- 24 Aralık 2014
- 10.840
- 10.203
- 298
- 31
- Konu Sahibi philosophy
-
Oysa ben ne kdr cabuk ikinci cocuk, o kdr faydali kiziniza diyrum...Sizinde planiniz zaten kiziniza faydali olmak. Siz galiba tekrar bi down syndromlu cocuktan korkuyosunz. Ama genlerle yada baska bseyler alakasi yok down syndromun. Genetik degil. Anne babayla alakasi yok. Sadece embryo olusumunun basinda kromozonlarin yanlis eslesmesi sonucu olusan bi sorun. Arastirin ve grun derim. Tekrarlamasi kucuk bi olasi Allahin izniyle.Yeni bir hamilelik ve çocuk şuan düşünmüyorum açıkçası.
Benim tarafımdan da baktığınız için teşekkür ederim. Zaten bunu sormuştum, bir çocuk almışım da eziyet ediyormuşum gibi kendimi savunmak zorunda kaldım sayenizde.Bakın fikrimde çocuktan bahsettim ama sizin taraftan da baktım.
Savaş mağduru çocuğun psikolojisi iyi olmayacaktır başa çıkabilecek misiniz yazdım.
Siz zaten Down sendromlu bir çocuğa annelik yapıyorsunuz , çok enerji, emek sarf ettiren bir iş. Eee , evde 2. bir çocuk olacak onun bakımı, ihtiyaçları da olacak. Nasıl başa çıkacaksınız?
Bir de üstüne savaş mağduru olacak o çocuk neşeli mutlu mutlu şekilde oynamasını beklemeyin zaten. 2. çocuğun psikolojisinin düzelmesi için ilgi, sevgi vermeniz gerekiyor kendi kızınızın zamanından kısacak mısınız?
2. çocuğu bir zaman sonra yük olarak görmeye başlarsınız bu tabloda.
Benim fikrim , üniversiteli bir oyun ablası bulun haftada birkaç gün geldin. Evde başka bir çocuğun yaşaması kadar olmaz tabi ama yardımı olur.
Yok o yüzden değil, erken bir vakitte düşünmüyorum, kızım büyüyünce belki. Bu süreçte de Kızım yalnız kalmasın diye böyle bir fikir geldi aklıma.Oysa ben ne kdr cabuk ikinci cocuk, o kdr faydali kiziniza diyrum...Sizinde planiniz zaten kiziniza faydali olmak. Siz galiba tekrar bi down syndromlu cocuktan korkuyosunz. Ama genlerle yada baska bseyler alakasi yok down syndromun. Genetik degil. Anne babayla alakasi yok. Sadece embryo olusumunun basinda kromozonlarin yanlis eslesmesi sonucu olusan bi sorun. Arastirin ve grun derim. Tekrarlamasi kucuk bi olasi Allahin izniyle.
Benim tarafımdan da baktığınız için teşekkür ederim. Zaten bunu sormuştum, bir çocuk almışım da eziyet ediyormuşum gibi kendimi savunmak zorunda kaldım sayenizde.
Evet var.Kuzenleri var mı kızınızın görüşüyor mu onlarla?
Yok o yüzden değil, erken bir vakitte düşünmüyorum, kızım büyüyünce belki. Bu süreçte de Kızım yalnız kalmasın diye böyle bir fikir geldi aklıma.
Şuan küçük bir bebek bakımını kaldırabileceğimi düşünmüyorum, belki ilerde düşünebilirim.Kendiniz neden çocuk düşünmüyorsunuz
Yani bide ne gerek var ki, birsürü kimsesiz çocuk var, illa doğurmak mı gerek diye düşünüyorum açıkçası.Bi cocugu evlatlik almak tamda ayni sorumlulugu ve yuku getirir. Kiziniz yanliz kalmaz evet ama ikinci cocuk demek ikinci sorumluluk demek. Tek fark dogurmus yada dogurmamis olmaniz. Buda pek bi anlam ifade etmiyor ayni sorumluluk geliyorsa beraberinde.
Şuan küçük bir bebek bakımını kaldırabileceğimi düşünmüyorum, belki ilerde düşünebilirim.
Evet var.
Teşekkür ederimSiz onları anneleriyle yatıya çağırın ara sıra, siz de gidin.
Evcil hayvan almayı hiç düşündünüz mü? Köpekler çok güzel arkadaşlık yapıyor. Ortağım köpeğini ofise getiriyor, ofiste köpek olması o kadar fark ediyor ki....hayvanın varlığı çok rahatlatıcı.
Bir de atları tavsiye ediyorum eve sokmayın tabi de:) at çiftliğine gidebilirsiniz. Ben yurtdışındayım, burdaki bir çiftlikte 1 gün özel çocuklara ayrılıyor gelip atlarla vakit geçiriyorlar. Atlar epilepsiden tutun otizme kadar pekçok hastalığın terapisinde kullanılıyor. Atlar da çok sıcakkanlı hayvanlar. Bütün bunları neden yazdım insanlar iyidir tabi ama hayvanları da yabana atmayın. Aklınızda bulunsun diye söyleyeyim dedim.
Biraz da kader kısmet, ben çok plan yapmıyorum açıkçası, çocuk doğurmiyim ama kalabalık ailem olsun istiyorum :))Çocuk sorumluluğu da zor . .
Tabii sizin bileceğiniz iş . .
Yani bide ne gerek var ki, birsürü kimsesiz çocuk var, illa doğurmak mı gerek diye düşünüyorum açıkçası.
Yani açıkçası merak ettiğim insanların hayat felsefeleri değil, düşüncelerimin doğruluğunu yada davranışımın doğruluğunu ispat etmek de istemiyorum, cidden kafam karışık, aklıma gelen anlık bir düşünce, insanların fikrini almak istedim. Yani küçük bir bebeği büyütebilecek gücü de göremiyorum açıkçası, yani mantıklı mı onu tartışmaya açmıyorum ama benim istediğim aslında kızımla aynı yaşta downlu bir kız çocuğu, hep görüyorum yurt dışındaki ailelerde çok sevimli görünüyor. Ama dediğim gibi eve yatılı bakıcı tutup vs.maddi manevi ihtiyaçlarını karşılayabileceğimi düşünmüyorum. Bi de bir şeyi istemek başka, onu hakkıyla yapabilmek başka.O zmn bence konunuzu tartismaya cok acik hale getirdiniz " down syndromlu kizima bi destek kardes" diye. Onun yrine konuyu "cocuk dogurmakmi dogurmamakmi? " olsaydi daha az tepki alirdiniz.
Ayrica bence dusunceniz cok guzel.
Dogru. O kdr cocuk varken, onlara bi sick ev verebilirken.. cok guzel dusunuyosunuz.
Ama buyumus bi cocuk sorun olabilir. Bebekten bi cocuk alsaniz galiba en guzeli.
Kiziniz kac yasinda? " agac yasken egilir" denilicek caglarindaysa ikinci cocuk olabilir.Yani açıkçası merak ettiğim insanların hayat felsefeleri değil, düşüncelerimin doğruluğunu yada davranışımın doğruluğunu ispat etmek de istemiyorum, cidden kafam karışık, aklıma gelen anlık bir düşünce, insanların fikrini almak istedim. Yani küçük bir bebeği büyütebilecek gücü de göremiyorum açıkçası, yani mantıklı mı onu tartışmaya açmıyorum ama benim istediğim aslında kızımla aynı yaşta downlu bir kız çocuğu, hep görüyorum yurt dışındaki ailelerde çok sevimli görünüyor. Ama dediğim gibi eve yatılı bakıcı tutup vs.maddi manevi ihtiyaçlarını karşılayabileceğimi düşünmüyorum. Bi de bir şeyi istemek başka, onu hakkıyla yapabilmek başka.
Dört yaşındaKiziniz kac yasinda? " agac yasken egilir" denilicek caglarindaysa ikinci cocuk olabilir.
Dört yaşında
Eşimle konuşacak kadar kafamda netleştirdiğim bir konu değil, bugün aklıma geldi ve fikir almak istedim sadece, eşim çok sıcak bakmaz, onun yerine doğuralım der.Konunun basinda " kizima abla" demistiniz. Kiziniz 4 yasindaysa ablayida 7 8 yasinda almaniz taraftari degilim. Cunku dedigm gibi agac yasken egilir fasli zorlasiyor. Eger 1 en fazla 2 yas buyukse olabilir. Peki esiniz ne diyor bi konuda?
Evet tam olarak düşüncem buydu teşekkür ederim. Teoride bu şekilde düşündüm ama tabi pratikte evdeki hesap çarşıya uymayabilir, alacağım çocuk sorun çıkarabilir, ben eşit davranamayabilirim vs,belki cesaretlendirici yorumlar alsaydım konuyu eşime açıp ciddi ciddi düşünebilirdim, ama vazgeçtim açıkçası.Ben sizin yanlış anlaşıldığınızı düşünüyorum. Özellikle büyük çocuk evlat edinmek istemeniz çok hoş. Genellikle herkes bebekken evlatlık edinir ve büyük çocukları kimse görmez. Sizin anlattığını durumda iki çocuk birbirine destek olacak. Evlat edindiğiniz hayatı boyunca sahip olamayacağı eğitim vs. imkanlarına sahip olacak. Kendisini seven koruyucu bir anne edinecek. Kendi kızınız da sosyal olarak çok gelişecek. İki çocuğu birden topluma kazandırmak çok güzel.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?