Evlendiğiniz ya da evleneceğiniz kişiye neden ben diye sordunuz mu ?

Neden ben diye sordum tabii bende ilk dikkatini ceken şey cok saf ve masum olmam olmuş basta bu geliyor yani sonrası tatlilik, guzellik, kültürlü oluş, cilve vs vs

Maddi gelire gelince

6 sene flört ettik 6 sene boyunca esimin cebinde para olmadı ben onu bastan beri öyle kabullendim oyle alistim

Evlendik yine esimin maddi durumu yok oyle duzenli bi geliri yok

Aileler yardimiyla borcsuz evlendik, benim durumumla geciniyoruz

Esimin zengin olacagi gunleri beklemekteyim 7 yil bitti 8. Yildayiz toplamda bakalim

Evleneli de 1 yil oldu

Görüştüklerime sormadım ama iyi kalpli ve dürüst olduğum için ilgilerini çektiğimi söylediler. ne olursa olsun şans veren taraf ben olduğum ve kendileri kullanamadıkları için iyi olan ben oluyorum. bu da ilgilerini çekiyormuş. ama ne işse nerde kaprisli, (pek sevmem ama) peşinde koşturan, azarlayan, ezikleyen kızlar daha değerli oluyor. maddiyat benim için çok önemli değil tabi çalışmalı ve geçinebilecek düzeyde kazanabilmeli bir erkek. ev araba beklentim yok sadece

Neden ben sorusu zavallica geliyor bana ya. Sanki kompleksleri varmis, kendini kimseye layik gormusyormus gibi.

Maddiyat benim icin ikinci sirada ama yanlis anlasilmasin zengin falan degiliz, kimseye muhtac olmayalim yeter dusuncesiyle maddiyat onemli.

yok bencillik için değil. sadece benim hangi özelliğimden etkilenim görüşmek istediğini merak ettim hepsi bu.

Ben eşime neden ben diye sormuştum ama sorma sebebim vardı.
Eşimle tanıştığım da eşimin yaşı epey vardı ve biz iyi bir arkadaş olmuştuk aramızda duygusal birşey yoktu sadece sohbet ederdik.Bana sohbetleri arasında kadınlara hiç güvenmediğini bir çok evli kadın tarafından taciz edildiğini anlatırdı bu sebepten de hiç evlenmemiş.Eşim yapı olarak utangaç ve içine kapanık biri ve asla duygularını belli etmez söylemezde.
Gel zaman git zaman ben eşime aşık oldum be bunu kendisine söyledim bana kimseyi sevemeyeceğini söyledi bende bekletim olmadığını sadece onu sevdiğimi bilmesini benim Sevdam ikimize de yeter dedim.
Aradan 12 gün geçti gecenin vakti bir mesaj seni çok seviyorum sen benim ilk aşık olduğum kadınsın aşk çiçeğim diye yazmış
Neyse aradan 2 ay geçti bana evlenme teklif etti işte o zaman "neden ben" diue sormuştum. Bana evden gittiğimde aylarca gelmesem biliyorum ki gözüm asla arkada kalmaz onun için sen demişti.
Biz karşılıklı ilanı aşk ettikten 3 ay sonra evlendik zaten.Eşime o zaman ne iş yapıyorsun diyw sormamıştım hiç bana ne iş yapıyorum biliyormusun dedi bende hayır bilmiyorum ilgilenmiyorum da demiştim.
Bana ben ameleyim demişti.Bende ne tesadüf meslektaşız desene bende ameleyim demiştim.
Ben bir Grafikerim ve eşim taş ustası gerçekten eşim emekçi bir adam ne kültürlerimiz ne tahsillerimiz ne aile yapılarımız hiçbir şeyimiz uyuşmuyor aöa kocama AŞIĞIM.
Evlendikten sonra işyerimi kapattım mesleğimi doğduğum şehir İstanbulu ailemi arkadaşalarımı herşeyimi bıraktım ve eşimin yaşadığı 5 bin nüfuslu köye yerleştim.Hala da bu köyde yaşıyoruz.
Evlendiğimizde eşimin tek odalı bekar evi vardı eşyalarımız bile yoktu herşey apar topar olmuştu. Şu anda muhteşem bahçeli kutu gibi bir evimiz var maddi durumumuz çok şükür iyi dilediğim zaman uçağa atlayıp İst gidip geliyorum özlem kalmıyor, kısmetse bir bebeğimiz olacak.
Sevdiğim adam bebeğim evim bahçem sağlık huzur daha ne isterki bir kadın?
Bence AŞK varsa gerisi teferruat herkesin şansa ihtiyacı vardır kendine bile

Görücü usülünde adam seni tanımıyor ki zaten. Ya resmini görmüş beğenmiştir ya da herkesle bir kez buluşup bakıyordur. Senin ya da berikinin bir özelliği yok ki, adam sonuçta hiçbirinizi tanımıyor.

Sormadım öyle birşey.maddi durumsa benim icin karakterden sonra 2. Sırada geliyordu. Önemli.

Çok zekice ve kritik sorular soruyorsun. Bu bir sosyal deney/tez araştırması. Artık adına ne dersen.

Kendi açından sorsaydın en azından belli noktalar üzerinden giderdin.

Yarı maaşımı alırdı diyene, peki çalışmasaydınız da sizinle evlenir miydi? Demezsin. Ya da sizin için ibadet nedir diye sormazsın.

Evlilik programında olmadığımız için sormadım.
Çok saçma bir soru bence.
Başkalarının kriterleri senin için ölçüt ise hala evliliğe hazır değilsindir. Önce kendini tanı sevdiğin ve sevmediğin şeyleri belirle.

Mesela benim için maddiyat önemli bir kriterdi ama miktarı değil kazancın kime ya da neye harcandığı. Onun haricinde en önemli kriterim hayat rol paylaşımında bana ne kadar yardımcı olduğu idi.

Önce kendini tanı önceliklerini belirle.

Niye sorayım bilemedim. Hani tartışmada serzenişle sorulabilir de normal zamanda durduk yere böyle sormak gereksiz geldi bana, sormam yani, sevilecek bir çok özelliğimi bulmuştur kendince elbet ki sürdürüyoruz yıllardır diye düşündüm şimdi sen sorunca, yani karşılıklı olarak bu böyledir elbette... Aşk zaten herhangi iki kişi arasında olabilir, nedensizdir. Ama evlilik uyumla olur, yani bizim için bu önemliydi, evlilik kararı alırken nişanlım da ben de anlaşıp anlaşmadığımıza, uyumumuza baktık, e zaten aşk sevgi vardı ki o kadar flört ettik vs vs..

Maddi gelir hiç umrumda bile değildir, etkili olmadı seçimimde, maddiyat 'bugün var yarın yok, bugün yoksa yarın olur'dur benim için.

Ama kültür seviyesi, eğitimi, hayattaki duruşu, kadına toplumsal anlamda bakışı, kadını algılayış biçimi, doğa bilincini taşıması, içinde hayvan sevgisi olması, kişisel temizliğine özen göstermesi, medeniyet seviyesi, vs gibi şeyler benim için gerçekten önemliydi. İnancı ve finansal durumu benim açımdan etkisizdi. Ama muhafazakar olsaydı ve inancını bana da dayatsaydı anlaşamazdım, kesinlikle sürdürmezdim.

Son düzenleme:
Saçma geliyor bu soru bana.
Sevgiliyken sorduysam sormuşumdur, hatırlamıyorum.

Maddiyat konusunda da ne desem yalan olur.
Uzun ilişkiydi bizimki.
İlk 4 yıl düzenli bir işi olmadı, hatta işsizdi diyebilirim.
Sezonluk çalışır, fena kazanmazdı.
Son zamanda çok umutsuz olmaya başlamıştım.
Sonra düzenli bi işe girdi Allah'a şükür, yoksa pek iyi etkilenmezdik bu durumdan.

Evlenmeden önce sormuştum, sevdiğim ilk kişi sensin demişti, halbuki benim için bu cevap yeterli değildi çünkü ben bir kere daha evlenmiştim. Ama çok çabaladı onunla evlenmem için
Evlendikten sonrada , aradığım ne varsa hepsini sende buldum diyor
Maddi geliri sanırım hiç önemli olmadı çalışırsak yaparız dedik çok şükür durumumuz iyi

ben de sormadım ama ilk buluşmada bana sen evleneceğim kız olacaksın demişti.. sözünü tuttu
maddiyatından ziyade düzgün bir işi olması ve çalışkan olması gözümde bir artı oldu onun açısından

Hiç sormadım, beni çok uzun yıllar istedi ama aklıma gelmedi bunu sormak
Maddi gelir sıralamada yoktu, hiç hesabını yapmadım, maddi bir şeye ihtiyacım yok çünkü,benim için önemli olan kişinin çalışabilecek gayreti olmasıydı çok şükür eşim çalışkan bir adam. Zaten benden önce bir evliliği ve çocukları olduğu için kazancını düşünecek en son kişi benim =))

Hiç sorma ihtiyacı duymadım. Çünkü biliyorum.
Parayla da işim olmaz benim...

Adama anket yapmak hiç aklıma gelmedi. Mal varlığı, anasının babasının evi var mı? Bize ne miras kalır vs hiç düşünmedim bile. Seviyoruz ki evlenmişiz, adama daha niye ben diye sorayım ki? Bunun adı güvensizlik ve maddiyatçılıktır.

tabi sordum..
neden ben diye..
kocam benimle büyük aşkla evlendi çok şükür..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…