- 14 Aralık 2015
- 3.043
- 1.965
- 133
- 33
Ben neden dalga geçiyim bu kadar vicdansız değilim Allah korusun. Ben daha konu sahibine yorum yazmadım ki, başka bir arkadaş kendiyle ilgili 6 buçuk aylık hamileyim yazmış ona sasırdım yazdım sadece. Çocuk gelişimciyim diye hava da atmadım, hepimiz kuluz insanız, sadece bölümüm bu olduğu halde sasırdım demek istedim o arkadaşa sonuna da gülücük koydum. Konu sahibine daha tek bir yorum yapmadım bile neyse çok kötüyüm şuanda iyi günlerozur dilerim tatlim tamamen yanlis anladim dalga gectigini sandim cocuk gelisimciyim ben daha iyi bilirim gibi anladim konu nedense beni cok kizdirdi acan kisinin kesinlikle gorumce oldugunu ve kadina iftira atildigini dusundum ve cok sinirlendim
Ve kardeşinin eşi başkasından hamile çıktı herşeye yorum yapan sen bunu yazmadın öylemi çok zor Allah kolaylık versin sana hiç inanmadım nedenseYa kizlar benim kardesimin durumu netleşti cocuk kardesimden degildi bu kızın daha önce sevgilisi vardi onunla beraber olmuş o yuzden vicdani rahatsiz olmuş evi terk etmis zaten kiz hemen bosandi olayi saptirmayalim bu kuzenimin sorunu
şunu bilmeyen kadınlar var halen ne yazık kiilk ilişkide de hamile kalınır korunmadılarsa,
periyodları 28 gün olan bir kadın adetten sonraki 14. gün evlenip, hemen hamile kaldıysa, 14 gün sonra (bat ında) hamileliğini öğrenir ve tıbbi olarak bebek 4 haftalık sayılır, çünkü bebeğin haftası son adet tarihine göre hesaplanır. yani 2 haftalık evliyken (tıbbi olarak) 4 haftalık hamile sayılabilirsiniz.
eşşek kadar olmuş evlenmiş adam bunları bilmeliydi.
yok bilmediginden degil bundan eminim vicdan azabindsn dolayi aciyor boyle konularşunu bilmeyen kadınlar var halen ne yazık ki
konu sahibini kastetmedim aslında.yok bilmediginden degil bundan eminim vicdan azabindsn dolayi aciyor boyle konular
olabilirkonu sahibini kastetmedim aslında.
sanırım başka mevzular var.tüm sayfaları okumadım.
ama gerçekten bunu bilmeyen kadınlar var.
yumurtlama dönemi olmayan bir dönemde yumurta üretilip hamile kalinabilir.mesela adet görmeye yakın zamanda.
bebek 4 haftalık çıkar.çünkü adetin baslagicindan hesaplanır gebelik.
"ben o tarihte beraber olmadım ki diyeni duydum da" o yüzden yazıyorum.:)
şunu bilmeyen kadınlar var halen ne yazık ki
Hayır son adet tarihine gore hesaplanır. Düğünden 15 gün sonra 5 hafta ince adet olduysa 5 haftalik hamile dır. 15 günlü evli de olsa.Nasıl yani en fazla 2 haftalık hamile olur.
19 yaşında evlendim bundan 9 yıl önce.Varmis ben de burda gordum
Hadi hic cocuk sahibi olmamış, cinsek yaşamı olmayanları bir nebze anlıyorum da bu devirde cocuk doğurmus kadınlar, doktora gidip 5 haftalik denince ben 5 hafta once regl oluyordum demiyor mu, ya da basit bir google hesaplayicisinda gebelik haftalarinin sat a gore hesaplandigini gormuyor mu, neden bu saskin tepkiler
Ya kizlar benim kardesimin durumu netleşti cocuk kardesimden degildi bu kızın daha önce sevgilisi vardi onunla beraber olmuş o yuzden vicdani rahatsiz olmuş evi terk etmis zaten kiz hemen bosandi olayi saptirmayalim bu kuzenimin sorunu
Sanırım bu laftan benim de payimi almam gerekiyor.Varmis ben de burda gordum
Hadi hic cocuk sahibi olmamış, cinsek yaşamı olmayanları bir nebze anlıyorum da bu devirde cocuk doğurmus kadınlar, doktora gidip 5 haftalik denince ben 5 hafta once regl oluyordum demiyor mu, ya da basit bir google hesaplayicisinda gebelik haftalarinin sat a gore hesaplandigini gormuyor mu, neden bu saskin tepkiler
Sanırım bu laftan benim de payimi almam gerekiyor.
Bir kadın dogumcu değilim ama mesleğim gereği hamileliğin haftası haftasina nasıl gerçekleştiğini anlatacak kadar bilgi sahibiyim. Kadın doğumda hesaplama son adet tarihine göre yapılır bunu elbette biliyorum. Ben de anneyim.
Ama biyoloji de esas olan döllenmedir. Biz hep bu süreci anlatırken döllenme ile ilk günü başlatır doğum ile 40. Haftayı bitiririz. Açın bu konu ile ilgili kitapları embriyonun ilk gelişim haftasında daha anne bu haftada hamile kalmamıştır ama biz böyle hesaplarız yazıyor mu.
Benim sorma amacım farklıydı ama neyse. Sağolsun arkadaşlar beni ısrarla bilgilendirmisler.
Yanlışınız var 40 hafta sata göre hesaplanıyor.Sanırım bu laftan benim de payimi almam gerekiyor.
Bir kadın dogumcu değilim ama mesleğim gereği hamileliğin haftası haftasina nasıl gerçekleştiğini anlatacak kadar bilgi sahibiyim. Kadın doğumda hesaplama son adet tarihine göre yapılır bunu elbette biliyorum. Ben de anneyim.
Ama biyoloji de esas olan döllenmedir. Biz hep bu süreci anlatırken döllenme ile ilk günü başlatır doğum ile 40. Haftayı bitiririz. Açın bu konu ile ilgili kitapları embriyonun ilk gelişim haftasında daha anne bu haftada hamile kalmamıştır ama biz böyle hesaplarız yazıyor mu.
Benim sorma amacım farklıydı ama neyse. Sağolsun arkadaşlar beni ısrarla bilgilendirmisler.
Di mi.. Ayrıca kardeşinin olayıyla nasıl hamile kalınır öğrenmiş olmalıydı.Ve kardeşinin eşi başkasından hamile çıktı herşeye yorum yapan sen bunu yazmadın öylemi çok zor Allah kolaylık versin sana hiç inanmadım nedense
Ben çıkmaz diye biliyorum.
Bu konuyla alakasız yazıyorum. Dolandırmak maksasıyla evlenen kadınlar var, bir-iki hafta evli kalıp, yüklü miktarsa tazminatla boşanıyorlar. Kadın dolandırıcı ise gebeliği kullanmak da istemiştir. Evlilik içinde gebeliğin gerçekleştiğinin kanıtı var mı? Belki kadın evleneceği hafta sevgilisiyle beraber oldu. Erken doğum olduğu gibi geç doğum da oluyor, benim kardeşim mesela geç doğdu.Senin kardesinin esi evlendikten 9 ay sonra dogum yapmamis miydi?
Evlenmeden once hamile kalip oyle evlendiyse cocugu fazladan 1 ay içinde mi tutmus, yoksa evlendigi 15 gunluk surecte mi eski sevgilisiyle yatmis? Eger oyleyse cocugun kimden oldugunu nerden biliyor?
Hicbirine inanmadim o ayri da, binde bir ihtimal kiz oyle bisey dediyse sizin gibi bir aileyle bidaha muhatap olmamak icin tamam ulan baskasindan, demistir.
Cnm ben de kimya öğretmeniyim az çok biyoloji biyokimya bilirim de dollenmeden esas anlatılır evet ama 40.hafta dendiğini o literaturde hiç duymadımSanırım bu laftan benim de payimi almam gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?