Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

Merhaba,
Çok heyecanlı olma en doğal hakkın/hakkımız. Umarın en kısa zamanda bebeğini alırsın.

Bebeğin geldiği zaman bize neler yaptığını anlatırsan sevinirim. Biz de haftaya dondurduğumuz kaydımızı aktif hale getireceğiz, ondan sonra her an bebeğimiz gelebilir. Ben de çok heyecanlanıyorum, ilk gün alıp eve geldiğimizde nasıl yapacağım, nasıl besleyeceğim, gece nasıl uyuyacak vs bir sürü şey kafamın içinde. Geçen gün çalışma odamızı tekrar yerleştiriken babası, bunları oraya koymayalım bebeğimiz kısa bir süre sonra elleyip oynamak ister bunu düşünmeliyiz dedi o kadar çok sevindim ki ; o zaman evet artık bizim de bir bebeğimiz olacak ona göre hazırlanıyoruz dedim kendi kendime.

Sevgiler,
Angelica

bende cok heyecan yapmıstım telefonumu ev adresımı hatta yazmayı bıle unutmustum esım herseyle ılgılenmıstı cıktıgımda sırtım su ıcındeydı montumu cıkartıp oylece yuruduk yolda ve buz gıbı bır havada ama sımdı gonlum kus gıbı hafıf oglum gelıcek annesıne ve ben cok mtluyum. hayırlısı olsun arkadas emın ol zamn hızla gecıcek ve sende kızına kavusucaksın :)

Ne değişik bir duydu değil mi Angelica,şimdiden herşeyi bebekle birlikte düşünüyoruz,daha onu görmeden heyecanlanıp seviyoruz, Allah'ın lütfu herhalde.Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı uzun ömürlü evlatlar nasip etsin.
Belki senin bebişin önce gelir arkadaşım,sen anlatırsın bize ilk gördüğünde hissettiklerini,evinize nasıl getirdiğinizi ne güzel bayılıyorum bu hikayeleri okumaya.
Herhalde haftaya sıranızı çok ilerlemiş bulursunuz,habersiz bırakma şekerim,hep birlikte heyecanlanalım.
İnşallah senin küçük kuzunda çok bekletmez annesini,babasını,bir an önce gelir yuvasına:)
Burayı bu yüzden seviyorum işte,yaşananlar aynı olduğu için anlayabiliyoruz birbirimizi,garip gelmiyor hiç bir tepki...
Bizim sersemliğimiz daha giderken başladı Bahar'cığım,eşim kırmızı ışıkta duran arabaya çarptı,bir şey olmadı çok şükür ama elimiz ayağımız kesildi daha yoldayken,telefon numaralarımızı sorduklarında aklım durdu,kafamın içi bomboş oldu sanki,o an çok gerilmiştim ama şimdi hoşuma gidiyor o telaşlı halimiz:)Benim kalp çarpıntılarım sıramız belli olana kadar devam edecek herhalde.Ondan sonra da bekleme heyecanına tutulacağız karı koca.
İnşallah oğluşun,sağlıkla,hayırla,tez vakitte gelir kavuşur anneciğine canım...

Angelica75, nushu, baharokan yazdıklarınız beni çok etkiledi..
heyecanınızı, beslediğiniz sevginizi içimde hissettim, gözlerim dolu dolu yaa(..
Allahım hakkınızda hayırlısını versin, tez zamanda güzel haberleriniz paylaşırsınız umarım burada

Teşekkürler deniz-lalesi,inşallah hepimiz müjdeler yazarız buradan,sevinecek olanlara güzel haber vermek gibisi var mı?
Arkadaşlar bir şey öğrenmek istiyorum,bizden heyet raporu istediler sağlıklı olduğumuza dair,devlet hastanelerinden alınabiliyormuş sanırım.Acaba kaç kere hastaneye gitmemiz lazım,ona göre izin isteyeceğim işyerimden de o yüzden soruyorum.Zaten problem izin almak korkuyorum üst üste izin almaktan

canım normal yolla anne olan insanlar bizi anlamazlar heyecanını senin hayal ettiğin gibi seninle paylaşmazlar o yüzden hayal kırıklığına uğrarsın bende o yollardan geçtim zamanında ve o kadar çok arkadaşımı eledimki görüşmüyorum artık benim gibi anne olan arkadaşlarım la daha çok görüşüyorum elif dila bahar gibi ve bu sitede yazmayan ama bizim gibi anne olan dostlarım dışardanda kimseyi aramıyorum zaten sende anlamayan insanlarla çok paylaşma heyecanını sevincini içindeki beynindeki duyguları fırtınaları onlar çok anlamaz onlar evlat sahibi olmak için bizim gibi savaşmamışlarki nasıl anlamalarını bekleyebilirizki .........

canım annelik anne olmak iyi hoşda...bence ewlat edinme....dediğimi yanlış anlama ama ewlat ediniosanda birincisi kimse duymayacak çocuğunun ewlatlık olduğunu.ikinciside akrabadan yakından ewlatlık edinmeyeceksin.off off ne sorunlar çekti annem.annem diorum bana bakan annem.biyolojik annemdem nefret ediyorum...bu ewlatlık bi kızın gözünden ona göre ciddiye alın.şuan 23 yaşındayım.2 tane kız çocuğuna sahipim bende.hala daha ewlatlık sorunlarım bitmiyor.....

seni doğru anlamaya çalışıyorum canım ama birazda sanki senden kaynaklanıyor gibi neler yaşadığını bilemem kesinlikle haklısındır ama sorunları hayatını boyunca yaşamak onları sıcak tutmak birşeye bir nedene bağlamak biraz insanca bir davranış evlat edinmekle bir ilgisi olmamalı buna bağlama ..hayatın her döneminde sorunlar var bunlarla boğuşmak bocalamak birirlerini sorumlu tutmak suçlamak çok kolay ,sorunlarını bunlara bağlama unut gitsin unutki hayatın mutluluklarını güzel taraflarını kaçırma kimsedende nefret etme ALLAHÜ TEALA bize yaşamı vermiş onu zehir etmeyelim mutlu olmak elimizde unutma bakış açısı çokönemli kimseyi suçlama kırma bazı şeyleri unut ve güzel yaşa güleryüzlü ve için rahat yaşa mutlu olmak elimizde güzel kardeşim..:)

slmkızlar.sizleri.okumak.bile.bana.mutluluk.seviyor.inanın

simanın.dedigi.dogru.keşke.eşimde.ikna.olsada.bende.beklesem.1yıl.2.yıl.hiç.önemli.degil.sonuçta.gelecek.ya
şimdi.boşluktayım.derman.nushu.ve.adını.sayamadıklarım.bol.bol.yazın.bebekleriniz.gelincede.unutmayın.bizleri

bakıyorum.bazılarınızın.eşleri.sizlerden.heyecanlı.bunun.kıymetini.bilin.içinizdeki.fırtına.ergeç.durulacak.ya.bennnnnnnn.ve.benimgibiler

Canım benim,sanmaki ben eşimi çok kolay ikna ettim,en az iki senedir uğraşıyorum.Lütfen umudunu yitirme ve bu kararında ısrarcı ol,erkekler bizim gibi yaklaşamıyor bu konuya malesef,ama eşin ne kadar kararlı olduğunu görürse kabul etmekten başka şansı olmadığını anlayacak bir gün.Ben inanıyorum ki bir gün burada sen bize yazacaksın,başvurumuzu yaptık...,sıramız belli oldu...,bu sıra niye ilerlemiyor... hepbirlikte heyecanlanıp sevineceğiz inşallah.
Rabbim görüyor,biliyor senin içini,evlat hasretiyle yanan bu kuluna elbet yardım edecek,ben inanıyorum.

Vay be ne yüregi büyük güzel insanlarsiniz ya...Cennet te sizlerin ayaklari altina serildi, Rabbim size anneligi bir $ekilde hediye etmi$...
kaç gündür hayretle okuyorum hikayelerinizi sizde ki cesaret ve istek, bende bunun zerresi yoktur! 5 tüp bebek denemeleri sonucu pes ettik ama hiç evlatlik konusunu konu$madik. sicak bakmadim inanin cesaret edemiyorum korkuyorum ya ilerde beni istemezse ya bir sorun olursa onu kaybedersem? Ya ona iyi bakamassam? inanin hiç cesaretim yok o yüzden sizi cani gönülden tebrik ediyorum saygi duyulacak insanlarsiniz! Bekleyi$inizi, heyecaninizi, ümitlerinizi ve hayallerinizi okudukça çok agladim...çocuklari çok seviyorum ama olmadi, aldigim bebek kiyafetleri öylece duruyor

Merhaba Arkadaşlar,
Yarın sabah ilk başvurumuz için gideceğiz, çok garip duygular içindeyim öncelilke çok çok mutluyum ama içimde neden olduğunu bilmediğim bir korku var.. bi gülüyorum bi ağlıyorum şeklindeyim..Tecrübeli arkadaşlar size de böyle oldu mu?? Daha önce ön görüşme için gittiğimde eşinizle birlikte dilekçe vereceksiniz demişlerdi.. Dilekçe,
matbu bir evrakmıdır yoksa biz kendimiz mi yazıyoruz.. Ayrıca ilk başvuruda kriterlerimizi soruyorlar mı.. İlk başvuru hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim..
Herkese mutlu pazarlar...

Günaydııııııııııııınnnnnnn,
Pırılım muhtemelen kuruma gitmeden okuyamayacaksın ama olsun,yine de yazmak istedim.Son derece doğal böyle şeyler hissetmen hiç tedirgin olma.Ne kadar çok istesemde evlat sahibi olmak,doğurup doğurmadığım zerre kadar umrumda olmasada gidipte başvurumuzu yapana kadar içimden cılız bir ses 'doğru mu yapıyorsun'dedi durdu.Hala duyuyorum o garip korkuyu zaman zaman.Ama artık çok tedirgin olmuyorum çünkü bu ruh halinin doğal olduğuna kanaat getirdim.Bizler etramızdaki bir çok anne babadan farklı bir yolla kavuşacağız evlatlarımıza,sıradanın,alışılmışın dışında yapılan şeylerin verdiği bir tedirginlik bu.Yanlış bir şey yaptığımız için korkmuyoruz ki.Eminim biraz daha vakit geçince korkularının 'iyi bir anne olabilecek miyim?''etrafımdaki densizlerden onu yeteri kadar koruyabilecek miyim?''o minik bebeği herşeyden çok sevebilecek miyim?''gerçekten anne baba olmalımıyız'vs vs vs gibi soruların harmanlanmasından oluştuğunu farkedeceksin.En azından bende öyle oldu.Ama bebeğini almış müjde veren tüm arkadaşlarımız aynı şeyleri yazıyor dikkat ettiysen.'Dünyanın en güzel duygusu bu,keşke daha önce yapsaymışız,bu kadar vakit kaybetmeseymişiz'Bence herkes az veya çok bu gelgitleri yaşamıştır.Ama bebeğini kucağına aldığın zaman hepsi bitecek endişelenme canım,içini rahat tut.Ben kendi adıma daha doğru bir karar alamazdım diye düşünüyorum,Allah hiç birimizi pişman etmesin.Evlatlarımız hayırlı,iyi,yüz akımız olsunlar inşallah.
Dilekçe değilde bir form doldurdu uzmanımız,o sordu biz cevapladık,yazdı,en sonunda da tüm sayfalara imza attık.
Habersiz bırakma bizi canım,hayırlı,uğurlu olsun inşallah başvurunuz.

pırılım aynen nushunun dediği gibi hiç heyecanlanma en iyi yaptığın iş olacak bu başvuru hayatının önemini kazandığını göreceksin hiç tedirginlik yaşama sen doğal olanı yapıyosun her iki yoldanda ALLAH veriyor bebeğini sana sonuçta ondan isteriz o verir bu hep böyledir ALLAH istemese hiç birşey yapamayız boş düşünen insanlar çıkarsa karşına hiç aldırma mutluluğunu bozma hep gül güleryüzlü ol bu bile yeticektir onlara öpüyorum cnm hayırlı ve bol neşeli günler diliyorum gelince yazmayı unutma

Sağol zümracığım güzel sözlerin için ama bunda bu kadar abartılacak bir şey yok bence.Hepimiz adına konuşuyorum umarım yanlış bir şey yazmam.
Evladımız olsun istedik,uğraştık doğuramadık,karnımızda büyümese de o bizim olsun dedik kısaca bir seçim yaptık sadece.İki alternatifimiz vardı ya maddi manevi külfete katlanıp sonu belirsiz tedavilerimizi olacak ya da evladımızı kucağımıza alacaktık.Zaten Rabbim'in bize nasip ettiği,uygun gördüğü evlat gelmeyecek mi yuvamıza,ne farkeder bu şekilde olsun ne olur ki dedik,yılllardır içimizde biriktirdiğimiz hayallerimizden vazgeçmeyelim,cicili bicili bebek kıyafetlerini sadece hediye olarak almayalım,'hangi mamayı yedirsem,dişlerimiz çıkıyor,bayramlıklarımızı aldık,büyüdük artık yuvaya başlayacağız' sohbetlerini edebilelim,kızlarımızın oğullarımızın yıl sonu gösterilerine,mezuniyet törenlerine,düğünlerine derneklerine ait fantezilerimiz olsun dedik,anne baba olalım istedik sadece.
Bu kararın verilmesi,gerçekleştirilmesi kolay değil kabul ediyorum,aklındaki sorular benimde içimi çok yedi,ama anne olabilmek için 4 kez ameliyat oldum,iki kez tüp bebek tedavisi denedim,doğal yollarla 6 kez hamile kaldım,bebeklerimi kaybettim,bütün bunların üstesinden geldiysem Allah'ın izniyle bundan sonra çıkarsa bu tarz pürüzlerlede başa çıkabilirim dedim.
Madem kıyafetlerini alacak kadar istiyorsun bebek sahibi olmak naçizane fikrim bir düşünün derim
Sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…