçuk senede aldı.... bizim sıra ilerlememiş biz terk istedik terklerde sıra yavaş ilerliyor ama bu kış değil seneye kışa gelir diye tahmin ediyorum bellide olmaz belki bu yaz gelir çok çocuk gelirse...

hayırlı olsun tüp bebek yaptıracaksanız size önemli bi bilgi tavsiye vermek isterim ben 3 kez yaptım sonuncu tuttu düştü ... tüp bebek koyulduktan snra eve gelince mutlaka jelinizi sıkın ve tüp bebek konulduktan snra kalçadan iğne yapıyorlar bu herkese yapılıyor tutmasını kolaylaştırsın diye aynı iğneyi ertesi sabah göbekten vurdurun dktradan isteyin benim en sonuncu öle tuttu öncekilerde dktrum o iğneyi yaptıırtmamıştı kızdım bile neden öncekilerde vermediniz dedim tutar diye vermedim dedi genelde dktrlar vermek istemiyorlar tekrar gidin diye ticarete dökmüşler ne yazıkki umutlarımızla oynuyorlar mutlaka om iğneyi yaptırın umarım tutar haberinizi burdan paylaşın güzel haber inşallahhhh

ayyy çok sevindim benimde 12 ama umudum yok seneye kışa gelir belki diyodum bu yazıyı okuyunca bende heveslendim yaaa

Allah Razı olsun canım ilgin için ben çok tedirgin im suan ins tutar aynen kuzum ilk kez olacak bu bile mucize benim için çünkü hiç çıkışımız yoktu tanıştık spemrleele ☺artikk bakalım hakkımızda hayırlısı hepimiz için umutlu mutlu günler olsun ins siz de en yakın zamanda bebisinize kavusursunuz arkadaşım.cok TESK. Değer görüp cevap yazdığın jcin

konyada 8 aylık erkek bebegı annesı esnafa bırakmıs tuvalete gıdıcem bahanesıyle ve terk etmiş cokta güzel bir bebiş Allah yardımcısı olsun .sosyal hızmetlere teslım edılmıs ıns hersey hayırlı olur bebıs ıcın

Evet Bend3 dün izledim haberlerde Rabbim geleceğini parlak etsin yavrum un çok tatlı ydi masallh kuzuya❤o ann çocuğa değilde annesine Vicdanın olmasına üzüldüm sakin bana kızmasın kimse ama vicdan sifirdi bunu hissetjmvyabru için sevindim..annelik bunu dedirti bana aklım başıma tam getirdi yani...

Bizdeki gelisme; basvurudan sonraki 2.gorusmemiz icin randevu aldik.telde uzmanimizi ogrendim.dosyamizi teslim edicez.randevu almak istedigimizi soyledim.ben burda okudugum kadariyla 1 aya anca randevu alabiliriz saniyodum.ama paxartesine randevu verdi uzmanimiz saolsun.cook sevindik.
İnsallah dosyamiza okey verir.eksik biseyimiz cikmaz diye umit ediyoruz.
Biran once siraya girmek tek derdimiz.
Dosya teslim tarihinden itibaren soraya gircez dimi arkadaslar

Zaman su gibi akıp geçer inşallah,herşey gönlümüzce olur:)Prosedürler yoruyor ama kolay birşey yok,sonunu düşününce kolaylaşıyor.Biz daha evrak teslim edemedik.Evrakları verince bir görüşme daha oluyor anladığım kadarıyla,peki o görüşmeye de randevuyla mı gidiyoruz?

Aminn insallah hepimizin bu yoldaki ugraslari kolay ve hemencecik olur.
Biz pazartesi gidicez bakalim daha sonrasinda ne isticekler hic bilmiyorum.tabi bide evraklarimizla ilgili bi sorun olmazsa tabi diger gorusme icin bilgilendirirler bizi.insallah sorunsuz gecer.
Heralde daha sonraki adim evziyareti olabilir.
Ama yinede tam bilmiyorum.
2.gorusmemizi yaptiktan sonra ogrenirim canm burdan paylasirim yine.
Ama bilen arkadaslar yazsinlar tabi beraber ogrenelim.

Merhaba,16.06.2015 ilk müracaattan sonra 1 ay içinde evrakları mızı teslim ettik ve o gün form doldurduk , 03.08.2015 psikometri testi yapılacağı gün ev ziyareti oldu sabah hastanedeydik öğleden sonra yetkilimiz geldi .Bugün 23.10.2015 3.görüşmemiz oldu bugün çocukluğumdan bu güne kadar ailemiz, okul, işimiz, evlilik , tedavi süreci ile ilgili eşimle ayrı ayrı görüşme odasında 45 dak eşimin , benim ise 1.30 saat yetkilimiz ile gorusmeyide bitirdik tekrar ocak ayında görüşmemiz olacak ..sadece kesin olarak dediği 1 yıl değerlendirme olacak 1 yıl dan önce kesinlikle yerleştirme olmaz dedi.kaç kez görüşme olacak dediğimde ocak ayında yapacağımız görüşme son olabilir dedi bu günü de atlattık gelsin Ocak ayı; ) geçsin gitsin aylar :) kavusalım koklayalimmmm bizde yavrularımıza ....sevgiler hepinize

Slm Evet evrakları nizi teslim etmek için mutlaka arayıp randevu alınız. Sevgiler

Arkadaşlar bir sorum daha olacak:)Gerçekten bu süreçte binlerce korku ve soru kafamda geziyor.Ya olmazsa diye endişelenmemek elimde değil.Benim evimde kedilerim var iki tane.Acaba bir sorun çıkar mı ev ziyaretinde?Aranızda böyle bir benzeri durum yaşayan ya da bilgisi olan var mı?Herkes hayvan sevmiyor malesef ve kediler benim de hassas noktalarım.Kafam karışıyor açıkçası.

Evet canım bütün görüşmelere randevu ile gidiliyor

Benim de köpeklerim var :) yıllarca çocuğum oldu onlar, bir sorun çıkaralardı veremezdim, zaten bir yaşlı. Yalnız biz ev ziyaretine gelmeden, evrakları götürürken köpeklerin aşı karnelerini de götürdük, hatta resimler içinde onların da resimleri ve altlarında hikayeleri vardı. bizim uzman köpekten korkuyordu, hatta evde hayvan beslenmesini tasvip etmediğini söyledi. bunları ilk söylediğinde kafamdan aşağıya kaynar sular dökülmüştü. sonrasında eğer bebeğin sağlığına zarar vermeyecek şekilde bakılıyor ve gerekli tedbirler alınacaksa, diye devam etti, derin bir oh çektim. ev ziyaretimizi de sorunsuz atlattık.

İyi ya neguzel tek tek atlatiyosunuz.darisi basimiza.
Bizede 1 yil degerlendirme suresi var dendi.
Ama 1 yildan daha once bebeklerine kavusanlarda var o nasil oluyo.
Cok sabir lazim bize anlasilan cook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…