Tabiki yapabilir sinizZaman yarin birgune senin bebisin gelince vakit bulup giremezsen.bu liste guncelleme isini biz yapabilirmiyiz.
Yapilabiliyosa nasil tarif edebilirmisin
biz kızımıza anlayabileceği kadarını söylemiştik..bir .çocuğumuz olmasını çok istediğimizi sağlık problemlerimizden dolayı bunun mümkün olmadığını...ve onun da ailesini bekleyen çok tatlı bir kız olduğunu...kavuşma hkayemizi filan....yani bir şekilde evimize başka bir yerden geldiğini biliyor şimdilik...bunu da çok doğal karşılıyor..sıradan bir şeymiş gibi...
aslında ne daha çok önemli biliyor musunuz....hayatta her istediğimizin olamıyacağı gerçeğinin çocuğa öğretilmesi......çocuk eğer bunu kavrıyorsa sonrası daha kolay oluyor..kendiliğinden kolaylaşıyor...bazen isteklerimiz olur bazen olmaz..olduğunda seviniriz olmadığında yeni farklı çözümler ararız...mutlaka buluruz...böyle öğrendi deniz...inanır mısınız...bu o kadar çok şeyde etkili oldu ki...yaşadıkça bunu ona öğretmenin gözlerimi yumduğumda ona bırakabileceğim en kıymetli miras olduğunu düşünüyorum...
çocuk karşılaştığı her sorunda hep bir alternatif aradı...bilinçli olarak almadığımız herhangi bir oyuncakta...ya da yemesini istemediğimiz bir şeyde..yaptığı ya da yapmak istemediği herhangi olumsuz davranışında onu mahrum bıraktığımız şeylerde..(ceza kelimesinikullanmadım ben mahrum kalmayla sonuçlanacağını söyledim olumsuz davranışında)
tamam ben de şöyle yaparım ya da ben de bunu yaparım diye ikinci bir seçenek buldu kendine...hep buldu...canımmm..
bu yıl okulöncesi sınıfa başladı..kafasında bir şeyleri sorguluyor olmalı..geçenlerde babasına gerçekleri öğrenince size kızmıyacağım demiş...
biz de böyle...
Bekleyenler....zaman su gibi geçsin..bir an önce sizler de tadın....her şeye değiyor.....
Merhaba. Kız bebeğin evlat edinildiğini öğrendiğinde daha kolay atlatacağı düşünülüyor sanırım. Kız bebeğin eve daha bağlı olacağı umuluyor. Bu nedenle daha çok tercih ediliyor. Biz kız erkek farketmez dedik:))merhaba kızlar bebişini bekleyen herkese zaman su gibi akıp gitsin inşllah ben bu konudaki mesajları sırayla okuyorum ve birşey dikkatimi çekti neden çoğunluk kız bebek istiyor bana bununla alakalı geçerli nedenlerinizi iletebilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekürler
merhaba kızlar bebişini bekleyen herkese zaman su gibi akıp gitsin inşllah ben bu konudaki mesajları sırayla okuyorum ve birşey dikkatimi çekti neden çoğunluk kız bebek istiyor bana bununla alakalı geçerli nedenlerinizi iletebilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekürler
Tam olarak benim açıklamayı düşündüğüm şekilde yazmışsınız. Harikasınız. Umarım hep daha da güzel günleriniz olur.merhaba ; evet anne baba ve evlat için gerçekten de en stresli dönem. Biz yavrumuza aramıza katıldığından beri hep sen annenin kalbinde büyüdün dedik. Dedik demesine ama iş okul öncesinde gerçekle yüzleşmesine geldiğin de korkudan dizlerimin bağı çözülüyordu.Kendisini ait olduğu yerde hissetiği evimizde sıradan bir sohbeti ona hissettirmeden konuya getirdik ben senin nasıl kalbine sığdım diye sorduğunda benim sağlık probemlerim nedeniyle karnımda yer olmadığını ama kalbimde her zaman sevgisi için yerin boş olduğunu babasıyla birlikte bir bebeğimizin olmasını çok istediğimizi bunun için Allaha çok dua ettiğimizi Allahın dilediğini yapmaya muktedir olduğu için seni bize uygun gördüğünü yuvadan sizi bekleyen bebeğiniz var diye çağırdıklarında çok ama çok heyecanlandığımızı bizi ilk gördüğünde bize gülümsediğini ve yüreğimde ki boşluğun hemen dolduğunu söyledim İlk paylaşımında tamam anneciğim anladım dedi ve ortamdan uzaklaştı bir ay boyunca konudan hiç bahsetmedi tam anlamadığını düşünüyordum ki sorular arka arkaya geldi her seferinde onu çok sevdiğimizi onunla birlikte olmaktan çookkkkk mutlu olduğumuzu defalarca ama deflarca tekrar ettim yaklaşık 1 sene sürdü bu Ve Allah şükürler olsun ki geçenlerde bana anne iyiki sizin çocuğunuz olmamış yoksa Allahım beni size emanet etmezdi dedi ağlamak için banyoya kaçmak zorunda kaldım . Ama başlarda bu durumu kullanmak istemedi de değil uygun olmayan davranışlarında kızdığımda yada davranışın bedeli için yaptırım uyguladığımda eminim biyolojık annem bunu yapmazdı dedi ama ben çark etmedim, eminim seni seven herkes bu şekilde davranır diyerek konuyu kapattım . Söyleyeceğim şu mutlu çocuk kurallı yetişen sınırları olan ve açık olan çocuktur her yolun bir yokuşu vardır çıkacak ve yorulacağız mola verip yine devam edeceğiz Allah hepimizin yardımcısı olsun
Diğer cevabımın yanısıra en önemlisi kişinin kendi tercihi tabii. Bazı ailelerin hayali kız bebek bazıları ise sadece erkek istiyor.merhaba kızlar bebişini bekleyen herkese zaman su gibi akıp gitsin inşllah ben bu konudaki mesajları sırayla okuyorum ve birşey dikkatimi çekti neden çoğunluk kız bebek istiyor bana bununla alakalı geçerli nedenlerinizi iletebilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekürler
Hayırlı olsun. Demek sizden teker teker istiyor evrakları biz fotoları diğer evraklarla teslim etmiştik.Biz ev ziyaretimizi atlattık çok şükür. Uzmanımızın bizim semtte bir ziyareti varmış araya bizi de sıkıştırdı ama işten Nasıl izin aldım Nasıl eve koşturup derleyip topladım ben bile inanamıyorum Şimdi bizden beş adet fotoğraf istedi haftaya görüşmeye gideceğiz.
Siz Nasıl fotoğraflar götürmüştünüz? Bize kalabalık aile fotoları olsun dedi uzmanımızHayırlı olsun. Demek sizden teker teker istiyor evrakları biz fotoları diğer evraklarla teslim etmiştik.
Mrb.hosgeldiniz aramiza oncelikle.sevgili çitcitlenbik ve hayat ışıltısı teşekkür ederim cevaplar için ben 1 yıllık evliyim ve buradaki çoğu uyeden farklı olarak ben çoçukken kanser mücadelesi vermiş bir kadınım yani anne olamayacağımı baştan beri biliyorum. Evlat edinmeye karar verdik eşimle bir takım araştırmalar içindeyiz ve çoğunlukla kız bebek istendiğini bu nedenle kız bebekte sıranın çok olduğunu öğrendik geçen günlerde yakınımızdaki bir sosyal hizmetler kurumundan da kız bebek için sıranın çok olduğunu öğrendim görevli bana kendi deneyimlerine dayanarak kızların çok daha duygusal olduğu için aileye karşı yumuşak başlı olasada kendi içinde daha çok üzüldüğünü durumu kabullenemediğini gördüğünü söyledi kafam karıştı .birde istanbulda yaşıyorum ortalama bir süre yokmmudur ne kadar bekleriz bilen varmı
Citlenbikte cvp verir tabi.Siz Nasıl fotoğraflar götürmüştünüz? Bize kalabalık aile fotoları olsun dedi uzmanımız
Canm ozmn riza erkek bebek diyeceksen bugun basvursan seneye bu zamanlar kesin gelir yavrunuz.çok teşekkur ederim cvp için hzrmsn bende çok uzun beklememek için rıza ve erkek bebek tercih etmeyi düşünüyorum yeni evli olduğum için 2 sene bana makul geliyor daha önce olmasına zaten hazır değilim ( yeni işe girdim vb) sureyi bu nedenle önemsiyorum inşallah herşey hepimizin dilediği gibi olur
işte tam olarak tarihi kestiremediğim için rıza erkek bebek diyorum mesela içimden geçen benimde kız bebek ama 4-5 senede beklemek istemiyorum sonuçta hamile kalsaydım da cinsiyeti belirleyemzdim sağlıklı hayırlı olsunda diyip erkek bebek kararı verdik ama 2-3 senede gelirse kız isterim çok mu kafa karıştırdımCanm ozmn riza erkek bebek diyeceksen bugun basvursan seneye bu zamanlar kesin gelir yavrunuz.
Ona gore zamaninizi ayarlayinki vakitsiz gelmesin yavru
Canım öncelikle karar vermiş olmanız bile büyük bir adım.. İnşallah en kısa surede kavuşursunuz.. Ben kız erkek terk rıza farketmez dedim.. Başvuralı 16 ay oldu.. Fakat geçen hafta tercihimizi eşimin isteği üzerine kız olarak değiştirdik (arkadaşlarımızın hep kızı var birde eşimin ailesinde hiç kız yok kuzenleri falan hep erkek ondan dolayı kız istedi ve değiştirdik).. Bugün sıramı öğrenmek için aradığımda eğer kız erkek farketmezi değiştirmeseydin geçen hafta bi oğlun olmuş olacaktı dedi.. Yani gelmek istediğim nokta şu.. Bu yıl sıralar çok yavaş ilerliyor ortalama 1,5 yılda rıza erkek bebek gelmiş oluyor..işte tam olarak tarihi kestiremediğim için rıza erkek bebek diyorum mesela içimden geçen benimde kız bebek ama 4-5 senede beklemek istemiyorum sonuçta hamile kalsaydım da cinsiyeti belirleyemzdim sağlıklı hayırlı olsunda diyip erkek bebek kararı verdik ama 2-3 senede gelirse kız isterim çok mu kafa karıştırdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?