• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendikten sonra erkekler neden ailelerine duskun oluyorlar

Bnm esim hiiicc degismedi. Degisir demislerdi hatta, ama degismedi.
Ama arayip sormayan annesi sik sik arar olmustu.. Ogluma sahip cikiyorum manasinda bence :KK45:
Ama esim yemedi bu degisimi.. Nasilsa oyle devam etti evveliyatlarini bildigi icin :KK47:

Erkekler kadınlar gibi ayrıntıyı düşünemezler düz mantık giderler.
Onların artık iki ailesi var ama '' artık senin ailen biziz'' dediğinizde kendi ailesine sahip çıkmak zorunda hissediyorlar.
Ondan sonra başlıyor artık senin ailen benim ailem.

Kv hergün arayıp oğluna övgüler sayıyor. Gelmiyorsunuz diyorlar bize her fırsatta halbuki haftada iki görüşürüz. Yakınız ama ikimiz de çalışıyoruz hergün hergün beraber mi yaşayalım? Aynı şey benim ailem için de geçerli. Ama evlenmeden önce annemle aramız çok iyiydi hala da öyle hergün konuşuruz telefonda geçerken evine uğrarım.

Eşim evlenmeden önce höt zöttü evden kaçmaya fırsat kolluyordu çok istekli gitmiyor ama mecbur hissediyor kendini.... ama evlenince kv gözünde evlenince oğlu kıymetlendi ona eminim

biriyle evlenmek demek diğer aile fertlerinden boşanmak demek değil ki

Size katılıyorum, yani değişmek mi denir emin değilim de, gelin olunca oğullarına farklı davranma hissi oluşuyor herhalde.
Artık kendilerine mi birşeyleri ispat etmeye çalışıyorlar veya çevrelerine mi orası belirsiz.

Özellikle bu değişim annelerde oluyor. Kv beni hiç beğenmez her fırsatta eleştirir. Heralde ben oğluma kıymet veriyorum. Gelin sonradan geldi. Onu ben yetiştirdim. Bu düşünceler böyle davranışlara sebep oluyor

Bizimkisi evlenmeden önce de düşkün mus nasılsa öyle gidiyo bence yapı meselesi benim kocam bi örneği Allah yardım etsin canım hepimize :rolleyes:

Ben bu zamana kadar hep konustum elestirdim onlarin yaptigi yanlislari anlattim guzellikle tartisarak ama yok boyle yapmam onlari daha da kiymetlendirdi heralde esimin gozunde. Simdide hic konusmamaya karar verdim bakalim ne olacak!

Size katılıyorum, yani değişmek mi denir emin değilim de, gelin olunca oğullarına farklı davranma hissi oluşuyor herhalde.
Artık kendilerine mi birşeyleri ispat etmeye çalışıyorlar veya çevrelerine mi orası belirsiz.
Aile olabilmek çok önemli
Bence bir çok kv gelinlerini evladı olarak göremiyor

kızlar üzgünüm ama eşleriniz ki aile düşkünlüğü falan değil düpedüz tuhaf bir bağımlılık, ben de aileme düşkünüm eşim de düşkün ama çok fazla vakit geçirmek istemiyoruz onlarla, sürekli ailelerle olmak hoşumuza gitmiyor. genciz sonuçta evde uzanıp tv izlemek daha zevkli, yada kendi yaşıtımız arkadaşlarımızla olmak. yani eşleriniz bulduğu ilk fırsatta ailesi ile görüşmek istiyorsa ya hiç eş dost yok sıkıntıdan gidiyorlar yada dediğim gibi garip tuhaf bir bağımlılık söz konusu. yoksa insan neden sürekli aile büyükleri ile olmak ister ki, ben bi gideyim 2 saat geçireyim, yüzlerini iyi olduklarını göreyim bana yetiyor şahsen, çok şükür eşim de öyle. cidden öteki türlüsünü aklım almıyor. :KK43:

kızlar üzgünüm ama eşleriniz ki aile düşkünlüğü falan değil düpedüz tuhaf bir bağımlılık, ben de aileme düşkünüm eşim de düşkün ama çok fazla vakit geçirmek istemiyoruz onlarla, sürekli ailelerle olmak hoşumuza gitmiyor. genciz sonuçta evde uzanıp tv izlemek daha zevkli, yada kendi yaşıtımız arkadaşlarımızla olmak. yani eşleriniz bulduğu ilk fırsatta ailesi ile görüşmek istiyorsa ya hiç eş dost yok sıkıntıdan gidiyorlar yada dediğim gibi garip tuhaf bir bağımlılık söz konusu. yoksa insan neden sürekli aile büyükleri ile olmak ister ki, ben bi gideyim 2 saat geçireyim, yüzlerini iyi olduklarını göreyim bana yetiyor şahsen, çok şükür eşim de öyle. cidden öteki türlüsünü aklım almıyor. :KK43:
Dediğiniz gibi gerçekten çok garip bir bağımlılık oluşuyo ya da var olan bağımlılık tuhaf bir şekilde evlenince daha da çoğalıyo. Mesela ben de sizin gibi düşünüyorum yani eşimle evde oturup tv izlemeyi tercih ederim rahat rahat ama biz ne kadar öyle düsünsekte özellikle kayinvalidem bu durumdan şikayet eder gibi laf soyluyo yani sürekli eşimin annesiyle ve ablasiyla görüşmemiz gerektiğini vurgulayarak söyler eşime söyler aslında ama taş banadır yani haftada bir kaç gün diyo ben mi yalnis düşünüyorum bilmiyorum ama ben daha 2 yıllık evliyim yeni yeni çocuk düşünmeye başladık ve bunun için deniyoruz ayrıca eşim işinden dolayi 3 vardiyalı çalışıyo buna rağmen her hafta gidiyoruz bazen gerçekten bunaltici oluyo yani aynı şekilde 1 2 saat görmek yetiyo ama bu garip bağımlı olan erkeklere yetmiyo ben de bunu anlamıyorum. Ben en son geçen ay özel bi psikiyatriye gitmiştim doktorumun dediği çok doğru geldi bana dedi ki sen eşin ve çocuğunla çekirdek bi aile olmak isterken eşin seni kendi ailesinin zincirine bağlamaya çalışıyo demişti yani böyle bi bağımlılığın biraz aşırı ve garip olduğunu söylemişti bence doğru

bagimlilar heralde ailelerine ben bir kadinda veya erkekde annem ne derse o cumlesinden nefret ediyorum.oyle insanlarla evlenilmez kendi fikirleri yok herkesin yeri bellidir evlendikten sonra bir aile kuruyorsunuz kimsenin lafiyla hareket etmemek lazim madem ben annem ailem olmadan yapamam onlar ne derse yaparim diyolar evlenmiycekler

Aile olabilmek çok önemli
Bence bir çok kv gelinlerini evladı olarak göremiyor
Benim kayınvalide bi defasında bana "el" dedi. Yabancı biri yani. Katılıyorum size, aileden bile görmüyorlar. Benim eşim benim ailemde kabul de görür çok da sevilir, annemlerin mutfağında yengemle birlikte keyifle yemek bile hazırlarlar ama ben yanaşamıyorum bile, itiliyorum resmen

bagimlilar heralde ailelerine ben bir kadinda veya erkekde annem ne derse o cumlesinden nefret ediyorum.oyle insanlarla evlenilmez kendi fikirleri yok herkesin yeri bellidir evlendikten sonra bir aile kuruyorsunuz kimsenin lafiyla hareket etmemek lazim madem ben annem ailem olmadan yapamam onlar ne derse yaparim diyolar evlenmiycekler
Aynen öyle allahtan o kadarı yok ama işten geldiğinde her gün telefon ediyo beyimiz kızdığım konu aslında araması değil işten geldiği gibi haber vermek için araması yani bi de o kadar alıştırmış ki eşim bir kaç dk benimle konuşmaya dalsa kayinvalidem hemen arıyo noldu diye ben sevmiyorum böyle şeyleri eşim 35 yaşında bana gerçekten tuhaf geliyo yani böyle olunca eşime cocukmus gibi hala ana kuzusuymus gibi bakıyorum bu da beni deli ediyo gerçi eşimi bu hale getirende kayinvalidem eşim bunu kabul ediyo annesi misafirlerin yanında 35 yaşında karısı olan koca bi adama erkecik diyo bu ne kadar doğru bilmiyorum

Valla kızlar ben her zaman eşit tutulmasından adaletsiz olunmamasından yanayım. Ama bizde de durum tam aksi gelin hanım henüz 2 aylık ama nasıl olduysa kardeşim bize tavırlı cepheli durumda aksine kızın ailesine de o kadar düşkün ve saygılı. Aile bireyleriyle uzuuun uzuunn konuşup neticeye varamıyoruz ne yapmış olabiliriz ki bu çocuk böyle değişti diye ?

Benim kayınvalide bi defasında bana "el" dedi. Yabancı biri yani. Katılıyorum size, aileden bile görmüyorlar. Benim eşim benim ailemde kabul de görür çok da sevilir, annemlerin mutfağında yengemle birlikte keyifle yemek bile hazırlarlar ama ben yanaşamıyorum bile, itiliyorum resmen
Bu el olma meselesi nedense hep erkek taraflarında yasiyo aynı şekilde benim eşimde benim tarafimda çok kıymetlidir yemekte hep onun sevdiği şeyler yapılır herkesten önce ilk onun hali hatrı sorulur bi tartışma olduğunda direk bana kızılır Kocanı üzme diye

Back
X