- 3 Temmuz 2009
- 8.583
- 3.546
- 723
Zhr2 bayramlar şimdi bayram oldu değil mi?Aldın mı kuzuna bayramlık ciciler şekerim,en çok heveslendiğim şeylerden biridir benimde o yüzden soruyorum arkadaşım,anlatsana biraz annelik nasıl gidiyor?bayram..bebeğimle,meleğimle ilk bayramımız..Allahıma şükürler olsun ki bana bunu nasip etti...İnşallahhh bidahaki bayram bütün bekleyen arkadaşlarım evlatlarına kavuşmuş olurlar..herkese iyi bayramlarrr
Amin Pırılım amin inşallah dediğin gibi hızlı hızlı hallolur tüm işlemler, bir çırpıda kavuşuruz bebeklerimize:)Merhaba Nushu, bende hem cevap verdiğin için hemde aynı zamanda aynı heyecanı paylaşacağımız için çok sevindim, ben bayramdan sonraki ilk hafta dilekçe vermeye gidicem eşimle.. Hepimiz için herşeyin hayırlısı..İnsallah sular seller gibi hızlı ve yolunda gider..İyi bayramlar..
Denizverdiiiii neler yapıyorsunuz kızınla nasıl geçiyor günleriniz anlatsana bize,ben bayılıyorum bunları okumaya,okurkende heyecanlanıp çok mutlu oluyorum...dünyanın en mutlu annesinden herkese iyi bayramlar....
en yakın zamanda müjdeli haberleriniz olsun inşallah... benim tattığım mutluluğu allah isteyen herkese tattırsın inşallah.hoşçakalın sevgiyle kalın.
Ooooo senin kızın genç kız olmuş şekerim baksana çantalar bile alınmış,maşallah,Allah nazardan saklasın.Merhaba benim canım arkadaslarım.Hepinizin bayramı mübarek olsun.
Bebişleri kucağında olan annelerimize sağlıkla büyütmelerini dilerim.sıra bekliyen annelerimizinde en kısa zamanda sıra gelmesini dilerim.
İnsallah bir daha ki bayramı bebişlerinizle birlikte kutlarsınız.
Biz minik kızımızla bu sene 2. Ramazan bayramımızı kutladık.Bu seneye herseyi anlar oldu.Herkesin elini öptü.Başına koyma kısmını tam kavrayamadı :44:Alnına koymak yerine elimizi çekiştirip zorla kafasının arkasına değiriyor
Bol bol harclık topladık.Ve artık paralarımızı koyduğumuz bir çantamız var.Koluna takıyor ve hiç indirmiyor.Nereye gidiyorsun kızım , babbala (bakkal) ,Ne alacaksın kızım sasız(sakız).Darısı cümle kurduğunu görmemize olsun insallah.
Rabbim Tüm bekleyen annelere bu güzzel duyguları tattırsın insallahhh
Zhr2 bayramlar şimdi bayram oldu değil mi?Aldın mı kuzuna bayramlık ciciler şekerim,en çok heveslendiğim şeylerden biridir benimde o yüzden soruyorum arkadaşım,anlatsana biraz annelik nasıl gidiyor?
evet bayram kelimesi anlamını geri kazandı bu yıl benim için :)) bayramlıklar aldım kuzuma tabikide hergünü için değişik değişik :)) çok bekledim bu günleri olsun o kadar dimi ama :)
Bilgilendirdiğin için tşk ederim cnm, Allah sana meleğine ve ailene mulu sağlıklı ömürler versin.. bir iki sorum daha olacak, senin meleğin kız mı erkekmi, kaç aylıkken kavuştun yavruna, başvurunu yaparken kriterlerin nelerdi zahmet olmazsa yazarsan çok sevinirim.. iyi bayramlar..
Slm kızlar hepinizin geçmiş bayramınızı kutluyoruz biz kızımla bu sene farklı bir bayram geçirdik :)) ilk defa köyde bayram yaptık babaanneye büyük dedeye süpriz yaptık haber vermeden köye gittik çok mutlu oldularr kuzu bol bol harçlık topladı :)) köye çok güzel uyum sağladı çok eğlendi bir dediği iki edilmedi tabiki umarız sizin bayramınızda güzel geçmiştir
eylül ayında kuzum bi operasyon geçirecek kulaklarına tüp takılacak VE GENİZ ETİ ALINACAK lütfen bizim için dua edin olurmu geçen kış çok hastalandı araştırdığımızda kulaklarının su topladığını gördük kulak testleride kötü çıktı duyu kaybı olabilirmiş ihmal edersek dr bu ay ameliyat tarihi verecek hayırlısıyla bi atlatsak rahatlayacağız dualarınızı esirgemeyin bizden olurmu hepinizi kocaman öpüyoruzzz muckkkkkk
Slm kızlar hepinizin geçmiş bayramınızı kutluyoruz biz kızımla bu sene farklı bir bayram geçirdik :)) ilk defa köyde bayram yaptık babaanneye büyük dedeye süpriz yaptık haber vermeden köye gittik çok mutlu oldularr kuzu bol bol harçlık topladı :)) köye çok güzel uyum sağladı çok eğlendi bir dediği iki edilmedi tabiki umarız sizin bayramınızda güzel geçmiştir
eylül ayında kuzum bi operasyon geçirecek kulaklarına tüp takılacak VE GENİZ ETİ ALINACAK lütfen bizim için dua edin olurmu geçen kış çok hastalandı araştırdığımızda kulaklarının su topladığını gördük kulak testleride kötü çıktı duyu kaybı olabilirmiş ihmal edersek dr bu ay ameliyat tarihi verecek hayırlısıyla bi atlatsak rahatlayacağız dualarınızı esirgemeyin bizden olurmu hepinizi kocaman öpüyoruzzz muckkkkkk
Merhaba Arkadaşlar,
Bayramdan sonra eşimle birlikte başvurumuzu yapacağımızı daha önce paylaşmıştım sizlerle.. Eşimle isim bile hazırladık :))
Size bir arkadaşımdan bahsetmek istiyorum.. Bizim bu kararı almamızda örnek teşkil ettikleri için paylaşmak istedim..
Arkadaşıma tıbben anne olamayacağını söyledikleri için oda anneliğin kan bağıyla olmayacağını düşündü hemen başvuru yaptı.. Tabiki eşini ikna etmesi bir süre aldı, evrak işlemleriyle daha çok kendisi ilgilendi v.s v.s. 2 yıl bekledikten sonra bebişine kavuştu.. Ben o zamanlar evli değildim ve anne olamamak ne demek farkında değildim. Şimdi ona olan hayranlığım bir kat daha arttı.. Kendisi bu durumu çok rahat paylaştığı için hepimiz sırasını onunla birlikte takip ediyorduk... Bir akşam iş çıkışı telefon geldi ve minik kuzunun geldiğini öğrendik.. Bütün arkadaşlar cümbür cemaat toplaştık eve.. Çok güzeldi çok anlamlıydı.. Ne hediye alacağımı bilemediğimi hatırlıyorum heyecandan... neyseee... Arkadaşım ve eşi çok mutlu oldular aradan bir yıl kadar geçti arkadaşım hamile olduğunu öğrendi hemde 6,5 aylık falan.. zaten regl olmadığı için arada sırada kilo alıp verdiği için ne o ne de biz fark etmedik.. Bir kızı daha oldu.. şimdi bal ve kaymak olmak üzere 2 kuzusu var.. Veee ben bayramda arkadaşıma başvuru yapacağımızı söyledim, tecrübelerinden faydalanmak istedim.. öncelikle çok sevindi, kutladı, Uzun uzun anlattı..
Sonra sorularımı sordum.. Bu arada Kızları arasında yaklaşık 18 ay var.. büyük kızı 6,5 diğeri 5 yaşında..
En önemli soru benim için, sosyal çevreden çoçuk için herhangi bir rahatsız edici durum yaşanıyormu, o minik kalbi kıran düşüncesiz insanlar oluyormu diye sordum.. Böyle bir sorunla hiç karşılaşmadıklarını hatta el üstünde tutulduğunu hayatlarından gayet memnun olduklarını söyledi..
Bu durum içinde şöyle bir tavsiyede bulundu.. Başvuru onaylandıktan sonra mutlaka herkesle paylaşmak gerektiğini bekleme süresi içinde herkesin bu durumu kanıksayacağını bebiş geldikten sonra normal hayata devam edileceğini söyledi.. Bir de bebeği geldikten sonra herkese soru sormaları için bir süre zaman verdiğini bu sürede bebişin zaten çok küçük olduğunu insanların da merak ettiklerini sorup uygun cevapları alıp bir daha soru sormadıklarını söyledi..
Bir sonraki sorum kızına bu durumu nasıl anlattığı oldu.. Şöyle olmuş.. Çoçuklar genelde 5 yaşına geldiklerinde anne ben senin karnındamıydım, nasıl doğdum gibi sorular soruyorlarmış.. Arkadaşımda böyle bir soru alınca, sen benim karnımda değildin çünkü benim karnımda yara vardı ve biz senin gelmeni çok istediğimiz için seni seçtik..demiş.. ufaklık tamam demiş geçmiş.. bir kaç gün sonra anne ben senin karnından mı geldim diye sormuş.. arkadasım yine aynı cevabı vermiş.. Bu sefer kuzunun cevabı ne olmuş biliyormusnuz; anne sen kara gözlü kızını beni mi seçtin demiş sarılmış annesine.. şimdi arada sırada ben senin karnından gelmedim di mi diye durumu kabullenmiş görünüyormuş.. Biraz uzun oldu ama son olarak şöyle özetleyebilirim.. Arkadaşım, eşi ve iki kızları ile gerçekten çok mutlular.. Çok tatlılar..
Ablam bebeği uyuklarken yazmış bu şiiri ben size aktarıyorum :)
Ben bir sümüklü böceğim
Şiş gözlerim var benim
Biraz da çekik
Hımmmm... Şimdi baktım da
Tırnaklarımda uzamış biraz
Ben bir sümüklü böceğim
Kara saçlı. beyaz tenli
İki kaşı iki gözü
İki minik burun deliği olan
Tabiii 2 de kulağı
Eller ayaklar da öyle
Yani her bebek gibi
Ben bir sümüklü böceğim
Annem diyor ki
Eskiden ben sümüklü böcektim
Bak! işte görüyormusun
Eskiden diyor
Ama hem yazıyor hem yalan söylüyor
Benim baş parmağım ağzımda emzik yapmışım
Uyuyorum sanıyor
Ama ben görüyorum onu
O hala bir sümüklü böcek
Haaa..Dün sabah babamla kahvaltı ederlerken duydum
Artık sümüklü böcekleri benmişim
Annem öyle dedi
Annem artık sümüklü böcek değilmiş
Sümükleri bitmiş!!!! :):)
Evet artık bir sümüklü böceğim
Annemin böceği
Artıksümüklerimi silsin dursun..
Maşallah bayramınız ne güzel geçmiş,üzülme canım,çok büyük bir operasyon değil,arkadaşımın oğluda geçen sene oldu oradan biliyorum,iyi ki yaptırmışız diyeceksiniz,çocuklar kendine geliyor,kışın hastalansa bile hafif atlatıyorlar ameliyattan sonra,Allah şifa versin tez vakitte,görüp göreceğiniz operasyon bir tek bu olsun inşallah canım.Slm kızlar hepinizin geçmiş bayramınızı kutluyoruz biz kızımla bu sene farklı bir bayram geçirdik :)) ilk defa köyde bayram yaptık babaanneye büyük dedeye süpriz yaptık haber vermeden köye gittik çok mutlu oldularr kuzu bol bol harçlık topladı :)) köye çok güzel uyum sağladı çok eğlendi bir dediği iki edilmedi tabiki umarız sizin bayramınızda güzel geçmiştir
Allah nazardan saklasın ne güzel anlatmışsın arkadaşının ailesini Pırılım,darısı bizim başımıza inşallah tez vakitte bizlerde bebeklerimizin yaptıklarını yazarız buradan,biz yarın saat 2'de kuruma gidiyoruz arkadaşım,siz randevunuzu aldınız mı?Beni haberdar et arkadaşım,kendimi yanlız hissetmiyorum sizler varsınız diye:)Merhaba Arkadaşlar,
Bayramdan sonra eşimle birlikte başvurumuzu yapacağımızı daha önce paylaşmıştım sizlerle.. Eşimle isim bile hazırladık :))
Size bir arkadaşımdan bahsetmek istiyorum.. Bizim bu kararı almamızda örnek teşkil ettikleri için paylaşmak istedim..
Arkadaşıma tıbben anne olamayacağını söyledikleri için oda anneliğin kan bağıyla olmayacağını düşündü hemen başvuru yaptı.. Tabiki eşini ikna etmesi bir süre aldı, evrak işlemleriyle daha çok kendisi ilgilendi v.s v.s. 2 yıl bekledikten sonra bebişine kavuştu.. Ben o zamanlar evli değildim ve anne olamamak ne demek farkında değildim. Şimdi ona olan hayranlığım bir kat daha arttı.. Kendisi bu durumu çok rahat paylaştığı için hepimiz sırasını onunla birlikte takip ediyorduk... Bir akşam iş çıkışı telefon geldi ve minik kuzunun geldiğini öğrendik.. Bütün arkadaşlar cümbür cemaat toplaştık eve.. Çok güzeldi çok anlamlıydı.. Ne hediye alacağımı bilemediğimi hatırlıyorum heyecandan... neyseee... Arkadaşım ve eşi çok mutlu oldular aradan bir yıl kadar geçti arkadaşım hamile olduğunu öğrendi hemde 6,5 aylık falan.. zaten regl olmadığı için arada sırada kilo alıp verdiği için ne o ne de biz fark etmedik.. Bir kızı daha oldu.. şimdi bal ve kaymak olmak üzere 2 kuzusu var.. Veee ben bayramda arkadaşıma başvuru yapacağımızı söyledim, tecrübelerinden faydalanmak istedim.. öncelikle çok sevindi, kutladı, Uzun uzun anlattı..
Sonra sorularımı sordum.. Bu arada Kızları arasında yaklaşık 18 ay var.. büyük kızı 6,5 diğeri 5 yaşında..
En önemli soru benim için, sosyal çevreden çoçuk için herhangi bir rahatsız edici durum yaşanıyormu, o minik kalbi kıran düşüncesiz insanlar oluyormu diye sordum.. Böyle bir sorunla hiç karşılaşmadıklarını hatta el üstünde tutulduğunu hayatlarından gayet memnun olduklarını söyledi..
Bu durum içinde şöyle bir tavsiyede bulundu.. Başvuru onaylandıktan sonra mutlaka herkesle paylaşmak gerektiğini bekleme süresi içinde herkesin bu durumu kanıksayacağını bebiş geldikten sonra normal hayata devam edileceğini söyledi.. Bir de bebeği geldikten sonra herkese soru sormaları için bir süre zaman verdiğini bu sürede bebişin zaten çok küçük olduğunu insanların da merak ettiklerini sorup uygun cevapları alıp bir daha soru sormadıklarını söyledi..
Bir sonraki sorum kızına bu durumu nasıl anlattığı oldu.. Şöyle olmuş.. Çoçuklar genelde 5 yaşına geldiklerinde anne ben senin karnındamıydım, nasıl doğdum gibi sorular soruyorlarmış.. Arkadaşımda böyle bir soru alınca, sen benim karnımda değildin çünkü benim karnımda yara vardı ve biz senin gelmeni çok istediğimiz için seni seçtik..demiş.. ufaklık tamam demiş geçmiş.. bir kaç gün sonra anne ben senin karnından mı geldim diye sormuş.. arkadasım yine aynı cevabı vermiş.. Bu sefer kuzunun cevabı ne olmuş biliyormusnuz; anne sen kara gözlü kızını beni mi seçtin demiş sarılmış annesine.. şimdi arada sırada ben senin karnından gelmedim di mi diye durumu kabullenmiş görünüyormuş.. Biraz uzun oldu ama son olarak şöyle özetleyebilirim.. Arkadaşım, eşi ve iki kızları ile gerçekten çok mutlular.. Çok tatlılar..
Ohhh ne güzel yapmışsın,sefanız olsun şekerim:))evet bayram kelimesi anlamını geri kazandı bu yıl benim için :)) bayramlıklar aldım kuzuma tabikide hergünü için değişik değişik :)) çok bekledim bu günleri olsun o kadar dimi ama :)
Maşallah bayramınız ne güzel geçmiş,üzülme canım,çok büyük bir operasyon değil,arkadaşımın oğluda geçen sene oldu oradan biliyorum,iyi ki yaptırmışız diyeceksiniz,çocuklar kendine geliyor,kışın hastalansa bile hafif atlatıyorlar ameliyattan sonra,Allah şifa versin tez vakitte,görüp göreceğiniz operasyon bir tek bu olsun inşallah canım.
Allah nazardan saklasın ne güzel anlatmışsın arkadaşının ailesini Pırılım,darısı bizim başımıza inşallah tez vakitte bizlerde bebeklerimizin yaptıklarını yazarız buradan,biz yarın saat 2'de kuruma gidiyoruz arkadaşım,siz randevunuzu aldınız mı?Beni haberdar et arkadaşım,kendimi yanlız hissetmiyorum sizler varsınız diye:)
Ohhh ne güzel yapmışsın,sefanız olsun şekerim:))
Yarın gideceğiz ya kalbim şimdiden deli gibi çarpıyor.Sanki hemen bebeğimizi alıp gelecekmişiz gibi seviniyorum.
Aile büyüklerimize,eşimize dostumuza söyledik bayramda bizlerde,sakınacak saklanacak birşey değil ki,daha güzel haber mi olur paylaşılacak,bunca yıldan sonra evladımız olacak inşallah.
Ama gerçekçi olmam gerek korkutmuyor değildi,bazılarının ne tepki vereceğini kestiremiyordum,Allah'a şükür herkes destekledi kararımızı,bizim adımıza sevindiler.Gerçi çok kararlıydık eşimle,kim olursa olsun,doğurduğum çocuktan farklı yaklaşacak,evladımız olarak kabul etmeyecek olanın hayatımızda yeri yok diye,ama gerek kalmayacak rest çekmeye inşallah.Annem mevlid okuttuğumuzda neler yapacağını hayal etmeye bile başladı.Çok heyecanlıyım kızlar,abartıyormuyum bilmiyorum ama yıllar sonra ilk kez bebek kıyafetlerine,ayakkabılarına bakmak için izin verdim kendime,kızıma bunu da alırım,şu çok güzelmiş bu da olsun diye düşünmeye.Tam bir görmemiş olacağım herhalde,var bende böyle bir potansiyel:))
Maşallah bayramınız ne güzel geçmiş,üzülme canım,çok büyük bir operasyon değil,arkadaşımın oğluda geçen sene oldu oradan biliyorum,iyi ki yaptırmışız diyeceksiniz,çocuklar kendine geliyor,kışın hastalansa bile hafif atlatıyorlar ameliyattan sonra,Allah şifa versin tez vakitte,görüp göreceğiniz operasyon bir tek bu olsun inşallah canım.
Allah nazardan saklasın ne güzel anlatmışsın arkadaşının ailesini Pırılım,darısı bizim başımıza inşallah tez vakitte bizlerde bebeklerimizin yaptıklarını yazarız buradan,biz yarın saat 2'de kuruma gidiyoruz arkadaşım,siz randevunuzu aldınız mı?Beni haberdar et arkadaşım,kendimi yanlız hissetmiyorum sizler varsınız diye:)
Canım ben bayramdan önce ön görüşe için gitmiştim, bu pzt eşimle başvurumuzu yapacaktık fakat eşim işi nedeniyle şehir dışına gitti ve cuma gelecek, vardır bir hayır bunda da diyorum artık..( Kısmetse haftaya pzt günü başvuracağız.. Geçmez bana şimdi bir hafta daha.. (
Ohhh ne güzel yapmışsın,sefanız olsun şekerim:))
Yarın gideceğiz ya kalbim şimdiden deli gibi çarpıyor.Sanki hemen bebeğimizi alıp gelecekmişiz gibi seviniyorum.
Aile büyüklerimize,eşimize dostumuza söyledik bayramda bizlerde,sakınacak saklanacak birşey değil ki,daha güzel haber mi olur paylaşılacak,bunca yıldan sonra evladımız olacak inşallah.
Ama gerçekçi olmam gerek korkutmuyor değildi,bazılarının ne tepki vereceğini kestiremiyordum,Allah'a şükür herkes destekledi kararımızı,bizim adımıza sevindiler.Gerçi çok kararlıydık eşimle,kim olursa olsun,doğurduğum çocuktan farklı yaklaşacak,evladımız olarak kabul etmeyecek olanın hayatımızda yeri yok diye,ama gerek kalmayacak rest çekmeye inşallah.Annem mevlid okuttuğumuzda neler yapacağını hayal etmeye bile başladı.Çok heyecanlıyım kızlar,abartıyormuyum bilmiyorum ama yıllar sonra ilk kez bebek kıyafetlerine,ayakkabılarına bakmak için izin verdim kendime,kızıma bunu da alırım,şu çok güzelmiş bu da olsun diye düşünmeye.Tam bir görmemiş olacağım herhalde,var bende böyle bir potansiyel:))
Evet doğru söylüyorsun zhr82 şimdi bile gözüme takılan şeyleri bir başvurumuzu yapalım da diyerek es geçiyorum,bundan sonra artık kimse tutamaz beni:))abartmıyosun canım bende aynen senin gibiydim :)şimdi başvurunu yap kendini tutamayıp alışverişe de başlayacaksın sonra sana herkes ne gerek var acele etme alırsın diyecekler ama sen yine yine alacaksın..eşin de sıramız gelsin herşeyi alırız diyecektecrübeyle sabittir...
İnşallah arkadaşım inşallah dediğin gibi benimde seninde isteyen herkesinde sular seller gibi hallolur işleri bir an önce gelir bebişler.Heyecanına ortak olmamak mümkün değil, yarın umarım bütün işlerin sular seller gibi yolunda gider inşallah..Darısı başıma.. Sen birde bizi görsen Henüz daha başvurumuzu bile yapmadık ama geçen pazar eşimle bebeği yatağını nereye koyacağımıza bile karar verdik.:)) Bu sevincini çevrendekilerle paylaşman çok güzel.. Tebrik ederim.. Yarın görüşmenin nasıl geçtiğini yazarsan dasevinirim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?