- 16 Kasım 2015
- 3
- 4
- 36
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben evli değilim ona rağmen düşünceniz bana çok mantıklı geldi, sizin gibi akıllı kadınları görmek beni mutlu ediyor. Güvensiz olmaz diyenler hayata nasıl bu kadar toz pembe bakıyorlar anlamıyorum, ne aşık çiftler boşanabiliyor. Çoşkun sabah zamanında karısına yalvara yalvara evlenmişti, boşanınca karısını oturduğu evden polise şikayet edip attırdı, erkeklerin aşkına güven olmaz.
Ben de bir şeyi çok merak ediyorum. Bekarım. Babam evlenmeden önce bana bir ev almayı düşünüyor. Yalnız evlendiğinde eşin elinden alabilir dediği için benim üzerimde olsun, ilerde ben sana veririm dedi. Sizce evi benim üzerime alması daha doğru değil mi?
zamanında bunu yapmadığım aklıma tüküreyim 2 buçuk yıldır babamın bana aldığı evde oturuyorum çok şükür eşim çok minnetkar ama ailesi sanki kendi aldıkları evde oturuyormuşum gibi davranıyoarlar
Peki mevcutta olan mal varlığının tabusu ortak tapu yaptırılırsa doğal olarak ikiye bölünür değil mi?
Ben de bir şeyi çok merak ediyorum. Bekarım. Babam evlenmeden önce bana bir ev almayı düşünüyor. Yalnız evlendiğinde eşin elinden alabilir dediği için benim üzerimde olsun, ilerde ben sana veririm dedi. Sizce evi benim üzerime alması daha doğru değil mi?
aferin sana büyük tebriklerimi sunuyorum daha evlenmeden böyle akıllı olmak muhteşem bişey helal olsun kadının her zaman hakkı olacak arkadaş güven falan yalan böyle şeylerde kardeş kardeşe neler yapıyor bu zamanda
Ben de sizi tebrik ederim gerçekten, eşinizi de sizi de çok takdir ettim maşallah. Aslında bu durum benim başıma geldi farklı bir şekilde, o yüzden bilincim bu konuda çok fazla, büyük konuşmayayım ama aşkımdan ölsem böyle bir şey yapmam.
Benim çok aşık olduğum bir sevgilim vardı, 3 ayda evlilik kararı aldık, 3 ay sonra da evlenmeyi planlıyoruz, cidden çok aşıktım ama o kadar şey yaptı hala tam olarak atlatabilmiş değilim ayrılığı. Bu biz tanışmadan 5 ay önce bir ev almıştı, 10 senelik kredi çekmiş, maaşı tam kredi tutarı kadar, evlenince evin borcunu ben ödeyeceğim yani ama evlenmeden önce aldığı için o ev onun olacak, bir de hiç önem vermedim maaş farkına ama benim maaşım onun 1,5 katı.
Bir gün düzgün düzgün anlattım bu durumu, kimse boşanmak için evlenmez biz hep mutlu olalım ama dünyanın bir de böyle bir hali var, ben sana çok güveniyorum (3 ayda tanıdığım adama neden çok güveniyorsam? aşk işte) ama annemler de razı değil bu duruma diye ne açgözlülüğüm kaldı, ne evlenmeden boşanmayı düşünmem, yediğim kaprisin tarifi yok halbuki sevgilim bana böyle bir taleple gelse kesinlikle çok haklı görürdüm. Bu çoşkun sabah olayı o zaman yeni olmuştu, o yüzden hiç aklımdan gitmez :)
Evet buna katılıyorum. Paranın hediye geldiğini ispatlamak için bankayla size göndermesi ve hediye ifadesinin bulunması çok mantıklı olur. Masrafı da olmaz.Eminim canım
Benim de bankada 80bin tl'm vardı, gönderen kişi: eniştem açıklama kısmında da "hediye" yazıyordu.
Boşanırken dava konusu bile olmadı. Olamaz.
Amcanız ev parasını sizin hesabınıza eft yapsın, açıklama kısmına hediye yazsın.
Siz onunla ev alırsanız tamamı size ait.
Geçmiş olsun. Ama aslında olay öyle değil.
Sevgilinizin sadece evlenmeden önce ödediği kısım onun olur ve paylaşılmaz.
Her ne kadar tapusu onun üzerine de olsa.
Evlendikten sonraki ödemelerin tutarının yarısı sizin olurdu.
Yani diyelim ev 300 bin tl.
Sevgiliniz 90 bin tl peşinat verdi.
Geriye 210 bin kalır. Evlenene dek diyelim ki 60 bini ödedi. Geriye kalan 150 bin.
Evlendikten sonra geri kalan 150 bini beraber ödediniz ya. Onun yarısı size ait, yani 75 bin.
Dolayısıyla boşanma durumunda evin dörtte birini siz alırdınız.
Yani önceden tapu benim üzerime, gerisi boşver durumu yok.
Tapuda adınız olmasa da evlendikten sonra ödemelere katıldığınız için belli bir yüzdesi sizin.
eski konularını incelerken bu mesaj dikkatimi çekti. Çoğu konunuzda maddi sıkıntıdan bahsetmissiniz. Burada müdür mühendis öğretmen demissiniz. Çalışmıyorlar mı eşinizin ailesisuan ailem damadim müdür diye dünürum öğretmen mühendis diye övünüp duruyolar benim beynimden cikmiyo gecmisim kimseyede anlatamiyorum allahım bugunüme şükür C öpcü sapık bir kel kafalı tipsiz adamdan mudur ailesi bir kere bile gecmisimi sormayan mükemmel bir aileye r
karşılıksız kazandırmalar kişisel mal sayılır
hediye miras vs gibi bunlar paylaşılmaz ancak bunların geliri varsa mesela babanızdan miras ev kaldı evi kiraya verdiniz kira geliriniz var işte o kira geliri üzerinde eşin hakkı olur
Evet eşler birbirinin mirasçısıdır. Çocuk varsa çocuklarla hayatta kalan eş paylaşır, çocuk yoksa ölen eşin ailesiyle hayatta kalan eş paylaşır mirası. Ölen eşin ailesiyle paylaşıyorsa çocuklarla paylaştığına göre hayatta kalan eşin miras payı daha çok olur.Peki biz eşimizin mirasçısı mıyız?
Ne dünya beE zaten kaçırıyorsun, ama hangi malı kaçırıyorsun? Onun bir emeği mi var o malda? Ya da sen evliyken gittin çalıştın birlikte geçireceğiniz zamanda kazandığın parayla mı aldın da hakkı var? Hiç bir hakkı yok.
Ona kalsa ablasına verecekmiş zaten. Hiç umursama zaten geleceğiniz belli değil.
Amcan babanın üzerine yapsın. Eşin bir şey demeye kalkarsa, hem bize kirasız oturmak üzere ev veriyorlar, hem kalkıp iki koca adamın aralarındaki alışverişte gözün var bu kadar aç olma dersiniz.