- 14 Şubat 2011
- 1.983
- 1.553
- 133
- Konu Sahibi philosophy
-
Kendi çocuğum gibi davranırım da kendi çocuğum gibi sevebilir miyim orası muamma.kendi çocuğunuz gibi davranamayacaksanız almayın ben derim.. diğer çocuk için büyük yıkım olur,bir nevi evlat ayrımcılığı olmaz mı sizce de?
Evet işler beklediğim gibi gitmeyebilir, ama küçük bir bebeği alıp bizi ailesi olarak bilmesi değil zaten düşündüğüm, savaş mağduru olabilir, ailesini kaybetmiş, herşeyi anlayabilecek yaşta bir çocuğu alıp sanırım koruyucu aile olmak daha mantıklı, alıp okula göndermek, imkanlar sağlamak,ama bu süreçte de evde bir oyun arkadaşı kazanmak, bilmiyorum mantıklı olur mu.Belki çok iyi niyetli bir düşünce ama sanki sırf kızınız için evlatlık alınacak gibi hissettim.
Şimdi melek kızınız ilgiye çok çok fazla ihtiyacı var.kiziniz belki o çocukla heran oynamak isteyecek o çocuk heran oynama istemeyecek,belki kızınız her dediği olsun isteyecek bu sefer diğer cocugun psokolojisi bozulacak bu gibi sebeplerden.
Belki kizinzla anlasamayacak yada kavga edecek sizde o cocuga istemeden de olsa bağırıp sinirleneceksiniz.
Normal bi hayatta olsaydı evlatlık çok güzel bi fikir ama sizin için çokta sağlıklı bi karar değil evlatlık olacak çocuk açısından
Evet işler beklediğim gibi gitmeyebilir, ama küçük bir bebeği alıp bizi ailesi olarak bilmesi değil zaten düşündüğüm, savaş mağduru olabilir, ailesini kaybetmiş, herşeyi anlayabilecek yaşta bir çocuğu alıp sanırım koruyucu aile olmak daha mantıklı, alıp okula göndermek, imkanlar sağlamak,ama bu süreçte de evde bir oyun arkadaşı kazanmak, bilmiyorum mantıklı olur mu.
Evet işler beklediğim gibi gitmeyebilir, ama küçük bir bebeği alıp bizi ailesi olarak bilmesi değil zaten düşündüğüm, savaş mağduru olabilir, ailesini kaybetmiş, herşeyi anlayabilecek yaşta bir çocuğu alıp sanırım koruyucu aile olmak daha mantıklı, alıp okula göndermek, imkanlar sağlamak,ama bu süreçte de evde bir oyun arkadaşı kazanmak, bilmiyorum mantıklı olur mu.
Genelde bu tür hayatın sillesini yemiş insanlar daha kadirşinas olur diye düşünüyorum, olmayadabilir tabi.İşte işiniz daha daha zor.
Neden mi?
Şimdi annesini,ailesini kaybetmiş yada savas mağduru bir cocugun psokolojisi kimbilir nasıldr..
Onum belki kızından daha çok ilgiyi sevgiye ihtiyacı,sefkate ihtiyacı olacaktır.
Buni basarabilecekmisniz?
Eğer kendinize güveniyorsanız,o çocuğu sevgiyle ilgiyle şefkatle buyutebilirim diyorsaniz eyvallah.
bu düşünce hoş değil işte. adı üstünde evlatlık.. bir evlat ha sen doğurmuşsun ha başkası. mirasından tut vs kadar sahip olacak bir birey alıyorsun evine. senin çocuğuna rol model olsun veya baksın diye evlat alınmaz. daha çok bakıcıya para vermektense evime yatılı genç alırım gibi bir şey olmuş. çok kutsal bir düşünceyi karşılık bekleyerek kirletmişsiniz benim görüşüme göre..Sanırım yanlış anlattım ben, çocuğuma bakması için değil, ona model olması için bir çocuk alsam nasıl olur dedim, ve evlatlıktan ziyade koruyucu aile gibi, yaşı büyük ve bizim onun gerçek ailesi olmadığımızı anlayabilecek bir çocuk, özellikle de ailesini kaybetmiş ve savaş mağduru, sadece evimiz kalabalık olsun, hem bizm için hem de karşı taraf için kazanç olur gibi düşündüm, yoksa elbette kendi çocuğum gibi olmayacak, bir nevi himaye etmek gibi.
Kusura bakma ama okurken sanki çocuğu icin evcil hayvan edinenler varya sonra olmayınca sokaga birakan oyle bir sey istiyormusun gibi geldi.
Bana oyle hissettirdin normalde cok guzel fikir ama nedense pek senin icin isinamadim bu fikrine.
Buda benim fikrim.
Şuan sadece kendi çocuğunuzu düşünerek hayal ediyorsunuz bunu..bu evlatlık alacağınız minik yavru için haksızlık olmayacak mı?Kalabalık ailelerde büyüyen çocuklarla yalnız büyüyenlerin gelişimleri farklı oluyor, çünkü downlu çocuklar görerek öğreniyor bugün kızım 10 yaşındaki yeğenimle oynarken keşke bir ablası olsaydı dedim ve sonra neden olmasın dedim anlık bir fikir geldi ve sonra mantıklı geldi.
Neden, kardeşi olsaydı onunla ilgilenip oynamayacak mıydı?Evlatlık değil de işe eleman alacak gibi bir hava var mesajınızda.
Kızınız için en iyisini istediğiniz ve bu amaçla hareket ettiğiniz mutlak, ama bahsettiğiniz diğer taraf da bir çocuk. Siz çocuğunuzla ilgilensin, örnek olsun diye başka çocuk almak istiyorsunuz en yalın ifadesiyle.
Bence evlatlık işine girmeyin. Zira o çocuğun sizin kızınıza örnek olmaktan öte duygusal ihtiyaçları olacak. Ayrıca o çocuk beklediğiniz gibi çıkmazsa ne yapacaksınız ki?
Belki oynamayacaktı.Neden, kardeşi olsaydı onunla ilgilenip oynamayacak mıydı?
koruyucu aileliği araştırın öncelikle. ben tedavi ile hamile kaldım. o dönem eğer olmazsa çocuğumuz diye araştırmıştık. en azından çocuğu tanıma fırsatınız olur ve belli başlı bir sorumluluğu tam olarak yklemezsiniz omuzlarınıza. bir arkadaş zamanında beslemeler olurdu demiş, sizin isteğiniz buna yakın. yemeğini suyunu vereyim, okutup büyüteyim o da rol model olsun diyorsunuz ki bu EVLAT EDİNMEK değil. siz ki bir evlat sahibiniz buradaki bir çok kişi de öyle o nedenledir ki insanlar önce alacağınız çocuğun psikolojisini düşünüyor. çok bir şey söylemeye gerek yok internete yazın koruyucu ailelik diye araştırın ve öncelikle bu şekilde kapınızı açın, hem kendinizi hem çocuğu deneme şansınız olur. çocukla anlaşabilirseniz severseniz ve yukarıda dediğim gibi onu evlat edinmek isterseniz de kalıcı olarak alırsınız.Yorum yapan arkadaşlar benim açımdan değilde, alınacak çocuk açısından olabilecek olumsuzluklardan bahsetmiş, bi kere herkesin downlu bir kardeşi olabilir, evlenir çocuğu olabilir ya da kendi başına birşey gelebilir bunlar hayatta çok normal şeyler. Ben sanki bir çocuğu alıp downlu bir çocuğun kardeşi yaparak ona altından kalkamayacağı bir yük yüklüyormuşum gibi algılanmış, bu açıdan düşünmemiştim, sonuçta belli bir yaşta çocuğu alıp, belli bir yaşa kadar himaye etmeyi düşündüm, onu okutmayı özgür olabileceği imkanlar sunmayı düşündüm, evet belki kendi çocuğum kadar sevemem, belki de severim bilmiyorum ki. Ama istediği zaman kendi ayakları üzerinde duracak, eğer gönül bağı kurabilirsek arar sorar, ailesi gibi görür, kimsesiz bir çocuğun kimseleri olur, geniş bir aileyiz biz.ama çocuğumun sorumluluğunu başka bir çocuğa yüklemek gibi bir niyetim yok benim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?