Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

Merhaba Nushucum,
Evraklarını teslim edebildin mi, herşey yolunda mı, son sıranın kaç olduğunu öğrenebildin mi merak ediyorum.. Ben bu gün evraklarımın birçoğunu hazırladım..Kısmetse haftaya (cuma günü) teslim etmeyi planlıyorum.. Haberlerini bekliyorum..

Merhaba Pırılcığım,
Sorma koştur koştur arada karı koca birbirimizi yiyerek büyük kısmını tamamladık.Eşim haftaya iş için yurt dışında olacağından pazartesiye randevu almıştık.Fakat daha erken gidiyor,pazartesi burada değil,ben yalnız gidip teslim etmeyi düşünüyorum uzmanımızla görüşüp.O'nun gelmesini beklersem bir hafta daha gecikmesi gerekecek o yüzden ertelemek istemiyorum.Bakalım kısmet.
Daha sonraki planlarım ise şöyle şekerim;bebeğin odasının tavanı boyanacak(ben en üst katta oturuyorum,geçen kış çatı aktı,banyomun ve o odanın tavanında hareli şekiller oldu,kurtulunması gerekiyor),bebek odası için perdecilerle görüşüyorum,haftaya yine birinden fiyat alacağım(odada kullandığım perdeler çok eskidi,evim fazla güneş alıyor,yıkana yıkana eridi sanki,bazı yerleri iyice incelmiş,yaptırılması gerekiyordu olmuşken bebek odasına uygun olsun dedim),odanın içindeki kitaplık,kanepe çıkarılacak.
Yıllar içinde aldığım,hediye gelen o kadar çok şey varki bebek için,onları döküp dağıtıp,eksiklerimin listesini yapmak istiyorum.Bebek odamız sarılıp sarmalanmış bir şekilde bodrumda bekliyor,marangoz gelecek o kurulacak.Ebeveyn banyosu ağzına kadar bebeğin eşyalarıyla dolu,arabası,araba koltuğu,park yatağı,küveti,üstü başı...,oda kurulduktan sonra onları çıkarıp,ardiye gibi kullandığım ebeveyn banyosuna ortalıktaki fazlalık eşyaları kaldırmak istiyorum,ev ziyaretinde ortalıkta dağınıklık olmasın diye.Gördüğün gib arkadaşım yapmak istediğim şeyler için gayet makul ve mantıklı sebeplerim varAcele ettiğimi düşünebilsin ki muhtemelen de haklısın ama yıllardır içimde biriktirdiğim o kadar çok şey var ki bebeğimle ilgili,hiç olmazsa artık biliyorum bir gün gelecek gönül rahatlığıyla yavaş yavaş tadını çıkara çıkara hazırlık yapmak istiyorum.Benden havadisler bunlar şekerim.Dua ediyorum sürekli,işlerimiz rast gitsin,çabucak hallolsun,bebeklerimiz sağlıklı,hayırlı,uzun ömürlü evlatlar olsunlar,bir de annelerini çok bekletmesinler değil mi Pırılcığım?
Senin evraklarında tamamlanmış çok şükür,insanın üstünden nasıl bir yük kalkıyor,daha rahat nefes alıyorsun sanki değil mi?Rapor işini ne yaptınız?
Sende anlatsana planların ne,neler yapmayı düşünüyor,hayal ediyorsun?anlat ki kendimi yalnız hissetmeyeyim arkadaşım.
Öpüyorum çok

Merhaba Arkadaşım,
Yazdıklarını büyük bir keyifleee okudum, hemde birkaç defa :))Planların çok hoşuma gitti..Öncelikle evraklardan başlayayım.. Cuma günü sabahtan öğleye kadar sağlık raporu işi ile ilgilendik, bizden heyet raporu istemediler intaniye ve psikayatri den işlerimizi hallettik.. Önümüzdeki hafta başında tahlil sonuçlarını alacağız, sabıka kaydı ve diğer evraklarda hazır..Yarın özgeçmişlerimizi yazıp fotoğraf işini çözeceğim.. Haftaya Cuma (en geç) teslim etmiş olurum..
Planlarımı ve hayallerimi sormakla ne iyi etmişsin.. Çünkü o kadar çok varki bende bu soruyu bana sorsalar diye bekliyordum :)))) Ben, bu güne kadar bebek ile ilgili hiç bir şey almamıştım.. Hep uzaktan bakmıştım.. Kendimi ilk defa bu kadar anneliğe yakın hissediyorum.. Ve bir aksilik çıkar, başvurum onaylanmaz diye çok korkuyorum..
Planlara gelince;
Bende işe senin gibi perdeyle başladım :)) Hatta çok beğendim birtanesini.. Sanırınm onu yaptıracağımm.. Beyaz üzerine küçük çiçekleri olan katlamalı tül perde .. 3 lü kombin yapmışlar .. kalın perdesi ve güneşliği de var.. Ben beyaz ağırlıklı ferah bir oda yapmayı planlıyorum.. İnternetten lambalara bakıyorum, elimde olsa tavana 5 tane lamba takarım herhalde.. o kadar güzel şeyler var ki.. Duvar kağıtlarına bakıyorum.. Bekli odayı kağıt kaplatabilirim.. ikea nın sitesinden hiç çıkmıyorum diyebilirim.. :))) akşam eve geldiğimde kapıya ikeanın yeni kataloğu bırakmışlar isabet olmuş :)) Bizim çoçuk odamızda sizin gibi eşyalarla dolu.. Evrakları teslim ettikten sonra eşyaları kaldırmayı planlıyorum.. Anneme, kayınvalideme göndereceğim.. Ev ziyaretine geldiklerinde oda boş olsun istiyorum.. Başvurum onayladığını öğrendikten sonra da ilk işim duvar kağıdı ya da boyası olacak.. Sonra perdesi, lambasıı.. Tabi genel kullanacağı eşyalarınıda almak istiyorum.. Önlük, biberon, battaniye, oyuncaklar.. Biraz da kıyafet almak istiyorum..0-1 yaş olacağı için ortalama birkaçtane 3 aylık, bir kaçtane 6 aylık, 12 aylık gibi.. Bu arada meleğim aramıza katıldığında, ona aramıza hoş geldin partisi yapmak istiyorum.. Parti derken; ailemizin ve sevdiğimiz arkadaşlarımızın olduğu güzel ikramlar hazırlamayı ve evi süslemeyi hayal ediyorum.. Bütün bu olanları kameraya çekip büyüdüğünde onunla paylaşmanın güzel olabilceğini düşünüyorum.. Başvurum onaylandıktan sonra bebeklerle ilgili kitaplar almayı düşünüyorum.. Aylık gelişimi takip etmek için.. Bir de daha sağlıklı yemekler pişirmek için ara sıra internete göz atıyorum, Özellikle çoçuk menüleri çok eğlenceli..:)
Yarın fırsatım olur ise dışarı çıkıp güzel bir günlük almak istiyorum..Yaşadığım her dönemi buna evrak hazırlamada dahil yazamak istiyorum.. Meleğim daha dünyada yok iken onu ne kadar istediğimi bilmesini istiyorum.. Şİmdilik planlarım ve aklıma gelenler bu kadar arkadaşım.. Sende bana planlarını ve hayallerini yazarsan çok çok sevinirim.. Bu arada yazılarında bebek odasının bodrumda olduğunu ve bazı bebek eşyalarını kaldırdığından bahsetmişsin.. Sanırım çok zor zamanlar geçirdin.. Herşey şimdi çok güzel olacak, içini refah tut arkadaşım.. Ne yapmak istiyorsan yap, hiç acele ettiğini düşünme, biz bunlara geç bile kaldık aslında.. Ben sana bu yazıyı yazdıktan sonra muhtemelen ikea kataloğunu inceliyor olacağım :)))
Öpüyorum..

tesadüfen konunuzu gördüm beni aglattınız eminin çok şanslı bi bebek ...

NUSHU VE PIRILIM süpersiniz
istediğiniz gibi hazırlanın gönlünüzden geçeni yapın ve herşey çok güzel olacak buna inanın

Günaydın Pırılım,duygularımız karşılıklı,bende zevkle okudum yazdıklarını,hem içimi de rahatlattın arkadaşım,demek ki normalmişim,abartmamışım yani
Evrak teslim tarihlerimiz aynı olacak sanırım,uzmanımız eşimle birlikte gitmemi istedi çünkü özgeçmişimizi kurumda yazmamızı istiyor,'evde yazıp getirmeyin lütfen,bir hafta geç olsun ama eşinizle gelin' dedi(
Olumsuz düşünmek istemiyorum o yüzden 'başvurumuz onaylanmazsa' kaygısını aklıma geldiği anda kovalıyorum ki uzaklara gitsin,'ya olmazsa'yı o kadar çok yaşadım ki yıllar içinde bu aşamada da ekşimsi,içimi ezen o duygudan uzak durmaya çalışıyorum.
İyi düşünelim iyi olsun arkadaşım,Rabbim biliyor evladımızı ne çok istediğimizi,beklediğimizi,her halimizden de belli oluyor bu,uzmanlarımızda farkedecek Allah'a şükür şartlarımız da uyuyor evlat edinmek için,gelecek bebeklerimiz inşallah bir aksilik çıkmayacak,ben çok inanıyorum.
Bebeğe hoşgeldin partisi yapmak süper fikir,senden kopya çekiyorum haberin olsun,okurken kendimi bende yapayım,şunları şunları çağırayım diye düşünürken yakaladımBebek mevlüdümüzü düşünüp hayaller kuruyordum ama bu hiç aklıma gelmemişti,sağolasın arkadaşım.Bebek gelişimi ile ilgili kitaplar zamanında okundu,kitaplıkta küskün küskün duruyorlardı artık onları da tekrar okumanın vakti geldi.
Bizim kızımızın mobilyaları açık meşe renginde teyzesi,bir kaç yıl önce hevesle almıştık,gardrobu ve konsolu daha sonrada kullanabileceği gibi,çok cicili bicili şeyler değil,o yüzden bende senin gibi odayı duvar kağıdı,perde ve halıyla renklendirmeyi hareketlendirmeyi düşünüyorum.Perde olarak stor yaptıracağım ki güneşi kessin,üzerine beyaz dantel romantik bir perde,fon olarak ta çiçekli bir kumaş hayal ediyorum,hatta abartıp bulabilirsem eskicilerden sallanan sandalye alıp (20-25 yıl önce vardı o sandalyeler,yuvarlak hatlı,ayakları ve kol koyma yerleri ahşap bana onlar daha sıcak geliyor) perde ile uyumlu kumaşla kaplatmayı falan düşünüyorum.
Seninde söylediğin gibi farklı ay gruplarından bir kaç tane çıtçıtlı body,tulum alacağım,battaniye önlük,en çok ta biberon alma hevesim var niyeyse,bol bol ıslak mendil alıp stoklamayı düşünüyorum,gördüğüm kadarıyla ıslak mendil ihtiyacı çocuklar 4-5 yaşına gelene kadar hiç bitmiyor.
Burada e-bebeğin mağazası var,oturduğunuz yerde var mı bilmiyorum ama yoksa bile internet mağazasından alışveriş yapabilirsin,çeşit çok, zaman zaman yaptıkları kampanyalarla fiyatları da uyguna geliyor,oraya gidip kendimi kaybetmek istiyorum mümkünseama kendimi frenliyorum arkadaşım merak etme,öncelikle odasını yapacağım yavaş yavaş,üst baş kıyafeti hiç dert etmiyorum,onlar bir gün içinde hallolur,bütçemizi sarsmadan bir ay birini bir ay diğer eksiğini tamamlamayı düşünüyorum.
Bir de kızımızı aldığımız aydan itibaren onun için bir tasarruf hesabı oluşturayı düşünüyorum,hani var ya çeşitli bankaların böyle ürünleri,her ay belirlediğin bir miktar yatırıyorsun,öyle bir şey,okul çağına geldiğinde bir miktar birikimi olsun diye.
Son olarak bebeğimizi aldıktan sonra uygun bir zamanda tatile çıkmak istiyorum,(benim hayallerim bir tuhaf anacığım:)yıllardır gitmekten keyif aldığımız bir tatil köyü var,daha çok çocuklu ailelerin tercih ettiği,işte oraya ailecek gidip tatil yapmak istiyorum,arabamız tıklım tıklım onun eşyalarıyla dolsun,kızımızı denizle tanıştıralım,babasıyla annesiyle günün 24 saati birlikte olsun gibi uçuk kaçık düşüncelerim var şekerim.
Bu hafta eşim yokken boya işerini hallettireceğim yavaş yavaş başlayacağım hazırlıklara Allah nasip ederse.
İnşallah bebeklerimizide yakın zamanlarda alırız kucaklarımıza 'doktor bu mamayı önerdi,şu aşısını yaptırdın mı,dişimiz çıkıyor galiba,nüfus kağıdımızı aldık' konuşmalarını da yaparız Pırılcığım inşallah,şimdi yazarken bile mutlu oldum,Allah tez vakitte nasip eder inşallah canım.
Sevgiler,öptüm.

Son düzenleme:
NUSHU VE PIRILIM süpersiniz
istediğiniz gibi hazırlanın gönlünüzden geçeni yapın ve herşey çok güzel olacak buna inanın
Teşekürler Zhr82'ciğim,inşallah bende hep öyle dua ediyorum.
Siz neler yapıyorsunuz kızınla(yanılmıyorum değil mi?)nasıl geçiyor günler,maceralarınızı anlatsana arkadaşım biraz bizlere,bir de rica ediyorum kuzunun mis kokulu gıdısında bir kezde benim için öper misin annesi
Sevgiler

selam kızlar güzel dilekleriniz için hepinize teşekkürederim.Allahım sizlerede hayırlısını nasip etsin.mirayla birbirimize çok alıştık çok neşeli güleryüzlü,cana yakın bir çocuk biranda ailenin gözdesi oldu.güldümü yarım dişlerimiz görünüyo yürüteç aldık ona 2 arka bir ön idare ediyoruz.çok kucakçı oldu babayada banada nazlar yaparak bizi kandırıyor.çok güzel bir duygu onunla resmen yeniden hayat başladı.evin kokusu bile değişti heryer bebek kokuyor.şuanda uyuyor yoksa asla bana izin vermezdi kedi.ben fırsat buldukça yine yazarım size kendinize iyi bakın :))

Allah mutluluğunuzu bir ömür daim etsin, böyle güzel haberler alınca bizde çok mutlu oluyoruz..
Yürüteciniz hayırlı olsun :)) Mirayın yürüme müjdelerinide alırız inşallah..
İyi akşamlar..

yanılmıyorsun canım :) kızımla ben hergün yeni bi macera desem yeridir..bu ara iyice yaramaz oldu kuzum 2 dk yalnız bırakamıyorum.gezmeyide çook seviyoruz hergün dışarı çıkıyoruz mutlaka...evde olduğumuz zaman uyku saatleri hariç hep oyun oynuyoruz...hayatım ömrüm herşeyim kızım oldu artık...hergeçen gün yeni bişeyler öğreniyo şaşırtıyo babasıyla beni :))

maşallahh kuzuma...Allah mutluluğunuzu daim etsin..

Merhaba Canım, iyi akşamlar..
Özgeçmişinizin orada yazılmasını anlamadım, bize yazın getirin, hatta dosyanızı çok abartmayın sadece gerekenleri getirin dediler.. Anladığım kadarı ile kurumlar şehirlere göre fark ediyor.. N'apalım sağlık olsun, bebişler gelsin yeter ki, teferruatlar aşılır bir şekilde değil mi.. Bu arada;
Sallanan sandalye yazmışsın ya, bu kadar olur dedim..:)))) yapmak istediklerin, benimkilerine o kadar çok benziyor ki aklımdan geçenleri yazıyor gibisin.. Tasarruf hesabını çok mantıklı buldum sanırım bende bunu senden alıyorum :)) Akıl akıldan üstündür dememişler boşuna.. Birlikte tatile çıkmak, tatil köyüne gitmek, arabaya kuzunun eşyalarını doldurmak benimde hayallerimi süslüyor :)) Hatta ve hatta anneler çoçuklarına yemek yedirmek için otelin yemek saatinden önce mutfaktan pilav makarna çorba rica ederler ya bu kadar detaya bile iniyorum o derece.. Doğru söyle bunları sende düşünüyormusun.. :)
İnşallah başvurularımız bir onaylansın daha paylaşacağımız o kadar çok şey var ki.. Bu arada kızına isim buldun mu ? (ne olduğunu yazmana gerek yok sadece bulup bulmadığını merak ettim)
Öpüyorummm..

Bu hafta sonu renkli ipler alıp kışı minik yelekler, ceketler örerek geçirmeyi planlıyorum :))

Son düzenleme:
Maşallah Miray'ımıza,ah hemde ne cilveler yapıyordur o şimdi.Derman'cığım güzel haberlerinizi bekliyoruz,bizim yerimizide öp kokla kızımızı annesi...
Zhr'ciğim güzel havaların tadını çıkarın arkadaşım ana kız,Maşallah kuzuya,ilgi,şefkat,sevgi ile büyüyen çocuk ne kadar farklı oluyor.
Dermancığım Zhrciğim Allah mutluluğunuzu bozmasın,daim olsun,evlatlarınızla birlikte sağlıkla,huzurla uzun yıllar yaşarsınız inşallah.Darısı başımıza...
Evet arkadaşım,ilden ile farklılık gösterebiliyormuş uygulamalar,tabii şekerim zor olsada katlanacağız yeterki gelsin evlerine kuzucuklar,bunlar halledilir hiç dert değil.
Ne garip değil mi?Dün yazdıktan sonra aklıma gelmişti,bebeğine çorba içiren annelerin görüntüsü:))telepatikmiyiz neyiz
Aynı hasret aynı heves aynı istek olunca bu kadar örtüşüyor hayaller demekki Pırıl'cığım...
İnşallah canım,daha neler neler konuşur paylaşırız biz,bebişlerimiz gelsinde.
Ay o günleride göreceğiz değil mi Pırılım?
Bu hafta sonu renkli ipler alıp kışı minik yelekler, ceketler örerek geçirmeyi planlıyorum :))
Maşallah arkadaşıma ne yazık ki ben bu kadar marifetli değilim,hele minicik olur ya o yelekler hırkalar hayatta beceremem.Ben battaniye örmeyi düşünüyorum canım,dümdüz nasılsa,bir şeylerle süslerim dedim kendi kendime.

Nasılsınız kızlar?
Pırılım ne yaptın bu gün evraklarını teslim edecektin değil mi?Bu arada sana özelden mesaj attım şekerim,farketmedin mi?
Ben de arayıp randevu alacağım,kaç gecedir resimlere bakıp duruyorum,bir türlü kara veremedim.
Arkadaşlar,siz nelere dikkat ederek resim seçimi yaptınız?
Özgeçmişimizde yazılması gerekenler madde madde sıralanmış a4 kağıdı boyunca uzayıp gidiyor,hepsini içeren bir yazıyı kurumda nasıl yazacağım,hadi ben yazdım bir şekilde,telefonda mesaj yazmaktan bile hoşlanmayıp üşenen kocam neler yazacak,düşünüp taşınıp işin içinden çıkamıyorum.
Yaparız ederiz diyordum ama vakit geldi ben tutuştum,nolur bana yardım edin,bir akıl verin...

Günaydın Canımmm,
Özele gönderilen msj ları utanarak söylüyorum daha bu gün gördüm ( bende sana attım..
Evraklarım hazır. Eşim özgeçmişini henüz yazmadı hafta sonu yazarsa teslim edeceğiz.. Ben de günlerdir özgeçmiş için uğraşıyorum.. Çok zormuş gerçekten.. Gece yarıları 2 ye 3 kadar oturup en sonunda yazamayı başardım..Temize çekmek kaldı sadece.. Fotoğraf seçemedim mlsf bu hafta sonu onlarıda hazırlamayı planlıyorum.. Özgeçmişle ilgili olarak şöyle yardımcı olmaya çalışayım.. Daha önce yavrusuna bizim gibi kavuşan arakadaşımdan bahsetmiştim, onu aradım.. Bana, gerçekçi ve duygusal yazmamı önerdi.. yanı burda yazıyoruz ya onun gibi.. Düşünmediğim hissetmediğim yaşamadığım hiç birşeyi yazmadım.. sen de öyle yap.. Eşinle yazıp yanınızda götürün belki orada yazmış gibi verirsiniz, Diğer bir yöntem ise Evde taslağını yaz hazırla zaten yazarken hepsi aklında kalıyor.. Bir daha yazmak senin ve eşin için kolay olur.. Hiç olmadı taslak yanında olur oradan göz atıp yazarsın.. O kadar kafa yordum ki, hepsi ezberimde şu an.. Kurumda bile yazabilirim gerekirse.. Umarım yardımcı olabilmişimdir.. maddelerle ilgili sormak istediğin birşey olur ya da bana tavsiyen olursa özel msj atıp o maddeler hakkında fikir alışverişi yapabiliriz.. Neleri neleri hazırladık, ha gayret bunlarda bitecek.. hafta sonu bilg. başında olacağım..

kızlar slm benide aranıza alırmısınız.
bende dün başvuruda bulundum en az 2 sene beklersin dediler 0-1 yaş kız çocuğu için yani yolun çok başındayım daha önümde uzun bir süreç var fakat yazdıklarınızı okudumda doğumu bekleyen hamileler gibiyiz. ALLAH hakkımızda hayırlı olanı versin hepimize
doğumlar biran önce gerçekleşsin hayırlı bebişler gelsin inşallahhhhh

Hoş geldin aramıza.. Hayırlısı olsun, en kısa zaman da bebeğini kucağına almanı diliyorum. Bu güzel ve uzun yolculuğu hepimiz birlikte bitireceğiz inşallah.. Hangi şehirden başvurunu yaptın ve en son sıranın kaç olduğunu öğrenebildin mi? Yabancılık çekmemen için hemen sorulara başlamek istedim :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…