- 10 Ocak 2022
- 3.001
- 5.940
- 108
Uzaktan bir akrabamız evlatlık. 30 yaşına yakın. Hala bilmiyor gerçeği. Oluyor böyle şeylerde.bu yaşa gelen biri muhakkak ogrenmistir nego ..alt komsumun kızı da evlatlik defalarca cocuklardan duymus zaten
konu sahibi nasil bulabilirim diyor ..bulmalimiyim diye sormuyor ki ..
karsi tarafin fikrini zikrini isteyip istemedigini kimse bilmiyor ki
haklısın olabilir ama bu başkasından değil kendi öz kardeşiBen o kardeşleri istemem şahsen. Mesela, kocan başkasından çocuk yapsa getirse bebeğin suçu ne ama o çocuğu kimse kapıdan sokmaz evine. Bu da aynı hesap, evet diğer çocuğun fiziken bir suçu yok, ama ne kardeşi ya kardeş falan değil o asla istemem ben onları da hayatımda.
Bahsettiğiniz deprem sanırım, 1998 depremi, size evrakların kayıp olduğu bilgisini kim verdi.Aile büyüklerinden öğrendiğim kadarıyla 1988-1991 yılları arasında Adana balcalı devlet hastanesinde annem ve babamın ablamızı bırakıp kaçmaları ile ablamızı evlatlık vermişler. Bu konuda anne ve babam asla konuşmuyor. Ben anneannemin vefat etmeden evvel ondan öğrenmiştim bu detayları. Adana balcalı devlet hastanesine ulaştım ancak Adana depreminde evrakların hepsinin kaybolduğunu söyledilernasıl bulabilirim yol yordam gösterebilir birisi var mı? Müge anlıya çıkmak istemiyorum çünkü annem ve babam ayrı ve ailemizde daha bir sürü trajik olaylar yaşandı. Ben devlet memuruyum ve bunların ulu orta konuşulmasını istemiyorum
Öyle filmlerdeki gibi kapı arkasından duymadımEvlatlık olduğunuzu nasıl öğrendiğinizi sorsam kabalık mı etmiş olurum?
Çok merak ettim de
Açıkçası gerçek ailesinden daha kötü olamaz, adamlar çocuklarını hastanede bırakıp kaçmışlar ne arayıp ne sordukları var, üstüne başka bir çocuk da yapmışlar. Ki zaten evlatlık alındığına göre, alan aile çocuk isteyen ve ona çok iyi bakacak bir aile, neden kötü bir hayat yaşatsınlar ki?Masallahama sen demek memnunsun ailenden, ya kotu bir ailedeyse?
Kactiklqrini anneanne soylemis ama dogru degilse yaAçıkçası gerçek ailesinden daha kötü olamaz, adamlar çocuklarını hastanede bırakıp kaçmışlar ne arayıp ne sordukları var, üstüne başka bir çocuk da yapmışlar. Ki zaten evlatlık alındığına göre, alan aile çocuk isteyen ve ona çok iyi bakacak bir aile, neden kötü bir hayat yaşatsınlar ki?
Kadın da 30 lu yaşlarına gelmiş, kendi hayatını kurmuştur artık. Evlatlık oldukları genelde çocuklara küçük yaşta söylenir , söylenmesi gerek. O yüzden büyük ihtimalle de biliyordur zaten.
Öyle veya böyle çocuğunu bırakıp giden aileden daha kötü olamaz yeni ailesi. Çocuklarını bırakmışlar, sonra da konu sahibini yapmışlar. Bunun açıklanacak bir tarafı yok. Yeni ailesi yine sahip çıkmış, bir lokma ekmek vermiştir.Kactiklqrini anneanne soylemis ama dogru degilse ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?