Evlatlık verilen ablamı nasıl bulabilirim?

başka başka sebeplerden bırakılmış olsaydı belki bulunca bir şey olurdu ama kendimi ablanizin yerine koyuyorum, beni çöp gibi hastanede birakip kaçan insanlar ve onların alt veya üst soyundan birileri beni arayip bulsun istemezdim.
gerçi muhtemelen nasıl birakildigindan haberi yoktur ama bulursaniz ne diyeceksiniz?

Anne ve baba çocuğu bırakıp kaçıyor ama anneanne evlatlık verildiğini biliyor,yıl bile belirsiz.Bu kadar bilinmezlikle müge anlıya bile çıksanız sağlıklı sonuç alabileceğinizi sanmıyorum.Kaldı ki küçük bir hastaneden değil balcalı gibi çok büyük ve kalabalık bir hastaneden bahsediyorsunuz.
Doğru bilgiyi ancak alabilirseniz kendi ailenizden alırsınız yoksa iğneyle kuyu kazmaktan beter olur.
Hiç değilse bilinmezin peşinden gitmezsiniz boşuna.

Maalesef bulmanız çok zor. Zaten yetimhaneye verdiğinizde bile imzayı attınız mı geri dönüşü yok bir hafta süre veriyorlar sonra ilişkiniz kesiliyor. Haklı olarak onlarda çocuk başka bir aileye evlatlık verildiğinde terk eden aile gelip sonradan biz anne babanız diyip rahatsız etmemeleri, huzurunu bozmamaları adına doğru bir prosedür aslında. Özellikle de bebeklikten bırakıldığında nüfusunda bile olmayabiliyor. Ve size tavsiyem huzurunu bozmayın bence ablanızın. Sizi de anlıyorum merak ediyorsunuz ama herkesin iyi kötü bir düzeni var dertleri var üstüne sizi öğrenmesi kötü hissettirebilir. Daha doğrusu ablanız belkide evlatlık olduğunu bilmiyor sizinle öğrense yıkılabilir. Bende zamanında yetimhaneye verilmişim annem geri almış falan ama öz babamı tanımıyorum mesela babam bunca zaman aramadı bende onu hiç aramadım merakta etmiyorum. Ama babamın akrabaları sosyal medyadan bulmuşlar beni sürekl taciz eder gibi mesaj atıyorlar tanışmak istiyor kimi. Kimi sitem ediyor bu gerçekten güzelim hayatımın afedersiniz içine etmelerine sebeb oldu. Ben hiçbirini görmek istemediğimi yazmaya devam ederlerse şikayet edeceğimi söyledim sustular. O yüzden akışına bırakın derim :)

Bir cocuklarini birakip kacan o iki vicdansiza hala anne baba diyor musunuz?

Siz merakınızı gidereceksiniz diye bir insanın düzeni mahfolacak çok isterse o arar bulur tabi durumu biliyorsa

Hastanede bırakılmak çok ağır hiç bunlarla yüzleşmesin ne gerek var

Etrafımda buna benzer çok yaşanmış hikayelere şahit oldum.Öncelikle şunu söyleyim.Apple kurucusu Steven Paul Jobs da evlatlık.Kitabını okuduğumda çok etkilenmiştim.Öncelikle o kitabı okumanızı öneririm.
Evlatlık verilen çocuklara eskiden söylenmez gizlenirmiş.Şimdi uzmanlar 6/7 yaşlarında söylenmesi gerektiğini bunu bilerek büyümesini öneriyor.Çünkü bizim ülkede bunu mutlaka dışarıdan öğrenir buluğ çağlarında daha çok sorun olurmuş.O nedenle söylenmeli diyorlar.
Yine geçmişte şahit olduğum benzer bir olaydan yola çıkarak, bu bebeğin evlilik dışı ve çok genç yaşlarında olabileceğini o nedenle hastanede bırakılıp kaçıldığını tahmin ediyorum.
İleri ki zamanlarda evlenmiş olabilirler.Artık o zaman neler yaşandı neler oldu neden bıraktılar bilinmez.Ağır bir şey tabi her taraf için.
Şimdi gelelim uzaklardaki bilinmeyen abla yönünden olaya bakmaya.Birebir böyle bir olaya şahit oldum.Genç evlatlık olduğunu bilmiyordu.Çevredeki bizler de bilmiyorduk.Ailesinin tek çocuğu ve aile ile ilişkileri süperdi.İyi ortalama gelirli düzgün bir ailede büyümüştü.Bir gün gelen bir haberle (tabi tek bir gün değil lafın gelişi) evlatlık olduğunu öğrendi.İnanılmaz travma yaşadı.Ama hem evlatlık alan aile hem de evlatlık alınan yaşadı.Evlatlık olan genç abla ve abisi olduğunu da öğrendi.Ailesi evlatlık çocuklarını çok seviyordu ve biran kaybedecekler sandı.Evlatlık genç hayatı biranda alt üst oldu. Uzun süreç sonrası taşlar yerine oturdu.Biyolojik anne baba yaşıyordu.Ama anladı ki onu evlat alan aile onun artık gerçek ailesi, hepsini bıraktı evlat edinen aileye daha da çok bağlandı her şey yoluna girdi.Gerçek aileyi görmüyor bile.O dönem üzüldüğü ile kaldı

Ben olsam evet beni arayan krdesime can ciger sarılır mutlu olurum ama ailem için asla gorusmezdim bilmek istemezdim. Bunca zaman onlar degilde kardesım dusmus pesime. Misal. Eşimin ailesinde 3 kişi evltlık alınmıs biri ikiz kardes ikizim birini baska yere vermişler o kız buldu ikizini yine Adana'da ve cok mutlular ikiside memur olmus. Biri oglan cocugu lise cagında cocukları olmuyor diye evlatlık alınmıs bebekken. Annesi affedersin malum iş yapıyor hamile kalıyor doguruyor ve birine satıyor onuda esin ailesinden cocugu olmayan biri alıyor el bebek gül bebek buyuttuler cocuk lise cagında hala annesiyle yatıyormus o derece duskunler aynı sekilde cocukta cok duskun. hattta bir ara bir akrabayla ters dustuler kadını tehdit ettiler ogluna evlatlık alındıgını soyleriz diye kadın adres degiştirdi cocuk gercegi bilmesin diye. Yani düşünüyorum da o cocuk için ne kadar yıkıcı olur gercegi duymak. Belki ablanız bilmiyordur gercegi ogrenince karmakarışık duygular yasar tamam kardesins kavusacak ama belki ailenizin yaptıgı yuzunden nasıl bir travma yasayacak Allah yasatmasın çok zor . Nuge de falan tanımadıgum insanlar için ailellerine kavusunca onca yıl ana babasız ya da baskasını gercek ailesi sanıp nasıl ya aklım almıyor ve cok uzuluyorum

Bence pes etmeyin mutlaka bulmaya çalışın. Her insan gerçek ailesini bilmek ister. Belki zor durumdadır destek olursunuz. Belki iyi durumdadır bu saatten sonra kardeş olursunuz. Hiç pes etmeyin. Nüfus müdürlüğünden falan da araştırmayı deneyin. Sosyal hizmetlerle görüşmeyi deneyin. En önemlisi de akrabalara sorun mutlaka. İlla birileri daha fazla birşey biliyordur

Bir de neden bırakılmış çocuk. O dönem evli mi degillermis. Başka bir durum olabilir mi. Ne bilim herşey mümkün belki tecavüz bebegiydi falan. Aile içi bir karmaşa da olabilir. O yizden bahsetmek istememiş olabilirler.

Konu sahibi, Allah yardımcın olsun. O dönem ki buluntu çocukları araştırmak için Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile görüştün mü?
Bulmalı mısınız?, bulup ne yapacaksınız?, ablanız bulunmayı ister miydi? gibi soruları soran arkadaşlar, dünya küçük ve soy bağı diye bir olay var. Dünya da, kardeş olduklarını bilmeden birbirine aşık olan insanlar var, soy bağının belli olabilmesi için bulmalı, hatta bulmak zorunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…