Evlendikten sonra bari mutlu olayım..

evet canım bende öyle düşünüyorum..
uzak olmalı işte ikna etmem lazım..çok çok anlaşsam bile kendi annem değil sonuçta bi yerden çıkar bi sorun bende sinir olurum..
düğün meselesindede çekmem kredi falan..ev için çekerim düğünü siz yapın madem derim en azından..

Ve sana bir tavsiyem olsun borcun bittikten sonra evlen maddi yönden rahat edersin..
borç içinde evlendiğinde inanılmaz sıkıntın oluyor.:)

uzak olmak en mantıklısı
ben 20 saatlik uzaklıktayım kafam rahat karışanım yok
dibimizde olsalarda hayali bile berbat
evime aldığım ekmeğe bile karışırlardı
bak canım yakın olmak dip dibe olmak bu tip ilişkilerde sorun çıkarır
1 iyi olursun 2 gün iyi olursun 3. gün sıkıntılar başlar...
eğerki erkek arkadasın uzaklığa yanaşmazsada yapacak biseyin yok
karı koca oluncada eşine diyeceksin evimizde olanlar evimizde kalacak
dışarı asla yansımayacak3. kişiler bize evimize karışmayacak vs vs....
ağırlığını koy ki tepene cıkıp seni ezmeye kalkmasınlar
birde şunu unutma bu kaynanalar ve diğerleri
sözlüyken farklı nişanlıyken farklı evlendikten sonra farklı insanlar olurlar (benimkiler öyleydi)
evrim geçiriyorlar anlayacağın...
o yüzden dikkatli olmanda fayda var
şimdiden mutluluklar

evalma konusunda annesigil dediği yer olsun istiyo,ama karışma konusunda sorun yaşamazsın ve çok iyi anlaşıcanızdan eminim diyo..inşallah öyle olur ve hiç bi şekilde sorun yaşamak istemiyorum..sakin bi hayatım olsun..
evet herkez öyle söylüyo..dikkatli olmam gerekli..ben sygıda kusur etmem ama kendimide ezdirmem..
yapcak bişiy yok...:) çok teşekkür ederim

Valla bu problemi herkes yaşıyor. Hatta kendim görücü usulü bir görüşmede sırf bu sebepten bitirdim,pişman değilim.
Böyle olan kim varsa hata etmişim diyor,keza arkadaşlarımdan dahi var.Her şey karşılıklı,o size ne fedakarlık yapacka da siz buna karşılık bu fedakarlığı sergileyeceksiniz? Moralinizi bozmak istemezdim fakat gerçekler acı.

arkadaşın ne güzel kendini ifade etmiş ve tuzağa düşmemişsin ,kutluyorum seni ,hayat zaten zor sonunu bilerek yaşamamak ve kararlı olmak gerek!

arkadaşın ne güzel kendini ifade etmiş ve tuzağa düşmemişsin ,kutluyorum seni ,hayat zaten zor sonunu bilerek yaşamamak ve kararlı olmak gerek!

Hayatta bazı şeyler fedakarlık istiyor ama evlilik bu sonuçta, karşılık isteyen bir şey. Her şeyinizi paylaşacaksınız ortak hayat süreceksiniz, dışarıdan herhangi biri değil ki tek taraflı yapıp pişman bile olsanız da aman neyse deyip bir daha görmemek üzere boşver diyesiniz..Eş bu, öyle sırt dönmekle boşvermekle olmaz.

Şu da önemli: konu sahibi arkadaş en başından beri mi bunu kabul etmiş yoksa erkek arkadaşının işler ciddiye binince ileri sürdüğü bir şey mi? eğer ilk dediğim şey ise artık itiraz etme hakkınız yok bana kalırsa. Karşınızdaki kişinin 'baştan deseydin' deme hakkı doğuyor

silenzio bence bu ev meselesini kız isteme olayı olduktan sonra halledin hem o zamana kadar nerede yaşayacağınız ,işiniz gücünüz belli olur, hem de o zaman karşı tarafa "ben bu semtte oturmak istemiyorum" diyebilme şansın olur..yani size yakın oturmak istemiyorum yerine semti bahane edersin ya da ev beğenmezsin..belki şimdi erkek arkadaşın ailesine karşı çıkamıyordur,birşey diyemiyordur, ama o zaman sen o evde oturacak kişi olarak söz sahibi olursun bana kalırsa..
aman çok zor bu işler yahu

Ohoo daha şimdiden kayınvalıden otorıtesını ilan etmiş :)
daha kızı ıstememısler alınacak evın yerini hesaplamış oğlunu ikna etmiş kadın ..

sen derdine yan guzelım .. yada yanma aç ağzını yum gözünü kendı dedıklerınde diret .. kendı ıstedıklerını yaptır.
Evlenınce hersey duzelır yalanlarınada sakın inanma ..
şimdi ne yaparsan kar ..

bu senin yapına bağlı biraz da.mesela benim bir koşum var 2-3 apartman ilerde k.validesi oturuyor.hergün k.validesine gidiyor.sabah eşini yollayınca işe ,alıyor çocuğunu ilk işi k.validesine gidiyor.k.validesi çalışıyor.ama olsa da olmasa o hep k.validesinde,çoğu zamanda orada yatıyorlar.niye böyle yapıyor anlamış değilim.orada yemek içmek ,döküp saçmak sonra da tertemiz evine girmek hoşuna gidiyor tabiki.k.validesi bu durumdan şikayetçi ama gelin o kadar arsız ki hiç çekinmiyor.ben arada gıgıra alıyorum "yine k.validendesin"falan diye basıyor kahkayı,işine geliyor çünkü.üstelik arkasından da yalancı iftiracı diyor k.validesine.pes yani bu kadar kötü niye hergün yanında bitiyorsun.bunu da gelinden çeken k.valide örneği olarak yazmak istedim.

ama canım sen anladığım kadariyla ben gibisin.mesafe olsun.iyi olalım ama vıcık vıcık olmayalım istiyorsun.bunu sağlamak da her zaman kolay olmuyor,hele de karşındaki düşüncesizse...bence uzak olmaya çalış.yalnız şu da var eğer bebekten sonra da çalışmayı düşünüyorsan,bebeğine k.validen bakabilir belki o zaman avantaj da olabilir.bunu da düşün.

arkadaşım yorumların hepsini okumadım ama o aile size karışmak,dip dibe olmak için karar vermişse çok üzgünüm yapacak birşey yok..
Eşimin ailesi ile aynı ülkede yaşamıyoruz ama üst katımda otursalardı da değişen bişey olmazdı sanırım..
Eşimin ataması yapıldı geldiğimiz şehirden ev alıp burnumuzun dibine yerleştiler..
Ayıldım,bayıldım,sinir krizleri geçirdim,ağlayıp avunup oturdum aşağı..
Yapacak bişey yok ben bunu anladım..
Hayatımda da kayınvalidemler gibi yapışık insanlar görmedim..
Tek söyleyeceğim ufukta bir tehlike varsa :UZAK DUR!!!

nişandan ayrılmış biri olarak söylüyorum uzak ol bence aynı apartmandan geçtim aynı semtte bile durma gerçi yapacağını yapan telefonla bile yapıyor .....ben 1,5 yıl nişanlı kaldım nişanlım ailesinden başka şehirde çalışıyordu bende başka şehirde iyi anlaşıyorduk ufak tefek kavgalarımız oluyordu ama normaldir heralde....ama ameliyat oldu ailesinin yanında kalmaya başladı çok değişti sorumsuzlaştı annemde annem demeye başladı annesini aramadık diye nişanı atmaya kalkıştı .....
bir arkadaş yazmış erkekler nişandan sonra evlendikten sonra evrim geçiriyorlar diye evliliği bilemiyorumda nişandan sonra değişiyorlar benimki değişmişti düşün başlarda gözümün önünde babasıyla kavga eden insan nişandan sonra küçük bir tartışmada ailesinden yana çıkmaya başlıyor sana canım cicim diyen insan ailesine ezdiriyor ailesine tavrını koyduğunu görünce beni ezdirmez diyorsun ama hepsi boş göstermelik ....göstermelik olmasaydı ailesinin ağzına bakıp ayrılmazdık....
nişanlım bana da söylemişti ailem evi satıp şurdan arsa alıcak bilmem kaç katlı ev yaptırıcaz dedi bir katınıda biz işletiriz tatillerde evimizde kalırız demişti ilk başlarda saf mışım kalırım demiştim ama şimdi ki aklım olsa asla ve asla kalmam büyük konuşmamayım .....
herşeyi baştan düşün sonradan vah tüh deme 1.nişanlın sözüne ne kadar sadık biri aileme ezdirmem demiş ya bunu yapabilecek birimi 2.önce ailesini iyice tanı sonra karar ver aynı yerden ev almayı ne amaçla yakın istiyorlar sizi yanlarına 3.önce ev borcunuzu bitirin sonra düğün yapın evlendikten sonrada borç sıkıntısı çekmezsiniz en azından hakkında hayırlısı canım

canım erkek arkadaşımın ataması oldu benimkide baya ciddiye bindi biz bu konuları öyle konuşmaya başladık sevgilimin ailesiyle..onlarda direk öyle demişler.yani başından bildiğim bişey yoktu..

evet canım bende öyle düşünüyorum.
bugün ailesiyle konuşmuş onlarda hem ev hem düğün nasıl olucak falan demişler..
valla inşallah istemeye kadar almazlar evide..
erkek arkadaşımda çok iyi anlaşcaksınız bak göre aynı sen gibi annemde bişey olmaz diyo..bilmiyorum bakalım:S

valla öyle oldu biraz..aslında bakalım gelin beyencekmi olcak mı demesi lazım..yazık benimkide evi övüyo sabahtan beri kıyamam

ay nasıl kadınmış o öyle ya..pişkin pişkin sırıtıyomuş bide yazın kadıncağıza
evet canım çok iyi anlamışssın beni..hiç arada kötülük olsun istemiyorum elimden gelenin çok fazlasını göstericem yakınlık olarak..ama ev yakınlığına içim bi türlü ısınmadı..evet bebekten sonra çalışmayı düşünüyorum canım ama bebeğe daha çok var evlendikten en az 4 sene sonra olucak bebek..tabi bebek olunca bakıcıya emanet etmektense ona emanet ederim ozaman yakınlık isterim tabi..

kıyamam ben sana
allahım inşaallah benimkiler öyle olmaz
allahta seni yakın zamanda kurtarsın..
bakalım tanıyınca belkide çok severim..erkek arkadaşım beni çok anlatmış o beni çok sevmiş bakalım
umarım herşeyistediğim gibi gider de şu ev konusu sorun olmaz..:26:

canım çok üzüldüm nişanlından ayrılmana seni haketmemiş demekki allah çok iyi insanlarla karşılaştırsın bundan sonra..
erkek arkadaşım benim sözüme bakar mı ailesinin sözüne mi bakar hiç bir bilgim yok..
zaten onu arada bırakmayada bi niyetim yok aslında..bugün o alınıcak evi övüpduruyo çok güzelmiş genişmiş..sorun yaşamazsınız diye..bende sen bilirsin dedim hiç olmadı orayı satarız daha büyük bir yer alırız yada kiraya veririz dimi dedim tabi dedi..bakalım hiç olmadı evlenirim duruma göre başka eve çıkarız herangi bi sorun olursa..
ama hiç böyle duygularla evlenmek istemiyorum ya..umarım hiç şüphem olmadan kendim annem gibi sevebilirim..
tanımadan bir şeyde söyleyemiyorum..

canım uzak oturman en iyisi tabii ki de; ama böyle zamanlarda çok dikkatli konuşmak gerekir diye düşünüyorum; çünkü diyelim erkek arkadaşını bir şekilde ikna ettin ve uzakta oturdunuz. uzaktayken bir sorun yaşarsanız da erkek arkadaşının sana güvenmesi ve arkanda durması zorlaşabilir; çünkü senin önyargın olduğunu düşünebilir hani daha evi almadan istememişti filan gibi. o yüzden dürüst olmakta yarar var; ama kelimelerini de çok dikkatli seçmen lazım diye düşnüüyorum erkek arkadaşını ikna ederken.. dünyanın en iyi insanları bile bir araya gelse birsorun çıkıyor bu tür durumlarda, o yüzden uzak olun, özleyin en güzeli :) sık sık gidersiniz, yalnız da bırakmazsınız; ama özleme mesafesi olsun mutlaka aranızda bence de. ben evli değilim; ama böyle yapmaya çalşırdım sanyıorum ki. hayırlısı olsun canım senin için inşallah. mutluluklarr :)

teşekkür ederim cnm..
bugün sevgilime dedim ki,canım ben rahatsız olmasam geceleri sen rahatsız olursun zaten herkez gelirse eve benim hiç hava hoş
dedim..oda biz çağırmadan gelmezler ki dedi bende kıyamadım..
dediğin gibi üsteleyemiyorum..sonuçta annesi..ki bende tanımıyorum..belki tanısam severim..umarım öyle olur ve bu yazdıklarıma gülerim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…