Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Bekleme süreci beni resmen korkutuyor.Daha dün bir bugün iki ve sabırsızlanıyorum şimdiden.Allah sabırlar versin bizlere..Bir de bu sürede alışveriş etmezsem çatlıcam ama alışveriş etmek de çok mantıklı gelmiyor.Alışveriş esnasında muhattap olduğumuz kişilerin hamile zannetmesi ya da hamilelik soruları da cabasıı..Çevre yardımdan ziyade işleri zorlaştırmayı seviyor.Enteresan günler bizleri bekliyor:))

Slm kızlar nasılsınız benim size bi sorum olacaktı biz haziran ayında başvuru yaptık evrakları falan teslim ettik ama hala ev ziyaretine gelmediler başvuru yaptığımızda hemen bir aya kalmaz geliriz demişlerdi ama hala gelmediler sizin ev ziyaretlerini ne zaman oldu kaç kez aradik bekleyin gelicez dosyaniz işleniyor dediler ne bitmez dosyaysa artık beklemek beni öldürüyor: (

Slm hayırlı olsun öncelikle , ev ziyareti il den ile yogunluğa göre değişiyor bizim 1 ay da gelmişlerdi. Ama sabırlı olmak gerekiyor uzunnnnn bir bekleyiş olacak çünkü sevgiler

Ev ziyareti ilden ile değişmekle beraber, yazın işler biraz yavaş işliyor, malum tatil dönemi. okul açıldı izinler bitti derken de geçen hafta zaten tatil oldu, bu haftadan sonra yavaş yavaş işlemler hızlanır diye düşünüyorum.

6 sonra bile ev ziyareti olabilir ama siz zaten sıraya girmiş olduğunuz için çok stres yapmayın, ev ziyaretinden sonrası tıkır tıkır işleyecektir

Slm hayırlı olsun öncelikle , ev ziyareti il den ile yogunluğa göre değişiyor bizim 1 ay da gelmişlerdi. Ama sabırlı olmak gerekiyor uzunnnnn bir bekleyiş olacak çünkü sevgiler
Sağol cnm insallah zaman hızla geçer bebislerimizi kucagimiza alırız

Sıraya ev ziyaretinden sonra girilmiyormu bize öyle dediler onayı alıp sonra sıraya gireceksiniz dedikleri için zaten sıkıntı yapıyorum sıraya girdikten sonra beklemek daha iyi diye bunu öğrendiğim iyi oldu çok çok tesk ederim

Kızlar, biberon konusunda ben Dr.Brawn ın ıcı çubuklu olan cam biberonunu ve Avent cam olmayan modelini almıştım. Bir de kızımı yuvadan alırken verdikleri normal bir biberonu vardı.. Çok şükür hiçbirini ayırmadı kızım.. Birkaç tane biberon iyi oluyor acıkcası. Bizim biri anneanede duruyor. Biri sürekli çantamızda duruyor, biri evde falann :) Emzik konusunda da başta şöyle mi olsa böyle mi olsaa pek düşünüyordum ama gerek kalmadı. Bakkal emziğini bile emiyor yavrum :) Biraz büyüyünce emzikleri beşer onar alıyorsunuz zaten.. Çünkü sürekli kayboluyor.. Kayboluyor değil minikk faremm oraya buraya atıyorr.. Temizlik sırasında yatak altlarından, koltuk diplerindenn toparlıyoruz yine :)
Bez olarak prima yenidoğan kullanmıştım başta.. Hala prima kullanıyorum beyaz paketlerden, 4 numaradayız şuan :) Eşim netten indirimli siteleri takip edipp kolilerle bez alıyor :)
Mama olarak da golden goat keçi sütlü mama kullandık hep.. Şuan kızım 1,5 yaşında , yemek yiyor herşeyi ama üstüne tatlı gıbı mamayı da arıyor.. Golden Goat devam ediyoruz az da olsa..
Beşik olarak , yatak odamız çok geniş olmadığı için ufak bir beşik seçmiştik ama çok memnun da kaldık.. Monthacare sallanan ahşap beşik.. Ekte resmini yolluyorum.. Ayrıca odasına da ikea sallanmayan beşik aldık.. O da ekte.. Hala onda yatıyor kızım... Küçük beşikte de kardeşi yatacak yakında kısmetse :) Oda takımı olarak almadık odasını.. Bir koltuk yaptırdık pofidik krem renk. Kanepe tarzı ama daha yumuşak bişey... Onun dışında ikeadan beğendiğim çekmecesinden falan aldım odasına... Şimdi ise kardeşi de geleceği için kreasyonlar artacak malum :) Gömme dolaplık uygun yer var odalarında, oraya göre dolap yaptırıyoruz...
Mama sandalyesi ve yürüteç chicco nunn bir akrabamız verdi memnunuz kullanıyoruz... Gerçi bazı bebekler mama sandalyesinde oturmaya bile tepkiliymiş. Şükür kızım ben yemek yaparken falan oturuyor yanımda bir süre onda. Önüne meyve falan koyuyorum, çubuk kraker vss, eğleniyor. Tabii üstünü başını yerleri batıra çıkaraa :)
Termos çok lazım oluyor. Çantada malum dışarlardayken sıcak su ihtiyacı.. :)
Şimdilik aklıma gelenler bunlar... Hepinize sevgiler..

Eklentiler

• besik mont.webp
    3,3 KB · Görüntüleme: 229
  • ikea besik.webp
    4,7 KB · Görüntüleme: 165

Aminn amin inş....
Mahkeme gunumuze 1 ay kaldı arkadaşım.. Çok heyecanlıyım... Sen daha önce, sizin mahkemenize biyolojik ailenin de çağrıldığını söylemiştin.. Böyle birşey hiç duymamıştımm. Neden gerek görüldü acaba.. Siz hangi aşamada öğrendiniz, direkt mahkemede mi gördünüz. Çok zor bir gün olmuştur sizin için... Başka bu şekilde örnek duydun mu? Açıkcası istemem böyle bir durum olsun... O yüzden meraktayım... İnşş bir mahkemede hallolur bu iş de kimliğimizi de alırız.. Kardeşinden önce çıkar inşş kızımın kimliği :)

İkeanin bu besik modelini bende cok begendim.on tarafi cikiyo diye biliyorum.yani buyuyuncede kendi girip cikabilir tarzda.
Ama sallanmiyo olmasi beni dusunduruyo.
Sallamak gerekebilir belki dimi.
Sizin ayriyetten bide sallananindan varmis.
Memnunsunuz yani besikten.
Hayirlisiyla mahkemenizde sonuclanir insallah sıkıntisiz bisekilde.
Guzel mutlu gunler diliyorum yavrunuzla.
Cok tesekrler paylasim icin.cok isimize yariyo bu bilgiler

evrak tesliminde sıraya giriyorsunuz ama sıra ile ilgili bilgi verilmiyor, onayınız esnasında öğreniyorsunuz sadece sıranızı :) içiniz rahat olsun :)

Arkadaşlar ben kreşte park yatak kullanmıştım bebek bölümünde.Aslında güzeldi ama büyük olursa güzel oluyor.Karyola mı kullanışlı park yatak mı sizce?Ben bir köşe takımı aldım bebek odası için küçük ve kullanışlı.Berjer yerine köşeyi tercih ettik.Çok pahalı da değildi.Eski köşe takımımızın yuvarlak bir parçası var oldukça büyük,onu da alt değişme için değerlendircem:)))Beşik konusunda emin olamıyorum.

Arkadaslar koruyucu ailelikle ilgili bilgisi olan varmi.
0_1 yas bebekleri koruyucu aileye verebiliyolarmi yani istersek.

Evet veriliyor, hatta Mutlu Tönbekici minnacık bir bebekken kızının koruyucu annesi olmuş (googleda ararsanız çilek bebekle ilgili maceralarını anlattığı köşe yazılarını bulabilirsiniz arşivden)

Ben park yataktan yana kullandım tercihimi :) Beşik belki daha şık duruyor olabilir ama belki bize geldiği aylarda bile kenarlara tutunup kalkabiliyor olacak. park yatağın alt kısmının derinliği daha güvenli geldi bana, parmaklıklara kol bacak sıkıştırma, başını çarpma vs derdi de yok. alt kısmını fermuar kapılı aldım, ileriki dönemde kapıdan yatağına girip çıkma şansı da olur böylece, tırmanma ve dolayısıyla düşme riski olmadan. üstelik portatif olması da hoşuma gitti ordan oraya taşıma şansımız var, yatak odasına ayrı bebek odasına ayrı beşik vs ihtiyacı olmuyor. oldu ki tatile gittini, bir omuz çantası halinde heryere götürebilrisiniz. gibi gibi nedenlerden şıklıktan öte kulanıma bakarak park yatak tercih ettim. evet ebatları farklılıklar gösteriyor, bazıları çok dar. alırken ebatı gözönüne alırsanız, bence uzun vadeli ve kolaylıkla kullanılabilir.

Tamda mutlu tonbekiciyi okumus bitirmistim cvp veren varmi diye topige bakiyim derken sen tavsiye etmissin :))
İlk 3 yazisini okudum arastiricam baska varmi diye.
Ya nebilim kafami kurcaliyo koruyucu ailelik.
Yani bi cocuga anne baba olmak icin ille soyismi bolumunde bizimmi ismimiz yazmali.
Neden cevreye kulak tikayip tabularimizi yikamiyoruzki.cokmu zor.
Neden kaygilari korkulari bikenara birakamiyoruz.
Sanki her hesabini yaptigimiz her dusunerek attigimiz adimlar kesin sonuclarmi veriyo.
Neden neden neden.

Sana baştan sona kadar katılıyorum. nüfus kağıdında ne yazdığı değil, yüreğinize nasıl yazıldığı önemli...

Facebookta koruyucu ailelerle ilgili birçok sayfa var. ben o sayfalar vasıtasıyla birçoğu ile görüşme fırsatı bulmuştum, hatta telefonda saatlerce dertleştiğim anneler de oldu o dönemde. aralarında 1 aylık bebek alan da vardı, 1,5 yaşında alan da, 10 yaşında alan da... Eğer aklınızda böyle birşey varsa, o sayfaları araştırın ve yazışın konuşun tavsiye ederim :) bu arada ist'daydın sanırım, istanbul koruyucu aile derneği var yine facebookta, oradaki bayan (ismini şuan unuttum ne yazık ki) oldukça ilgili, hatta toplantılar vs de düzenliyorlar oldukça faaller yani. onlarla da iletişime geçebilirsin

Canim seni tebrik ederim bu düşüncen için elbette söy isim önemli değil sen ona yürekten bağlanıyorsunuz söy bagının anlamı yok bence ama ailesiyle görüşebiliyor die biliom koruyucu aile oldugunuz çocuk yani aile istediğinde görecek goturceksiniz filan benim yüreğim kaldırıyor yanu ben elimdeki bir kuş a aşık biriyim demem oki evlat edinmek bu durumda heralde ön plana geliyor ve onca kişi koruyucu aile değilde evlat edinmeye tercih ediyor sırada bekliyor yoksa sanırım onlarda beklememek yerine koruyucu aile olurlarsa burda korkular ön plana geçiyor.hayatimin ışıltısi seni takip ediyorum haberlerini mutlu haberlerinu bekliyorum ins❤

Arkadaşlar size bugüne dair ufak bir anımı anlatmak istiyorum...

Biliyorsunuz gönüllü annelik yapıyorum, 9 yaşında bir oğlum var... Bugün doğumgünü... Yaklaşık 6 saat beraberdik bugün, doğumgününü kutladık. mumları üflemeden önce dilek tutmasını söyledim. gözlerini kapadı dileğini tuttu ve mumlarını üfledi. sonra dönüp bana "Ya ailemin yanına dönünce seni bir daha görmezsem" dedi ve sımsıkı sarıldı, gözleri dolu dolu oldu yavrumun... İnşallah ailenin yanına dönersin birgün ve biz seninle yine görüşürüz dedim kulağına... "Ben seni çok seviyorum ve çok özlüyorum" dedi...

Neden anlattım bunu... Sevgi bağı denilen şey, kalpler arasında kurulan o iletişim ne soyadı tanıyor, ne yaşla sınırlandırılıyor... Gösterdiğiniz ufacık bir gülümseyişin karşılığını kat kat sevgi olarak alıyorsunuz, emin olun :)

Senin yüreğini çok seviyorum ♡nedendir bilinmez ama yüreğime dokunuyor yazıların evet ya bu insan ne kadar yürekli ne kadar değerli ne kadar iyilik sever diyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…