Lütfen bilgilendirme yanlış olmasın dollenme geç de olabilir gelişimi etkiler evet ama dr karın dediği bebeği oluşturan yani embriyoyu olustutan yumurtanin oluşmaya başladığı tahmini tarih olan son adet tarihinin ilk günüdür.Arkadaşlar hesaplama yapılırken kadın dogumda son adet tarihiniz alınır. Buna ben de katılıyorum. Ama doğum uzmanı bunu söylerken son adet tarihinize göre der ama siz o ilk 2 haftada hamile falan değilsiniz ortada zigot ya da embriyo adına hicbirsey yok. Bebeğiniz döllenme tarihinize yani ilişki gününüze göre 38 haftalık dogmussa normaldir zaten. Doktorlar sizin yumurtlama gününüzü tahmin edemedikleri için adet tarihinize göre söyler. Benim doktorum bana hep iki farklı hafta söyledi. Ben menstrual dongum düzenli olduğu için haftayı ona göre takip ettim hep. Döllenme dediğimiz olay döngünuz duzenli ise en fazla 2 gün sapar.
Neyse zaman ayırıp bilgilerimi tazelediginiz için teşekkür ederim.
hesaplama konusunda adetin ilk gününün baz alındığını biliyorum bunu da ifade ettim. Ama şunu belirtmek istiyorum. Doktorlar sadece döllenme tarihini tam olarak bilemedigi için bu tarihi dikkate alıyorlar. Normalde hamilelik 38 haftadır ve 38 haftalık doğan bebeğiniz gününde doğmuştur. 37Lütfen bilgilendirme yanlış olmasın dollenme geç de olabilir gelişimi etkiler evet ama dr karın dediği bebeği oluşturan yani embriyoyu olustutan yumurtanin oluşmaya başladığı tahmini tarih olan son adet tarihinin ilk günüdür.
bende ilk gece cocuguyum :) vay be cok garip annem birine anlatirken duymustum o yuzden kendimi ozel hissederim hepBende ilk gece cocuguyum annemle babamin. annemin adeti bitmis bir hafta sonra evlenmis ve bana hamile kalmis. Ama kimse boyle bir imada bulunmamis. Boylelerinin agzinin payini versin kuzeniniz. Hatta esininde hatasi sizene diyememesi..
bilmemen cahillik degil bende cinsellikle ilgili fazla sey bilmem ama evli barkli kadinlarin ozelini namuslarini burda paylasman baya cahillik!hesaplama konusunda adetin ilk gününün baz alındığını biliyorum bunu da ifade ettim. Ama şunu belirtmek istiyorum. Doktorlar sadece döllenme tarihini tam olarak bilemedigi için bu tarihi dikkate alıyorlar. Normalde hamilelik 38 haftadır ve 38 haftalık doğan bebeğiniz gününde doğmuştur. 37
Hafta doğarsa erken doğum olur. Tıp alanında karışıklık olmasın diye 40 hafta baz alınır ve embriyoloji kitaplarında ilk haftada döllenme olur ve 3-5 gün içinde de embriyo rahime düşer der. Kesinlikle yumurta oluşumundan yani folikul evresinden bahsetmez ilk haftada.
Ben başta soruma açıklama yapan arkadaşlara o tesekkur o ederim o onlar bilgilendirme amacıyla yorum yazmislar. Ama isi çok kırıcı boyutlara getiren cahillikle itham eden arkadaslara sadece teessüf ediyorum.
evet annemin ilk hediyesi benim oyle der hep. konu sahibi bence kuzeninizin esine soyleyin once esine guvenmeyi ogrensinbende ilk gece cocuguyum :) vay be cok garip annem birine anlatirken duymustum o yuzden kendimi ozel hissederim hep
At yalanı, öpsünler inananıYa kizlar benim kardesimin durumu netleşti cocuk kardesimden degildi bu kızın daha önce sevgilisi vardi onunla beraber olmuş o yuzden vicdani rahatsiz olmuş evi terk etmis zaten kiz hemen bosandi olayi saptirmayalim bu kuzenimin sorunu
hep soylerim anneme kadinlarin bu kadar dizi izlemesi iyi bisey degil diye....At yalanı, öpsünler inananı
bu cok guzeldiAt yalanı, öpsünler inananı
Nasıl yani bunu gerçekten bilinçli olarak söylemediğinizi ümit ediyorum. O zaman hep birlikte bir zahmet MEB e şikayette bulunun da biyoloji müfredatını değiştirsin. Biz bunları lise öğrencilerine anlatiyoruz.bilmemen cahillik degil bende cinsellikle ilgili fazla sey bilmem ama evli barkli kadinlarin ozelini namuslarini burda paylasman baya cahillik!
Kimse kimsenin bilgisiyle cahillik olarak dalga geçemez haddine değil. Sadece ikisi de bildiğim şey o konuda açıklama yapıyorum ikisinde de terslik yok.yumurta gelişimini esas alıyor tıp aradaki fark bu.diğer insanların boş konuşması önemli değil.hesaplama konusunda adetin ilk gününün baz alındığını biliyorum bunu da ifade ettim. Ama şunu belirtmek istiyorum. Doktorlar sadece döllenme tarihini tam olarak bilemedigi için bu tarihi dikkate alıyorlar. Normalde hamilelik 38 haftadır ve 38 haftalık doğan bebeğiniz gününde doğmuştur. 37
Hafta doğarsa erken doğum olur. Tıp alanında karışıklık olmasın diye 40 hafta baz alınır ve embriyoloji kitaplarında ilk haftada döllenme olur ve 3-5 gün içinde de embriyo rahime düşer der. Kesinlikle yumurta oluşumundan yani folikul evresinden bahsetmez ilk haftada.
Ben başta soruma açıklama yapan arkadaşlara o tesekkur o ederim o onlar bilgilendirme amacıyla yorum yazmislar. Ama isi çok kırıcı boyutlara getiren cahillikle itham eden arkadaslara sadece teessüf ediyorum.
sen ne sacmaliyosun simdiNasıl yani bunu gerçekten bilinçli olarak söylemediğinizi ümit ediyorum. O zaman hep birlikte bir zahmet MEB e şikayette bulunun da biyoloji müfredatını değiştirsin. Biz bunları lise öğrencilerine anlatiyoruz.
sen ne sacmaliyosun simdiNasıl yani bunu gerçekten bilinçli olarak söylemediğinizi ümit ediyorum. O zaman hep birlikte bir zahmet MEB e şikayette bulunun da biyoloji müfredatını değiştirsin. Biz bunları lise öğrencilerine anlatiyoruz.
Hayır 4 haftalık olur. Son adet tarihine göre hesaplanır.Nasıl yani en fazla 2 haftalık hamile olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?