Evlendikten sonra annenize ne kadar sıklıkta gidiyorsunuz?

aaaaa canım benim iyiyim sağol sen nasılsın hatırladım şimdi seni canım ama altta kalma kesinlikle sende diret ayrıca sakın ve sakın çocuk yapma tatlım hayatın zinda gibi olur sana böyle bir kocayla benden söylemesi tatlımvereliniortak

günaydın tatlım
yok çocuk yaparmıyım dediğin gibi hayatım zindana döner zaten çekilmez hayatım var daha da çekilmez hal alır...

ailemle 2 saat mesafedeyiz ama 3 bazen 4 araç değiştirmemz gerekiyor giderken yani oldukça zor oluyor araç olmayınca gidip gelmek ama ilk evlendiğimizde 15 te bir giderdik bebişimizde doğunca 20 güne çıkardık ama bikere ben gidelim dememişimdir eşime beni asla yalız göndermez gider cuma akşamı pazartesi sbh döneriz birlikte bebiş doğunca bikaç kez kaldım yalnız eşim planlar şu hafta gidelim de daha döner dönmez cnm şu zaman gideriz der o benden daha hevesle gider hiç sıkıntı yaşamadığım için gidip gelmek konusunda bana eşlerin gitme gelme demeleri ilginç geldi açıkçası o annesiyle nasıl görüşmek istiyorsa sizinde en doğal hakkınız ben yakın olsa vallh die düşünüp duruum özeririm yakın olanlara ama bunada şükür bazı arkadaşları görünce

Bir sözüm de aileme gidebilir miyim diye ezik ezik kocalarından çocuk gibi izin alanlara. Sizin kocanız sizden izin alıyor mu ailesine giderken onlara gidebilir miyim diye. Ama suç kocanızda değil sizde. Beni de birisi bu kadar tepesine çıkartsa ben de onu ezmeye kalkarım. Adamlardan şikayet edeceğinize biraz onurlu davranmaya çalışın. En azından ilk adım olarak kendinizi kocanızla eşit haklara sahip bir birey olarak görmekle başlayabilirsiniz işe.Sizi kendine eşit görmeyen aşağı gören adamla da hayatta mutlu olabileceğinizi mi sanıyorsunuz gerçekten.
dusunce olarak katiliyorum size ama cok acimasizda olmayin evet bende dayak yiyip yiyip oturanlari anlamiyorum ama benimsemisler galiba cok yanlis gercekten ama bilmiyorum basa gelen ckilir tarzindalar galiba ama acimasiz olmayin bende kabul etmem bnimde bir arkadas dayak yer hep normal karsilamistirohaoldumsmileamaan der bekarkende abim doverdi ruh haline bakarmisiniz ama bosaninda kimsye diyemem blki adam karisinin karsi ciktigini gorse yapmayacak ama yiyiy yiyiyiy oturun deyipte kucumsemeyin belki sizde dayaga degilde baska seylere katlaniyorsunuz

arkadaslar siz ne yapiyorsunuz yha böyle kendinize :1shok:

a.sahin hemde muhasebecisin ne demek yani susmak zorunda kaliyorum

siz kendinize acimazsaniz kim size acir Allah askina

bitersede bitsin evlilik sinir hastasi olmaktan iyidir dul olmak

beni aileme yaklastirmayan kocanin ne bunu yanina birakirim ne de onun ailesine yanasirim

canım sende haklısın ama bebekli bi evlilik öyle her istediğinde bitmiyorki annene daha seyrek git dedi diye ben senden boşanıyorum diyemezsinki oğlum için sustum ve bak kazanan ben oldum şimdi annemde yaşayalım desem tamam der bu sorunu bi hırs hal ine getirseydim hatta yuvamı yıksaydım dahamı iyi olurdu bence gücünün yettiği kadar sabretmeli insan ama dayağa değil tabiki ben hiç şiddet görmedim ama görsem işte o zaman senin dediğin gibi düşünürdüm:lepi:alkisalkisalkis:nazar:

ben anneyle görüşmenin abartılmaması taraftarıyım.hergün giderimm diyenler falan var.erkek annesine hergün gitmeye kalksa hala ana kuzusu,aile olduğunu anlayamamış diyoruz.bu yüzden de herşeyi tadında bırakmak lazım.benim ailem 1 buçuk saatik mesafede.ayda bir gidiyoruz.onlarda arasıra geliyor görüşmüş oluyoruz.eşim bazen daha sık gitmek ister.orada arkadaşları var onlarla görüşmek için.ne gerek var derim.ben de çalışıyorum bazı hafta sonları da işim oluyor veya eşimle geçirmiş oluyorum.aynı şehirde olsam da abartmazdım.ama gerektiğinde de görüşülmeli.kısıtlanmak çok saçma birşey.

bende evleneli 6 sene oldu halla aynı şekilde devam ediyor kendi ailemle aramızda 3 saatlik bir yol var ama 2 veya 3 ayda bir gidebiliyorum

cnmm ben evli değilim ama bizim aileyi anlatıyım... amcamların kızları yakınıda oturur anne evdeyse 2-3 günde mutlaka gelirler... hattaa büyüğünün eşi daha hevesli gibi sürekli ev değiştirirler ama amcamların evi etrafında yürüme mesafesinde olur... büyüğü evleneli 13 yıl küçüğü evleneli 4 yıl oldu.. diğer ortanca evlenelide 10 yıl oldu... o da eşide yine çok ev değiştirirler ama annesigile hep yakındır... bizim gelinlere gelince aileleri burada değildir... memleketine yine bizimkiler bırakır okul açılmaya yakın gider alırlar ama buarada bıraktıktan sonra 1 kerede olsa gider gelirler ne var ne yok diye.... bizim komşularda yine aynı şekilde kızları hatta çalışan varsa her akşam gelirler annesigilde karnını doyurur giderler ama anneleri evi yol üstünde olanlar diğerleride akşamları eşiyle gelirler yada gündüz bikaç saat gelir giderler...

sana gelincede daha yeni evlisiniz bu kadar sıkması çok can sıkıcı ama sen yinede anneye gelip gitme konusunda onun dediğini yapma he hiç yapma demiyorum ama bu 1 haftaya sonra 2 haftaya çıkabilir.... birkere taviz vermen bir konuda tekrar aynı şekle dönmemene sebep olabilir

bu da yazımın devamı / kayınvalidemle de altlı üstlü oturuyorum ve kayınvalidem bile razı değil benim ailemle görüşmeme eşime sölerim bu durumdan rahatsız olduğumu dile getiririm o da parayı bahane eder parası olsa bile birde eşim annesinden fikir alıyor gideceğimiz zamanlarda da bilmiyorum daha ne kadar dayanabilirim buna

Son düzenleme:
2 yıldır evliyim,anneme 3 saatlik mesafede oturuyorum.

her haftasonu gitmeye çalışıyorum ama bazen mümkün olmuyor :59:

Annemle aynı binaya taşındım annecimin yanına geldim altlı üstlüyüz :70:
Anneeee kurtarıcıııı imdatttt! dediğim an annem devreye giriyoo (eğer kaynana vs bi destek yoksa)

Önceden rutine bindirmiştim her haftasonu mutlaka gidiyordum.. Aynı şehride yaşıyoruz bu arada. Ama baktım benim bir planım olduğunda annem üzülüyor küsüyor, ben de yavaş yavaş kendimi geri cektim alışsın diye.

Şimdi kafama göre takılıyorum. Bazen haftada iki kez uğruyorum bazen de 2 haftada bir. Bazen de onu cagıyorum sen gel diye :1:

ben 4 yıllık evliyim herşey zamanla oturur yerine bende ilk sene hergün sabah gider akşam gelirdim çoğunda eşim alırdı beni annemden sonra daha az gider oldun 2 3 günde bir bazen haftada bir gidiyorum ama bugünlerde kış hazırlıkları yapıyoruz o yüzden hergün ordayım Allah razı olsun eşim hiç karışmaz hatta bikaç gün gitmesen neden gitmdin diyor kendiside sever gitmeyi hadi kahvaltıya gidelim hadi annenleri çağır yemek yiyelim der yani çok şükür öyle bi sıkıntım olmadı hiç Allah yardımcısı olsun kocası böyle sıkıntı çektirenlerin ve kocalarınada biraz vicdan nasip etsin...

Yaklaşık 4 yıllık evliyim benim ailem Avrupa yakasının bir ucunda biz Anadolu yakasının bambaşka bir ucundayız baya mesafemiz var.
Hele birde trafik olursa fena yani. Eşimde bazı pazarlar çalışıyor.
Genellikle 1,5 ayda bir giderim. Hatta 2 ayda bir maalesef.
Annem ve abim beraber oturdukları için öyle kalmayada pek gidemiyorum.
Yengem bişey demiyor ama sonuçta benim yüzümden düzeni değişiyor.
Buna rağmen 2 ayda bir gitmeme rağmen her seferinde kayınvalidem ve görümcelerim muhakkak laf sokarlar.
Hatta bir kez hamileyken gitmiştim bekar görümcem aradı beni sen kime sordun da gittin insan bir annemi arar danışır haber verir dedi.
Bende evim ayrı barkım ayrı sizi ilgilendirmez eşim getirdi kendi arabasıyla bıraktı eşimin izni var sizede sorucak değilim dedim.
Eşinin izin vermesi önemli değil önemli olan anneme danışman dedi suratıma kapattı.
Geçtiğimiz bayramdada kayınvalidem bu tarafta diye önce ona uğradık baya oturduk falan çıkarken bana diyorki annene de mi gidiceksiniz.
Evet dedim bende ayyy taa oraya kadar hemde bari çocuğu götürme ver çocuğu ben bakarım dedi.
Bende sen babaannesiysen oda annanesi burda halaları varsa ordada teyzeleri dört gözle bekliyor ayrıca bu güne kadar bakmam etmem dedinde şimdi anneme gidicez diyemi böyle yapıyorsun dedim.

Yaklaşık 4 yıllık evliyim benim ailem Avrupa yakasının bir ucunda biz Anadolu yakasının bambaşka bir ucundayız baya mesafemiz var.
Hele birde trafik olursa fena yani. Eşimde bazı pazarlar çalışıyor.
Genellikle 1,5 ayda bir giderim. Hatta 2 ayda bir maalesef.
Annem ve abim beraber oturdukları için öyle kalmayada pek gidemiyorum.
Yengem bişey demiyor ama sonuçta benim yüzümden düzeni değişiyor.
Buna rağmen 2 ayda bir gitmeme rağmen her seferinde kayınvalidem ve görümcelerim muhakkak laf sokarlar.
Hatta bir kez hamileyken gitmiştim bekar görümcem aradı beni sen kime sordun da gittin insan bir annemi arar danışır haber verir dedi.
Bende evim ayrı barkım ayrı sizi ilgilendirmez eşim getirdi kendi arabasıyla bıraktı eşimin izni var sizede sorucak değilim dedim.
Eşinin izin vermesi önemli değil önemli olan anneme danışman dedi suratıma kapattı.
Geçtiğimiz bayramdada kayınvalidem bu tarafta diye önce ona uğradık baya oturduk falan çıkarken bana diyorki annene de mi gidiceksiniz.
Evet dedim bende ayyy taa oraya kadar hemde bari çocuğu götürme ver çocuğu ben bakarım dedi.
Bende sen babaannesiysen oda annanesi burda halaları varsa ordada teyzeleri dört gözle bekliyor ayrıca bu güne kadar bakmam etmem dedinde şimdi anneme gidicez diyemi böyle yapıyorsun dedim.

Allah sabırlar versin, ay ne gıcık bişeydir bu olaylar ya. Benim başımda olsa ben herhalde çok pis kavga ederdim, rezillik diz boyu olurdu, dayanamam ben çünkü ne olursa olsun. Eşim bıraktı diyosun hala konuşuyolar, çok pardo da yuh ani. bunların hepsi cahillikten oluyo başka bişey değil. okumuş olsalar da kağıt üstünde o kalıyo o okudukları bazılarının, eski tas eski hamam devam ediyo.

ben 2 yıllık evliyim, daha yeni yeni alışıyorum evliliğe :)

ilk evlendiğimizde annemle aramda sadece 1 saatlik mesafe vardı, metrobüsle gidip gelirdim.
şimdi daha da yakına taşındık, bebeğe hazırlık, 15 dk en fazla. uzaktayken her haftasonu giderdim, şimdi 2 haftada bire düştü kendiliğinden. bi şey oluyo , program oluyo, evden çıkasım gelmiyo falan, ben de o zaman arayıp konuşuyorum arayı açmıyım diye.
eşimin ailesi istanbul dışında.2 senedir her bayram zaten köydeyiz kesin, bu bayram çok sıkıldım artık, kendi ailemi görmüyorum dedim kaç bayramdır, eşim de o zaman bundan sonra önce sizinkileri görürüz sonra 1 günd e olsa bizimkileri görürüz dedi :) sağolsun,arada bir haftasonları gidiyoruz süpriz yapmaya, zonguldaktalar bu arada. bi gece kalıp onları mutlu edip dönüyoruz..

onun için ben rahatım, ama burda olsalardı nasıl olurdu hiç bilmiyorum valla

Evlendım evımde uyuyamadım alısma surecı annemn evıne tasındım :)))) evlendıgım senenın kısını annemde gecırdım sonra artık evıme alısmam gerktıgını dusunup evıme gectım lakın abımle esım cok ıyı anlasırlar daha dogrusu esımle aılem cok ıyı anlasırlr bendn kıymetlıdr esım :63: annemle yakn mesafelerde oturuoduk ben cok sık gıderdım hatta bazn eve gıdelm dedıgmde esım ıste ben yrn erkn gtcm ne grek var kalalım derdı zatn evmde yatak odam fln hıc bozulmadı gıttıgmde odamda yattım sonra annem bana dahada yakına tasındı 1 sokak asagı sımdı hamıleyım hergun ona ınıorum yemek yemek ıcın evlendım ama hıc cıkamadm babamın evımden:))))

3 yıllık evliyim hergün annemleyim :) çıkamadım henüz oradan :))

eşimle tayin bekliyoruz yanlış anlaşılmasın ...

Ama berbaer olsaydık eşimle haftada 2 kere giderdim kesin ...

Yalnız ana kuzusu değilimde 2 kişi olmak sıkar beni , kalabalığa girmem şart :)

Allah sabırlar versin, ay ne gıcık bişeydir bu olaylar ya. Benim başımda olsa ben herhalde çok pis kavga ederdim, rezillik diz boyu olurdu, dayanamam ben çünkü ne olursa olsun. Eşim bıraktı diyosun hala konuşuyolar, çok pardo da yuh ani. bunların hepsi cahillikten oluyo başka bişey değil. okumuş olsalar da kağıt üstünde o kalıyo o okudukları bazılarının, eski tas eski hamam devam ediyo.

ben 2 yıllık evliyim, daha yeni yeni alışıyorum evliliğe :)

ilk evlendiğimizde annemle aramda sadece 1 saatlik mesafe vardı, metrobüsle gidip gelirdim.
şimdi daha da yakına taşındık, bebeğe hazırlık, 15 dk en fazla. uzaktayken her haftasonu giderdim, şimdi 2 haftada bire düştü kendiliğinden. bi şey oluyo , program oluyo, evden çıkasım gelmiyo falan, ben de o zaman arayıp konuşuyorum arayı açmıyım diye.
eşimin ailesi istanbul dışında.2 senedir her bayram zaten köydeyiz kesin, bu bayram çok sıkıldım artık, kendi ailemi görmüyorum dedim kaç bayramdır, eşim de o zaman bundan sonra önce sizinkileri görürüz sonra 1 günd e olsa bizimkileri görürüz dedi :) sağolsun,arada bir haftasonları gidiyoruz süpriz yapmaya, zonguldaktalar bu arada. bi gece kalıp onları mutlu edip dönüyoruz..

onun için ben rahatım, ama burda olsalardı nasıl olurdu hiç bilmiyorum valla

İnanın bende ne yapmaya çalıştıklarını anlamış değilim 2 görümcem var biri evli biri bekar evli olan kayınvalidemin yan apartmanında oturuyor.
Saat 18.00 dedinmi evde işten eve dönmüş olur hemen kayınvalideme gelir evine uğramaz bile asla yemeğini yer çayını içer meyvesini orda yer.
Cumartesi pazar çalışmıyor o zaman bile kayınvalidemin evinde sürekli orda kendi kayınvalideside 15-20 dklık mesafede oraya nadir gider hiçbir sorunları yok
Kayınbabası yok kayınvalide tek başına
Menfaati olmasa kadını ne arar ne sorar bizide her hafta kayınvalidemde olmamız konusunda uyarır geliceksiniz annemi yanlız bırakmıycaksınız
En son dedimki annen yalnızmı kayınbabam var 2 oğlu var evde bekar görümcem var sen kocan çocukların hergün ordasınız nasıl yalnız oluyormuş anlamadım dedim
Bana diyor ki hep annendesin hiç çıkmıyorsun insaf ya dedim senin gibi hergün gitmiyorum ben 2 ayda bir gidiyorum sen olsan ne yapardın acaba dedim

Back
X