Evlendikten 15 gün sonra hamile kalinir mi

ozur dilerim tatlim tamamen yanlis anladim dalga gectigini sandim cocuk gelisimciyim ben daha iyi bilirim gibi anladim konu nedense beni cok kizdirdi acan kisinin kesinlikle gorumce oldugunu ve kadina iftira atildigini dusundum ve cok sinirlendim
Ben neden dalga geçiyim bu kadar vicdansız değilim Allah korusun. Ben daha konu sahibine yorum yazmadım ki, başka bir arkadaş kendiyle ilgili 6 buçuk aylık hamileyim yazmış ona sasırdım yazdım sadece. Çocuk gelişimciyim diye hava da atmadım, hepimiz kuluz insanız, sadece bölümüm bu olduğu halde sasırdım demek istedim o arkadaşa sonuna da gülücük koydum. Konu sahibine daha tek bir yorum yapmadım bile neyse çok kötüyüm şuanda iyi günler

Ve kardeşinin eşi başkasından hamile çıktı herşeye yorum yapan sen bunu yazmadın öylemi çok zor Allah kolaylık versin sana hiç inanmadım nedense

şunu bilmeyen kadınlar var halen ne yazık ki

yok bilmediginden degil bundan eminim vicdan azabindsn dolayi aciyor boyle konular
konu sahibini kastetmedim aslında.
sanırım başka mevzular var.tüm sayfaları okumadım.
ama gerçekten bunu bilmeyen kadınlar var.
yumurtlama dönemi olmayan bir dönemde yumurta üretilip hamile kalinabilir.mesela adet görmeye yakın zamanda.
bebek 4 haftalık çıkar.çünkü son adetin baslagicindan hesaplanır gebelik.
"ben o tarihte beraber olmadım ki diyeni duydum da" o yüzden yazıyorum.:)

olabilir

şunu bilmeyen kadınlar var halen ne yazık ki

Varmis ben de burda gordum

Hadi hic cocuk sahibi olmamış, cinsek yaşamı olmayanları bir nebze anlıyorum da bu devirde cocuk doğurmus kadınlar, doktora gidip 5 haftalik denince ben 5 hafta once regl oluyordum demiyor mu, ya da basit bir google hesaplayicisinda gebelik haftalarinin sat a gore hesaplandigini gormuyor mu, neden bu saskin tepkiler

19 yaşında evlendim bundan 9 yıl önce.
hamile kalmadan bu konuyla ilgili arastirmadigim kalmamıştı.bir taraftan da eşime anlatırdım.
kadının rahime her ay gebelige hazırlar kendini.
rahim duvarları kalinlasir.v.s dollenmeyi bekler.
dollenirse gebelik oluşur.
döllenme olmazsa o kalinlasan tabaka regl olarak dışarı atılır.
aklimda kalanlar bunlar.o yüzden son adet tarihinin ilk günü olarak hesaplanır.
azıcık merak herşeyi çözüyor aslında.:))

Senin kardesinin esi evlendikten 9 ay sonra dogum yapmamis miydi?
Evlenmeden once hamile kalip oyle evlendiyse cocugu fazladan 1 ay içinde mi tutmus, yoksa evlendigi 15 gunluk surecte mi eski sevgilisiyle yatmis? Eger oyleyse cocugun kimden oldugunu nerden biliyor?
Hicbirine inanmadim o ayri da, binde bir ihtimal kiz oyle bisey dediyse sizin gibi bir aileyle bidaha muhatap olmamak icin tamam ulan baskasindan, demistir.

Sanırım bu laftan benim de payimi almam gerekiyor.
Bir kadın dogumcu değilim ama mesleğim gereği hamileliğin haftası haftasina nasıl gerçekleştiğini anlatacak kadar bilgi sahibiyim. Kadın doğumda hesaplama son adet tarihine göre yapılır bunu elbette biliyorum. Ben de anneyim.

Ama biyoloji de esas olan döllenmedir. Biz hep bu süreci anlatırken döllenme ile ilk günü başlatır doğum ile 40. Haftayı bitiririz. Açın bu konu ile ilgili kitapları embriyonun ilk gelişim haftasında daha anne bu haftada hamile kalmamıştır ama biz böyle hesaplarız yazıyor mu.
Benim sorma amacım farklıydı ama neyse. Sağolsun arkadaşlar beni ısrarla bilgilendirmisler.

40 hafta sat a gore hesaplanir dollenme tarihine gore degil, eger dediginiz gibiyse (ki degil) hepimiz erken dogum yaptik, mesela ben sat a gore 38 haftalikken dogurdum, sizin hesabiniza ve iliski tarihine gore (korunmasiz tek iliski o yuzden gununu biliyorum) 36 haftalik oluyor, 36 haftalik 4 kilo bebek maasallahi varmis :)
Evde degilim ama eve geçince istediğiniz bilimsel yayindan direk foto cekip atabilirim.

Yanlışınız var 40 hafta sata göre hesaplanıyor.
Not: önceki münakaşaları okumadım.

Prof. Dr. Cem Ficicioglu' nun kendi sayfasindan alintidir:

Gebelik haftası hesaplama

Gebelik süresi tam olarak 40 haftayı kapsayan bir süreçtir. Hamile olan kadının son adet tarihinin ilk günü, gebeliğinin de ilk günü olduğunu belirtebiliriz. Buradan yola çıkacak olursak, bu ilk günden itibaren geçen 7 günün sonunda tam bir haftalık hamile olduğunuzu söyleyebiliriz. Bir kadının hamile olup olmadığını anlamak için âdetinin gecikmesini beklediğini düşünürsek, âdetinin geciktiği o hafta 5. Gebelik haftasında olduğunu öğrenebiliriz. Çünkü düzenli bir adet gören kadın 4 hafta da bir yani 28 günde bir adet görmektedir. Hamile kadınların doğum tarihi, tam olarak 40 hafta sonra hangi güne ve aya denk geliyorsa o günlerde gerçekleşecektir.

Gebelik haftası hesaplaması nasıl yapılır?
Son adet tarihi 20 Mart 2015 olan bir kadının 40 haftalık hamilelik dönemi geçireceği için, tahmini doğum tarihi 25 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşmesi beklenir.

http://www.cemficicioglu.com.tr/gebelik-haftasi-nasil-hesaplanir

Arkadaşlar hesaplama yapılırken kadın dogumda son adet tarihiniz alınır. Buna ben de katılıyorum. Ama doğum uzmanı bunu söylerken son adet tarihinize göre der ama siz o ilk 2 haftada hamile falan değilsiniz ortada zigot ya da embriyo adına hicbirsey yok. Bebeğiniz döllenme tarihinize yani ilişki gününüze göre 38 haftalık dogmussa normaldir zaten. Doktorlar sizin yumurtlama gününüzü tahmin edemedikleri için adet tarihinize göre söyler. Benim doktorum bana hep iki farklı hafta söyledi. Ben menstrual dongum düzenli olduğu için haftayı ona göre takip ettim hep. Döllenme dediğimiz olay döngünuz duzenli ise en fazla 2 gün sapar.
Neyse zaman ayırıp bilgilerimi tazelediginiz için teşekkür ederim.

Bu konuyla alakasız yazıyorum. Dolandırmak maksasıyla evlenen kadınlar var, bir-iki hafta evli kalıp, yüklü miktarsa tazminatla boşanıyorlar. Kadın dolandırıcı ise gebeliği kullanmak da istemiştir. Evlilik içinde gebeliğin gerçekleştiğinin kanıtı var mı? Belki kadın evleneceği hafta sevgilisiyle beraber oldu. Erken doğum olduğu gibi geç doğum da oluyor, benim kardeşim mesela geç doğdu.
Nasıl anlaşılır, dna testi ile ortaya çıkar bu, kadının senden ya da değil demesine hacet yok ki.
Bu üyenin ilk konusunu okuyun, herkes kadının dolandırıcı olduğunu söyledi. Hatta bir üye, "çocuk abinden mi emin misiniz?" dedi, "abimin." dedi. Ne kadının dolandırıcılığını ne de çocuğu sorguluyordu. Ta ki kadının bizim dediğimiz gibi yüklü miktarda tazminat davası açmasına kadar. Bence şu durumda biraz fazla yükleniyorsunuz, biri sizi de bu şekilde dolandırmaya kalksa siz de acaba dersiniz her şey için.

Gayet tabi. Arkadaşm ilk gece gebe kaldı 1 senelik evli oğluşu nerdeyse üç aylık. Ha bide karşılıklı korunmuşlarmış bilemyoruz o kısmı tabi

Cnm ben de kimya öğretmeniyim az çok biyoloji biyokimya bilirim de dollenmeden esas anlatılır evet ama 40.hafta dendiğini o literaturde hiç duymadım
Esas olan dollenme den ziyade yumurta gelisimi dır o da regl döneminde başlar. Bu yüzden son adet tarihinin ilk günü alınır ve buna istinaden 40 hafta denir.tip ve biyolojide çelişen farklı durum yok.biyoloji mezunu birinin aynen bunları çok iyi bilmesi lazim.Hayır 15 günde belli olmaz denilmesini biyolojı mezunu biri olarak beklemeniz zaten mantıksız. İnsanlar size başka ne diyecekti ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…