Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Hayırlısı olsun. Hoş geldiniz aramıza:))

Hayirli olsun simdiden.bizde evrak asamasinsayiz.kolay gelsin hepimize.
Hangi sehirden basvurdunuz

Canm orasi oyle tabide.esim terk olsun diyo.sonra ailesi cikarsa napariz diyo.kaygilarinda hakli ama sonucta cogu kisi bunu dusunur herkes terki secerdi.bakiyorum listeye hep terk/riza tercih etmisler.
Siz nasil karar verdiniz bu ayrimda

Hayatisiltisi bisey aklima takildi senin bilgin vardir.
Gecmis sayfalari okuyodumda bi uye bebegini baska sehirden almis.ucakla gittik falan diye yazmista ordan tahmin ettim.
Baska sehirden olabiliyomu.
Herkesin sirasi turkiye genelindemi ilerliyo yoksa sadece bulundugu sehirdenmi.

Bide terk/riza olayina nasil bakiyosun.terk olursa cokmu bekleriz.normalde erkek bebekte 1 seneyse tahmini 2 seneyi bulurmu

Hayirli olsun simdiden.bizde evrak asamasinsayiz.kolay gelsin hepimize.
Hangi sehirden basvurdunuz
İstanbuldan basvurduk hayirlisi insallah. Suanda beni zorlayam ozgecmis verilen evrak dahilinde soru cevap istemiyolar bende 4 sayfa kadar icimden geldiyi gibi yazdim umarim sorun vikmaz :)

İstanbuldan basvurduk hayirlisi insallah. Suanda beni zorlayam ozgecmis verilen evrak dahilinde soru cevap istemiyolar bende 4 sayfa kadar icimden geldiyi gibi yazdim umarim sorun vikmaz :)
Valla basvuruyu yaptigimizdan beri o ozgecmis gundemimizde :)
Daha bitiremedik bile.
Ben 3 sayfa yazdim.ama yazim kucuk kucuktur ondan az cikti.
Demin esimle birlikte okudukta sadece duygularimi yazmisim gibi bisey :))
Benmde pek icime sinmedi ama insallah sorun cikarmazlar.
Siz kiz/erkek riza/terk hangisini dusunuyosunuz

Valla basvuruyu yaptigimizdan beri o ozgecmis gundemimizde :)
Daha bitiremedik bile.
Ben 3 sayfa yazdim.ama yazim kucuk kucuktur ondan az cikti.
Demin esimle birlikte okudukta sadece duygularimi yazmisim gibi bisey :))
Ben once bilgisayarda yazdim henuz kendi yazimla yazmadim benimde yazim kucuktur benimde bu durumda saniyorum en faz 4 sayfa cikar. Acikcasi bizde esimle benim yazdiklarimi okuduk

Terk bebek cook uzun suruyomus burdan okudugum kadariyla riza bebek icin dusunduk.oz gecmis beni bayagi zorladi hayirlisi hakkimizda. Bakirkoy drvlet hastanesinden ran alicaz o jaldi en zoru sanirim

Canm orasi oyle tabide.esim terk olsun diyo.sonra ailesi cikarsa napariz diyo.kaygilarinda hakli ama sonucta cogu kisi bunu dusunur herkes terki secerdi.bakiyorum listeye hep terk/riza tercih etmisler.
Siz nasil karar verdiniz bu ayrimda

Öncelikle terk veya rıza hepimiz bu işi prosedürüne uygun olarak yapıyoruz ve kurum her zaman bizim arkamızda olacağını söylüyor. Bildiğim kadarıyla gerçekten de her zaman evlat edinen ailenin yanında destek oluyorlar mahkemelerde. Biraz da kader diyeceğim, terk bebekte de biyolojik aile, bulmak isterse mutlaka bulur. Yani kaygılarınızda haklısınız ama bu kaygılar terk için de rıza bebek için de geçerli. Kendi adıma bu kaygıyı şöyle hafifletmeye çalışıyorum. Biz şu anki heyecanlı hislerimizle böyle kaygılanıyoruz ama bebeğimizi sevgi, güven içinde büyütünce zaten o bizi terk etmek istemeyecek ki:)) yani bu endişeler şimdi geçerli belki ama neticede o bizim çocuğumuz, her şey yolunda giderse (evet belki biyolojik ailesiyle tanışmak isteyecektir ama) bizi bırakmak istemeyecektir. Rıza bebek istenmesinin en büyük avantajı dediğin gibi sıranın hızlı ilerlemesi ama bir de allah gerek göstermesin ama genetik bir hastalık olursa, biyolojik ailenin kim olduğunun bilinmesi de çok yararlı olacaktır.

Bildiğimi sizinle paylaşayım:))
Başvuru formlarını doldururken size soruyorlar bunu. Başka ilden de ister misiniz diye. Bunun şartı sizi aradıkları gün (ya da mazeret gösterip ertesi gün) o şehire gitmiş olmak. Sizin sıranız başvuru yaptığınız ilde ilerliyor. Ancak şöyle bir şey demişlerdi. Eğer İstanbul gibi büyük şehirdeyseniz diğer illeri de seçmeniz çok bir şey değiştirmiyor çünkü diğer illere de İstanbul'dan destek verilebiliyor.
Evet terk bebek için sıra daha yavaş ilerliyor. Diğer mesajlarımda bununla ilgili yazmıştım. Sevgiler:))

Tercih yaparken soruyorlar sadece yaşadığınız şehir mi,Türkiye geneli mi diye. yaşadığınız şehri seçerseniz şehirdışından bebek alma şansınız olmaz. ama ne seçerseniz seçin kendi şehrinizde sıraya giriyorsunuz. şehirdışı seçmenin şu avantajı var, misal sıranız diyelim ki 9'a düştü ve şehirdışından bir bebek haberi geldi kuruma; sıra dosyasını açıyor ve şehirdışından bebek kabul eden ilk aileyi arıyor. yani siin sıranız 9, şehirdışını kabul etmişsiniz ve sırada sizden önce şehirdışı kabul eden aile yoksa sıra otomatik size gelmiş oluyor, ertesi gün gidip bebeğinizi alıyorsunuz. ama herşehir dışı kabul edene şehirdışından gelecek diye de birşey yok. Biraz da şans tabi aba şansımızı yükseltmek adına biz tüm Türkiye dedik.

Terk/rıza konusuna gelince daha önceki sayfalarda da defalarca yazdım aslında, ben ona da farketmez dedim. terk bebek derseniz öncelikle bekleme süreniz nerdeyse 2 katına çıkıyor, bazen daha bile uzayabiliyor. Yularda arkadaşımızın da dediği gibi bu mobesse kameraları, ayrıca aile hekimlerinin hamilelik başlangıcından itibaren yaptıkları takipler vs ile, bir bebek terk edilmiş olsa bile, görüntüler veya kayıtlardan anneye veya bırakılana ulaşılabiliyor, hem ceza alıyorlar hem de bebek terk bebek statüsünden çıkıyor. terk ediln bebekler ne yazık ki çoğunlukla hayatlrını kaybediyor, bir kısmının da ebeveynlerine ulaşıldığı için (terk statüsünden çıkması nedeniyle) terk bebekte bekleme sırası çok çok daha uzun oluyor. ve her geçen gün yeni yerlere yerleşirilen kameralar, yeni takip sistemleri ile bu süre daha da uzayacaktır diye düşünüyorum.

Kaldı ki, sıra beklemeyi saymayalım, terk edilen bebek aranmaz, aranmayacak diye bir garanti de yok. Risk her iki durumda da var. ama oranlamaya kalkarsak o kadar az ki, istatiksel bir veri bulamadım ben ikisi için de. Aklınıza kötü şeyler getirmeyin, pozitif düşünün :) Bu arada diyelim çıktı doğuran kişi ben vazgeçtim dedi, haa madem öyle geri al diyen de olmuyor,çocuğun çıkarı ön planda tutuluyor. zaten birkez bıraktığı için ekside başlıyor değerlendirme. ona sizden çok daha iyi bir ortam ve şartlar sunabiliyor olması lazım. aksi takdirde zaten hiçbirşey olmuyor.

Diğer yandan terk edilen bebekte aile ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmuyor. mesela kötü senaryoları verecek olursam aile içi tecavüz sonucu mu doğdu, ailede kalıtımsla bir akıl hastalığı var mıydı, anne hamilelik esnasında uyuşturucu kullandı mı, doğumda bebek hiç oksijensiz kaldı mı vs gibi ilerdeki yaşamını etkileyecek bilgilerin hiçbirine sahip değilsiniz. ama rıza ile bırakılan bebeklerde bu tip bilgilerin hepsi kurumda yer alıyor ve kriitik bilgiler olduğu için bebek görülmeden sizinle paylaşılıyor.

ben terk/rıza farketmez dedim ama hep baştan beri gönlümden geçen rıza bebek. zaten terk bebek çok az çıktığı için yüksek ihtimalle rıza bebek gelecek bana.

Umarım karışık yazmamışımdır :) sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım tekrar :)

Yani dimi hem birak cocugu sonrada cik ben geri istiyorum de.ee o cocugun pskolojisi nolcak.
Anne baba bildigi aileden alinacakmi.
Eger boyle bi kanun varsa cok sacma.
Daha iyi sartlari bile saglasa biyolojik aile vermemeleri gerekiyo bence.

Bize gelince biz yinede terk isticez.biliyosunuzki bu tek basina karar verilecek sey degil.esimin aklinda soru isareti kalsin istemem.
1 sene beklemeyizde 2 sene bekleriz napalim.

Canm zaten benm endisem ilerde ailesini ararmi endisesi degil.zaten enbuyuk hakki arayabilir bulabilir bisey diyemem.
Daha erken bi zamnda bulunmasini istemem ama.
Tabi riza kararini tercih edenlerin kafasini karistirip uzmek istemem.bana kalsa bende riza terk farketmez derim.cunku biliyorum rizayla verilen bebekleride geri gelip almiyolar.alsalar vermezlerdi zaten.
Ama bitek benm kararim degil bu.
Esiminde dusunceleri cok onemli.
Yeterince uzuldu yiprandi bide bunu dusunmesini istemiyorum.icinin rahat olmasi benm icin daha onemli.bekleme suresi uzun cunku.

Ya arkadaslar 2 3 kisi giriyoruz foruma.
Kimse gelmiyo artik.
Sirasini bekleyen haber alan kimsemi yok.

Terk bebek cook uzun suruyomus burdan okudugum kadariyla riza bebek icin dusunduk.oz gecmis beni bayagi zorladi hayirlisi hakkimizda. Bakirkoy drvlet hastanesinden ran alicaz o jaldi en zoru sanirim
Biz ilk is bakirkoydeki rapora basvurduk.2 ay sonrasina pskoloji testi icin randevu verdiler.bide daha o test sonucu cikacakta kurul toplanacakta.
Yani kuruma yetismiyo o rapor.
Orda size randevu kagidi vericekler gittiginizde.o kagidi dosyalarla birlikte kuruma verirseniz oluyomus.sekreter oyle demisti bize.
Size tavsiyem biran once bakirkoyden randevu alip gitmeniz.sabah gidin ozellikle.
Pskiyatriden ameteme yonlendiriliyosunuz.ametem ogleden once kan alip ogleden sonrada raporu veriyomus hemen.
Biz ogun gittigimizde yetisemedik oyuzden yarin ametem icin tekrar gitmek zorundayiz

Herkese ve sizede hayırlı olsun.. Ben o özgeçmişi 10 sayfa yazmıştım eşim 2 sayfa.. Ben önce kendimi sonra ailemi tanıttım.. Sonra da doğduğumdan itibaren hayatımı anlattım.. Nerede okudum hangi şehirlerde yaşadım.. Beni etkileyen olayları(mutlu olduğum olayları) yazdım.. Sonra eşimle nasıl tanıştığımı ve evlat edinme kararını alana kadar ki sureci anlattım.. Ve kararı aldığımızdan sonrasını bebeğimle yapacaklarımızı yazdım..

Cok tesekkur ederim.bende bizbize kaldik sanmistim :))
Farkli bi ses cok iyi oldu.yoksa hayatisiltisinida bunaltip kacirmaktan korkuyodum :))
Ben once bos bi kagida yazdim yazdim cok uzun olmustu.sanki gereksiz seylerle doldurmusum gibi geldi.
Bende kisalttim biraz.
Sizce azmi olmus 3 sayfa.
4.sayfayida yazcam ama.
Ama okudumda yazdiklarimi sadece bebek izlemimden ve duygularimdan bahsetmisim.
Sizce sorun yaparlarmi.
Yani nebilim buyudum okudum soyle yaptim boyle yaptim oyle seylere girmedim pek.
Niye yazmadiniz bunlari derlermi

Yanlış anlaşılmasın, ben sadece kararımı verirkenki düşüncelerimi yazdım. önemli olan içinizin rahat etmesi... Mesela benim eşim de sağlık problemi olan bebek istemedi, ikiz istemedi, kardeş istemedi... bana tek başıma karar verdirseler ben hepsine olur derdim. biz nasıl anne olacaksak eşlerimiz de baba olacak, onların da içleri rahat etmeli tabi ki :)

benim özgeçmişte onküsür sayfa sürmüştü :) aynen C cnrdfn gibi nerde ne zaman doğdumdan başladım, okuduğum okulları, eşimle tanışmamızı, iş deneyimlerimi de yazdım. bu sırada listedeki soruları da örnekleyerek cevaplamış oldum. mesela küçükken annemin bana yemek yedirmek için hep kitap okduğundan, kitap okuma sevgimin bundan kaynaklandığını düşündüğümden ve kızmın okumayı sevmesi için aynı yollu deneyeceğimden bahsettim :) sonra da paragraflar halinde çocukla ilgili beklentileriniz vs ile ilgili soruları cevaplamıştım. eşiminki çok daha kısaydı, tek paragraflık doğdum okudum çalıştım bilgilerinden sonra ikişer-üçer cümleyle soruları cevaplamıştı. biz bir sorun yaşamadık özgeçmişle ilgili

bu arada bunalmam kaçmam merak etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…