evleneceğim mart, nısan gıbı ama mobılyalar yuzunden canım sıkkın.

Avangardi okuyunca durdum
Kac yasindasin.neden sicak samimi her alanini rahatca kullanacagin sana ait bir konsept dusunmuyorsun

Iste bende diyorun ki ya sevdiginle evlenip durumuna gore yasayacaksin. Ya da evlenmeyeceksin. Ayrica calisiyo musun vasfiniz nedir

P pembemsim okumadım hepsini. Heyecanlısın etrafında gördüklerinle heves etmişsin ama çok çelişkili şeyler var. Tavsiyem:
Evin 2+1 olacaksa avangard mobilyaya bulaşma. Zaten taşınma ihtimaliniz varsa 3+1 e gerek de yok.
Oturma odası uzanacağınız, tv izleyeceğiniz, meyve yiyip, abur cubur tüketeceğiniz yer olacak. Kullanışlı ve kaliteli mobilya mı istiyorsun? Git saloni gibi markalara bak. Ne çok sportif ne de avangard arada markalar ve koltuk alırken otur ayaklarını uzat burada saatlerce oturabilir miyim diye düşün. Mutfakta yemek yemeyecekseniz, yemek masanı da ona göre al.
Bir ton belirle örneğin yeşil-siyah-beyaz, mavi-krem-beyaz gibi eşyaları ve aksesuarlarını da buna göre al. Ay bunu beğendim diye atlama herşeye. Renk cümbüşü olmasın. Saloni de iç mimarlar var. Git evinin ölçülerini ver kumaş seçimine kadar birlikte yapın.
Yatak için yatsanın alt segment ürünleri yerine işbirliği yatağa bak. Yatağandan sonra en iyi marka budur. Comfort, frezya ve elite pocket (fiyata göre sıraladım) dene. Diğerleri de güzel ama kendi alanları var yok at kılı, yok Hindistan cevizi tarzında.
Önce evini tut. Mobilyayı eve yerleşmeden iki üç ay önce hallet.

Ayrıca her odayı ayrı ayrı 23 bine döşeyecek paran var nolur git 23 liraya bir tane kitap al da oku. O zaman paragraf imla falan öğrenirsin. Ne kadar boş yaşamışsan tek hayalin tek mutluluk kaynağın simli duvar kağıdıyla kadife oymalı koltuk mu ya. Japon balıklarının bile hayal dünyası senden daha geniştir diye düşünüyorum. Kira evinin duvarlarını kaplayınca napacaksın? 1.200 e kıç kadar ev tutup sıkış tepiş eşyaların arasında daralacağına 1.500 2.000 tlye genişini tut az daha 23 binlik değil 15 binlik koltuk takımı al ferah ferah otur. Rahatça ayaklarını uzatıp yatamayacağın bir koltuğu biye istersin ki ayrıca.

Bir de soylemezsem olmaz
Banka muduru,kulturlu ve zengin bir babanin kiziyla konusma tarzi “bir taraflarina mi sokacaklar mobilyalari” seklindeyse bosuna cocuklarimizi okutmaya calisiyoruz galiba.

Nisanli kisisi akilli belli ama yaptigi es secimi fiyasko olmus. Bu dusuncede bir kadinla nasil gecinilir? Almanyaya tasinma soz konusuyken altin varaklarinizi ne sekilde gotureceksiniz? Tasinma masrafi cekmektense ordan alir insan. Bu kadar para harcamaya,kafa yormaya gerek yok

canım sen evlenme bence çok büyük derdin... demekki çok el bebek gül bebek büyütmemek gerek çocukları. konuyu okuduğum iyi oldu

Suç sizde değil.
Gelin evi programı ve insta gelinlerinin tüm kabahat.

Anlamadığım şu; sevdiğinizle aynı evde yaşamak değil de mobilya için mi evleniyorsunuz?

Madem böyle bir ev hayaliniz var. Evlenip elin adamını dağ kadar borca sokmayın.
Mobilya almak için evlenmeniz şart değil.
Bir işe girin, istediğiniz her şeyi taksitle alın. Emekli olana kadar ödersiniz.

Nişanlınız da mobilyaya değil kendisine aşık biriyle evlenir umarım.

Madem bu kadar lüks yaşamak istiyordun durumu olmayan biriyle evlenmek niye? Adama eziyet mi edeceksin hep? Ben 2 yil önce evlendim. Yatak odasini ailem aldi 2 bin tlye. Maddi durumlari çok sıkışıktı ben de bu mobilyayi aldim. Eşim yeni atanmisti masa sandalyeler koltuk takimi vs toplam 3 bin tl idi. Bir tek beyaz esyalarimi kaliteli aldim. Tüm çeyiz ivir zivirim kaliteliydi ama ben özel ders verdigim parayla aldim hepsini yoksa baskasina aldiramazdim. Bu sene insallah atanacagim. Zaten kiradayiz mobilyalarim yipraninca en güzelinden alirim kendi maasimla... sen de öyle yap.

Ya çok keyif alır oldum böyle dertlerden daha çok gelin gençler. eşime anlatıp anlatıp bak neler var kıymetimi bil diyorum:)

evlendiğinde mobilyalarla değil eşinle mutlu olacaksın. olabilecek misin? koltuktan önce eş seçimini bir gözden geçirmelisin bence. anladığım kadarıyla lüks yaşam tarzın sadece koltuk ile sınırlı kalmayacak. bunun halısı var perdesi var var oğlu var hadi mobilya işi bitti evlendiniz ya sonrası balayında maldivlere gitmek isteyeceksin, akşam lüks resturantlarda yemek isteyeceksin eşin buna yetişebilecek mi veya o yetişemediğinde sen anlayış gösterebilecek misin? önce buna karar ver mutluluğu koltuk çeşitlerinde arama.

Aslında Adamın durumu yok değil

6300 maaşı varmış daha ne olsun

Babası banka müdürüymüş o da çok çok zengin fabrikatör değil

Konu sahibi eskiden çalıştım vs diyor da ya bence çalışmamış ya da unutmuş o para nasıl kazanılıyor

Babası da çok bulmuş nişanlısı da zira piyasa alt üst

Alabilecek olan bile bir alt segmentini alayım da biraz da param kalsın diyor

Eşyaları ne olursa olsun o kadar büyük almayın 2 metreden fazla olan konsol nasıl bir eve sığar hayal edemedim. Üstelik kiracısınız. Taşınsanız eşyalara göre ev arayacaksınız. Nişanlınıza da burada anlattığınız gibi anlattıysanız gözü korkmuştur. Bazı şeyler zamanla olur. Her eve sığabilecek şık şeyler illaki bulunur .

Demet Akalın?

mobilyalarım lüks değil, geçen sene evlendim
mobilyalar benle konuşmuyor valla bana arkadaşlıkta etmiyorlar evde oldukları yerde duruyorlar
ben onları ödemek için senelerce çalışamam
70 yıl çalış tek sahip olduğun avangart koltuk takımı..

Olayın özeti bu mudur?

Deli gibi kitap okumayı seven ben, yarısına kadar okumaya dayanamadım.

Biri özet geçsin, n'olurr....
bi yerde mobilya begenmis nisanlisi fazla demis sonra iki yerde baska mobilyalar daha begenmis babasi pahali demis babasi banka muduruymus komple aynali konsolmus cok begenmis babasi kardesinin evini komple dosemis mimamr tutmus ama bayanin begendigine pahali demis fiyati duser yilbasindan sonra bi yerlerinemi sokacaklar demis ev kendinin degilmis kira olacakmis mobilya sigmazmiymis gel dedi git dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…