Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
İçimi rahatlattın Pırılım,dediğin gibi yazalımda da yanımızda götürelim bari.
Resim seçimi de gözümü korkutuyordu,başka bir forumda bir arkadaş 'ifadelerimizden mutluluğu en çok hissettirenleri seçtim' diye yazmış,şimdi eve gidince bir de bu kritere göre inceleyeceğim resimleri:)
Bu akşam odayı boşaltacağız,yarında tavanlar boyanacak.Pazar günü şu özgeçmiş işini halledeyim,muhtelemelen bende bilgisayar başında olurum.Bak şimdiden söylüyorum,sık sık bir şeyler sorabilirim sana haberin olsun
Bu arada mesajın gelmemiş bana arkadaşım.
Öpüyorum

hoşbulduk
aydından başvuru yaptım sanırım ev ziyaretine gelip gittikten sonra sırayı söyliyecekler yani daha belli değil ama burası küçük bi şehir olduğu için belki fazla sıra yoktur diye umut ediyorum inşallah yanılmıyorumdur.

Şimdi özelten sana tekrar msj yazıyorum.. Olur da 2 şer tane gelirse şaşırma :)

Ne demek arkadaşım,hoş geldin sefalar getirdin.
Süre konusuna çok takılma,kısmet işi,hiç belli olmuyor ama genellikle daha uzun zaman söylüyor uzmanlar,inşallah bebişin çok bekletmez seni.
Hayırlı,sağlıklı,uzun ömürlü evlatlar nasib etsin Rabbim hepimize,çabuk çabuk gelsin bebişler inşallah.

arkadaşlar yazdıklarınızı yüeğim ve gözlerim dolu dolu olarak okudum ,en baştan kaçıncı sayfaya kadar gelebildim hatırlamıyorum.
Duygularımı paylaşmak istiyorum.dünyalar tatlısı bir çocuğum var allah aşkıma ,sağlık sıhhat uzun ömür versin,dileyen herkese de bir melek nasip etsin.Çocuğuma hamile kaldığımda hiç bişey hissedemiyordum,burdaki hamileler topic lerine takılıyordum falan millet anlatıyordu,yok karnımda şunu hissettim,bunu hissettim falan,bir süre sonra üzülmeye başladım bendemi sorun var,birgün yakın bir arkadaşımla paylaştım güldü bana,doğsun bir kaç ay sonra tekrar görüşelim bu konuyu dedi. Doğana kadar hiç bişey hissetmedim,doğdu,günler geçti,aylar geçti,emek verdikçe arada tarifi imkansız bir bağ oluştu.Bir gün düşündüm,hani derler ya anneler karnında taşır diye çok sever çocuğu,ben buna katılmıyorum, o zaman babalar daha az sevmezmi?Arkadaşlar biyolojik olaylara inanmıyorum,hiçbirinizin evlat edindiklerinizi öz çocuğu olanlardan daha az seveceğinize inanmıyorum,bu kuvvetli annelik babalık duygusu,verilen emekten gelir.İnanılmaz bir emek veriyoruz.bu sevgi emeğini sevmektir.Yakınımda çok sevdiğim bir ablamda evlat edindiler en az bizler kadar seviyolar üzerine titriyorlar,bir tek sıkıntı durumu açıklamakdır diye düşünüyorum,ama sağlam karakterde bir birey yetiştirdiyseniz bu da aşılıyor,Bahsettiğim ablacığım kızlarına durumu psikolg eşliğinde açıkladılar.7 yaşındaydı,cevabına ağlamıştım:Siz benim annem babamsınız,bu dünyada kimse beni sizin kadar sevemez,beni doğuran kadın beni doğurdu diye benim annem değil.Sen benim annemsin ,babam benim canım babam demiş,hep beraber ağlamışlar .Şimdi herşey devam ediyor aynı eskisi gibi. Ne ekersen onu biçersin,nasıl yetiştirirseniz sonuç o yönde oluyor.hepinize sonsuz sevgiler....

Menekşe ne güzel şeyler yazmışsın.Tamamen katılıyorum sana canım.O bağ yüzünü gördüğün,kucağına aldığın an kuruluyor,emek verdikçe,zaman geçtikçe kuvvetleniyor bence.
Allah evladınla eşinle uzun,hayırlı,sağlıklı ömürler nasib etsin.
Sevgiler...

teşekkür ederim tatlım
inşallah aminnnnnn

Canım, sana uzun uzun 2 defa msj yazdım göndermeye çalıştım, sonradan farkettim ki, 100 msj ım olmadan özele msj gönderemiyorum.. Senin mesajını okudum :) Bana verebileceğin bir mail adresin var ise sevinirim..

Merhaba Nushu,

Biz resim olarak en doğal bulduğumuz birkaç resim götürmüştük sanırım. Seni çok iyi anlıyorum, oldukça heyecanlı süreçler bunlar. Ama hepsi çok güzel. Ev ziyaretinde de evin genel haline, çocuk odasına falan bakıyorlar. Eğer görürülerse güvenlik eksiği olan yerlerle ilgili merdiven vs. planınız nedir diye soruyorlar o kadar. Biz gelen görevli ile bahçede kahve içip sohbet havasında bir görüşme geçirmiştik, çok iyi geçmişti.

Sevgiler,

Angelica

hayalleriniz ve planlarınız gözüm yaşlı bir şekilde okudum.rabbim gönlünüze göre versin inşallah.bebişlerinize en yakın zamanda kavuşmanızı dilerim

Ay bir de ev ziyareti var değil mi Angelica,benim zavallı kalbim nasıl dayanacak bu kadar heyecana bilemiyorum:)
Bu sürecin hiç bir aşaması sıkıntı vermiyor bana aksine huzurluyum ama ne bileyim ya yanlış,eksik bir şey yaparsam kaygısı,ya bebeği alamazsak korkusu aklımı başımdan alıyor.Ama daha iyiyim şimdi sabah çok kötüydüm.
İlgin için teşekkür ederim canım.

hayalleriniz ve planlarınız gözüm yaşlı bir şekilde okudum.rabbim gönlünüze göre versin inşallah.bebişlerinize en yakın zamanda kavuşmanızı dilerim
Çok teşekkürler Perlanore,Allah hepimizin gönlünün muradını versin inşallah tez vakitte canım benim.

Canım, sana uzun uzun 2 defa msj yazdım göndermeye çalıştım, sonradan farkettim ki, 100 msj ım olmadan özele msj gönderemiyorum.. Senin mesajını okudum :) Bana verebileceğin bir mail adresin var ise sevinirim..

aramıza hosgeldın iykide katıldın sana tecrubelı olarak sadece diyebilecegim sabır sakınlık ve sükünet emin ol bunlara cok ihtiyacın olucak. zaman ve sürecimiz uzun beklenen gün gelmıyor bekledıkcede huzunlenıp sınırlerın bozuluyor. onun ıcın su asamada hızlı davranmayın ev zıyaretı ve bıre bır gorusme ortalama 8 ay sürüyor 8 aydan sonrada bekleme süremız okadar kısa degıl sakın odanızı kurmayın odanızı benım gıbı kurup herseyını hazır edersenız beklerken cok yorgun dusuyorsunuz bunun ıcın herseyı bır kac aya bırakın ortalama herseyınızı bır sene sonra hazır etmeye baslayın bır sene sonra almaya baslayın bır seneden önce kendınızı kaptırmayın arkadaslar benım odam kurulu herseyımız hazır ve ben odaya her gırdıgımde cok uzuluyorum beklemek yoruyor ve herseyı hazırken beklemek dahada cok yoruyor suan basvuru yapalı 10 ay olucak ıstanbuldan yaptım ogluma kavusmak ıcınde onumde daha sürec uzun ben ve babamız sabırsız bır sekılde beklıyoruz ve her defasında keske bu kadar erken hazırlamasaydım dıyorum. heycanınızı anlıyorum herseyı olsun herseyı hazır beklesın ıstıyorsunuz sıze yürekden söylıyorum hazır odayı beklemek en kötusu bos besıye bakmak en kötusu kıyafetlerını elıne almak en kötusu bılıyorum oglum gelıcek ama zaman var sevgıler arkadaslar hersey gönlunuzce olsun :

Doğru söylüyorsun arkadaşım, senin yerine kendimi koydum, oda hazır herşey hazır ama kuzum yok.. Özlem çekmemiz yetmezmiş gibi üstüne tuz biber oluyor.. Ama sen gelde bunu benim içime anlat.. Aklım matığım sana katılıyor ama kalbim ve içimdeki bebek hasreti herşeyi al onu da al bunu da al diyor akşama kadar.. Şu yaşadıklarımızı bir biz biliriz bir Allah.. Bizimde herhalde sınavımız buymuş diyorum.. Sizlerle böyle paylaşınca içim rahatlıyor, yalnız olmadığımı biliyorum mutlu oluyorum.. Bu arada sıran kaç oldu cnm, içimden bir his bu kış oğlun gelecek diyor hadi bakalım.. Güzel mutlu haberlerini bekleyeceğiz..

Pink Rose özele attığın msj lar için çok tşk ederim, ama 100 tane msj olmadığı için sana cvp yazamıyorum..Bir an önce 100 msj yazmam şart.. :)

Merhaba Arkadaşlar,
Bu gün evraklarımı teslim ettim.. Artık bende sıra bekleyen arkadaşlara eşlik edeceğim.. Bu gün herşey yolunda gitti.. 0-1 yaş kız bebek istiyoruz, kurum bir yılda bile gelebilir fakat siz iki yıl gibi düşünün dediler.. Geçmiş yıllara göre daha hızlı ilerliyormuş.. Evraklarımızı teslim ederken 10 ay önce kız erkek farketmez şeklinde başvuru yapan bir aile, erkek bebeklerini almaya gelmişlerdi.. :) Çok heyecanlılardı o kadar güzeldiki.. kadın, ben doğursam bu kadar benzemez, burnu yüzü gözü herşeyi ben diyip duruyordu.. Onları tebrik ettik, çok güzeldi çook.. hep buradan konuşuyoruz ya, canlı bir örnek görmek şahane oldu benim için.. Allahım bize de tez zamanda nasip kısmet et yarabbimmmmm!!

Tebrik ederim Pırılcı'ğım,

Umarım sen de en kısa zamanda burada bize bebeğini aldığını müjdelersin.

Biz de bekliyoruz bakalım heran olabilir. Hiç hazırlık yapmadım henüz ama artık haftaya olaya el atacağım. Paket paket bir sürü kıyafetimiz var zaten, odasını sipariş ederiz, arabasını alarız derken gelir herhalde yumurcağımız. Havalar bozulmadan gelse de güzel güzel güneşlensek, sahilde yürüsek.

Sevgiler,
Angelica

Dün kuruma gittiğimde, geçen bayramdan önceki hafta 7 kuzucuğun ailesine kavuştuğunu söylediler, Belki senin kuzun da bayram sürprizi yapar annesine babasına.. Hepimize güzel bayram müjdesi verirsin inşallahh..Sen hazırla bayramlıkları annesi..

Kızlar sabah evraklarımızı teslim ettik çok şükür.
Üstümden nasıl bir yük kalktı anlatamam.
Biraz üsteleyince uzmanımız'çok fazla sıra yok,maksimum bir seneye kadar ama bence çok daha erken alırsınız kızınızı kucağınıza'dedi.
Tabi ben bu cümlenin sadece 'bence çok daha erken alırsınız kızınızı kucağınıza'kısmını dikkate aldığım için deli gibi heyecanlandım.
Daha doğrusu şaşkınlık,sevinç,panik,heyecan biraz ondan biraz bundan karmakarışık bir şeylerdi hissettiğim.Şimdi biraz daha sakinim.
Sana da söylemişler ya Pırılım;son senelerde daha hızlı ilerliyormuş sıra hele bu sene çok fazla bebek geliyormuş.
Arka arkaya gelecek kuzucuklar,annelerini çok bekletmeden inşallah.

Ah Angelica sabrına hayranım,ben bu akşam bebeğin odasına perde bakmayı düşünüyordum,okuyunca yazdıklarını kendimi durdurdum
Bence haftayı da bekleme arkadaşım,başla sen hazırlıklarına,çok bekletmeyecek kuzucuk seni.

Pırılcığım arka arkaya yaşıyoruz her aşamayı,bir adım sen atıyorsun bir adım ben.
Kızlarımızda böyle gelecek bak görürsün arkadaşım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…