Pırılcığım ikametgah ve vukuatlı nüfus kayıt örneğini eşim daha önce almıştı,aileden biri alabiliyormuş senin nüfus cüzdanınla gidip,aynı şehirde oturuyorsanız,halledebilir yakınlarınızdan biri,sabıka kaydı ve verem savaş dispanserinden rapor almak 10-15 dakikalık işler,asıl sorun hastaneden kurul raporu almak.Hastanede öncelikle neden sağlık raporu almak istediğimizi belirten dilekçe verdik,vezneye karı koca ikimiz için 260,00 tl ödedik(pazartesi ve cuma günü heyet günü değilmiş burada,istersen sende öğrenerek git boşu boşuna izin almamış olursun),8 doktora görünüp sağlıklı olduğuna dair onaylarını alman gerekiyor,sıra bekliyorsun her defasında,ayrı ayrı bölümler buradaki hastanede uzaktı araları,bir o tarafa bir bu tarafa koşturup duruyorsun.İki üç gün uğraşan insanlar varmış ki normaldir ama eğer doktor,hastane çalışanı gibi birini bulabilirde onun vasıtasıyla giderseniz sıra falan beklemeden halledebiliyorsunuz.Haksızlık oluyor farkındayım ama rica minnet izin alıyorum,her defasında laf işitiyorum üst üste 2-3 gün desem ne olur hiç bilemiyorum.Neyse şükür biz hallettik darısı senin başına arkadaşım,sende zorlanmadan,sıkılmadan,yorulmadan bir çırpıda hazırlayıverirsin evraklarını inşallah.Nushu, Arkadaşım, evraklarını tamamlamana çok sevindim.. Hayırlısı olsun, sular seller gibi hızlı aksın işlerin..
Sağlık raporlarınız ve sabıka kayıtların bir günde tamamlan dı mı cnm? ona göre bir program yapmaya çalışıyorum..
kızlar hepinize çok teşekkürederim güzel dilekleriniz için Allahım tez zamanda hepinize bu mutlu haberi almayı nasip etsin.çok heyacanlıyım gözümde bir gram uyku yok midem ağrıyo konuştuğumdan beri stres yaptım .inşallah yarın verirler daha yatak beşik hiçbişey almadık koşuşturmalı birgün bizi bekliyor.şimdiden pabucum dama atıldı eşim o benim kızım demeye başladı.kızımı kimseye vermem diyor.yarın fırsat bulursam muhakkak sizlerle paylaşacağım yaşadıklarımı bu arada kızımızın adı miray olacak .offf daha saat 11.00 sabaha çok var .eşim uyudu bile miraysız sabahladığım son gecedir umarım hepinize iyigeceler
Pırılcığım ikametgah ve vukuatlı nüfus kayıt örneğini eşim daha önce almıştı,aileden biri alabiliyormuş senin nüfus cüzdanınla gidip,aynı şehirde oturuyorsanız,halledebilir yakınlarınızdan biri,sabıka kaydı ve verem savaş dispanserinden rapor almak 10-15 dakikalık işler,asıl sorun hastaneden kurul raporu almak.Hastanede öncelikle neden sağlık raporu almak istediğimizi belirten dilekçe verdik,vezneye karı koca ikimiz için 260,00 tl ödedik(pazartesi ve cuma günü heyet günü değilmiş burada,istersen sende öğrenerek git boşu boşuna izin almamış olursun),8 doktora görünüp sağlıklı olduğuna dair onaylarını alman gerekiyor,sıra bekliyorsun her defasında,ayrı ayrı bölümler buradaki hastanede uzaktı araları,bir o tarafa bir bu tarafa koşturup duruyorsun.İki üç gün uğraşan insanlar varmış ki normaldir ama eğer doktor,hastane çalışanı gibi birini bulabilirde onun vasıtasıyla giderseniz sıra falan beklemeden halledebiliyorsunuz.Haksızlık oluyor farkındayım ama rica minnet izin alıyorum,her defasında laf işitiyorum üst üste 2-3 gün desem ne olur hiç bilemiyorum.Neyse şükür biz hallettik darısı senin başına arkadaşım,sende zorlanmadan,sıkılmadan,yorulmadan bir çırpıda hazırlayıverirsin evraklarını inşallah.
Şu evrak tesliminide bir atlatsak üstümüzden yük kalkacak değil mi?Sanki bebişlerimize bir adım daha yaklaşmış olacağız:)Gerçi bu seferde ev ziyareti stresi başlar ama olsun,kuzucuklara feda olsun bu stresler sıkıntılar...
Pırılcığım ikametgah ve vukuatlı nüfus kayıt örneğini eşim daha önce almıştı,aileden biri alabiliyormuş senin nüfus cüzdanınla gidip,aynı şehirde oturuyorsanız,halledebilir yakınlarınızdan biri,sabıka kaydı ve verem savaş dispanserinden rapor almak 10-15 dakikalık işler,asıl sorun hastaneden kurul raporu almak.Hastanede öncelikle neden sağlık raporu almak istediğimizi belirten dilekçe verdik,vezneye karı koca ikimiz için 260,00 tl ödedik(pazartesi ve cuma günü heyet günü değilmiş burada,istersen sende öğrenerek git boşu boşuna izin almamış olursun),8 doktora görünüp sağlıklı olduğuna dair onaylarını alman gerekiyor,sıra bekliyorsun her defasında,ayrı ayrı bölümler buradaki hastanede uzaktı araları,bir o tarafa bir bu tarafa koşturup duruyorsun.İki üç gün uğraşan insanlar varmış ki normaldir ama eğer doktor,hastane çalışanı gibi birini bulabilirde onun vasıtasıyla giderseniz sıra falan beklemeden halledebiliyorsunuz.Haksızlık oluyor farkındayım ama rica minnet izin alıyorum,her defasında laf işitiyorum üst üste 2-3 gün desem ne olur hiç bilemiyorum.Neyse şükür biz hallettik darısı senin başına arkadaşım,sende zorlanmadan,sıkılmadan,yorulmadan bir çırpıda hazırlayıverirsin evraklarını inşallah.
Şu evrak tesliminide bir atlatsak üstümüzden yük kalkacak değil mi?Sanki bebişlerimize bir adım daha yaklaşmış olacağız:)Gerçi bu seferde ev ziyareti stresi başlar ama olsun,kuzucuklara feda olsun bu stresler sıkıntılar...
pırılım nushu inşallahh işlemlerinizi çok çabuk halledersiniz inşallahh biran önce yavrularınızı kucağınıza alırsınızrabbim hepinizin gönlündeki i versin inşalllahhhhh ilk adımı attıkt sonra zaten gerisi geliyor yolu yarıladınız buna emin olun şimdi uzun bir hamilelik dönemi sizi bekliyor rabbim sabır versin rabbim yardımcınız olsunn................
kızlar hepinize teşekkürederim aldım mirayımı geldim şimdi beşiğinde mışıl mışıl uyuyor.görseniz çok tatlı bana ve babasına bir sarılışı var zannedersinizki 9 aydır yanımızda kalıyor.oyunlar yapıyor gülücükler atıyor sabah 9,30 da sosyal hizmetlere gittik evraklar felan baya oyalandık 11,30 gibi yurda gittik hazırlayıp getirelim dediler ben o an koptum zaten oraya kadar zor tuttum kendimi bi geldi uykudan yeni kalkmış biraz garipsedi kucağıma verdiler sanki ayaklarım yerden kesildi çok güzel bir duygu kelimeler kıfayetsiz kalıyo Allahım tez zamanda sizlerede yaşatsın.sonra işlemlerimizi bitirip kızımızı alıp doğru alışverişe gerekenleri yapıp evimize geldik.bi güzel banyomuzu da yaptık .mamamızı yedik şimdi mışıl mışıl uyuyo.çok yoruldum ama bir gram uyku yok gözümde uyandırıp sevesim var.oda çok yoruldu tabi bizle ordan oraya şimdilik bu kadar teyzeleri gene arada fırsat buldukça yazarım:))
kızlar hepinize teşekkürederim aldım mirayımı geldim şimdi beşiğinde mışıl mışıl uyuyor.görseniz çok tatlı bana ve babasına bir sarılışı var zannedersinizki 9 aydır yanımızda kalıyor.oyunlar yapıyor gülücükler atıyor sabah 9,30 da sosyal hizmetlere gittik evraklar felan baya oyalandık 11,30 gibi yurda gittik hazırlayıp getirelim dediler ben o an koptum zaten oraya kadar zor tuttum kendimi bi geldi uykudan yeni kalkmış biraz garipsedi kucağıma verdiler sanki ayaklarım yerden kesildi çok güzel bir duygu kelimeler kıfayetsiz kalıyo Allahım tez zamanda sizlerede yaşatsın.sonra işlemlerimizi bitirip kızımızı alıp doğru alışverişe gerekenleri yapıp evimize geldik.bi güzel banyomuzu da yaptık .mamamızı yedik şimdi mışıl mışıl uyuyo.çok yoruldum ama bir gram uyku yok gözümde uyandırıp sevesim var.oda çok yoruldu tabi bizle ordan oraya şimdilik bu kadar teyzeleri gene arada fırsat buldukça yazarım:))
Amin simacığım amin tez vakitte,sağlıkla gelsin bebişler inşallah.O zamanda kurtulamazsınız bizden ama,her başımız sıkıştığında çalarız kapınızı,tecrübeli anneler olarak rahat yok sizlere haberiniz ola:))pırılım nushu inşallahh işlemlerinizi çok çabuk halledersiniz inşallahh biran önce yavrularınızı kucağınıza alırsınızrabbim hepinizin gönlündeki i versin inşalllahhhhh ilk adımı attıkt sonra zaten gerisi geliyor yolu yarıladınız buna emin olun şimdi uzun bir hamilelik dönemi sizi bekliyor rabbim sabır versin rabbim yardımcınız olsunn................
Prılıcığım bizim evrak listemizde 'herhangi bulaşıcı,kronikleşmiş,ağır bakım ve tedavi gerektiren bir hastalığı ve alkol,uyuşturucu bağımlılığı olmadığına dair sağlık kurul raporu' yazıyordu,uzmanımız devlet hastanesinden alacağımızı söyledi.Kurul raporu içinde ortopedi,psikiyatri,göz,kbb,dahiliye,hariciye ve hatırlayamadığım 3 bölümde muayene ediyorlar.Sizden istenen farklı demek ki,hastanedekiler biliyor zaten canım,daha soracağını soramadan lafını bitiremeden yapman gerekenleri sıralıyorlar:)Kuzucuklar için herşey feda olsun diye ne güzel yazmışsın, Ağzına sağlık :) İş yerinden izin almak sorun olmasa hiç dert değil seve seve yapıyorum inan.. Eminim sen ve diğer tüm arkadaşlarımızda öyleler..
Aklıma takılan bir şey var.. Kurumun bana verdiği evrak listesinde, sağlık raporu olarak;
*Sağlık Raporu, sadece ilgili hastanenin İNTANİYE ve PSİKİYATRİ Kliniklerinden alınacaktır
*Verem Savaş Dispanserinden Rapor
Hepsi bu.. Verem Savaş ayrı onu geçiyorum da, intaniye ve Psikiyatri için kurul raporu mu alıyoruz.. Senin evrak listende de bu şekilde mi yazıyordu cnm, ilk okuduğumda heyetsiz kurul raporsuz bir işlem gibi düşünmüştüm.. Dilekçe yazdığınız için mi yönlendirdiler acaba? Ne dersin...
Dermancığım Miray'ınız sağlıklı,hayırlı,uzun ömürlü evlat olsun,yüzünüzü daima güldürsün.Sana ve eşine evladınızla birlikte nice güzellikler yaşayacağınız uzun bir ömür diliyorum.kızlar hepinize teşekkürederim aldım mirayımı geldim şimdi beşiğinde mışıl mışıl uyuyor.görseniz çok tatlı bana ve babasına bir sarılışı var zannedersinizki 9 aydır yanımızda kalıyor.oyunlar yapıyor gülücükler atıyor sabah 9,30 da sosyal hizmetlere gittik evraklar felan baya oyalandık 11,30 gibi yurda gittik hazırlayıp getirelim dediler ben o an koptum zaten oraya kadar zor tuttum kendimi bi geldi uykudan yeni kalkmış biraz garipsedi kucağıma verdiler sanki ayaklarım yerden kesildi çok güzel bir duygu kelimeler kıfayetsiz kalıyo Allahım tez zamanda sizlerede yaşatsın.sonra işlemlerimizi bitirip kızımızı alıp doğru alışverişe gerekenleri yapıp evimize geldik.bi güzel banyomuzu da yaptık .mamamızı yedik şimdi mışıl mışıl uyuyo.çok yoruldum ama bir gram uyku yok gözümde uyandırıp sevesim var.oda çok yoruldu tabi bizle ordan oraya şimdilik bu kadar teyzeleri gene arada fırsat buldukça yazarım:))
Canım ne güzel bak 1.sıradasınız artık,en zor sıkıntılı zamanlar geçmiş,Rabbim'in sizler için kararladığı kuzucuk tez vakitte gelsin,anne babasına yuvasına kavuşsun inşallah.Sahip olamadığımız birçok şeye kısmetimiz buymuş diyip katlanan insanlarız hepimiz,ilk adımı ilk kelimelerini duyamadın ama geldiği andan itibaren öyle çok ilkiniz olacak ki inşallah eksikliğini hissetmeyeceksiniz.merhaba kızlar, bakıyorum herkeste tatlı bir telaş) biz rapor işinde çok şanslıydık.dr.a evlat edinme ile ilgili rapor alacağımızı söyleyince hiç sıra beklemeden 5 dk içinde hallettik.inşaallah sizlerde fazla uğraşmazsınız.evrakları teslim ettikten sonra yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istiyorum.evet evrakları tamamladık ve dosyayı teslim ettim. evlat edinmeyi çoooooook istememe rağmen o kadar değişik bir duygu yaşadım ki kelimelerle anlatmak mümkün değil. eve gelene kadar kendimi zor tuttum evde koptum artık nasıl ağlıyorum anlatamam. allahım sana isyan asla etmiyorum.ama hamile kalmak bebişimi içimde hissetmek onun sancılarını yaşayarak doğurmak bunların nasıl bir his olduğunu yaşamak isterdim dedim.demekki bizleri bu şekilde ödüllendiriyorsun.gerçekten bu çok zor bir karar,allah herkese nasip etmez bunu (ben evlatlık konusunda bekarken dahi hep şöyle derdim kendi çocuğum olsada bir çocuğu evlat edinip ona yuva sevgisini anne sevgisini vereceğim) doğurmasakda bizlerin biyolojik evlatları olmasada onlara karşı yüreğimize öyle yüce bir sevgi vermiş ki rabbim, bu kararı herkes veremez. sevinç ,hüzün, tüm duyguları yaşıyorsunuz.ve bunu kimseye ifade edemiyorsunuz.bu şekilde saatlerce ağladım... ilk sıramız için aradıklarında tlf.da öyle bir çığlık atmışım ki !! arkadaşlarım ne oluyor dedi ) çok şükür ;şuan kız ve erkek de 1. sıradayız .2 kez haber geldi.dilekçe ile ok.dedik ama bizden önce başvuranlara öncelik vermişler:-(( hala kuzumuzu bekliyoruz.biz bebek alamıyoruz bebek alanlara sıra çok çabuk geliyormuş diye duydum.bize 4-6 yaş arası evlatlık veriyorlar ondada biraz bekleyebilirmişiz.ama ben artık fazla beklemek istemiyorum allahım inşaallah tez zamanda hayırlısıyla kavuşturur inşaallah.onun ilk adımlarını göremedim ilk söylediği kelimeleri duyamadım en azından yanımızda okula başlasın okul sevincini birlikte paylaşalım diyoruz.......allah hepimizin gönlüne göre verir inşaallah....yüreği kocaman anneler ve babalar........
merhaba kızlar, bakıyorum herkeste tatlı bir telaş) biz rapor işinde çok şanslıydık.dr.a evlat edinme ile ilgili rapor alacağımızı söyleyince hiç sıra beklemeden 5 dk içinde hallettik.inşaallah sizlerde fazla uğraşmazsınız.evrakları teslim ettikten sonra yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istiyorum.evet evrakları tamamladık ve dosyayı teslim ettim. evlat edinmeyi çoooooook istememe rağmen o kadar değişik bir duygu yaşadım ki kelimelerle anlatmak mümkün değil. eve gelene kadar kendimi zor tuttum evde koptum artık nasıl ağlıyorum anlatamam. allahım sana isyan asla etmiyorum.ama hamile kalmak bebişimi içimde hissetmek onun sancılarını yaşayarak doğurmak bunların nasıl bir his olduğunu yaşamak isterdim dedim.demekki bizleri bu şekilde ödüllendiriyorsun.gerçekten bu çok zor bir karar,allah herkese nasip etmez bunu (ben evlatlık konusunda bekarken dahi hep şöyle derdim kendi çocuğum olsada bir çocuğu evlat edinip ona yuva sevgisini anne sevgisini vereceğim) doğurmasakda bizlerin biyolojik evlatları olmasada onlara karşı yüreğimize öyle yüce bir sevgi vermiş ki rabbim, bu kararı herkes veremez. sevinç ,hüzün, tüm duyguları yaşıyorsunuz.ve bunu kimseye ifade edemiyorsunuz.bu şekilde saatlerce ağladım... ilk sıramız için aradıklarında tlf.da öyle bir çığlık atmışım ki !! arkadaşlarım ne oluyor dedi ) çok şükür ;şuan kız ve erkek de 1. sıradayız .2 kez haber geldi.dilekçe ile ok.dedik ama bizden önce başvuranlara öncelik vermişler:-(( hala kuzumuzu bekliyoruz.biz bebek alamıyoruz bebek alanlara sıra çok çabuk geliyormuş diye duydum.bize 4-6 yaş arası evlatlık veriyorlar ondada biraz bekleyebilirmişiz.ama ben artık fazla beklemek istemiyorum allahım inşaallah tez zamanda hayırlısıyla kavuşturur inşaallah.onun ilk adımlarını göremedim ilk söylediği kelimeleri duyamadım en azından yanımızda okula başlasın okul sevincini birlikte paylaşalım diyoruz.......allah hepimizin gönlüne göre verir inşaallah....yüreği kocaman anneler ve babalar........
İnşallah Simacım İnşallahhhh.. Bizde bir an önce senin gibi anne olmak için can atıyoruz, Allah utandırmasın, sonuna kadar gidelim inşallah.. Tecrübelerine dayanarak bişi sormak istiyorum, İzmir de 0-1 yaş kız bebekte en son sıranın 75 olduğunu öğrendim.. Sen kaçıncı sıradan başlamıştın.. Ben evraklarımı tamamlayana kadar belki biraz daha artabilir ama 75 diye düşünürsek sence ortalama ne kadar sürer.. Cevabını benim gibi Nushu da bekleyecektir diye düşünüyorum :))
Minik kuzunu öpüyorum, İyi akşamlar.. :71
canım ben ilk sıamı öğrendiğimde 79 du 18 ay bekledim 18 ay sonra kuzumu kucağıma aldım ayrıca bizlere ne zaman ihtiyaç duyarsanız yanınızdayız bunu sakın unutmayın bir zamanlar bizde sizin geçtiğiniz yollardan geçtik......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?