benimkiler beli zaten ama sizelerinkini de merak ettim o yüzden sordumEvlilik programında olmadığımız için sormadım.
Çok saçma bir soru bence.
Başkalarının kriterleri senin için ölçüt ise hala evliliğe hazır değilsindir. Önce kendini tanı sevdiğin ve sevmediğin şeyleri belirle.
Mesela benim için maddiyat önemli bir kriterdi ama miktarı değil kazancın kime ya da neye harcandığı. Onun haricinde en önemli kriterim hayat rol paylaşımında bana ne kadar yardımcı olduğu idi.
Önce kendini tanı önceliklerini belirle.
Allah mutluluğunuzu daim etsin :) peki neden sizi seçmiş eşiniz ?tabi sordum..
neden ben diye..
kocam benimle büyük aşkla evlendi çok şükür..
kızlar merhaba, hiç Evlendiğiniz ya da evleneceğiniz kişiye neden ben diye sordunuz mu ? aldığınız cevap ne oldu ? Birde evleneceğiniz kişide aradığınız özellikler arasında maddi geliri kaçıncı sıradaydı ?
kalp güzelliğimden seçti kocam..Allah mutluluğunuzu daim etsin :) peki neden sizi seçmiş eşiniz ?
çok begendim ben sizi :)Dediğim gibi öyle bir listem yoktu, şimdi şu anda salladım 5 veya 6 diye. Zira evlilik falan düşünmüyordum kesinlikle. Kabul ettim çünkü bu kişinin benim hayatımı daha iyiye, daha mutluya, daha huzurluya götüreceğine, birlikte olmanın ikimizin hayatını da bir üst seviyeye taşıyacağına ikna oldum.
Benim evlenmeye ikna olmamın belirli sebepleri vardı;
1. Beni ne kadar çok sevdiğinden asla şüphem yoktu.
2. Kendimi onun yanındayken kesinlikle güvende hissediyordum, dokunulmazdım.
3. Dışarıda gayet ağır oturaklı bir adamken başbaşayken tam bir sincap, sürekli kıkırdıyorduk.
4. Merhametliydi.
5. En seçkin toplantıda da, en salaş ortamda da yanımda olabilecek kültürel birikime ve ağırbaşlılığa sahipti.
6. Hayattan beklentilerimiz ortaktı.
7. Evcimendi.
8. Romantikti.
Evet bunlardan sonra maddiyatla ilgili bir iki şey koyabilirim belki. Demek ki 9 veya 10. sıralarda falanmış.
Bu arada evlenmeyi 2014 yılında kabul ettim, o günden bu güne her güzel şey katlanarak çoğaldı. Yani adamda bir değişme, beni ikna ettikten sonra farklı davranma yok.
Borç konusuna gelince, eşimin ikinci evliliği. İlkinde resmen etinden sütünden faydalanmışlar ailecek. Eşya, düğün, takı, sonrasındaki istekler vs vs vs. Borçları duruyordu. Hiç umursamadım bile, hayatta para ile hallolacak hiçbir şeyden korkmam ben. Nedir yani ödeyip gidiyoruz işte.
Hatta bu arada kendi nişanımızı,düğünümüz falan yaptık.
Her günüm şükürle geçer, yanyana olduğumuz her sabah gülerek, gülümseyerek uyanırız.
Hayata bakışımız karşımızdakini mutlu etmek üzerine kuruludur. Alışverişe çıkınca ben ona pantolon aldık diye sevinirim,o bana ayakkabı aldık diye mutlu olur.
Kalbimi yarım içine mi baktınız da böyle konuşuyorsunuz ? sadece maddiyat sormadım ki !konu sahibi zengin koca arıyor burada nabız yokluyor. zenginlerin hepsi kapıldı haberiniz olsun
Teşekkür ederim, aslında çok standart dışı bir yaşamımız yok, basit şeylerle mutlu oluyoruz.çok begendim ben sizi :)
Amin canım inşaallah :)Teşekkür ederim, aslında çok standart dışı bir yaşamımız yok, basit şeylerle mutlu oluyoruz.
Daha güzelleri sizin olsun inşallah.
ben de sizi sevdim şuan :)Ben eşime neden ben diye sormuştum ama sorma sebebim vardı.
Eşimle tanıştığım da eşimin yaşı epey vardı ve biz iyi bir arkadaş olmuştuk aramızda duygusal birşey yoktu sadece sohbet ederdik.Bana sohbetleri arasında kadınlara hiç güvenmediğini bir çok evli kadın tarafından taciz edildiğini anlatırdı bu sebepten de hiç evlenmemiş.Eşim yapı olarak utangaç ve içine kapanık biri ve asla duygularını belli etmez söylemezde.
Gel zaman git zaman ben eşime aşık oldum be bunu kendisine söyledim bana kimseyi sevemeyeceğini söyledi bende bekletim olmadığını sadece onu sevdiğimi bilmesini benim Sevdam ikimize de yeter dedim.
Aradan 12 gün geçti gecenin vakti bir mesaj seni çok seviyorum sen benim ilk aşık olduğum kadınsın aşk çiçeğim diye yazmış
Neyse aradan 2 ay geçti bana evlenme teklif etti işte o zaman "neden ben" diue sormuştum. Bana evden gittiğimde aylarca gelmesem biliyorum ki gözüm asla arkada kalmaz onun için sen demişti.
Biz karşılıklı ilanı aşk ettikten 3 ay sonra evlendik zaten.Eşime o zaman ne iş yapıyorsun diyw sormamıştım hiç bana ne iş yapıyorum biliyormusun dedi bende hayır bilmiyorum ilgilenmiyorum da demiştim.
Bana ben ameleyim demişti.Bende ne tesadüf meslektaşız desene bende ameleyim demiştim.
Ben bir Grafikerim ve eşim taş ustası gerçekten eşim emekçi bir adam ne kültürlerimiz ne tahsillerimiz ne aile yapılarımız hiçbir şeyimiz uyuşmuyor aöa kocama AŞIĞIM.
Evlendikten sonra işyerimi kapattım mesleğimi doğduğum şehir İstanbulu ailemi arkadaşalarımı herşeyimi bıraktım ve eşimin yaşadığı 5 bin nüfuslu köye yerleştim.Hala da bu köyde yaşıyoruz.
Evlendiğimizde eşimin tek odalı bekar evi vardı eşyalarımız bile yoktu herşey apar topar olmuştu. Şu anda muhteşem bahçeli kutu gibi bir evimiz var maddi durumumuz çok şükür iyi dilediğim zaman uçağa atlayıp İst gidip geliyorum özlem kalmıyor, kısmetse bir bebeğimiz olacak.
Sevdiğim adam bebeğim evim bahçem sağlık huzur daha ne isterki bir kadın?
Bence AŞK varsa gerisi teferruat herkesin şansa ihtiyacı vardır kendine bile
Okurken gözlerim yaşardı... Çok duygulandım ve ne diyeceğimi de bilmiyorum. iyiki böyle insanlar var iyi ki varsınızBen eşime neden ben diye sormuştum ama sorma sebebim vardı.
Eşimle tanıştığım da eşimin yaşı epey vardı ve biz iyi bir arkadaş olmuştuk aramızda duygusal birşey yoktu sadece sohbet ederdik.Bana sohbetleri arasında kadınlara hiç güvenmediğini bir çok evli kadın tarafından taciz edildiğini anlatırdı bu sebepten de hiç evlenmemiş.Eşim yapı olarak utangaç ve içine kapanık biri ve asla duygularını belli etmez söylemezde.
Gel zaman git zaman ben eşime aşık oldum be bunu kendisine söyledim bana kimseyi sevemeyeceğini söyledi bende bekletim olmadığını sadece onu sevdiğimi bilmesini benim Sevdam ikimize de yeter dedim.
Aradan 12 gün geçti gecenin vakti bir mesaj seni çok seviyorum sen benim ilk aşık olduğum kadınsın aşk çiçeğim diye yazmış
Neyse aradan 2 ay geçti bana evlenme teklif etti işte o zaman "neden ben" diue sormuştum. Bana evden gittiğimde aylarca gelmesem biliyorum ki gözüm asla arkada kalmaz onun için sen demişti.
Biz karşılıklı ilanı aşk ettikten 3 ay sonra evlendik zaten.Eşime o zaman ne iş yapıyorsun diyw sormamıştım hiç bana ne iş yapıyorum biliyormusun dedi bende hayır bilmiyorum ilgilenmiyorum da demiştim.
Bana ben ameleyim demişti.Bende ne tesadüf meslektaşız desene bende ameleyim demiştim.
Ben bir Grafikerim ve eşim taş ustası gerçekten eşim emekçi bir adam ne kültürlerimiz ne tahsillerimiz ne aile yapılarımız hiçbir şeyimiz uyuşmuyor aöa kocama AŞIĞIM.
Evlendikten sonra işyerimi kapattım mesleğimi doğduğum şehir İstanbulu ailemi arkadaşalarımı herşeyimi bıraktım ve eşimin yaşadığı 5 bin nüfuslu köye yerleştim.Hala da bu köyde yaşıyoruz.
Evlendiğimizde eşimin tek odalı bekar evi vardı eşyalarımız bile yoktu herşey apar topar olmuştu. Şu anda muhteşem bahçeli kutu gibi bir evimiz var maddi durumumuz çok şükür iyi dilediğim zaman uçağa atlayıp İst gidip geliyorum özlem kalmıyor, kısmetse bir bebeğimiz olacak.
Sevdiğim adam bebeğim evim bahçem sağlık huzur daha ne isterki bir kadın?
Bence AŞK varsa gerisi teferruat herkesin şansa ihtiyacı vardır kendine bile
Kalbimi yarım içine mi baktınız da böyle konuşuyorsunuz ? sadece maddiyat sormadım ki !
neden çemkire çemkire geliyordunuz ki :)İlk karşı karşıya geldiğimizde evleneceği kişinin ben olduğumu anlamış, halbuki bir bilse ben karşıdan içimden çemkire çemkire geliyordum :) Gelirini sormadım ama giderini soraydım keşke, bayaa bir borcu varmış kendisinin.Pişman mıyım? Aslaaaa :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?