Evlendim ama doğru karar mı bu?

Öncelikle merhabalar:) 22 yaşında üniversite öğrencisi bir kızım. 7 ay önce evlendim. Fakat her gün ayrılık düşüncesiyle yaşıyorum. Birlikte olduğum insan çok kıskanç. Onunla birlikteyken mutlu olamıyorum. Evlenmeden önce bir çok ayrılık yaşadık. Ayrılığım zaman beni sevdiğini söylüyor ve dönmem için çok ısrar ediyor. Sonra suçluluk duygusu hissediyorum ve ona üzülüp tekrar dönüyorum. Bu geri dönüş kararımda etkili olan kendi hayatımda başarısızlık korkusu da var. Ona karşı sevgi hissediyorum, fakat onunla olduğum müddetçe hayallerimin peşinden gitmem imkansız... İyi bir okulda okuyorum. İnsanlarla iyi ilişkilere sahibim. Birlikte olduğum insanın hayata bakış açısı benimkine göre biraz dar. Zengin bir adamla evliyim. Çalışma zorunluluğum yok fakat çalışmak, kendi ayaklarımın üzerinde durmak beni mutlu ediyor. Hayatta %100 doğru olan bir kararı bilemeyiz ama şunu bilmek istiyorum "Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Hayallerinizin peşinden mi, yoksa mevcut hayatınızda mı kalırdınız?"

Şunu söylemek gerekirse 18 yaşındayım ve 10 aydır evliyim.Eşim 23 yaşında ve 5 yaş var aramızda ben bu yaşta evli olup evimle ilgilenip okuyabiliyorsan sende yapabilirsin benim eşim çevresindeki herkezden kışkanr beni gözünün önünden ayırmaz.Sana tafsiyem bu konularda başkalarını değil kendini dinle eğer 37 yaşındaki birisiyle sevgili olabiliyorsan evlenirsinde evlendiysen hayatını sürdürürsünde burda yorum yapanlarn çoğunu anlamsız buldum yani evlenip ayrılmak çocyj oyuncağı değil heralde kim bilirden benden daha kaç yaş büyük kişiler var ve sizlerin bunu düşünmesi gerekiyor benden söylemesi annene danış veyatta eşinle oturup güzelce konuş

6 yıldır birlikteyiz ve ayrılmayı çok denedim. 7 ay önce ailem kimse yanımda olmayınca büyük bir düşüş yaşadım. Ani ve yanlış bir karar verdim. Şuan ailemle fazla diyalog kurmuyorum. Daha çok kendime yöneldim. Olası bir ayrılık durumunda sadece kendime güveneceğim.
6 yıldır birlikteyiz demişsin sen 16 yaşındayken bu adam 31 yaşındaymis

Bu soru için biraz geç kalmadın mı?bunun için tek yol ne sence?yani hayallerini gerçekleştirmek için?ya adamı o tava getireceksin bunun için sabedeceksin , ya da boşanacaksın!

16 ya 31 :skandal:
Zaten senin hayatın yeni başlıyor ama eşin ununu elemiş eleğini asmış :sus:
Parada var diyorsun hayatın tadını çıkar:KK57::KK57:

Esinizden yabanci gibi bahsetmissiniz.
evlilik öncesi esiniz ile bu konu ile ilgili naail bir karar vermistiniz. Calismam deyip masilsa ikna ederim mi dediniz yoksa esiniz calisirsin deyip calismamaya ikna ederin diye mi düşündü. evlilik bir antlasma degildir ama iki tarafinda gönlünü hos tutacak ortak karari verip o yolda yurumektir.

6 yıldır birlikteyiz ve ayrılmayı çok denedim. 7 ay önce ailem kimse yanımda olmayınca büyük bir düşüş yaşadım. Ani ve yanlış bir karar verdim. Şuan ailemle fazla diyalog kurmuyorum. Daha çok kendime yöneldim. Olası bir ayrılık durumunda sadece kendime güveneceğim.
NEEEEEEEEEEEEE 6 yıl mı sen 16 yasındayken adam 31 yasında

zaman kötü adım atsan pedofileye denkgeliyosun ya :S

Beyefendi sizin ben ayrılmak istiyorum lafı üzerine hemen sizi bırakacağını mı sanıyorsunuz? Evlenmişsiniz planınızı eşiniz evde yokken uygulamaya çalışın. İş adamının çok da vakti olmayacağını düşünüyorum. Sabahları gezin, eğlenin, okuyun. Aileniz arkanızda yokken ayrılmak sizi ölüme kadar götürebilir. İşinizi elinize alıp ciddi anlamda güçlendiğinizde, sırtınız dikleştiğinde boşanma kağıdını gönderebilirsiniz.

Bayablar çoğunuc bardağın boş tarafına bakıyorsunuz birde dolu tarafına bakın.16 yaşından beri o adamla birlikteyse k.bakmayında bundan sonrada birlikte olabilir bence boşanınca bitecekmi herşey çok kolaymış gibi bahsediyorsunuzda lafda kolay anlar bence kendi kararını kendi vererek su koca 6 yılını düşünsün derim

Ben eşinden böyle bahseden kadın görmedim.

Sizinki evlilikten çok ticari bir ortaklığı ya da ev arkadaşlığını tanımlar gibi olmuş ki adam zengin diye belirttiğinize göre gibisi fazla.

"Siz olsanız hayallerinizin peşinden gider miydiniz?" diye sorduğunuza göre de hayalinizdeki evlilik de bu değilmiş, o halde keşke baştan hiç evlenmeseydiniz.

Hadi evlendiniz bari çocuk filan yapmayın da bize yansıyan bu egzantrik tabloda büyümesin yavru.
Aynen benim de o dikkatimi çekti. :KK53: Kocam, eşim falan denir genelde herhalde. Bir benimsememe söz konusu galiba.

Yalnız adam zenginmiş Jessica, ben bir çiğlik edip evlenirdim valla :D Hayatım o kadar zor ki yiyip içip gezmeyi özledim valla. :işsiz:

16 yaşındayken, 31 yaşında adamla mı çıktınız?:oha:

Ya hu yaşıtız neredeyse senle, çok şaşırdım bu seçimine. Bu çok fazla değil mi ya?
Yarı yaşında kız çocuğuna nasıl bakmış ki? 16+16=32 :KK51:

16 yaşındayken, 31 yaşında adamla mı çıktınız?:oha:

Ya hu yaşıtız neredeyse senle, çok şaşırdım bu seçimine. Bu çok fazla değil mi ya?
Yarı yaşında kız çocuğuna nasıl bakmış ki? 16+16=32 :KK51:
Biz ilk tanıştığımızda ablamın yanındaydım ve çok diyalog kurmadık. Yaşımın 22-23 olduğunu düşünmüş. Biz konuşmaya başladıktan sonra o da şaşırdı.

Eşin çalışmanı istemiyor mu ? Baskıcı mı şiddeti var mı mesela ? Hayallerin peşinden gitmekteki kastın nedir?

Ben olsam artık seçimimi yaptım evlendim derin mevcut duruma göre kendim için en iyisine karar veririm. Çalışma imkanım yoksa bile kesinlikle mesleğimi elime alırım dünya hali bugün kocan yarın düşmanın olur bilemezsin. Bi gün sen benim paramı yiyosun der eziverir. Eşi çalışmayıp da bu tür şeyler söyleyen çok erkek gördüm.
Uç boyutlarda değil ama nadir olarak şiddeti var.

ben ayrılıp ayrılamayacağını bilemem
bu senin cesaretine ,onca kişiyi karşına almana , ayakta durup tek başına bunu kaldırmana bağlı

bildiğim birşey var ki
kıskanç ,kısıtlayıcı, ben fikrini ön planda tutan insanlar
ömür törpüsü derim
hayat senin hangisine gücün yetiyorsa bunu yaşayacaksın
O ömür törpüsü lafına dayanarak ayrılmak istiyorum zaten. Seviyorum fakat tüm enerjimi emiyor. Sürekli ona baktın oraya baktın buraya gittin.. Her şeyden kıskanıyor. Hiç bir anımda rahat edemiyorum. Sürekli kendimi kontrol etmek durumunda kalıyorum.

Biz ilk tanıştığımızda ablamın yanındaydım ve çok diyalog kurmadık. Yaşımın 22-23 olduğunu düşünmüş. Biz konuşmaya başladıktan sonra o da şaşırdı.
Yok dostum yok, oldurmaya çalışma. Gerçekten uygunsuz olmuş.

Ben 23 yaşındayım, hayalimdeki bölümü okumaktayım. Hiç kimse engel olamaz bana. Ve mesleğim dolayısı ile de atanma durumları sürpriz oluyor bizde. Yani şu an evli olsam, 2 yıl sonra kocayı burada bırakıp Şırnak'a gidebilirim. Bunun bilincinde olduğum için de evlenmem.

Yok dostum yok, oldurmaya çalışma. Gerçekten uygunsuz olmuş.

Ben 23 yaşındayım, hayalimdeki bölümü okumaktayım. Hiç kimse engel olamaz bana. Ve mesleğim dolayısı ile de atanma durumları sürpriz oluyor bizde. Yani şu an evli olsam, 2 yıl sonra kocayı burada bırakıp Şırnak'a gidebilirim. Bunun bilincinde olduğum için de evlenmem.
İnsanların böyle düşünüyor olması çok hoşuma gitti. Buraya yazmadan önce danıştığım her insan tam tersi şekilde yönlendirdi beni. Ben de çok büyük bir hata mı yapıyorum, ileride pişman olur muyum duygusuna girdim sanırım. Ama bu şekilde ev hanımı olarak yaşamak bana uygun bir hayat değil. Böyle mutlu olamam:(

İnsanların böyle düşünüyor olması çok hoşuma gitti. Buraya yazmadan önce danıştığım her insan tam tersi şekilde yönlendirdi beni. Ben de çok büyük bir hata mı yapıyorum, ileride pişman olur muyum duygusuna girdim sanırım. Ama bu şekilde ev hanımı olarak yaşamak bana uygun bir hayat değil. Böyle mutlu olamam:KK43:
Ama şiddet var yazmışsın üst tarafa.
Bu her şeyi sıfırlar ki. Bana vurabilen birisi, beni sevmiyor, kıymet vermiyor demektir. Ben böyle algılarım.
İsterse her dayaktan sonra 10 bin lira versin, bu adam sana vurmuş bir kere.
Birincisi dayak, ikincisi aldatma; bu ikisi benim lügatimde affı olmayan şeylerdir.
Ha bazısı affediyor, orasını bilmem.

Ama şiddet var yazmışsın üst tarafa.
Bu her şeyi sıfırlar ki. Bana vurabilen birisi, beni sevmiyor, kıymet vermiyor demektir. Ben böyle algılarım.
İsterse her dayaktan sonra 10 bin lira versin, bu adam sana vurmuş bir kere.
Birincisi dayak, ikincisi aldatma; bu ikisi benim lügatimde affı olmayan şeylerdir.
Ha bazısı affediyor, orasını bilmem.
Ben de katılıyorum. Hele başıma gelmeden önce hayatta birinin bana dokunmasına izin vermem diyordum. Şimdi kendime de saygım kalmadı prensiplerimden caydığım için.

Back
X