Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Ne güzel böyle yazıyorsunuz ya arada,eski arkadaşlarımı görüyormuş gibi hissediyorum.İyi dileklerin için kendi adıma çok teşekkür ederim canım.Nasılsın,bebiş nasıl?
Okurken nasıl etkileniyor insan,gerçekten de o heyecana ortak oluyorsun değil mi?Allah herşeyi gönlüne göre versin canım,ilgin ve desteğin için teşekkürler.

Angelica bir ses ver,bir haber var mı,yoksa bebiş geldi mi?

Yok Canım, bebeğimiz gelmedi. Benim işlerim çok yoğun onun için yazamadım, ancak bugün bakabiliyorum sayfaya.

Yakında gelecek ama ben hissediyorum. Haftasonu çocuk doktoru falan araştırdık, miniğimiz gelince götüreceğiz ya. Gelince mutlaka haber vereceğim zaten. Çok merak ediyorum ya nasıl bir bebeğimiz olacak acaba ? Onun görünce ne yapacağım, hiçbirini hayal edemiyorum. Çok heyecanlıyım.

Sevgiler,

Angelica

herkese merhaba:)
denizverdi yazmana çok sevindim, kızın geldiğinden beri sesin çıkmıyordu, herhalde ufaklık fırsat vermiyo diye düşünmüştüm, umarım biran önce pc sorunun çözülür de daha sık anlatırsın bize bebişi:)

bu arada angelica bebek doktoru bulmaktan bahsedince, vakit yaklaşınca aklıma bir sürü soru geliyor. tecrübeli anneler bizi bilgilendirin lütfen. evet bir bebek doktoru bulmak gerekiyor ama bu arada bebeği ilk aldığınızda aşıları hakkında bir bilginiz varmıydı? aşıları yapılmış mı, yapıldıysa hangileri yapılmış, hakkında hiçbirşey bilmediğimiz bir bebek olursa doktorlar daha önce ne aşılar olduğunu falan anlayabiliyorlar mı? siz bebeklerinizi aldığınızda hemen doktora götürmüşmüydünüz?ya çocuğa yanlışlıkla fazladan bişeyler yapmaya kalkarlarsa diye kuruntular edinmeye başladım.

canım bebeğin gelmeden bi çocuk doktoru araştırman çok iyi olur.biz bu konuda baya bi sıkıntı yaşamıştık çünkü..alır almaz götürmende fayda var..meleğini alırken sana bi sağlık dosyası verecekler onda bebeğin kilo boy bilgileri,aşı bilgileri,geçirdiği hastalıklar,bulaşıcı hastalık ve kan tahlilleri,işitme testleri,röntgen vb. çekildiyse bu bilgiler,kalça çıkığı usg.. gibi gibi bisürü bilgi olacak..ayrıca sorumlu hemşire sana gerekenleri anlatacak hemen yapılması gereken aşı yada test tahlil bişey varsa söylicek...sen yinede bebişini kucağına alınca götürüp yine bi genel muayenesini yaptırırsın..bazen yapıldı denen aşılar yapılmamış olabiliyomuş..bebiş ay olarak küçük olursa baştan başlarsın aşılara tekrar yapılan aşıda sorun olmaz diye biliyorum ama en doğru bilgiyi yine doktor verecektir..

Son düzenleme:

Merhaba Canım,

Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederiz. Bebeğin beslenme durumu, mama saati vs ile ilgili de birşeyler anlatıyorlar mı yoksa sen eve gelince kendin yaşayarak mı anlıyorsun nezaman acıktığını falan. Bir de benim merak ettiğim başka birşey ; bebeğin kıyafetleri. Yanımızda kıyafet götürüp giydirebilir miyiz yuvadan çıkmadan ? Tabii taşımak içinde gereken eşyaları götürmemiz lazım değil mi arkadaşlar ?

Sevgiler,
Angelica

evet bebeğin mama saatlerini hangi mamayı yediğini söylüyolar...hatta ben kuzumu aldığımda mama yiyomuş elime biberonuda verdiler giderken yedirirsin demişlerdi..acemi acemi beslemiştim kuzumu :)) ama eve gelince bizim düzenimiz pekte onların söylediği gibi olmadı..2-3 gün içinde kendi düzenimizi oluşturduk :))
kıyafet konusuna gelince sanırım ilden ile değişiyo..bazı yuvalar mutlaka kıyafet istiyolarmış..ben koca bi çanta hazırlamıştım giderken ama bizim birazda mesai bitimine denk geldiği için oranın kıyafetleriyle aldık bebeğimi...sizi aradıklarında bebeğin kaç günlük yada kaç aylık olduğunu söylicekler..evinizle yuva arası mesafe uzunsa en iyisi tedbirli gitmek kıyafet,bez ve mama götürmeniz iyi olur...taşıma derseniz onu ogün taşıyıcağınız en güzel ve konforlu yer sıcacık kucağınız olacaktır

Söylediklerin harika :) insan çok heyecanlanıyor. Senin bebeğin kaç aylık yada günlüktü Canım ? Eve gelir gelmez mi kontrol için doktora götürdünüz peki ? Hoşgeldin partisi falan yaptınız mı karşılamak için ?

Sevgiler,

Angelica

zhr82 çok teşekkürler verdiğin bilgiler için, bak bir sürü şey daha öğrendik sayende:) biraz içim rahatladı şimdi. ben de mama konusunu da soracaktım angelica iyiki sormuşsun. herşeye hazırlıklı olmakta fayda var. korkuyorum biraz açıkçası ya ne yapacağımı bilemezsem diye. aslında saçma biliyorum hiçbir anne ilk eve geldiğinde ne yapacağını tam olarak bilemiyordur herhalde. biz de zamanla kendimize ait bir düzen oluşturucaz herhalde bebişin ihtiyaçlarına göre. insan herşey dört dörtlük olsun istiyor, biraz heyecan yapıyorum o yüzden:)

Son düzenleme:

herkese merhaba arkadaşalar yazdıklarınızı hergün takip ediyorum kendim yazmasamda sizden biri olduğum için ortak yönümüz çok biz daha hala başvuramadık eşim sürekli erteliyor bende biran önce başvurup bebeğimi kucağıma almak istiyorum ama benim çok uzun yolum var daha inşallah bizde biran önce başvururuz o heyacanlı bekleyişi yaşarız

kızlar sıramızı dondurma şansımız yokmuş bu nasıl oluyor sizler isteyen dondurabilirken bizim burda yok yanıtını aldım 3 kere aranacak 3dede hayır dersem iptal olunacak ve bidaha başvuramayacakmışım haksızlık değilmi bu? ben hayır demek istemiyorum ama eşim şimdi hamileyim diye doğsun ondan sonra bakarız diyor ya doğmaz bi engel olursa ayy moralim bozuldu....

Sen nereden başvuruda bulunmuştun Zuhale,niye donduramadığınızı anlamadım ben şimdi.Angelica'da sırasını dondurmuş daha önceden bak.
Sen bunları düşünüp strese girme şimdi,Allah'ın izniyle sağlıkla doğacak yavrun,hayırlısıyla alacaksın kucağına.
Aksilik falan getirme aklına,Rabbim güldürecek yüzünü,iyi düşünelim iyi olsun arkadaşım.

zuhale bozma moralini hemen, eğer istanbulda dondurulabiliyorsa orda da oluyordur mutlaka,senin konuştuğun memur daha önce böyle bir durumla karşılaşmamıştır belki, ya da ne bileyim acemidir tam bilmiyordur, daha yetkili biriyle görüş bence hatta gerekirse ankarayı SHÇK'in genel merkezini ara, şehirler arasında bu kadar önemli bir konuda böyle ciddi bir fark olmaması lazım diye düşünüyorum. biz yüzyüze görüşmeye gittiğimizde kendi çocuğunuz olursa ne yaparsınız diye sormuşlardı bize.biz de yine de evlat edinmek isteriz ikisine de bakarız demiştik. o zaman bizimle ilgilenen görevli siz artık kabul edildiğiniz için istediğiniz zaman dondurabilirsiniz, hakkınız hiçbir zaman kaybolmaz demişti bize.

Bu bilgiler çok iyi oldu, eline sağlık.. İyi ki paylaştın

Aslında giderken yanımızda fazladan kıyafet götürsek, oradaki diğer bebeklere de kalsa ne iyi olur.. Mutlaka ihtiyaçları oluyordur..

Merhaba, Hoşgeldin..
Burada mutlaka okumuşsundur, eşini ikna ederek, şu anda bebeğine kavuşan arkadaşlarımız var, moralini hiç bozma,
Allah gerçekten yardım ediyor, bu heyecanı yaşamak gerçekten güzel.. Birazcık zaman uzun hepsi bu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…