Evlendikten sonra annenize ne kadar sıklıkta gidiyorsunuz?

Bunun azi - coku yokki ... Zaman buldukca, canim istedikce gidiyorum, yurt disinda yasamama ragmen ailem cok sükür yanimda o yüzden bi problem yok... Aileme nekadar gidip gitmeyecegimede kimse karisamaz ne esim nede ailesi!!

annemle karşı komşu olduğumuz halde bana da sınır konuldu sabrettim onun annesi daha uzak olmasına rağmen ona ne kadar gitsem sesi çıkmazdı sonra birkaç olaydan sonra bu yasak kalktı her sabah kahvaltıdan akşama kadar ordaydım ama şimdi 2 yıllık evliyim ve hiçde öyle sabahın köründe kalkıp anneme gitmek içimden gelmiyor zamanla evine alışıyor insan evinin kokusu insana huzur veriyo nereye gidersem gideyim aradan iki saat geçince hemen evimi özlüyorum

bende 6 senelik evliyim benimde annemlerle ilk evlendiğimde yarım saat arsı vardı ve 2 ay 1 ayda bir giderdim kaynanamlarla kalırken sonra kendi evime ayrıldım evimdeyken de fazla gitmezdim eşimderdi hadi bu hafta annenlere gidelim derdi bazden bende 2 gün 3gün kalır gelirdim
ama şimdi 4 saat mesafe girdi aramıza onra gitmeyi daha ok istiyorum özlüyorum ama eşimsiz gitmekte istemiyorum şimden ayrılamıyorum her zaman ayrı gitsem salya sümük annemlere vara na dek ağlıyorum bende böyle garip biriyim

eskiden bir laf varmış babası kızına kızım tatlı gel dermiş kız anlamaz babası dedikçe kız tatlı alır gidermiş babasıda bir gün kızına kızım biraz arayla gelde tatlı gel git demek istermiş yani fazla gelip gitmekte iyi değil arkadaşlar

bende yurt disindayim bendede hic problm olmadi cok sukur istedigim zaman kaldim kalirimda senede 1 1 bucuk ay gidiyorum iki tarafida memnun etmeye calisiyorum n cokda annemi:ecrin_bebek:

evleneli 2 yıl oldu asla anneme tek başıma göndermiyor haftada 1 yada 2 kez götürür o da birkaç saat oturur geliriz.aramız 5 dk mesafeli düşünün.
bazende 2 haftada 1 götürür.bu olay çok canımı sıkıyor ama bişeyde yapamıyorum.kayınvalidemlerle altlı üstlü oturuyoruz 7/24 ordayız yatmadan yatmaya evime inebiliyorum onsuz da inemiyorum çok tuhaf bir aileye gelin geldim.
ama kendi kızları istedikleri gibi gelirler kalırlar asla sorun olmaz bu.sorduğun zaman da kavgaya başlıyoruz ve ne yazıkki şiddet görüyorum.o yüzden ailemde alıştı zaten olayları bildikleri için üzülmemem için bişey demiyolar.ama benim canıma taketti.psikolojim çok bozuldu.akrabalarıma götürmüyor ama kendi hergün gidiyor.beni ailesiyle yada akrabalarıyla her yere gönderiyor ama ailemle asla........
böyle olacağını bilseydim asla evlenmezdim........
çok pişmanım ama son pişmanlık fayda vermiyor maalesef:(:(:(:(:(:(:(:(
hergün aile içi şiddet görüyorum o yüzden susmak zorunda kalıyorum herşeye ama bazen de kan beynime sıçrıyor ağzıma geleni söylüyorum
ben ömrümün sonuna kadar yaşayacaklarımın heepsini 2 yılda yaşadım
evlenen arkadaşlarıma evliliği tavsiye etmiyorum tavsiye etsem bile böyle böyle konuşun anlaşın diyorum tecrübelerimi söylüyorum......
ne yazıkki durum bu kızlar yaşayan bir ölüden farkım yok........

annemle karşı komşu olduğumuz halde bana da sınır konuldu sabrettim onun annesi daha uzak olmasına rağmen ona ne kadar gitsem sesi çıkmazdı sonra birkaç olaydan sonra bu yasak kalktı her sabah kahvaltıdan akşama kadar ordaydım ama şimdi 2 yıllık evliyim ve hiçde öyle sabahın köründe kalkıp anneme gitmek içimden gelmiyor zamanla evine alışıyor insan evinin kokusu insana huzur veriyo nereye gidersem gideyim aradan iki saat geçince hemen evimi özlüyorum

arkadaslar siz ne yapiyorsunuz yha böyle kendinize :1shok:

a.sahin hemde muhasebecisin ne demek yani susmak zorunda kaliyorum

siz kendinize acimazsaniz kim size acir Allah askina

bitersede bitsin evlilik sinir hastasi olmaktan iyidir dul olmak

beni aileme yaklastirmayan kocanin ne bunu yanina birakirim ne de onun ailesine yanasirim

arkadaslar siz ne yapiyorsunuz yha böyle kendinize :1shok:

a.sahin hemde muhasebecisin ne demek yani susmak zorunda kaliyorum

siz kendinize acimazsaniz kim size acir Allah askina

bitersede bitsin evlilik sinir hastasi olmaktan iyidir dul olmak

beni aileme yaklastirmayan kocanin ne bunu yanina birakirim ne de onun ailesine yanasirim

öncelikle günaydın kızlar....
napalım cnm susmazsam çok kötü kavga ediyoruz şiddete maruz kalıyorum...
kalmamak için susuyorum
tabiiki hep susmuyorum o bana vurduğunda bende ona vuruyorum elim armut toplamıyor ama daha beter oluyoruz....

eşimden allah bin kere razı olsun evlenmeden önce(2 yıl önce 2 yıllık evliyim) eşim annemlerin mahallesinden ev aldı annemlere yakın olayım diye eşimin işyerinin üst apartmanındada kayınvalidemler oturuyor o taraftan ev almak bile istemedi çünkü benim annemlere ne kadar bağlı olduğumu biliyordu annemle aramız 100 metre falan ama çalıştığım için günde 2 kere arıyorum telde konuşuyoruz ayrıca iş çıkışındada uğruyorum hergün görüşmeme rağmen 2-3 gecede bir oturmaya gidiyorum ben gidemediğim zaman annemler gelir kayınvalidemede haftada 1 kere gidiyorum eşim hiçbirşey demez bazen derki annenle görüşmedin ben seni oraya bırakayım der özlemişsindir der ve bırakır hatta ilk evlendiğimizde o hep derdi annenleri ihmal etme asla sürekli git ve gelsinler derdi beni kötü bilmesinler benim yollamadığımı zannetmesinler derdieşimimden allah bin kere razı olsun çok seviyorum onuopuyorumnanaktan

eşimden allah bin kere razı olsun evlenmeden önce(2 yıl önce 2 yıllık evliyim) eşim annemlerin mahallesinden ev aldı annemlere yakın olayım diye eşimin işyerinin üst apartmanındada kayınvalidemler oturuyor o taraftan ev almak bile istemedi çünkü benim annemlere ne kadar bağlı olduğumu biliyordu annemle aramız 100 metre falan ama çalıştığım için günde 2 kere arıyorum telde konuşuyoruz ayrıca iş çıkışındada uğruyorum hergün görüşmeme rağmen 2-3 gecede bir oturmaya gidiyorum ben gidemediğim zaman annemler gelir kayınvalidemede haftada 1 kere gidiyorum eşim hiçbirşey demez bazen derki annenle görüşmedin ben seni oraya bırakayım der özlemişsindir der ve bırakır hatta ilk evlendiğimizde o hep derdi annenleri ihmal etme asla sürekli git ve gelsinler derdi beni kötü bilmesinler benim yollamadığımı zannetmesinler derdieşimimden allah bin kere razı olsun çok seviyorum onuopuyorumnanaktan

burcu nbr güzelim uzun zaman oldu görüşmeyeli
eşimden bunları duysam heralde kıyametin sonunun geldiğini düşünürüm:(:(:(:(
çok şanslısın...
Ailem eşimi kötü biliyor ne yazıkki bunu kendi yaptı kendi istedi....
Kendiside farkında zaten...

çok şanslısın...

Şiddet gördüğünüzü bilmiyorlar demiştiniz..
Peki ailenize gitmenize eşinizin karışmasına hatta kayınvalide ile bu kadar sık beraber olmanıza nasıl göz yumuyor aileniz?
"Kızım sen napıyorsun bu adamla,onun ailesinden çıkmıyorsun bize çok az geliyorsun,bu ne biçim adam yoksa başka bir sorunun mu var" demiyorlar mı?

bneım evımlen annemın evı asırı yakın oldugu halde toplasanız ben 1 ay evde yatmısımdır
esım sureklı annemlerı ıstıyor vede burda kalıoruz
ben evlendıgımın bıle farkında olmuorum
allh ondan bınlrece kez razı olsun
buda doğru gelmio bana ama evlendikten sonra insanın kendi yuvasını benimsemesi gerekiyor.madem hiç ayrı ev tutmasaydınız:))))) gelip oda sizde kalsaydı.

Şiddet gördüğünüzü bilmiyorlar demiştiniz..
Peki ailenize gitmenize eşinizin karışmasına hatta kayınvalide ile bu kadar sık beraber olmanıza nasıl göz yumuyor aileniz?
"Kızım sen napıyorsun bu adamla,onun ailesinden çıkmıyorsun bize çok az geliyorsun,bu ne biçim adam yoksa başka bir sorunun mu var" demiyorlar mı?

tabiiki bi takım şeyleri biliyolar benim huzursuz olmamam için susuyolar
eşimin huyunu biliyolar
başta söylüyolardı ama eşim karşı çıkınca susuyolar tabii herşeyede susmuyolar....

buda doğru gelmio bana ama evlendikten sonra insanın kendi yuvasını benimsemesi gerekiyor.madem hiç ayrı ev tutmasaydınız:))))) gelip oda sizde kalsaydı.

bu kadarı bana da doğru gelmiyor benim tek isteğim haftada bir onunla gidiyorsam
bi kerede tek başıma gitmek istiyorum sabahtan akşama kadar annemlerle yalnız kalmak istiyorum sadece 1 kere istiyorum:(:(:(mümkün olamayacağını bile bile....

öncelikle günaydın kızlar....
napalım cnm susmazsam çok kötü kavga ediyoruz şiddete maruz kalıyorum...
kalmamak için susuyorum
tabiiki hep susmuyorum o bana vurduğunda bende ona vuruyorum elim armut toplamıyor ama daha beter oluyoruz....

Arkadaşım sen kaç yaşındasın? Seni döven adamla ne işin var yahu?Yok seni ailenin yanına göndermiyormuş ta yok itiraz edersen dövüyormuş ta bilmemne. Bize ne bunlardan yahu? Allah sana akıl vermiş kullanmazsan biz napalım? Sen boşanma diye bir kelime duymadın heralde daha önce hayatında.Boşanmış denmesin diye kocalarına kendilerini böyle ezdirip dayak yiyip yiyip oturan kadınlara acımak içimden gelmiyor. Gerçi davranışların bir kadın gibi değil daha ziyade korkmuş sinmiş küçük bir kız çocuğu gibi.Sen kendine acımıyorsun ki ben sana niye acıyım veya bir başkası neden acısın?

Bir sözüm de aileme gidebilir miyim diye ezik ezik kocalarından çocuk gibi izin alanlara. Sizin kocanız sizden izin alıyor mu ailesine giderken onlara gidebilir miyim diye. Ama suç kocanızda değil sizde. Beni de birisi bu kadar tepesine çıkartsa ben de onu ezmeye kalkarım. Adamlardan şikayet edeceğinize biraz onurlu davranmaya çalışın. En azından ilk adım olarak kendinizi kocanızla eşit haklara sahip bir birey olarak görmekle başlayabilirsiniz işe.Sizi kendine eşit görmeyen aşağı gören adamla da hayatta mutlu olabileceğinizi mi sanıyorsunuz gerçekten.

ben de üç yıllık evliyim eşim birkaç ay önce ye aadar annemlere bayramdan bayrama gidedri ama annesine haftada en az iki kez bnım annemle aramızda iki sokak var kayınvalidem de yakın sayılır ben gündüz gitsem daha 15 gün önce gittin derdi ama şimdi haftada bir iki gidiyo hem de kendi istiyo ben sabrettim zamanla herşey düzeliyo ama çok zorlandım şimdi bebeğim var ben pek gidemiyorum annem geliyo eşlerimiz aileleri yüzünden böyle davranıyo bazı ailelerde evlendin bitti çıktın artık o evden mantığı var ama kendi kızlarına öyle değil herşeye rağmen hiçbir zaman eşimin ailesine saygıda kusur etmedim sizede bunu tavsiye ediyorum nolursa olsun sabırlı olun zamanla hersey düzeliyo obenım anneme gitmiyo ben de gıtmım demeyin mesela benım esim hala anneme anne babama baba demez ama ben buna aynı sekilde karsılık varmıyorum o onun saygısızlığı siz saygınızdan bişey kaybetmeyin emin olun enınde sonunda bunun mükafatını alırsınız...

Bir sözüm de aileme gidebilir miyim diye ezik ezik kocalarından çocuk gibi izin alanlara. Sizin kocanız sizden izin alıyor mu ailesine giderken onlara gidebilir miyim diye. Ama suç kocanızda değil sizde. Beni de birisi bu kadar tepesine çıkartsa ben de onu ezmeye kalkarım. Adamlardan şikayet edeceğinize biraz onurlu davranmaya çalışın. En azından ilk adım olarak kendinizi kocanızla eşit haklara sahip bir birey olarak görmekle başlayabilirsiniz işe.Sizi kendine eşit görmeyen aşağı gören adamla da hayatta mutlu olabileceğinizi mi sanıyorsunuz gerçekten.

Gerçekten her lafınıza katılıyorum.. Sonradan da kendilerine böyle dert edip şikayetlerde bulunuyorlar..
Konu sahibi arkadaşım şiddetde varsa işin içinde sen hala ne durursun orda.?
Çocuk değilsin ki birine bağlı yaşayasın sen bir bireysin.. Şimdiden böyleyse daha çok tepene çıkar bu adam.. :1closedeyes:

anneye giderken neden izin alınırki bunun zamanı mı olurmuş
o gün göresin gelmiştir gider görürsün
eşine ne ki bundan
yahu adamlar nasılda tepenize çıkmış
şaşıp kalıyorum yaaaaa
hiçmi kavga edecek önemli meseleniz yok?
annene az gittin çok gittin eeeee???
ne var bunda ya

çok şanslısın...

aaaaa canım benim iyiyim sağol sen nasılsın hatırladım şimdi seni canım ama altta kalma kesinlikle sende diret ayrıca sakın ve sakın çocuk yapma tatlım hayatın zinda gibi olur sana böyle bir kocayla benden söylemesi tatlımvereliniortak

Back
X