Evlendikten sonra ailenizin yaninda ayni hissedebiliyor musunuz?

11 yıllık evliyim uzaktaydım aileme geldiğimde hep sevdigim seyleri yaparlardı ama misafir gibi işte özenmeler felan o zamanlar sanki eski evim değil gibi gelirdi.Son 3 sene memlekete geldik kalıcıyız evimizde çok yakın ben gitmezsem çocuklar gidiyor sürekli görüşüyoruz şimdi daha farklı o misafirlik havası gitti aynı eski kendi evim gibi gierim yemek yaparım iş varsa yapmaya çalışırım öyle memnunum.

ben gidince ilk 1 2 saat buzdolabini bile acarken soruyorum
ama annem ayni anne kavga tartisma telefonla oynama degisen bisey yok herzamanki hali yani banada misafir muamelesi yapacak hali yok ya

Annem babam benide çocuklarında eşimize pohpohluyolar.bekarkende öyleydi şimdide öyle ama ana kız bol bol atışırız o baska

Babam dışında herkes aynı, o da ailedeki herkese karşı dengesiz zaten. Ama aynı hissedilmiyor tabi yabancılaşıyor insan.

Ben anlattiklarinizda bir sorun gormedim,alinganlik yapiyor olabilir misiniz? Ne olursa olsun on kere de evlenseniz hala onlarin kizisiniz. Onlar da bu sebepten dogal davranmislardir.
Ben anneme haftada 2-3 defa giderim. Anahtarim var zili bile calmam ,acar girerim. Odam hala duruyor. Esyalarim,kiyafetlerim,kitaplarim hala olduklari yerde. Artik misafir de olsam,bana ihtiyacin varsa gel buyur beklerim diyor annem kisaca

Hiç te değil.
Hele çocuklarım olunca daha bi baglandilar bana .
Odam elbiselerim hala yerinde.
Tek fark odamda artık eşim ve cocuklarimla uyuyorum . :)

Aman kardeş be var mı var Allah başından eksik etmesin yaşlı insanlar konusunu bile etmeyin bu gün bir yere daha yazdıydım en azından eşinize karşı sahipsiz sanmasınlar Kötü de olsa iyi de olsa baştacılar
Hadi herkesi halaya davet ediyorum
Tey tey halay candır

Ben ailemin evine gittiğimde 2 saatten sonra evime gitmeyi istiyorum. 25 yıl yaşadığım yer sonuçta ama düzen başka bir şey .

Ailemin davranışları bana karşı her zamanki gibidir hatta daha çok özen gösterirler damatları rahat etsin diye .

Bende gitmeyince kiziyorlar, ne yeseler bize de yolluyorlar simdilik boyle bakalim ileride nasil olur..

Duygularıma tercüman olan bir konu. Ama ben kendimden de rahatsızım, annemle çok iyi geçinirim çocukluğumdan beri ama evlendikten sonra derdimi anlatma, fazla içimi dökme dönemi bitti sonradan ben unuturum o unutmaz içimi şişirir diye. Havadan sudan konuşmak da durumu bir süre sonra kilitliyor. Daha hala dengeyi kuramadım.

Benimkilerde tam tersi sanki 40 yıl görmemişler gibi bir ilgi bir alaka planlar programlar, bence senin durumun daha rahat canım

Benim annem ister evli ister bekar olayım hep üstüme titrer çünkü kadının yapısı bu. Evlatlarına fazla düşkün. Benimle ilgilenmese ben üzülürdüm kırgın ayrılırdım. Ne biliyim

Aynı hissediyorum değisen tek şey benim akşam olunca evime dönmem

Evlenince Ekmek bölünür derler büyükler..Doğru sanırım. Ama ben Annemle Babamın evine gidince kendimi küçük bir kiz çocuğu gibi hissederim hala..Çocukluğum gelir geçer gözümün önünden..Ahh..Ahh..

Evlendikten sonra daha hassaslar misafir muamelesi yaparlar. Ben gitmeden yemek yemezler ben ısrar ederim beklemeyin işten geldiler yemeklerini yesinler diye. Ama bana salatama kadar ayırmış olurlar o durumda bile. Sevdiğim yemekleri yaparlar. Çok sık gidiyorsan belki ondandır.

2 saatlik mesafe aynı şehir içi gibi yani misafir gözüyle bakmiyorlar size ama yemeğe beklenmemesi hoş olmamış eğer biri işten çıkıp gelecekse yan komşu bile olsa beklenilir aç misin diye sorulur değilse öyle baslanilir. .siz de çok fedakarlık etmeyin tatile gideceklerse gitsinlerdi

Bende pek bı değişiklik olmadı. Annem uzak değil, haftada bir iki kez gidiyorum. Kendi anahtarimla kapıyı açıp giriyorum. Kizimdan dolayı herkes ayaklanıyor, seviniyor. Tabi beni gören yok. Onu yanımdan alıp salona gidiyorlar ben kapıyı kapatıyorum. Soyunup dokunuyorum.

Genelde sabah erken saatlerde gidip akşama doğru dönüyorum. Ama akşam geç saate kalınca ben de gitsem diye bekliyorum valla. İstediğim gibi evimde yatmak kalkmak istiyorum.

Annem beni gondermeden uyumaz. Yada günduz bı yere gitmez ve beni bırakmak istemediği için ama abartiyor ben devamlı gidiyorum oraya ve saatlerce duruyorum.

Ama sizinkilerin halinde de bı gariplik yok. Aksine onlar, sen evlenmemissin gibi rahat davranmış. Ama sende farklı bı his olmuş. Onları yazlığa yolculamaya gelmişsin, uzun süre görmeyecek old düşünüp bolca konuşmak ilgilenmek istemissin. Ama onlarda değişen bir şey yok işte. :) Daha da ince düşünüp yeme kendini.

Sen bekarken de böyle miydi? Büyük ihtimal böyledir. Bi sey değişmemiş yani. Sen evlendin gittin diye ayrı bi ağırlama bekliyorsun sanırım.
Ben de eşim olmadan tek gittiğim zaman hic farkli hissetmem her sey aynıdır.
Babam tv izler, kiz kardesim yine iki saat banyoya girer, erkek kardesim iki konustuktan sonra odasina çekilir.
Annem ananemi falan arar telefon rutinlerini tamamlar.
Ben de geçer bekarligimdaki gibi kahvemi alir bilgisayara otururum :)
Nasil olsa herkesin işi bitince oturucaz birlikte yine. Orası senin evin sonuçta neden misafir varmış gibi ayri bi ilgi alaka göstersinlerki. Onlar rahatlar olmasi gerektiği gibi, sen de rahat ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…