İçimi rahatlattın Pırılım,dediğin gibi yazalımda da yanımızda götürelim bari.Günaydın Canımmm,
Özele gönderilen msj ları utanarak söylüyorum daha bu gün gördüm( bende sana attım..
Evraklarım hazır. Eşim özgeçmişini henüz yazmadı hafta sonu yazarsa teslim edeceğiz.. Ben de günlerdir özgeçmiş için uğraşıyorum.. Çok zormuş gerçekten.. Gece yarıları 2 ye 3 kadar oturup en sonunda yazamayı başardım..Temize çekmek kaldı sadece.. Fotoğraf seçemedim mlsfbu hafta sonu onlarıda hazırlamayı planlıyorum.. Özgeçmişle ilgili olarak şöyle yardımcı olmaya çalışayım.. Daha önce yavrusuna bizim gibi kavuşan arakadaşımdan bahsetmiştim, onu aradım.. Bana, gerçekçi ve duygusal yazmamı önerdi.. yanı burda yazıyoruz ya onun gibi.. Düşünmediğim hissetmediğim yaşamadığım hiç birşeyi yazmadım.. sen de öyle yap.. Eşinle yazıp yanınızda götürün belki orada yazmış gibi verirsiniz, Diğer bir yöntem ise Evde taslağını yaz hazırla zaten yazarken hepsi aklında kalıyor.. Bir daha yazmak senin ve eşin için kolay olur.. Hiç olmadı taslak yanında olur oradan göz atıp yazarsın.. O kadar kafa yordum ki, hepsi ezberimde şu an.. Kurumda bile yazabilirim gerekirse.. Umarım yardımcı olabilmişimdir.. maddelerle ilgili sormak istediğin birşey olur ya da bana tavsiyen olursa özel msj atıp o maddeler hakkında fikir alışverişi yapabiliriz.. Neleri neleri hazırladık, ha gayret bunlarda bitecek.. hafta sonu bilg. başında olacağım..
Hoş geldin aramıza.. Hayırlısı olsun, en kısa zaman da bebeğini kucağına almanı diliyorum. Bu güzel ve uzun yolculuğu hepimiz birlikte bitireceğiz inşallah.. Hangi şehirden başvurunu yaptın ve en son sıranın kaç olduğunu öğrenebildin mi? Yabancılık çekmemen için hemen sorulara başlamek istedim :))
İçimi rahatlattın Pırılım,dediğin gibi yazalımda da yanımızda götürelim bari.
Resim seçimi de gözümü korkutuyordu,başka bir forumda bir arkadaş 'ifadelerimizden mutluluğu en çok hissettirenleri seçtim' diye yazmış,şimdi eve gidince bir de bu kritere göre inceleyeceğim resimleri:)
Bu akşam odayı boşaltacağız,yarında tavanlar boyanacak.Pazar günü şu özgeçmiş işini halledeyim,muhtelemelen bende bilgisayar başında olurum.Bak şimdiden söylüyorum,sık sık bir şeyler sorabilirim sana haberin olsun
Bu arada mesajın gelmemiş bana arkadaşım.
Öpüyorum
kızlar slm benide aranıza alırmısınız.
bende dün başvuruda bulundum en az 2 sene beklersin dediler 0-1 yaş kız çocuğu için yani yolun çok başındayım daha önümde uzun bir süreç var fakat yazdıklarınızı okudumda doğumu bekleyen hamileler gibiyiz. ALLAH hakkımızda hayırlı olanı versin hepimize
doğumlar biran önce gerçekleşsin hayırlı bebişler gelsin inşallahhhhh
Ne demek arkadaşım,hoş geldin sefalar getirdin.hoşbulduk
aydından başvuru yaptım sanırım ev ziyaretine gelip gittikten sonra sırayı söyliyecekler yani daha belli değil ama burası küçük bi şehir olduğu için belki fazla sıra yoktur diye umut ediyorum inşallah yanılmıyorumdur.
Menekşe ne güzel şeyler yazmışsın.Tamamen katılıyorum sana canım.O bağ yüzünü gördüğün,kucağına aldığın an kuruluyor,emek verdikçe,zaman geçtikçe kuvvetleniyor bence.arkadaşlar yazdıklarınızı yüeğim ve gözlerim dolu dolu olarak okudum ,en baştan kaçıncı sayfaya kadar gelebildim hatırlamıyorum.
Duygularımı paylaşmak istiyorum.dünyalar tatlısı bir çocuğum var allah aşkıma ,sağlık sıhhat uzun ömür versin,dileyen herkese de bir melek nasip etsin.Çocuğuma hamile kaldığımda hiç bişey hissedemiyordum,burdaki hamileler topic lerine takılıyordum falan millet anlatıyordu,yok karnımda şunu hissettim,bunu hissettim falan,bir süre sonra üzülmeye başladım bendemi sorun var,birgün yakın bir arkadaşımla paylaştım güldü bana,doğsun bir kaç ay sonra tekrar görüşelim bu konuyu dedi. Doğana kadar hiç bişey hissetmedim,doğdu,günler geçti,aylar geçti,emek verdikçe arada tarifi imkansız bir bağ oluştu.Bir gün düşündüm,hani derler ya anneler karnında taşır diye çok sever çocuğu,ben buna katılmıyorum, o zaman babalar daha az sevmezmi?Arkadaşlar biyolojik olaylara inanmıyorum,hiçbirinizin evlat edindiklerinizi öz çocuğu olanlardan daha az seveceğinize inanmıyorum,bu kuvvetli annelik babalık duygusu,verilen emekten gelir.İnanılmaz bir emek veriyoruz.bu sevgi emeğini sevmektir.Yakınımda çok sevdiğim bir ablamda evlat edindiler en az bizler kadar seviyolar üzerine titriyorlar,bir tek sıkıntı durumu açıklamakdır diye düşünüyorum,ama sağlam karakterde bir birey yetiştirdiyseniz bu da aşılıyor,Bahsettiğim ablacığım kızlarına durumu psikolg eşliğinde açıkladılar.7 yaşındaydı,cevabına ağlamıştım:Siz benim annem babamsınız,bu dünyada kimse beni sizin kadar sevemez,beni doğuran kadın beni doğurdu diye benim annem değil.Sen benim annemsin ,babam benim canım babam demiş,hep beraber ağlamışlar .Şimdi herşey devam ediyor aynı eskisi gibi. Ne ekersen onu biçersin,nasıl yetiştirirseniz sonuç o yönde oluyor.hepinize sonsuz sevgiler....
Ne demek arkadaşım,hoş geldin sefalar getirdin.
Süre konusuna çok takılma,kısmet işi,hiç belli olmuyor ama genellikle daha uzun zaman söylüyor uzmanlar,inşallah bebişin çok bekletmez seni.
Hayırlı,sağlıklı,uzun ömürlü evlatlar nasib etsin Rabbim hepimize,çabuk çabuk gelsin bebişler inşallah.
Resim seçimi de gözümü korkutuyordu,başka bir forumda bir arkadaş 'ifadelerimizden mutluluğu en çok hissettirenleri seçtim' diye yazmış,şimdi eve gidince bir de bu kritere göre inceleyeceğim resimleri:)
Bu akşam odayı boşaltacağız,yarında tavanlar boyanacak.Pazar günü şu özgeçmiş işini halledeyim,muhtelemelen bende bilgisayar başında olurum.Bak şimdiden söylüyorum,sık sık bir şeyler sorabilirim sana haberin olsun
Öpüyorum
Öpüyorum
merhaba pırılcığım,
sorma koştur koştur arada karı koca birbirimizi yiyerek büyük kısmını tamamladık.eşim haftaya iş için yurt dışında olacağından pazartesiye randevu almıştık.fakat daha erken gidiyor,pazartesi burada değil,ben yalnız gidip teslim etmeyi düşünüyorum uzmanımızla görüşüp.o'nun gelmesini beklersem bir hafta daha gecikmesi gerekecek o yüzden ertelemek istemiyorum.bakalım kısmet.
Daha sonraki planlarım ise şöyle şekerim;bebeğin odasının tavanı boyanacak(ben en üst katta oturuyorum,geçen kış çatı aktı,banyomun ve o odanın tavanında hareli şekiller oldu,kurtulunması gerekiyor),bebek odası için perdecilerle görüşüyorum,haftaya yine birinden fiyat alacağım(odada kullandığım perdeler çok eskidi,evim fazla güneş alıyor,yıkana yıkana eridi sanki,bazı yerleri iyice incelmiş,yaptırılması gerekiyordu olmuşken bebek odasına uygun olsun dedim),odanın içindeki kitaplık,kanepe çıkarılacak.
Yıllar içinde aldığım,hediye gelen o kadar çok şey varki bebek için,onları döküp dağıtıp,eksiklerimin listesini yapmak istiyorum.bebek odamız sarılıp sarmalanmış bir şekilde bodrumda bekliyor,marangoz gelecek o kurulacak.ebeveyn banyosu ağzına kadar bebeğin eşyalarıyla dolu,arabası,araba koltuğu,park yatağı,küveti,üstü başı...,oda kurulduktan sonra onları çıkarıp,ardiye gibi kullandığım ebeveyn banyosuna ortalıktaki fazlalık eşyaları kaldırmak istiyorum,ev ziyaretinde ortalıkta dağınıklık olmasın diye.gördüğün gib arkadaşım yapmak istediğim şeyler için gayet makul ve mantıklı sebeplerim varacele ettiğimi düşünebilsin ki muhtemelen de haklısın ama yıllardır içimde biriktirdiğim o kadar çok şey var ki bebeğimle ilgili,hiç olmazsa artık biliyorum bir gün gelecek gönül rahatlığıyla yavaş yavaş tadını çıkara çıkara hazırlık yapmak istiyorum.benden havadisler bunlar şekerim.dua ediyorum sürekli,işlerimiz rast gitsin,çabucak hallolsun,bebeklerimiz sağlıklı,hayırlı,uzun ömürlü evlatlar olsunlar,bir de annelerini çok bekletmesinler değil mi pırılcığım?
Senin evraklarında tamamlanmış çok şükür,insanın üstünden nasıl bir yük kalkıyor,daha rahat nefes alıyorsun sanki değil mi?rapor işini ne yaptınız?
Sende anlatsana planların ne,neler yapmayı düşünüyor,hayal ediyorsun?anlat ki kendimi yalnız hissetmeyeyim arkadaşım.
öpüyorum çok
hayalleriniz ve planlarınız gözüm yaşlı bir şekilde okudum.rabbim gönlünüze göre versin inşallah.bebişlerinize en yakın zamanda kavuşmanızı dilerimmerhaba arkadaşım,
yazdıklarını büyük bir keyifleee okudum, hemde birkaç defa :))planların çok hoşuma gitti..öncelikle evraklardan başlayayım.. Cuma günü sabahtan öğleye kadar sağlık raporu işi ile ilgilendik, bizden heyet raporu istemediler intaniye ve psikayatri den işlerimizi hallettik.. önümüzdeki hafta başında tahlil sonuçlarını alacağız, sabıka kaydı ve diğer evraklarda hazır..yarın özgeçmişlerimizi yazıp fotoğraf işini çözeceğim.. Haftaya cuma (en geç) teslim etmiş olurum..
Planlarımı ve hayallerimi sormakla ne iyi etmişsin.. çünkü o kadar çok varki bende bu soruyu bana sorsalar diye bekliyordum :)))) ben, bu güne kadar bebek ile ilgili hiç bir şey almamıştım.. Hep uzaktan bakmıştım.. Kendimi ilk defa bu kadar anneliğe yakın hissediyorum.. Ve bir aksilik çıkar, başvurum onaylanmaz diye çok korkuyorum..
planlara gelince;
bende işe senin gibi perdeyle başladım :)) hatta çok beğendim birtanesini.. Sanırınm onu yaptıracağımm.. Beyaz üzerine küçük çiçekleri olan katlamalı tül perde .. 3 lü kombin yapmışlar .. Kalın perdesi ve güneşliği de var.. Ben beyaz ağırlıklı ferah bir oda yapmayı planlıyorum.. Internetten lambalara bakıyorum, elimde olsa tavana 5 tane lamba takarım herhalde.. O kadar güzel şeyler var ki.. Duvar kağıtlarına bakıyorum.. Bekli odayı kağıt kaplatabilirim.. Ikea nın sitesinden hiç çıkmıyorum diyebilirim.. :))) akşam eve geldiğimde kapıya ikeanın yeni kataloğu bırakmışlar isabet olmuş :)) bizim çoçuk odamızda sizin gibi eşyalarla dolu.. Evrakları teslim ettikten sonra eşyaları kaldırmayı planlıyorum.. Anneme, kayınvalideme göndereceğim.. Ev ziyaretine geldiklerinde oda boş olsun istiyorum.. Başvurum onayladığını öğrendikten sonra da ilk işim duvar kağıdı ya da boyası olacak.. Sonra perdesi, lambasıı.. Tabi genel kullanacağı eşyalarınıda almak istiyorum.. önlük, biberon, battaniye, oyuncaklar.. Biraz da kıyafet almak istiyorum..0-1 yaş olacağı için ortalama birkaçtane 3 aylık, bir kaçtane 6 aylık, 12 aylık gibi.. Bu arada meleğim aramıza katıldığında, ona aramıza hoş geldin partisi yapmak istiyorum.. Parti derken; ailemizin ve sevdiğimiz arkadaşlarımızın olduğu güzel ikramlar hazırlamayı ve evi süslemeyi hayal ediyorum.. Bütün bu olanları kameraya çekip büyüdüğünde onunla paylaşmanın güzel olabilceğini düşünüyorum.. Başvurum onaylandıktan sonra bebeklerle ilgili kitaplar almayı düşünüyorum.. Aylık gelişimi takip etmek için.. Bir de daha sağlıklı yemekler pişirmek için ara sıra internete göz atıyorum, özellikle çoçuk menüleri çok eğlenceli..:)
yarın fırsatım olur ise dışarı çıkıp güzel bir günlük almak istiyorum..yaşadığım her dönemi buna evrak hazırlamada dahil yazamak istiyorum.. Meleğim daha dünyada yok iken onu ne kadar istediğimi bilmesini istiyorum.. şimdilik planlarım ve aklıma gelenler bu kadar arkadaşım.. Sende bana planlarını ve hayallerini yazarsan çok çok sevinirim.. Bu arada yazılarında bebek odasının bodrumda olduğunu ve bazı bebek eşyalarını kaldırdığından bahsetmişsin.. Sanırım çok zor zamanlar geçirdin.. Herşey şimdi çok güzel olacak, içini refah tut arkadaşım.. Ne yapmak istiyorsan yap, hiç acele ettiğini düşünme, biz bunlara geç bile kaldık aslında.. Ben sana bu yazıyı yazdıktan sonra muhtemelen ikea kataloğunu inceliyor olacağım :)))
öpüyorum..
Ay bir de ev ziyareti var değil mi Angelica,benim zavallı kalbim nasıl dayanacak bu kadar heyecana bilemiyorum:)Merhaba Nushu,
Biz resim olarak en doğal bulduğumuz birkaç resim götürmüştük sanırım. Seni çok iyi anlıyorum, oldukça heyecanlı süreçler bunlar. Ama hepsi çok güzel. Ev ziyaretinde de evin genel haline, çocuk odasına falan bakıyorlar. Eğer görürülerse güvenlik eksiği olan yerlerle ilgili merdiven vs. planınız nedir diye soruyorlar o kadar. Biz gelen görevli ile bahçede kahve içip sohbet havasında bir görüşme geçirmiştik, çok iyi geçmişti.
Sevgiler,
Angelica
Çok teşekkürler Perlanore,Allah hepimizin gönlünün muradını versin inşallah tez vakitte canım benim.hayalleriniz ve planlarınız gözüm yaşlı bir şekilde okudum.rabbim gönlünüze göre versin inşallah.bebişlerinize en yakın zamanda kavuşmanızı dilerim
Canım, sana uzun uzun 2 defa msj yazdım göndermeye çalıştım, sonradan farkettim ki, 100 msj ım olmadan özele msj gönderemiyorum.. Senin mesajını okudum :) Bana verebileceğin bir mail adresin var ise sevinirim..
aramıza hosgeldın iykide katıldın sana tecrubelı olarak sadece diyebilecegim sabır sakınlık ve sükünet emin ol bunlara cok ihtiyacın olucak. zaman ve sürecimiz uzun beklenen gün gelmıyor bekledıkcede huzunlenıp sınırlerın bozuluyor. onun ıcın su asamada hızlı davranmayın ev zıyaretı ve bıre bır gorusme ortalama 8 ay sürüyor 8 aydan sonrada bekleme süremız okadar kısa degıl sakın odanızı kurmayın odanızı benım gıbı kurup herseyını hazır edersenız beklerken cok yorgun dusuyorsunuz bunun ıcın herseyı bır kac aya bırakın ortalama herseyınızı bır sene sonra hazır etmeye baslayın bır sene sonra almaya baslayın bır seneden önce kendınızı kaptırmayın arkadaslar benım odam kurulu herseyımız hazır ve ben odaya her gırdıgımde cok uzuluyorum beklemek yoruyor ve herseyı hazırken beklemek dahada cok yoruyor suan basvuru yapalı 10 ay olucak ıstanbuldan yaptım ogluma kavusmak ıcınde onumde daha sürec uzun ben ve babamız sabırsız bır sekılde beklıyoruz ve her defasında keske bu kadar erken hazırlamasaydım dıyorum. heycanınızı anlıyorum herseyı olsun herseyı hazır beklesın ıstıyorsunuz sıze yürekden söylıyorum hazır odayı beklemek en kötusu bos besıye bakmak en kötusu kıyafetlerını elıne almak en kötusu bılıyorum oglum gelıcek ama zaman var sevgıler arkadaslar hersey gönlunuzce olsun :
Merhaba Arkadaşlar,
Bu gün evraklarımı teslim ettim.. Artık bende sıra bekleyen arkadaşlara eşlik edeceğim.. Bu gün herşey yolunda gitti.. 0-1 yaş kız bebek istiyoruz, kurum bir yılda bile gelebilir fakat siz iki yıl gibi düşünün dediler.. Geçmiş yıllara göre daha hızlı ilerliyormuş.. Evraklarımızı teslim ederken 10 ay önce kız erkek farketmez şeklinde başvuru yapan bir aile, erkek bebeklerini almaya gelmişlerdi.. :) Çok heyecanlılardı o kadar güzeldiki.. kadın, ben doğursam bu kadar benzemez, burnu yüzü gözü herşeyi ben diyip duruyordu.. Onları tebrik ettik, çok güzeldi çook.. hep buradan konuşuyoruz ya, canlı bir örnek görmek şahane oldu benim için.. Allahım bize de tez zamanda nasip kısmet et yarabbimmmmm!!
Tebrik ederim Pırılcı'ğım,
Umarım sen de en kısa zamanda burada bize bebeğini aldığını müjdelersin.
Biz de bekliyoruz bakalım heran olabilir. Hiç hazırlık yapmadım henüz ama artık haftaya olaya el atacağım. Paket paket bir sürü kıyafetimiz var zaten, odasını sipariş ederiz, arabasını alarız derken gelir herhalde yumurcağımız. Havalar bozulmadan gelse de güzel güzel güneşlensek, sahilde yürüsek.
Sevgiler,
Angelica
Ah Angelica sabrına hayranım,ben bu akşam bebeğin odasına perde bakmayı düşünüyordum,okuyunca yazdıklarını kendimi durdurdumTebrik ederim Pırılcı'ğım,
Umarım sen de en kısa zamanda burada bize bebeğini aldığını müjdelersin.
Biz de bekliyoruz bakalım heran olabilir. Hiç hazırlık yapmadım henüz ama artık haftaya olaya el atacağım. Paket paket bir sürü kıyafetimiz var zaten, odasını sipariş ederiz, arabasını alarız derken gelir herhalde yumurcağımız. Havalar bozulmadan gelse de güzel güzel güneşlensek, sahilde yürüsek.
Sevgiler,
Angelica
Merhaba Arkadaşlar,
Bu gün evraklarımı teslim ettim.. Artık bende sıra bekleyen arkadaşlara eşlik edeceğim.. Bu gün herşey yolunda gitti.. 0-1 yaş kız bebek istiyoruz, kurum bir yılda bile gelebilir fakat siz iki yıl gibi düşünün dediler.. Geçmiş yıllara göre daha hızlı ilerliyormuş.. Evraklarımızı teslim ederken 10 ay önce kız erkek farketmez şeklinde başvuru yapan bir aile, erkek bebeklerini almaya gelmişlerdi.. :) Çok heyecanlılardı o kadar güzeldiki.. kadın, ben doğursam bu kadar benzemez, burnu yüzü gözü herşeyi ben diyip duruyordu.. Onları tebrik ettik, çok güzeldi çook.. hep buradan konuşuyoruz ya, canlı bir örnek görmek şahane oldu benim için.. Allahım bize de tez zamanda nasip kısmet et yarabbimmmmm!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?