Evlendiğinde kronik hastalığı olan var mıydı?

Bünyem çoooooooooook zayıftı küçüklüğümden beri
İki düğün oldu ayrı memleket olduğu için düğün bitimi ikisindede acilde aldım soluğu
Huzursuz bağırsak sendromum ve çökmüş bağışıklığım yüzünden her ay ateşli herhangi bi hastalık geçiriyodum 😂
Sonra kefirlerle sağlıklı beslenmelerle düzeldim
Kaynanacığımda kendini bi beğenmişki anlatamam herşeyin en iyisi onunmuş
Biz dandik insanlarız yani
Çocukları kendisi kocası olağanüstü biz yerin dibi 😆 halada öyle gerçi
Eşim ve kardeşi şeker hastası oldu
Hepsinin gözü bozuk
Eşim ameliyat geçirdi vs vs vs ...
Ben sağlamım şuan ama bin şükür 😂
 
Bebişle uğraşirken mesajımı tamamlayamadım:) Öncelikle size her daim güzel bir ömür diliyorum🍀

Benim de doğuştan kalp rahatsızliklarım olduğu için 7 yaşımda Açık kalp ameliyatı olmak zorunda kaldım.Hali hazırda kalbimde şimdilik sorun yaratmayacak bir üfürüm ve mitral kapakta kaçak var.

Neden olduğunu bilemiyorum ama Ameliyat esnasında onlara dokunmamışlar. Bu sorunları yakın zamanda rutin bir kontrolde öğrendim.

Tabi genç kızken bu ameliyat yüzünden akrep olan akrabalarım beni çok üzdüler. Evlenemez, doğuramaz diye oysa ki Ameliyatı yapan Doktorlarım Kalbimin sağlıklı bir insanın kalbinden daha iyi olduğunu söylemişlerdi.

Aslinda açik kalp ameliyatı olmadığımı kalbime pil taktırdığimı 10 senede 1 değiştireceğimi çevreye yayıp algı oluşturmaya çalışan çok çok uzak bağımızın olamayacağı akrabalar gördü bu gözlerim.. Tabi o zaman çok üzülüyordum duyduklarıma şimdi ise gülüyorum ne çok takmışım diye .. O söyleyen kadıninda hiçbir çocuğu mutlu olamadı hata oğlu aklını yitirdi:KK43:

Sonra eşimle tanıştım. Sizin gib ona baştai anlatma gereği duydum. Sağolsun eşim ne üzerinde durdu ne yorum yaptı. Hepimizin heran her şey başina geleceğini söyledi ve konu orda kapandı.

Şimdi ara ara Doktora kontrol amaçlı giderim o da benimle gelir o kadar..

2.bebeğimde de hem üfürüm hem de damar açıklığı vardı çok şükür düzeldi.
Doktorlara sorduğumda genetik geçişli olmadığinı söylediler.

Bir arkadaş yazmış Çevrenizi Cahillerden arındırın diye ne kadar doğru. Böyle şeyleri abartan insanlar kesinlikle cahildirler.
Öncelikle çok geçmiş olsun. Çok sevindim mutlu olmanıza. Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Dilerim bir ömür mutlu olursunuz eşinizle, evlatlarınızla. 😊
 
Bünyem çoooooooooook zayıftı küçüklüğümden beri
İki düğün oldu ayrı memleket olduğu için düğün bitimi ikisindede acilde aldım soluğu
Huzursuz bağırsak sendromum ve çökmüş bağışıklığım yüzünden her ay ateşli herhangi bi hastalık geçiriyodum 😂
Sonra kefirlerle sağlıklı beslenmelerle düzeldim
Kaynanacığımda kendini bi beğenmişki anlatamam herşeyin en iyisi onunmuş
Biz dandik insanlarız yani
Çocukları kendisi kocası olağanüstü biz yerin dibi 😆 halada öyle gerçi
Eşim ve kardeşi şeker hastası oldu
Hepsinin gözü bozuk
Eşim ameliyat geçirdi vs vs vs ...
Ben sağlamım şuan ama bin şükür 😂
Çok geçmiş olsun. Sizden uzakta olsunlar canınızı sıkanlar. Eşinizle sevdiklerinizle sağlıklı, mutlu bir ömür diliyorum size. Çok teşekkürler yorumunuz için. 😊
 
Öncelikle çok geçmiş olsun. Çok sevindim mutlu olmanıza. Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Dilerim bir ömür mutlu olursunuz eşinizle, evlatlarınızla. 😊
Amin teşekkür ederim.. Hepimiz sağlıklı, mutlu olalım.
 
Ama insnalar kendilerinin kandırıldığını duusnebiliyor. Birisine ikinci buluşmada söylemiştim özel durumumu bana tepkisi şu oldu aracı olan bilmiyor muydu da tanıştırdı bizi dedi
Öyle diyen adama ben her önüme gelene özel hayatımı mı anlatayım hastalık hep olacak senin yatalak kalmayacağın ne malum önce fikirler ortaya konulur kısa bir süre sonra anlaşılıyorsa özel konular paylaşılır neyini kandırayım senin Sabancı'nın oğlu musun Hollywood yıldızı mı kandırarak olsam şimdi söylemem diyiverin bu zihniyetteki insanlada görüşmeyin. Sanki vebalısınızda niye söylemedin diyor zihniyeti bozuk . Kişi kendindrn bilir işi demek ki adam sizi kandırmak için biseyler saklıyor ki karşısında kini de öyle sanıyor ay çok sinirlendim. Eğer hastalık seni yoracak dusuncesindeysen bunu daha uygun bir dille reddedebilirsin insanlarda empati kalmamış yaa
 
Sebebinin doğuştan var olan anevrizmanın daha büyük boyutlara ulaşması olduğunu söylemişti doktor. Çok büyük bir çapta olduğu ani yırtılmaya sebep olabileceği söylenmişti.
tamam sonuçta marfan veya ehler-danlos sendromu gibi hastalığınız yoksa bu sonraki kuşağa geçecek bir durum değil. yani kalıtılabilir hastalık değil.

ayrıca damar replasmanı yapılmış, sorun kalmamış. evliliğe veya çocuk sahibi olmaya engel değil bence.

lütfen size öcü muamelesi yapan insanlardan uzaklaşın. çok kırıcılar. ben sinirlendim sizin adınıza. cehaletten başka bir şey değil çünkü...
 
tamam sonuçta marfan veya ehler-danlos sendromu gibi hastalığınız yoksa bu sonraki kuşağa geçecek bir durum değil. yani kalıtılabilir hastalık değil.

ayrıca damar replasmanı yapılmış, sorun kalmamış. evliliğe veya çocuk sahibi olmaya engel değil bence.

lütfen size öcü muamelesi yapan insanlardan uzaklaşın. çok kırıcılar. ben sinirlendim sizin adınıza. cehaletten başka bir şey değil çünkü...
Herhangi bir sendromdan söz edilmedi. Şu an sadece aspirin kullanıyorum geçirdiğim kriz nedeniyle. Çok şükür herhangi bir kısıtlama da olmadı, altta yatan başka hastalık (şeker, kolesterol, tansiyon vs.) olmadığından.
Gönlümü ferahlattığınız, destek olduğunuz için, tüm mesajlarınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. 😊
 
Özellikle kadınların evlenmeden önce var olan kronik hastalıkları, geçirmiş olduğu sağlık problemleri, ameliyatları kusur olarak görünüyor insanlar tarafından. Eksik gibi görüyorlar. Ben 20’li yaşlarımın başında aniden kalp problemi yaşadım ameliyat oldum. Çok şükür iyiyim. Evlilik benim için olmazsa olmaz değil hiçbir zaman. Çok nadir düşünüyorum olsa güzel olur muydu diye. Arkadaşlarım vesilesiyle görüştüğüm insanlar oldu ben bu durumu en başından karşımdakilerle paylaştım. İfadelerine baktığımda hep hayal kırıklığına uğradıklarını anladım her seferinde. En son yine bir arkadaşım vesilesi ile biriyle görüştüm. Görüşme sırasında bu durumdan bahsettim, karşımdaki kişiden gizlemiş olmak istemediğim için. Şaşırdı, olgunca karşıladı, olabilir ben şu an sağlıklı görünüyorum ama sizdeki gibi bir sağlık sorunum olup olmadığını bilemem insanın başına gelebilir tarzında yaklaşımı oldu. Akıcı bir görüşme oldu. Vedalaştıktan sonra ses çıkmadı. Ben kararını sorduğumda çok iyi biri olduğumu ama olumlu sonuca varamadığını yazdı. İki üç gündür tanıdığım biriydi, nötrdüm kendisine karşı. Kaderciyimdir bu konularda. Olması gerekseydi olurdu diyorum. Ama daha önceki tecrübelerimden anladığım, insanların karşı tarafın yaşadığı sağlık sorununu kusur olarak gördüğü, beğenisinin o kusuru öğrendikten sonra bittiği oldu. Bundan sonra kimseyle görüşmeyi düşünmüyorum bu yüzden. Kimseyi mecbur bırakmak istemiyorum artık. Arkadaşlarıma bu durumu açıklayamıyorum ama anlıyorum. Bana çok tepki gösteriyorlar neden hayır diyorsun, neden görüşmüyorsun diye. Hissettiklerimden bihaber oldukları için. Benim yaşadığımı yaşayan, hisseden oldu mu hiç?
Bunu MS hastalığı olan( erkek )arkadaşım yaşıyordu. Saklamak aldatmak olur diye direk söylüyordu. En son biri vasıtası ile tanıştırıldığı kıza biraz daha geç söylemeye karar verdi o arada kıza aşık oldu. Bir aydır her şey yolunda iken durumunu anlatınca telefonları açılmaz oldu. Sonra da tek bir mesajla bitirdi kız. Sonra tesadüfen biri ile tanıştı aracısız , aşık oldular hiç sorun etmedi kız bu durumu evliler çocukları bile var.
Yani bilemeyiz sorun eden de oluyor etmeyen de. Kadını erkeği de yok bu konunun. Gönlünüzce olsun her şey.
 
Canim oncelikle gecmis olsun.benden sana tavsiye bunu ilk bulusmada soyleme.cunku karsidaki yaa demek ki cok onemli bi sey ki hemen bunu soyledi diye dusunur.bi de sen iyi niyetli dusunuyosun karsidaki de bilsin sonradan yalanci cikmiyim diye dusunuyosun ama iste karsidaki insani bilemiyoruz ki.gözü korkar hemen olumsuz tavir takinir.benim sukurler olsun sagligim yerinde ama kardesim ve babam rahatsiz biraz.ben de flört ettigim insanlara ilk gorusmede hemen banamin kardesimin hastaligindan bahsederdim saf gibi.ama bu tür seyler bence karsidakine ne zaman guvenirsen ondan ne zaman emin olursan iste o zaman soylenmeli.zaten karsidaki de seni gercekten seviyosa bu tür seyleri hic sorun etmez.dedigim gibi basta zaten adam seni tanimaya sevmeye isinmaya calisiyo sen ilk bulusmada pat diye ben kalp hastasiyim falan dersen adamin sana yeni yeni olusacak duygulari da gider
 
Benim dogustan kalp rahatsizligim vardi, soyleyip soylemedigimi bile hatirlamiyorum yani o kadar onemsiz gormusum 😂 evlendikten sonra birkac operasyon gecirdim, kimse de yuzume vurmadi. Vuran olsaydi da, az huzur verseydiniz de sagligimizi korumaya devam edebilseydik falan derdim heralde :KK70:
 
Özellikle kadınların evlenmeden önce var olan kronik hastalıkları, geçirmiş olduğu sağlık problemleri, ameliyatları kusur olarak görünüyor insanlar tarafından. Eksik gibi görüyorlar. Ben 20’li yaşlarımın başında aniden kalp problemi yaşadım ameliyat oldum. Çok şükür iyiyim. Evlilik benim için olmazsa olmaz değil hiçbir zaman. Çok nadir düşünüyorum olsa güzel olur muydu diye. Arkadaşlarım vesilesiyle görüştüğüm insanlar oldu ben bu durumu en başından karşımdakilerle paylaştım. İfadelerine baktığımda hep hayal kırıklığına uğradıklarını anladım her seferinde. En son yine bir arkadaşım vesilesi ile biriyle görüştüm. Görüşme sırasında bu durumdan bahsettim, karşımdaki kişiden gizlemiş olmak istemediğim için. Şaşırdı, olgunca karşıladı, olabilir ben şu an sağlıklı görünüyorum ama sizdeki gibi bir sağlık sorunum olup olmadığını bilemem insanın başına gelebilir tarzında yaklaşımı oldu. Akıcı bir görüşme oldu. Vedalaştıktan sonra ses çıkmadı. Ben kararını sorduğumda çok iyi biri olduğumu ama olumlu sonuca varamadığını yazdı. İki üç gündür tanıdığım biriydi, nötrdüm kendisine karşı. Kaderciyimdir bu konularda. Olması gerekseydi olurdu diyorum. Ama daha önceki tecrübelerimden anladığım, insanların karşı tarafın yaşadığı sağlık sorununu kusur olarak gördüğü, beğenisinin o kusuru öğrendikten sonra bittiği oldu. Bundan sonra kimseyle görüşmeyi düşünmüyorum bu yüzden. Kimseyi mecbur bırakmak istemiyorum artık. Arkadaşlarıma bu durumu açıklayamıyorum ama anlıyorum. Bana çok tepki gösteriyorlar neden hayır diyorsun, neden görüşmüyorsun diye. Hissettiklerimden bihaber oldukları için. Benim yaşadığımı yaşayan, hisseden oldu mu hiç?
20 yaşından beri epilepsi hastasıyım 9 senelik evliyim 6 sene çocuk yapamadım hastalığım yüzünden ama eşim çok şükür hiç bir zaman hastalığım ile ilgili bana sıkıntı yaşamadı bence ksrsinizs düzgün insan çıkmamış şimdiye kadar
 
bence hastalığı kimse kusur gibi görmüyor ya. ya da benim çevremde gören yok bilemiyorum.
zira doğdum doğalı kalp kapakçığımda üfürüm var, hayatımı etkilemiyor. bebekliğimden beri reflü rahatsızlığım vardı, aşırı ilerlediği için mide fıtığı ve reflü ameliyatı oldum. üstüne üstlük o ameliyattan sonra asıl kronik rahatsızlığım oldu ki. o basit ameliyat sırasında akciğerlerim enfeksiyon kapmış ve su topladı bir tarafı tamamen kapandı nefes alamıyordum -o zaman midesine kelepçe takılan biri aynı şekilde vefat etmişti- bu esnada eşim o zaman sevgilimdi ve askerdeydi, aylarca hastanede yattım sırtımdan hortum takıldı, en ağır antibiyotikleri aldım hatta doktorlar iyileştikten sonra aslında asla iyileşmeyeceğimi düşündüklerini söylediler. böylelikle akciğerimin çok ufak bir kısmı kalıcı olarak kapalı kaldı uzun sürede astım ilaçları kullandım. evlendikten sonra gözlerimde problem oldu daha bir ay önce ameliyat oldum, bebek tedavisi gördüm kısa bir süre önce yanıt alamadım hala :-) okuduğum kadarıyla siz ameliyat olmuş ve iyisiniz. ben bunların hepsini kusur olarak görüp o şekilde lanse etseydim gönlümün kapılarını sonuna kadar kapatmam gerekirdi:-)
 
Karşınızdaki kişiden çok siz bunu sorun ve takıntı haline getirmişsiniz bence. Bir kusur gibi görmeyin lütfen. Hemen ilk görüşmelerde bunu açıklama gereği hissetmeyin.
Hangimizin ne garantisi var. Bir saat sonra ne olacağımız belirsiz.
Bırakın hemen açıklamayın en azından ilk 2 görüşmede.. Bir hissiyat oluşsun daha sonrasında açıklarsınız gerekirse. Böyle bir durumdan dolayı hayatınıza girmeyen ya da çıkan insan çokta önemli değil zaten.
 
Evlenmeden 1 hafta önce kanser olduğumun sonuçlarını annem benden önce öğrenmiş. Eşimle konuşmuş bilmesi gerektiğini dusunmus. Düğünü ertelemeyi ya da iptal etmeyi teklif etmiş eşim ne söylerse söylesin kabul etmemis. 7 yıl birlikteydik ve hiçbir sağlık problemimiz yoktu bu surecte. Evlendikten sonra herkes balayına gider biz direkt hastaneye:)).2 yil sürdü tedavim şükür atlattım.Sonrasinda çocuk yapmak istedik doğal yolla olmadı hastaneye gittik eşimin böbrek yetmezliği olduğunu öğrendik.Uzun ve sancılı bir başka sürece başladık. Eşim şuan diyaliz hastası nakil için doku uyumumuz var ama kanser geçmişim olduğundan organı alamıyorlar. Bu süreçte ben bir kez kalp krizi bir de kalp spazmı geçirdim. Aynı zamanda panik atak hastasıyım.7 yıllık evliyim çocuğumuz da olmuyor. Yani neden bunlari yazdım sağlığın hiçbir garantisi yok. Tek bulmanız gereken sevgi dolu,merhametli bir kalp. İnanın bir şekilde halloluyor❣️
 
Ben de pnu diyecektim. Başta siz kendiniz ile barişın. Sizi seven emin olun buna takılmaz aksine canın yandi mi o donem ya da şimdi diye uzülür sadece. Aşk boyle birşey. Görüşmelere bence de gitmeyin. Belli gelenler mantık evliligi arıyor. Nasibiniz sizi bulur
 
Peki siz neden kronik hastalığınız bir kusurmuş gibi karşı tarafa açıklama gereği duyuyorsunuz?
Bu bir kusur değil. Fakat önemli bı durum. Karşımdaki insan böyle ciddi bı hastalığı varsa tabiki benimle paylaşması gerekir. Zaten gerçekten seven kişi karşısına ciktiginda bu hastalığı sorun etmez. Beraber olur destek olur. Sevmek paylaşmak güzel birşey.
 
İğrenç, sanki yavrulayacak inek satın alıyor KV. cehalet mi rezillik mi artık bilmiyorum okurken iğrendim :kızgın:
Bende hiç sevmem zaten insana pislik gibi bakan hiç kırılır mı diye düşünmeyen laf arasında bisey söylesen öylesine mesela dönüp onun lafını sokan ogullarini üstün gören biri kız şanslı boşver daha iyilerine denk gelir inşallah kurtulduğunu bilse şükür namazı kilar
 
Bu durumlar bekarken kusur olarak görünüyor hep. Evlendikten sonra çıkan sağlık sorunları ise mecbur katlanılacak bir dert gibi görünüyor. Halbuki ikisi de her an yaşanabilecek şeyler.
Canım inanki bekarken de kusur olarak görmeyen çok iyi insanlar var zaten kusur değil o nasıl sey hersey Allah'tan benim kaynanam gibi kusur olarak giren birinin gelini zaten olma öyle kötü kalpli birine eş Zaten olma Allah'tan hayırlı olanı dile
 
Back
X