Evlat hasreti çekerken eltim isteyerek 2.ye hamile kaldı

Hamılelıgıni dogum gunun den sonra söyleseydi daha iyi olurdu, benımde 3.5yıldır olmadı konuyu okurken gözümden yas aktı banada en yakın ark 4aylık hamileyken bulustugumuzda gördüm. Belkı hassasım dıe telde söylemedi, sizin icin dogumgününde söylemesine takıldım sonra söylese ölürmü# acelesi neymiş. Yabancı deıl aileden sayılır ama kendinle ilgili anlatma bosver duanı et Allaha gerisi boş.
 
ahhh kalbini kıracak uzun bir mesaj attım kendisine .ama bunu bildiği halde Doğum günümden 1 gün önce söylememeliydi.
Herkesin içinde ondan değilde diğerlerinden duysaydınız bu seferde bak bak ben ona herşeyimi anlattım o bana hamile oldugunu söylemedi derdiniz.

Bence bu piskoji sizin sinirinizi daha çok bozmuş. Kendini ikinciye hazır hissetmis olabilir. Eltim hamile kalamıyor ben ikinciyi yapayım diye düşünmemiştir eminim.

Emin olun 1. Cocuk ne kadar zorsa 2. Çocuk kat kat daha zor ki bir tek ona bakmak değil İlkinin kıskançlık krizleri ile uğraşmak var.

Mesaj atıp yanlış yapmışsınız.
 
Bence öyle düşünmemelisin..
Böyle düşünceler hep vesvese zaten, imtihan içinde imtihan oluruz , muhakkak ki her zorlukta bir kolaylık vardır Allah hem imtihan eder hem de imtihan da yardım eder Allah'a sığın ümidini kaybetme! Rabbim en yakın zamanda nasip etsin inşaAllah
 

Hassasiyetinizi, uzuntunuzu anliyorum. 4 yillik evliyken cocuk sahibi oldum ben de ama hic kafaya takmamistim gayet mutluydum. Herseyin bir zamani var. Allah size hayirli saglikli evlatlar versin daha fazla aratmadan.

Ama konuya gelirsek ailelerini sekillendirmek icin neden beklesinler sizi? Kafalarinda belli planlari vardir cocuklarinin arasinin olmasini istedikleri veya aylardir onlar da 2. Ye ugrasiyorlardir bu aya nasip olmustur. Veya surpriz olmustur kim bilir? Yani bu konunun sizinle alakasi ne? Allah bu zamani uygun gormus onlar icin ve bu zamanda vermis 2. evlatlarini. Bu tarz haberler hep duyacaksiniz uzulmek ve kendinizi yipratmak yerine onlar adina sevinin ve kendiniz icin daha cok dua edin.
 
Bizim de 5 senedir çocuğumuz olmadı. Çok ağır süreçlerden geçtim, çok yıprandım, çok yoruldum. Ama hiçbirzaman birisi hakkında böyle düşünmedim. Tabiiki içimde küçük de olsa acaba ben de bu hissi yaşaya bilecekmiyim diye düşündüm. Ama sadece o kadar. İnsanların mutluluğuna gölge düşürmeyin. Kendi derdinizi başkasına yüklemeyin. İyi düşünün, dua edin ki sizin de olsun. ALLAH haseti sevmez canım. İyi niyet, dua, hoşgörü seni evladına kavuşturacaktır. ALLAH en kısa zamanda sana da, bana da ve isteyen herkese nasip etsin inşAllah
 
Ne kadar güzel söylemişsin çok güzel bir kalbin var belli Allah size mükâfatını en hayırlı zamanda verecektir. En kısa zamanda inşallah bebegine kavusursun
 
Ne kadar güzel söylemişsin çok güzel bir kalbin var belli Allah size mükâfatını en hayırlı zamanda verecektir. En kısa zamanda inşallah bebegine kavusursun
Çok teşekkür ederim canım inşAllah. Tüp bebek yaptırdım. Transferimin 4.günü bugün. Tek embriyom var ama inşAllah tutunur bana
 
Bn baskasinin olunca deli gibi sevnyorum ya.cok istedgnz icin farkli dusunmssnz bnce..gerci bazen bazi olaylar,tavirlar anltldgnda cok masum geliyor ama yasanirkn bi kotu niyet seziliyor..kimseye de anltamayip kotu niyetli olan kişi gibi gozkuyoruz..o yuzden cok da kesin hukumler vermk istemem ama sz onun icn de kndinz icn de iyi düşünün..sabredin..onun zamani şimdidir..sznki daha gelmemstr..yani simdi Allah korusun cocuklarna bisey olsa cok uzulursunuz..hatta kndinizi bile suclarsnz..dua edin akışına birakn..hayirlisini, en dogru zamnda yasayin insallah..
 
Ne kadar güzel yazmissiniz..imtehan dünyasindan geciyoruz ve herkesin her seyi her zaman olmayabiliyor maalesef...Önemli olan kabule gecip sabretmek,isyan etmemek ve olmuyorsa bir hayri vardir mutlaka diyebilmek... Ben konu sahibinin eltisinin kötü niyetli biri oldugunu düşünmedim.Aksine ,benden duy istedim derken, düşünceli biri oldugu geçti bana.Konu sahibi cok hassas dönemden gectigi icin onu da anlayabiliyorum.. Dilerim ki yüce Allah tan o da en hayirli zamanda ,en hayirli sekilde kendi bebegini kucagina alir Bu sabah tv de , covit 19 kapmak sebebiyle 8 aylik hamile iken vefat eden ama cocugunu doguran Dilek hemsireyi gosterdiler yine adini yogun bakim servisinin adina vermisler..Bebegini hemsire arkadaslari bakiyormus..Allah ömrünü güzel kılsın o bebegin de ..Diyecegim o ki kime ne imtehan vermis yuce mevla belli degil.Rabbim isteklerimizi hayirlarla nasip eylesin cümle kuluna,konu sahibine,size ve cümlemize insallahh
 
Evet biraz öyle oldu sanırım ama hepimizin şeytanı var ve kötülük fısıldıyor malesef
Rabbim en yakın zamanda size de nasip eder inşallah 41 hamileye meryem süresi okutup dua ediliyor 40 kişi daha bulursanız ben sizin için okurum inşallah
 
İsterse 3. De yapabilir yani bu durumda kötü niyet olacak bişey yok kadın kalabalık aile seviyor olamaz mı neden kötü niyetli olmasını düşündünüz ayrıca tamam sizi anlıyorum ama sizin bebeginiz şuan olmuyor diye o size göre yaşayamaz ki sizinki de inşallah zamanı gelince nasip olur dogum günü öncesi söylemesi kötü zamana gelmiş fakat bence gayet dogru davranmış benden duy başkasından duyma diye söylemesi dogru belli ki samimisiniz bu durumda bunu sana söylemese daha çok kırılabilirdin
 
4 yıl çocuk sahibi olamamak için uzun bir süre değil ki uzun bir süre olsa bile insanlar çocuk sahibi olmayacak mı?Ben konunuzda hasetlik ve abartı gördüm.
Özellikle eşimle birbirimize guzel sozler söyleyeceğimiz yerde sarılıp ağladık demek kendi seçiminiz oluyor.Siz olağan bir durumu kendinize çekip travmatikleştirmişsiniz.
Eltinize ağır bir mesaj atmaniz da hadsizlik.Ben onun için üzüldüm sadece.Bence özür dilemelisiniz o kadının durduk yere kalbini kırdınız.
Benim de etrafımda birsürü isteyip de anne olamayan baba olamayan insan var çocuklarıma o kadar özenli davranırlar ki hatta doğum günlerini kutlarlar hiç onların yanında rahatsız olmam.
Hatta iyi niyetlerini gördükçe içimden onlar için dua ederim.Hayirlisi olsun hakkınız da.
 
Evlat özleminiz başkalarının çocuk sahibi olmak isetmesine engel değil,ne demek isteyerek 2.çocuğa hamile kaldı istemeyerek kalmış olsa bile sizin onun için tek yapacağınız şey sağlıkla kucağına almasını dilemek,sizin adınıza üzüldüm ama eltiniz adına da gebe kalmış olmasından rahatsız olan insanlar olduğu için üzüldüm
 
O sizin yanınızda olup bir şekilde derdinizi hafifletmeye çalışırken (ben çevremden tek bir kişiye bile anlatamamıştım duygularımı, bu bile bi nimet bence) sizin hamilelik haberine sevinmeyip üstüne mesaj atmanız olmamış.

Ben 13 ay gebelik haberim için bekledim. Çok istiyordum gerçekten aşırı çook. Beni hamilelik haberleri evet üzmeye başlamıştı ama daha sonrasında bi aydınlanma geldi, üstünden çok zaman geçti nasıl oldu hatırlamıyorum ama oldu. Benim olmuyorsa onlarında mi olmasın yani? Diye kendimi telkin etmeye başladım. Sonra dedim en iyisi kilo vereyim, işe gireyim, birikim yapayım tüp bebek yaparız olmazsa. Hatta kendimi korkuttum aman uykusuzluk gaz diş bunlarla mi uğraşayım prenses gibisin işte diye:)) Stresten arındığım ve kabullendiğim ay hamileydim.
Sonra binbir gözle beklediğim bebeğimin yaşamayacağını söylediler ayrıntılı ultrasonda. Zehir gibi geçti her dakikası. Sürekli hastane, test, araştırma. Doktorların gözünün içine bakıyordum yaşama oranı versin diye. %60 dediler dünyalar benim oldu. Kısa keseyim. 4 gözle beklediğim yavrumu kaybettim ameliyatta 3 günlüktü.
Sezaryen olmama rağmen 3. Ay hamile kaldım 5. Haftada düşük oldu. Dedim kesinlikle hamile kalamayacağım evlat sahibi olmayacağım. Ama bir kez bile olsun içimi karartmadım başkalarına karşı. He evet bebek görmek istemediğim zamanlar kendimi kötü hissettiğim zamanlar oldu ama bu kadar. Kimse niye ürüyor diye düşünmedim. Ben istesem de yapacaklar ben istemesem de yapacaklar karışamam kimseye.
Sonuç halaa yavruma kavuşabilmiş değilim 3 yıl doldu evliliğimde, şükür, fakat şunu biliyorum ki herşeyin hayırlı olduğu bir zaman var, olması gereken zaman. Rabbim evlat acısı yaşatmasın çok çok zor hala oğlum burnumda tütüyor. Ne yaparsak yapalım ne öne alabiliriz ne geciktirebiliriz olacakları. Daha çok yazarımda aşırı uzun oldu
 
Sabrınıza metanetinize umudunuza hayran kaldım.İste hepimiz bir şekilde sınaniyoruz önemli olan bu sınavdan doğru şekilde çıkabilmek.İnsallah bebeğinizi hayirlisiyla sağlıkla kucağınıza alırsınız.
 
Çok teşekkür ederim inşallah
 
 
Allah'ım size dünyanın en güzel evladını versin inşallah en kısa zamanda Rabbim yavrunuza kavuştursun. Sizin gibi kadınlar anne olmalı ki iyi insanlar yetişsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…