Evleneceğimiz kişi nasip mi seçim mi?

Eğer ki dünyaya kaç insan geleceği, ne zaman ve nerede doğacağımız belliyse, anne babalarımız da bellidir. Dolayısıyla o insanların anne babamız olabilmesi için evlenmeleri veya bir şekilde bir araya gelmeleri gerek diye düşünüyorum. Doğumla ölüm şaşmazsa, benim doğabilmem için anne babamın da evlenmesi gerekiyordu gibi. Eş kaderdir, bizim yaşayış tarzımıza yani hayattaki seçimlerimize göre de kaderimiz karşımıza çıkar. Seçimlerimiz kaderimize giden yolda devreye giriyor bence.

Heralde kimse gözü acık atlamaz illa bu adamla evlencem vs herkes arastırıyor o kadar tanısma ailesini sülalesini araştırıyorsun damadı ince eleyip sık dokuyorsun nişan dügün hazırlıgı sonra bi bakıyon dayak şiddet aldatma vs icine girmeden yasamdan ne kadar tanıyabiliyorsun ki??

Süper ve net bir şekilde gösteriyorlar kendilerini.
Asla şiddet uygulamayan bir insan - şak diye paldır küldür karısini dövmez.

Kendimden biliyorum. Benimde agresif tavırlarım var. Sinirlendiğim zaman romayi yakarım... Eşim huyumu bilir. Başından beri biliyordu ama kendine asla sözlü bir şiddet bile uyguladım... Bu demek değilki eğilimim yok. Adam sadece kuyruğuma basmıyor.

Farklı hikayelerle evlenen arkadaşlar, bir türlü aradığı kişiyi bulamayıp yıllar sonra evlenenler, evlilik nasip kısmet işi mıdır? Seçim midir? Vakti saati belli midir? Düşüncelerinizi alabilir miyim?
Bence kesinlikle nasip işidir. Birini çok sevebilirsiniz ama belki evlenemezsiniz. Takdiri ilahi gözüyle bakıyorum:KK16:

Back
X