Evleneceğimiz kişi nasip mi seçim mi?

Kendi seçimlerimiz belki de kader bilemiyorum
Bize iki yol sunuluyor ya bu ya da bu diye..ya hayatın muhteşem oluyor ya da berbat..
Hayatını kendi seçiminle ya doya doya muhteşem yaşıyorsun ya da ayrılık şiddet ölümle..
Aslında önümüze tek bir seçenek çıksa ve o seçenek muhteşem olsa bize hiç iki yol bırakmasa
Ben mutluyum eşim çok iyi biri
Ama keşke herkesin evliliği muhteşem olsa
Bu erkek annelerinin oğullarına yaparsın oğlum aslansın oğlum onu beğenmediysen başka kızla ol oğlum dedikleri için oluyor..tv lerde hep kadın cinayetlerini görüyoruz..inşallah hepimizin hepinizin evliliği muhteşem olsun daima..

İnsanların işine geliyor birde alınyazısı değişmek demek.... Öyle ya senin hiç aklın fikrin iraden yok.... Hiç suçun yok.... Herşeyi kader yaptı.... O erkek Bi melekti zaten.... Kanadı yok o ayrı mesele.... Kader bu kadar değişmez olsa kimse boşanmaz yol ayrımları bile iradenin sende olduğunu gösterir.... Kolaya kaçan insan tavrı he canım sende hiç hata yok onun anası babası kader herkes suçlu..... Onunla olan senin hiç bir sorumluluğun yok.... Hatta sende meleksin.... Kader kötü öcü..... Ben kendi yaptığımız hatalara kader der oturup ağlarız lafını baş ucuma astım.... O günden beri ne büyük hatalar yaparım nede ağlarım.... Herşeyi kadere bağlamak tevekkül teslimiyet değil öğretilmiş çaresizliktir..... Elbette her elimizden geleni yaptıktan sonra olmuyorsa eyvallah deriz bu ayrı..... Bi de hata üstüne hata yapıp sıfır ders alıp hala aynı kafada yaşayan insanlar var onlar kaderi suçlamak yerine Bi zahmet aynaya baksınlar

düzensiz mesleksiz, şiddet geçmisi olan, ailesi kötü ağızlı birini seçersen kader der ağlarsın

meslekli, düzenli, sakin, memur bir adam seçersen ben seçtim aklımı kullandım der bir ömür rahat edersin

insanlar akılsızlıklarına kader böyle der

zekiler ise seçim ile kaderi yönetmeyi bilirler
Kesinlikle öyle 👌

bu kadar şiddet mağduru kadın var bu kadar sorunlu evlilikler var kadınlara bu mu kader olarak çiziliyor da nasip deniyor. insanın seçme hakkı vardır aklı vardır nasip diye her yaşadığını sineye çekmek doğru olmaz.
Heralde kimse gözü acık atlamaz illa bu adamla evlencem vs herkes arastırıyor o kadar tanısma ailesini sülalesini araştırıyorsun damadı ince eleyip sık dokuyorsun nişan dügün hazırlıgı sonra bi bakıyon dayak şiddet aldatma vs icine girmeden yasamdan ne kadar tanıyabiliyorsun ki??

Heralde kimse gözü acık atlamaz illa bu adamla evlencem vs herkes arastırıyor o kadar tanısma ailesini sülalesini araştırıyorsun damadı ince eleyip sık dokuyorsun nişan dügün hazırlıgı sonra bi bakıyon dayak şiddet aldatma vs icine girmeden yasamdan ne kadar tanıyabiliyorsun ki??

çoğu zaman erkek kendini belli ediyor ama kadınlarımız evlilik baskısıyla büyüdüğü için görmezden geliyor ya da düzelir evlenince diyor. yani adamın garsona hitabı bile bir done verir hakkında. sürpriz ihtimali her zaman vardır olay bu kadar basit değil.

Farklı hikayelerle evlenen arkadaşlar, bir türlü aradığı kişiyi bulamayıp yıllar sonra evlenenler, evlilik nasip kısmet işi mıdır? Seçim midir? Vakti saati belli midir? Düşüncelerinizi alabilir miyim?

Hem nasip hem de seçim bence. Belki nasip diye onu seçiyoruz, belki de seçtiğimiz kişi nasibimiz oluyor. Kafalar karışık :KK45: Hiç evlenmeyenler için de bence aynı şey geçerli. Hep deriz ya belki de hayırlısı buymuş diye. Tabii bazı insanlar da aşırı detaycı ve mükemmeliyetçi bir tutum sergiliyor, sonradan öğütlerinde "ne olursa olsun şansını dene, evlen" diyorlar ya, o pişmanlıkları okunuyor sanki yüzlerinden. Olsun diye zorlamamak lazım ama kendine de şans vermen lazım hayatta. Ne demiş ünlü bir yazar, "Gemi limanda güvendedir ama geminin amacı bu değildir." :)

Buyuk oranda nasiptir ama nasip geldiginde bunu secim karari akil suzgeci vs iradeye baglidir. Yani yaramaz sacma sapan bir adamin o hallerini görüp secmeme secenegi sana ait.

allahın varlığın inanmadığım için sadece seçim bence
İnsan beyni karar almadığı sürece ve nasıl isterse ona göre davranır

Ben 10 tane hocaya sormustum kafam cok karısmıstı 10 tanesi de aynı cevabı verdi evlenecegin kişi kaderinde yazılı sen sadece o kişiyle evlenene kadar digerlerini eliyorsun en sonunda onu secıuorsun o da kaderinde yazılı dediler yani evlilik kadermiş iyiyse şükür kötüysr Allah seni onunla imtihan ediyomuş veya evlatlarınla hayat..
PEKİ boşanmakda ölemidir kadermidir sizce

Evet tabiki kim ister mutsuz olmayı ayrılmayı? Bazı insanların kaderinde 2. Evlenip cok mutlu olmak ta vardır
Evet bende böyle düşünüyorım ama mesela yaptığımız davranışlardan dolayı boşanıyorz bu kendi seçimlerimiz olmuyor değilmi bize bir kader yazılmış o yüzden sanırım

Kader -Nasip-Yazı deyip geçme
Bak ne diyor Sırrın Sahibi
Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık."

Bize verilen bir irade var cüz i irade bunu red edemeyiz.
Mesela hastalanıyoruz
Aaa kaderimizde varmış diye oturmuyoruz
Kalkıyoruz hastaneye gidiyoruz doktora görünüyoruz ilaç alıyoruz vs vs.
Bizim seçimlerimiz bizim kaderimiz.

Kader -Nasip-Yazı deyip geçme
Bak ne diyor Sırrın Sahibi
Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık."

Bize verilen bir irade var cüz i irade bunu red edemeyiz.
Mesela hastalanıyoruz
Aaa kaderimizde varmış diye oturmuyoruz
Kalkıyoruz hastaneye gidiyoruz doktora görünüyoruz ilaç alıyoruz vs vs.
Bizim seçimlerimiz bizim kaderimiz.
Evwt öle ama örn bir tartışma yaşıyosn tamam bizim tavırlarımızdan kaynaklı evet çok doğru peki ayrılık olduğunda istemiyorız o zamqn ne oluyor yine biz mi

Evwt öle ama örn bir tartışma yaşıyosn tamam bizim tavırlarımızdan kaynaklı evet çok doğru peki ayrılık olduğunda istemiyorız o zamqn ne oluyor yine biz mi
Evet sonuçta o da senin seçimin
Seçtiklerimiz hep istediklerimiz olmayabiliyor
Zorunda olduklarımızda buna dahil. (Bence)
Seçimlerimiz hep güldürmüyor belki ama hep ağlatmıyorda.

Evet sonuçta o da senin seçimin
Seçtiklerimiz hep istediklerimiz olmayabiliyor
Zorunda olduklarımızda buna dahil. (Bence)
Seçimlerimiz hep güldürmüyor belki ama hep ağlatmıyorda.
Belkide ama bu kesinlikle benim fikrim yanlışda gelebilir size ama bence herşey kader gibi çünkü sanki bazı şeylerin saati dakikası varmış gibi o dakikadan fazla örneğin o kişinin yanında olmuyosun o suyu içmiyosun o evde durmuyosun gibi

Belkide ama bu kesinlikle benim fikrim yanlışda gelebilir size ama bence herşey kader gibi çünkü sanki bazı şeylerin saati dakikası varmış gibi o dakikadan fazla örneğin o kişinin yanında olmuyosun o suyu içmiyosun o evde durmuyosun gibi
Bende tabi ki saygı duyarım ☺
Ama O zaman şey gibi olmuyor mu iradeyi tamamen yok saymak .
Araba var evet ama kontrol sende direksiyon sen ne tarafa çevirirsen araba oraya gider .

Kader, insanın kendi yolunu kendi seçimleriyle seçmesidir.
Alın yazısı ise, yüce gücün -Allah’ın- insanın kendi kaderini kendi rızası ile belirlemesinin bilinmesidir. Yani; insan kendi seçimini kendisi belirliyor. Ama zaten ne seçerse seçsin, yaradan bunu ezelden beri biliyor...
Yani kader, insanın elinde olan bir kavram.
Allah insana akıl vermiş, onu özgür kılmış her hareketiyle. İnsan aklını kullanamaz ve kötülüklerle karşılaşırsa şayet bu kendi kararından ötürüdür...
Her şey birbiriyle bağlantılı😌
Katılıyorum arkadaşım ✌️

Back
X