- 1 Eylül 2016
- 158
- -462
- 48
- 33
- Konu Sahibi Mentolu kafa
-
inşallah teşekkür ederimSizin cocugunuz olmadi diye etrafinizdaki kimse cocuk yapmayacak mi yani? 2. yi de yapar 3. yu de yapar bu onlarin karari sizle ilgisi yok. Yakin zamanda Allah size de verir umarim
Yanlis anlamayın çok uzgun oldugunuzu tahmin edebiliyorum ama baskasinin mutluluğunu kıskanarak, Boyle biseyi kişiselleştirerek kendinize iyiliğiniz olmuyor bence. Söyle dusunun, onların bebeği sağlıkla gelsin en doğru zaman Allah bana da nasip eder Insallah.Selam hanımlar ben 4 senelik evliyim evlat hasreti çekiyoruz bebeğimiz olmuyor.eltim 2.ye hamile .bunu bugün kendisinden öğrendim ve yıkıldım dik durmaya çalıştım yarın benim doğum günüm olduğunu bildiği halde bana özellikle Doğum günümün bir önceki günü söyledi .ben uyuyamıyorum stresten baş ağrısından ağlamaktan ,gece ona mesaj attım bizim evlat hasreti çektiğimizi bildiğiniz halde 2.yi yaptınız diye .biz o gece saat 12 yi geçince birbirimize güzel sözler söyleyip gelecek Doğum günlerimizin daha güzel olması hayalini kurarken birbirimize sarılıp saatlerce ağladık. bana kendisi söyledi hamile olduğunu benden duymanı istedim başkasından duyma diye sana ben söyledim dedi .1-2 ay öncesine kadar benim tedavi sürecimle ilgili detaylı konuşuyorduk herşeyi ona anlatıyordum içimi ona döküyordum .bana sorduğunda ben dayanamayıp ağlamıştım ondan sonra bana dedi ki seni üzüyorum galiba sana sürekli sorarak bundan sonra sormayacağım dedi .1 ay sonra isteyerek çocuk yaptılar bana yardımcı olur musunuz fikirlerinizi almak istiyorum sizce niyeti kötü müdür ??kendisiyle hiç konuşmak istemiyorum artık ...fikirlerinize ihtiyacım var lütfen yazın
çok zor bir süreç yaşamışsınız allah size sabırlar versin rabbim tez vakitte tüm hakeden kadınların kucağnı doldursun.O sizin yanınızda olup bir şekilde derdinizi hafifletmeye çalışırken (ben çevremden tek bir kişiye bile anlatamamıştım duygularımı, bu bile bi nimet bence) sizin hamilelik haberine sevinmeyip üstüne mesaj atmanız olmamış.
Ben 13 ay gebelik haberim için bekledim. Çok istiyordum gerçekten aşırı çook. Beni hamilelik haberleri evet üzmeye başlamıştı ama daha sonrasında bi aydınlanma geldi, üstünden çok zaman geçti nasıl oldu hatırlamıyorum ama oldu. Benim olmuyorsa onlarında mi olmasın yani? Diye kendimi telkin etmeye başladım. Sonra dedim en iyisi kilo vereyim, işe gireyim, birikim yapayım tüp bebek yaparız olmazsa. Hatta kendimi korkuttum aman uykusuzluk gaz diş bunlarla mi uğraşayım prenses gibisin işte diye:)) Stresten arındığım ve kabullendiğim ay hamileydim.
Sonra binbir gözle beklediğim bebeğimin yaşamayacağını söylediler ayrıntılı ultrasonda. Zehir gibi geçti her dakikası. Sürekli hastane, test, araştırma. Doktorların gözünün içine bakıyordum yaşama oranı versin diye. %60 dediler dünyalar benim oldu. Kısa keseyim. 4 gözle beklediğim yavrumu kaybettim ameliyatta 3 günlüktü.
Sezaryen olmama rağmen 3. Ay hamile kaldım 5. Haftada düşük oldu. Dedim kesinlikle hamile kalamayacağım evlat sahibi olmayacağım. Ama bir kez bile olsun içimi karartmadım başkalarına karşı. He evet bebek görmek istemediğim zamanlar kendimi kötü hissettiğim zamanlar oldu ama bu kadar. Kimse niye ürüyor diye düşünmedim. Ben istesem de yapacaklar ben istemesem de yapacaklar karışamam kimseye.
Sonuç halaa yavruma kavuşabilmiş değilim 3 yıl doldu evliliğimde, şükür, fakat şunu biliyorum ki herşeyin hayırlı olduğu bir zaman var, olması gereken zaman. Rabbim evlat acısı yaşatmasın çok çok zor hala oğlum burnumda tütüyor. Ne yaparsak yapalım ne öne alabiliriz ne geciktirebiliriz olacakları. Daha çok yazarımda aşırı uzun oldu
inşallah canım çok teşekkür ederimYanlis anlamayın çok uzgun oldugunuzu tahmin edebiliyorum ama baskasinin mutluluğunu kıskanarak, Boyle biseyi kişiselleştirerek kendinize iyiliğiniz olmuyor bence. Söyle dusunun, onların bebeği sağlıkla gelsin en doğru zaman Allah bana da nasip eder Insallah.
Ailesiniz sonuçta, hamilelik gibi birseyi sizden ne kadar saklayabilir ki? Dogum gununuz olsa ya da olmasa. biraz bencil buldum üstünüze çekmenizi bu olayı ama dürüstçe paylasmissiniz, herkesin yapabileceği bisey degil.
Insallah en kısa zamanda sizinde saglikli bi bebeğiniz olur.
zor zmanlar geçirmişsiniz eltim mesajıma hiç cevap vermedi ertesi gün uzun bi özür mesajı yazdıktan sonrada cevap vermedi sanırım çok kırıldısizin bebeğiniz oldu mu bunca tedaviden sonra bende merak ettim sizin de mi eşinizde varikosel sıkıntınız vardı yoksa
özür diledim cevap vermedi yapacak birşeyim kalmadı bu saatten sonra ayağına gidip yalvaramam ki.Ya gerçekten iyi değilsiniz kadın size mı soracaktı Allah aşkına ya. Psikolojik destek alın. Inşallah sizin de olur daha çok yeni her şey dua edin ve böyle yapmayın adınız kıskansa hasete mı çıksın istiyorsunuz. Insanlar sizden kıskanmayın diye saklasin mı istiyorsunuz. Yapmayın elTiniz den özür dileyin. Dua EDİN ondan da dua isteyin hamile duası kabul olur.. kendinize bunu yapmayın. ALLAH BÜYÜKTÜR..
inşallah canım çok teşekkür ederim.stressiz hayat mümkün değil malesef sŞu an çocuğunuz olmadığı için mantıklı düşünemiyorsunuz
Sana nispet olsun diye çocuk yapacak hali yok ya da senin olmuyor çocuğun diye çocuk yapmama gibi bi durumu yok
Tamamen duygusal yaklaşmışsıız olaya
En kısa zamanda olur inşallah çocuğun
Stres yapmamaya çalış stres çok etkiliyor çocuk olmamasını
tabiki her zaman duamı böyle ederim hayırsız olacaksa olmasınGeç söylese de yanlış anlayacaktınız, benden sakladı olacaktı. Durumunuzdan dolayı fazla alıngansınız galiba. çocuğum olmuyor diye hayatı bu kadar zehir etmeyin kendinize, ortalık hayırsız evlatlara dolu. Tüm tedavi yollarını denersiniz, olur Allahın izniyle. hayırlı evlat olacaksa olsun demek lazım.
allah size de abırlar versin zor dönemler geçiriyorsunuz .allah nasip ederse olur herkesin tabiki.Biz hala mücadele veriyoruz.. temmuzda 3. Tüp bebek tedavisine başlayacağız nasipse inşallah.. Bende tüplerde sıvı rahime aktığı için embriyoyu öldürüyordu ameliyat oldum sağ tüp alındı sol tüp temiz çıktı çok şükür normal yolla da çocuğunuz olur dedi doktor ama olmadı.. eşim de varikosel vardı ameliyat oldu düzeldi.. şuan hiç bir problem kalmadı.. RABBİM nasip ederse olur inşallah... unutma biz ne yaparsak yapalım o ol demeden olmaz..
Kimse bizim nasibimizi elimizden almıyor veren o alan o.. Bu dünya bir sınav ve öbür dünya önemli olan... yüreğini ferah tut allah büyük...
Amin canım rabbim hepimizin yüzünü güldürsün inşallah.. yardımcımız olsun inşallah..allah size de abırlar versin zor dönemler geçiriyorsunuz .allah nasip ederse olur herkesin tabiki.
aminnInşallah tez vakitte olur. Ummadığınız anda sevindirsin Allah.. Inşallah..
Fazla alıngan davranıyorsunuz Allah sizede zamanı gelince evlat verir. Siz çocuk sahibi olamadınız diye başkalarında ikinci çocuk yapmamalarını bekleyemezsiniz. Kimsenin size nispet olsun diye çocuk sahibi olucağını sanmıyorum. Çocuk bu yani nisbet olsun diye yapılır mi hiç.Selam hanımlar ben 4 senelik evliyim evlat hasreti çekiyoruz bebeğimiz olmuyor.eltim 2.ye hamile .bunu bugün kendisinden öğrendim ve yıkıldım dik durmaya çalıştım yarın benim doğum günüm olduğunu bildiği halde bana özellikle Doğum günümün bir önceki günü söyledi .ben uyuyamıyorum stresten baş ağrısından ağlamaktan ,gece ona mesaj attım bizim evlat hasreti çektiğimizi bildiğiniz halde 2.yi yaptınız diye .biz o gece saat 12 yi geçince birbirimize güzel sözler söyleyip gelecek Doğum günlerimizin daha güzel olması hayalini kurarken birbirimize sarılıp saatlerce ağladık. bana kendisi söyledi hamile olduğunu benden duymanı istedim başkasından duyma diye sana ben söyledim dedi .1-2 ay öncesine kadar benim tedavi sürecimle ilgili detaylı konuşuyorduk herşeyi ona anlatıyordum içimi ona döküyordum .bana sorduğunda ben dayanamayıp ağlamıştım ondan sonra bana dedi ki seni üzüyorum galiba sana sürekli sorarak bundan sonra sormayacağım dedi .1 ay sonra isteyerek çocuk yaptılar bana yardımcı olur musunuz fikirlerinizi almak istiyorum sizce niyeti kötü müdür ??kendisiyle hiç konuşmak istemiyorum artık ...fikirlerinize ihtiyacım var lütfen yazın
amin canımBiz 7 yıl evlat hasreti çektik, şuan hamileyim ama kucağımıza almadan elbette hala tedirginlikle geçiyor günler çünkü önceden bir kaybım da var. Etrafimda arkadaşlarım, görümcem,, eşimin kuzenleri vs hamile kaldi çocuk sahibi oldular ama asla kimseye böyle sitemler etmedim, edemem onların ne kabahati var ki? Hatta gorumcemin ilk bebeği 8 aylıkken ikinci kez hamile olduğunu öğrenmiş ve ağlayarak beni aramıştı çok erken oldu , korunuyorduk nasıl oldu diyerek çok telasliydi. Ona bile ben teselli vermiştim.
Rabbim inşaallah size de en hayırlı zamanda evlat nasip etsin.
evet özür mesajı attım ama dönmediKonu sahibi ne yaptınız eltinle konuştun mu ? Özür diledn mi ?
evet diledim ama cevap yazmadı çok kırılmış sanırımTüm mesajlari okudum
Özür dilediniz mi ? Onu yazmamışsiniz
bu güzel mesajın ve dileklerin için çok teşekkür ederim gerçekten çekmeyen anlayamazSeni ve senin hissettiklerini yaşamayan anlayamaz. Seni yargılamak kimsenin bileceği iş degol. Kim bilir sen hangi kalp kırıklığı ile söyledin hangi acı ile neler düşündün. Benim eşim de yeğenlerimi severken o kadar üzülüyorum ki ama bu çocukları kötüledigim onları sevmesin anlamına gelmiyor. Içimdeki o koca boşluğu daha da büyütüyor. Sende acının üzerine basılmış gibi hissettin. Yoksa karşındaki insanı suçlamak kırmak değil niyetin benim görüşüm. Benim tavsiyem böyle bir acı hissettiğin de hemen konuşup içini dökme çünkü o acı ile neler söylediğimizi bilmiyrouz bazen. Suçlu konumuna gelebiliriz, gelebilirsin. Rabbim en kısa zamanda kucağını doldursun. Sevgiyle kal arkadaşım
amin canım çok teşekkür ederim hepimize inşallahBiraz abartmiyomusun tamam bende yaşadım sizi anlarım ama siz biraz ağır yaşıyorsunuz durumu eltiniz sizi niye beklesin istemiş yapmış kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ben allah sizede en kısa zamanda evlat nasp etsin
ben görüşmem bundan sonra zaten kaldıramam artık görmek istemiyorumHassasiyetiniz normal ama tepkiniz yalnış. Siz değil de eltiniz bir daha sizinle görüşmek istemezse haklı. O zamanda eltimin 2. Hamileliği nazar değdiririm diye benimle görüşmüyor demeyin tabi.
Seni sevdim bu son kaybımda bende senin gibi düşünmeye başladım son derken 5.kaybım.Bu acıları biz yaşıyoruz bu sıkıntıları biz çekiyoruz bırakalım başkaları ne yaparsa yapsın.Rabbim en doğrusunu bilir bırakalım ona tevekkül etmenin rahatlığıyla yaşayalım.Bizim elimizden gelmiyor bazı şeyler.Bunun için kendimizi cocuğu olanlardan ezik ya eksik hissetmeyelim.9 senelik evliyim. 6. senede bir kızım oldu yaşamadı. 3 sene olacak yine olmuyor. Kimsenin hamileliği beni üzmedi. Kızımı kaybettiğimde Çocuklarının fotoğraflarını gözüme sokanlar oldu. Benim sıkıntılarım ve üzüntülerim bana yeterken bir de onların yaptıklarına canımı sıkamadım. Bilerek yapana zaten allah hesap sorar.
Hayat çocuk doğurup büyütmekten ibaret değil. En güzeli beyninizi meşgul eden bu düşünceyi salın gitsin. O zaman daha mutlu olduğunuzu göreceksiniz. Olanda bir hayır olmayanda bin hayır... Allahtan her şeyin hayırlısını isterken bebeğim olmuyor diye üzülmek ters geliyor artık. Sonu olan bir hayat için bu kadar çırpınmak niye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?