evlenebilir miyiz ? :)

kaptinn

*14. takım*bşl:63 gnc:56.4 hdf:53
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2015
34.448
50.478
548
2 bucuk yıllık bir ilişkim var 2 ay önce nişanlandık(evde sade bi törenle)

şimdi düğün hazırlıklarına başlamak istiyoruz. ama nişanlım iş bulamıyor ben calışıyorum fakat babam için cektiğim krediyi ödüyorum bnm ceyizim hazır cok şükür. fakat nişanlımı o halde görmek beni cok üzüyor

bi insanın en güzel gününü böyle tedirgin nasıl olcak diye beklemesi gercekten cok zor.
çok şükür ailelerimiz durumları iyi olmasada anlayışlı birbirine saygı duyan aileler fakat nişanlımın iş bulmam lazım su masraf olcak bu alıncak diye kendini parçalamasını izlemek beni çok üzüyor. bi yıl sonra düğün olsun diyoduk ama ben istemeyerek iki yılda olabilir benim için daha iyi olur falan demeye basladım sırf onun içi rahat etsin fazla zorlamasın kendini diye.

acaba hata mı yapıyorum cünkü geçen annesinden bi cumle duydum şok oldum.
kp le konusurken kp kızım ne isterse fazla fazla alcam helali hoş olsun demiş anneside sen ister misin diye sormazsan istemez o hiç bişey biz alırız demiş. bide bi kat yorga yapcam size yeter dedi acaba ben mi yanlış anladım iyi niyetle mi söyledi ??

Su kismi anlamadim ben uykusuzum ondan mi?

konu yorgan mı sizin evlenmeniz mi??
yani ben olsam müstakbel eşim işsiz olsa evlilik süresini uzatırdım. anne-babası da olsa güvenip de bu işe girmezdim. ne demişler elden gelen öğün olmaz o da vaktinde bulunmaz.
bu arada benim de 1 tane yün yorganım var sadece. gerisi hazır. yetiyor yani

Kv kp ne demiş ne demek istemiş bir şey anlaşılmıyor. İşsiz güçsüz evlenmek yerine evlenmeyin zaten bekleyin aceleniz ne? Para yokken birbirinizi yersiniz.

Su kismi anlamadim ben uykusuzum ondan mi?

aydınlatayım. damat adayı işsiz ama kp demiş ki üzülmesinler ben herşeyi yaparım. bunun üzerine bir konuşmada kv tek yorgan yeter demiş. gelin adayı da diyor ki hani kp herşeyi yapacaktı yorgan tek olur mu??

Birilerine güvenipte evlenmeyi düşünmeyin. Sonra olabildiğince garip evlilikler ortaya çıkıyor. Tabi bide bu garip evliliklerin getirdiği psikolojisi bozuk çocuklar. Nişanlınız iş bulsun. Zorlasın Allah bir kapı açar inşallah. Ama sebeplerede başvurmak gerek.

işiniz gücünüz yok evleneceksiniz ee insanlara ekstra yük olacaksınız... benim de işime gelmezdi şahsen.... bir ev kurmak çok pahalıya patlıyor hee mütavaziyseniz o zaman başka ama şimdi inciği boncuğu herşeyde içiniz kalacak ne yapsalar az yapmış olacaklar...

Sonucta iki kisi evleniyorsa para durumlari kendilerine yetecek seviyede olmali.

Ailelerden maddi yardim beklentisi icinde bulunmamak gerekiyor. Kp oyle der, kv boyle der. Kim suclayabilir ki?

Son düzenleme:
Tabi is bulup evlenmeniz daha mantikli.
Ev gecindirmek kolay degil. Kaldi ki nisanliniz zaten simdiden kendine dert etmeye baslamis bu halde evlenseniz de kendini daha kotu hisseder.
Kimseye muhtac olmadiginiz duruma geldiginizde evlenin.
Fakat nisanli halde 2 yil idare etmek biraz zor olabilir. Aileler de isin icind girince dengeyi kurmak zorlasiyor.
Kv niz de cok uyanik masallah.

Evlenirseniz, iş bulmam lazım diye kendini duvardan duvara vuran nişanlı gevşer, hep fedakarlık yapmanızı bekler, zaten kv'de o potansiyel var, bekleyin iş bulsun öyle evlenin, aceleniz nedir?

mesele yorgan yastık değil onlar alınır. ama bende nişanlılık süresinin uzatılmasını istemiyorum ama sıkıştırıp evlenelm diye baskı kurmakta istemiyorum.
ailelere maddi olarak yüklenmeyi hiç istemiyorum,
ne çok sey istemiyorum ben :)
bn kendi aileme hiç borc bırakmadan gitmeyi planlıyorum o da oyle yapsın istiyorum fakat iş konusu..
biz nişan yaptıktan sonra işsiz kaldı yoksa zaten böyle bişeye kalkışmazdık.

ve bu kv ile cok uzun süre huzurlu kalabilceğime inanmıyorum böyle söylenmeye devam ederse annem bi yerde patlar diye korkuyorum.
ben ailemin tek kızıyım ezilmemi eksik kalmamı istemiceklerdir

kvnin ne dediğini anlamadım ki niyetini anlayayım ama iş bulmadan evlenmeyin. düğün falan sallanılır, hadi onları aileler yapar, eşyayı aileler alır da evlendikten sonra geçiminizi de mi aileler yapacak. İş bulsun ondan sonra her şey hallolur inşallah.

Bence iyi demiş

Yani bizim gelin listeli değil ama biz ona alalım yine de demiş

Hani başlıyorlar ya 5 burma iki set diye sen istemezsin ağzınla diye düşünmüş

Bence iş güç olmadan nisanlanmaniz bile hata olmuş. Haliyle şimdi fazla uzun nişanlılık da istemiyorsunuz ama iş olmadan olmaz maalesef. Ailelerin eline bakacaginiza hiç evlenmeyin daha iyi.

Bence iyi demiş

Yani bizim gelin listeli değil ama biz ona alalım yine de demiş

Hani başlıyorlar ya 5 burma iki set diye sen istemezsin ağzınla diye düşünmüş

kesinlikle istemem biz öyle görmedik çünkü sadece nişanlıma söylüyordum yapılırsa yatırım olur diye fln. kv de gülerek anlattı zaten bende gülerek istemem tabiki istenir mi hiç dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…