• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlendiğinizde yemek yapmayı biliyor muydunuz?

İyide kızlar hergün ne bulup pişiriyorsunuz eşinize, üstelik çalışıyoruz bir çoğumuz, çorbasından tatlısına yemek yapmak saatler alıyor. Ben hiçbirşey bulamıyorum yapacak, birde sebze sevmeyen bir eş olursa insan ne pişiricem diye kafayı yiyor.

aynı dert bende var canım.eşim sebze yemez,hergün ne yemek yapçam diye düşünüyorum.bende kırmızı et,köfte yemem.ortak noktamız tavuk.onu da hergün yemek istemiyor insan tabi
çalışıyorum da öyle 3-4 çeşit yemek yapmıyorum
genelde sadece yemek ya da sadece çorba oluyor

evet haklısınız kızlar..bende bekarlığımda çalıştığım için annem yapardı hep yemekleri ..bende merak edip de bakmazdım hiç...evlendiğimde fazla bişey bilmiyodum ..bazen çiğkalarak,bazende yakarak öğrendim zamanla...zaman geçtikçe öğreniyo insan..eşimde sağolsun ..bu konuda fazla üstüme gelmedi ...o yüzden çok şanslıydım ....

ben biliyordum, yemek yapmayı eskiden beri severim.
bekarken bile; misafir geleceği zaman, yemek benim sorumluluğumdaydı...

Ben evleneli 4 ay oldu, bende çalıştığım ve pekte bu konuda meraklı olmadığım için bilmiyordum. Evlendikten sonra öğrendim yavaş yavaş, Çok şükür her yemeğim güzel oldu ama bildiğim şeyi unutur oldum, bekarken harika ıslak kek yapardım artık olmuyor! acaba tepsisinden mi şişmiyor, fırından mı, ısı ayarından mı, bişeyleri eksikmi yapıyorum anlamıyorum :D ama olsun napalım. Eve geldiğimde eşim de işten gelmiş oluyor bazen o hazırlıyor sağolsun, bazen ben. Bazen de kahvaltı türü şeyler yiyoruz çay demleyip. Böyle geçinip gidiyoruz şimdilik... Kimse anasının karnında öğrenmiyor sonuçta herkes zamanla öğrenir takmayın kafanıza.

İyide kızlar hergün ne bulup pişiriyorsunuz eşinize, üstelik çalışıyoruz bir çoğumuz, çorbasından tatlısına yemek yapmak saatler alıyor. Ben hiçbirşey bulamıyorum yapacak, birde sebze sevmeyen bir eş olursa insan ne pişiricem diye kafayı yiyor.

aynı sorun bende de var ,7.00 -7,30 gibi evde oluyorum,genelde gündüzden yada 1 gün önceden bulmaya çalışıyorum ama zor oluyor,öyle bir topik var mı?bugün ne pişirsem diye çalışan bayanlar için? :uhm:

Zevkıne yapmayı kendı tarıflerımı uretmeyı severdım ama hergun yapmazdım..
Buyuk abımle gırerdık bazı hafta sonları mutfaga degısık seyler yapardıkk..
Evlenınce de hıc sıkıntı cekmedım...sebzelerın pişirme sıralarını da bıldıgım ıcın kendı kafamdan yemekler turettım.. Ozellıkle esım pılavıma bayılır..
Annesının ustune pılav yapan tanımaz dı ama annesı duymasın artık kaydirigubbakcemile3 kayınvalıdemın pilavı tarıhe gectıı.. sengözlerimebaksanab

aynı sorun bende de var ,7.00 -7,30 gibi evde oluyorum,genelde gündüzden yada 1 gün önceden bulmaya çalışıyorum ama zor oluyor,öyle bir topik var mı?bugün ne pişirsem diye çalışan bayanlar için? :uhm:

topik var mı bilmiyorum ama öyle bir grup var
marifetli bayanlar çok ordakaydirigubbakcemile3

nerdeyse batı mutfağının hepsini biliyordum ama eşim doğulu doğulu olanlar bilir doğulular çok fazla baharat ve acı kullanırlar yemeklerine bende yemkleri o şekilde yapmayı tekrardan öğrendim

:))))) ben yemek yapmayı gec ev temızlıkı bıle yapmayı bılmıordum lıse bıtı evlendım annmede tek kzım dıye ev ısı yaptırmıordu zaten evlendım esım der hala ılk yaptıgım pılavı lapa lapa bırbırıne gırmıs bı yemek neten arıya arıya ogrendım tatlı yemek sımdık gyemeklerımden yıyen sen lokanta acsan dıyor amam ben pastane acmak sıtıyorum :))))

bende yemek yapmayı cok ıyı bılmıyorum kızartma makarna fln onları herkez yaparda yemek pişme süreleri hangı yemek neyle gider birde sofra düzeninden çok tırsıyorum ewlendigim zaman kalabalık mısafır nasıl kaldırcam dıye korkuyorum ..erkek arkadasımın memleketi antep bogazınada cok duskundur ben becerıksız annesiyle aşık bile atamıcam bu konuda kendıme hıc guvenemıyorum ya ben nasıl ewlenecem:43: aç gün geçmez bana ewlenmeyi biliyon yemek bilmiyon derlerse oturur aglarım :50:

nişanlıyken öğrenmeye başladım ondan önce hiç mutfağa girmemiştim...evlendiğimizde çok detaylı zor olan yemekler dışında çoğu yemeği yapıyordum...şu an en sevdiğim şey oldu yemek yapmak kendimi bayağı geliştirdim...internetten tarifler deniyorum...yeni değişik yemekler yapmak çok hoşuma gidiyor ve bunları eşime tattırmak tabiki..yemek yapmak çok zevkli bence yaa:56:

ben de tam olarak evlendikten sonra öğrendim diyebilirim.. Aslında bekarken doğru dürüst girmezdim mutfaga ne bilim bir de bu kadar erken evleneceğimi hiç düşünmemiştim belki de ondan yapmadım. Hayırlısı ama şimdi iyi yemek yaptığımı söyler eşim ve ailesi.. Elimden iyi düşermiş yemek.. İş o değil de akşama ne yapsam derdini bi atlatabilsek.. :D

bende biraz biliodum internetten bakarak deneyerek annemden telefonla yardım alarak derken ögrendim cogu seyi:) bi pilav yapıodum lapa lapa oluodu eşim de ben uzulmiim die yiyodu:) ama artık guzel yapıyorum tam bugun 9 ay oldu evleneli:)))

Ben de yemek namına hiçbir şey bilmeden evlendim, 5 aylık evliyim ama şuanda da çok bi yol katettiğim söylenemez.
İnternetten tariflere bakıyorum,ilk denememde hepsinin lezzeti de güzel oluyo ama benim problemim bi misafir gelicek olsa çok fazla panik oluyorum,ondan dolayıda cesaret edipte bi akşam yemeğine falan misafir çağıramıyorum. Niye böyleyim :18: düzelicek mi zamanla? :14:

İlk evlendiğim zamanlar yemek yapmayı bilmiyordum
Amaa azmettim ve başardım çok şükür her çeşiti de yapabilirim
Yeter ki insan istesin hevesli olsun yapamayacağı şey yok Allah'ın izniyle

valla ben makarna yapayı bile bilmiyordum...

hala da yemekle aram çok hoş değil.. eve misafir geleceği zaman eşim el atar sağolsun.. çok güzel yemek yapar da:ssz:

Back
X