Evleneceğimiz kişi nasip mi seçim mi?

allahın varlığın inanmadığım için sadece seçim bence
İnsan beyni karar almadığı sürece ve nasıl isterse ona göre davranır
Merhaba sakın yalnıs anlamayın merak ettim Allah in varlığına neden inanmıyorsunuz cok ilginc oysa okadar cok mucizeler varkı olan hayatımızda açıklanamayan varlığını kanıtlayan sasırdım doğrusu 🤔

Kader -Nasip-Yazı deyip geçme
Bak ne diyor Sırrın Sahibi
Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık."

Bize verilen bir irade var cüz i irade bunu red edemeyiz.
Mesela hastalanıyoruz
Aaa kaderimizde varmış diye oturmuyoruz
Kalkıyoruz hastaneye gidiyoruz doktora görünüyoruz ilaç alıyoruz vs vs.
Bizim seçimlerimiz bizim kaderimiz.
Tebrik ederim

Şöyle bşy var Allah sonsuz ilim bilgi)sahibi olduğu için seni yarattığında senin seçimlerini de ezeli ve ebedi ilmi sebebiyle biliyor ve kaderini senin seçimlerine göre yazıyor . Ölüm saati bile öyle aslında . Ne bir dakika ileri ne bir dakika geri değişmez diyorlar ama Sadaka belayı def eder ömrü uzatır. Yani Allah senin sadaka vereceğini ezelde ilmi sebebiyle bildiği için sana ona göre ömür uzunluğu veriyor .
Kazayı mübrem kazayı muallak olarak 2 ye ayrılan çok geniş kapsamlı bi konu yani bu.

Bende tabi ki saygı duyarım ☺
Ama O zaman şey gibi olmuyor mu iradeyi tamamen yok saymak .
Araba var evet ama kontrol sende direksiyon sen ne tarafa çevirirsen araba oraya gider .
Ben belki hep konuları buraya getiriyorumda kanayan tarafım belki ondan.o zaman boşanmada mı bizim istediğimiz örn eşim istedi ben istemedim sonuç boşandık bu kadermi peki

Kader, nasip, seçim ne denir bilemem. Ama ben eşimi gördüğümde evleneceğim adam olduğunu biliyordum buna rağmen çok sağlam bir sınavdan geçirdim, yapmayacağım kaprisler yaptım, koparmayacağım yaygaralar kopardım, sabrını sonuna kadar zorladım. Her şeyi baştan konuştum. İyice tanıdım, sınırlarını öğrendim, arkadaş ortamında da gördüm, iş ortamında da ailesinin yanında da. Aynı eve girdiğimizde hiçbir şey sürpriz olmadı bana, sorunlarımız oldu tabi ama aşabildik. Pişman mıyım? Asla.
Ama bir hatasını görseydim o süreçte, evleneceğimmadam olduğunu hissetmeme bakmaz bırakır giderdim.
Şimdi siz söyleyin bu kader mi seçim mi

Kader, nasip, seçim ne denir bilemem. Ama ben eşimi gördüğümde evleneceğim adam olduğunu biliyordum buna rağmen çok sağlam bir sınavdan geçirdim, yapmayacağım kaprisler yaptım, koparmayacağım yaygaralar kopardım, sabrını sonuna kadar zorladım. Her şeyi baştan konuştum. İyice tanıdım, sınırlarını öğrendim, arkadaş ortamında da gördüm, iş ortamında da ailesinin yanında da. Aynı eve girdiğimizde hiçbir şey sürpriz olmadı bana, sorunlarımız oldu tabi ama aşabildik. Pişman mıyım? Asla.
Ama bir hatasını görseydim o süreçte, evleneceğimmadam olduğunu hissetmeme bakmaz bırakır giderdim.
Şimdi siz söyleyin bu kader mi seçim mi
Ben hala kader diyorum eğer eşiniz evlenmeden önce sabrını zorladım dediniz katlanmasaydı bu sizin kaderiniz değildi allh bi şekilde şaşırtıyır o anda ..aynı şeyi evlenmeden önce bende yaptım nişanda ayrılcaktık mesela ama ayrılmadık evlendik.sevgiliyken katlandığı şeylere evliyken katlanmadık ve boşandık gibi:)

Evet bende böyle düşünüyorım ama mesela yaptığımız davranışlardan dolayı boşanıyorz bu kendi seçimlerimiz olmuyor değilmi bize bir kader yazılmış o yüzden sanırım
Evet kader konusu baya karısıktır kısaca anlatmak gerekirse evlenmek kim le evlenecegin hayırlı mı hayırsız mı veya bosandın veya hic evlenmedin bunlar hepsi kader dir

Ben belki hep konuları buraya getiriyorumda kanayan tarafım belki ondan.o zaman boşanmada mı bizim istediğimiz örn eşim istedi ben istemedim sonuç boşandık bu kadermi peki
Bu eşinin tercihi ve seçimiyle senin zorunda bırakıldığın kısım .
Mesela evleneceğin adamı seçiyorsun ondan emin oluyorsun ama evleniyorsun Bi bakıyorsun berbat bi adam çıkıyor .
Bu Kader aslında senin Seçimin .(İsteyerek ama bilmeyerek seçtiğin .)
Ve Elinde olmayan şeyler tekamülün için imtihandır. Buna Kader denir.
Zorunda bırakıldığın şeylere kader diyebiliriz.
Seçerek istediğin şeylere Kaderim böyleymiş diyemiyoruz

Bu eşinin tercihi ve seçimiyle senin zorunda bırakıldığın kısım . evleneceğin adamı seçiyorsun ondan emin oluyorsun ama Bi bakıyorsun berbat bi adam çıkıyor .Bu Kader aslında senin Seçimin . İsteyerek ama bilmeyerek seçtiğin .
Ve Elinde olmayan şeyler tekamülün için imtihandır. Buna Kader denir.
Kesinlikle ne güzel anlattınız aslında boşanma seçimi ilede eşimin kaderi farklı çizildi doğru aslında

Kesinlikle ne güzel anlattınız aslında boşanma seçimi ilede eşimin kaderi farklı çizildi doğru aslında
Zorunda bırakıldığın şeylere Kader diyebiliriz.
İsteyerek seçtiğin şeylere Kader diyemeyiz adı üstünde seçimdir o .
Mesela boşanmayı isteyen taraf eşin şu an bi seçim yapıyor. İleride Bu benim kaderimmiş kaderimde yazılıymış diyemez. Kendisi seçti.Seçimine göre kaderini yaşayacak
Onun seçimiyse zorunda bırakıldığın için senin kaderin oldu. İmtihanın oldu.

Zorunda bırakıldığın şeylere Kader diyebiliriz.
İsteyerek seçtiğin şeylere Kader diyemeyiz adı üstünde seçimdir o .
Mesela boşanmayı isteyen taraf eşin şu an bi seçim yapıyor. İleride Bu benim kaderimmiş kaderimde yazılıymış diyemez. Kendisi seçti.
Onun seçimiyse zorunda bırakıldığın için senin kaderin oldu.
Evet şimdi anladım gerçekten iyi oldu bu seçim ile eşim belkide pişman olcak benim kaderim olduğu için farklı kişilerdr olabilcem ne garip şeyler

Evet şimdi anladım gerçekten iyi oldu bu seçim ile eşim belkide pişman olcak benim kaderim olduğu için farklı kişilerdr olabilcem ne garip şeyler
Çook ayrıntılı bi konu ..
Zorunda bırakılmadan isteyerek seçtiklerin seçimin olur.
Gün olur o seçimin senin imtihanın olur.
Seçme hakkı verilmeden zorunda bırakıldıkların imtihanın olur ama adı seçim değil kader olur.

Çook ayrıntılı bi konu ..
Zorunda bırakılmadan isteyerek seçtiklerin seçimin olur.
Gün olur o seçimin senin imtihanın olur.
Seçme hakkı verilmeden zorunda bırakıldıkların imtihanın olur ama adı seçim değil kader olur.
Evwt ne güzel anlattınız ben şuan kaderim diyebilirim o zaman

Evwt ne güzel anlattınız ben şuan kaderim diyebilirim o zaman
Zzamanında yaptığın seçimin adı şimdi imtihan oldu.
Boşanmaksa senin seçimin değil. Zorunda bırakıldığın şey ve Evet bu yaşadığın şeyin adı tamamen Kader.

Zzamanında yaptığın seçimin adı şimdi imtihan oldu.
Boşanmaksa senin seçimin değil. Zorunda bırakıldığın şey ve Evet bu yaşadığın şeyin adı tamamen Kader.
İnş güzel kaderlerimz olur insan üzülmüyo değil herkesin mutlu hayatı varken bizim niye böle oluyo die dediğiniz gibi imtihan sanırım

İnş güzel kaderlerimz olur insan üzülmüyo değil herkesin mutlu hayatı varken bizim niye böle oluyo die dediğiniz gibi imtihan sanırım
Benim büyüklerim hep der ki ayın 15 i aydınlık
15 i karanlık .
hiç aklından çıkarma şer sandıklarının ardında hayr gizlidir. Rabbim elbet mutlu da edecektir . Toprağımıza 39 gün hüzün yağmuru
1 gün Surur(sevinç/mutluluk) yağmuru yağmış.
Ondandır bu hüzünlerimizin ağır basışı.
Hangi padişah olduğunu tam hatırlayamadım ama bak dizeleri hatırlıyorum

Bütün dünya benim olsa
Gammım (hüznüm/kederim) bitmez?nedendir ki bu?
Ezelden(önceden)
gam turabıyla(hüzün toprağıyla)
yoğrulmuş bir bedendir bu.
Diye söylemiş.

👆🏻Yukarıda yazdığım 39 u hüzün 1 i mutluluk denizinden olmak üzere 40 gün yağan yağmurla yoğruldu bizim toprağımız çamurumuz bedenimiz. Ona işaret etmiş. Hüzün hep daha ağır basar

Hatta Tüm dünyayı verseler bile hüznümüz bitmez bizim
Dünya bu .
Bu dünya bu kadar .
Rabbim gönlüne ferahlık versin 🙏🏼

Son düzenleme:
Benim büyüklerim hep der ki ayın 15 i aydınlık
15 i karanlık .
hiç aklından çıkarma şer sandıklarının ardında hayr gizlidir. Rabbim elbet mutlu da edecektir . Toprağımıza 39 gün hüzün yağmuru
1 gün Surur(sevinç/mutluluk) yağmuru yağmış.
Ondandır bu hüzünlerimizin ağır basışı.
Hangi padişah olduğunu tam hatırlayamadım ama bak dizeleri hatırlıyorum

Bütün dünya benim olsa
Gammım (hüznüm/kederim) bitmez?nedendir ki bu?
Ezelden(önceden)
gam turabıyla(hüzün toprağıyla)
yoğrulmuş bir bedendir bu.
Diye söylemiş.

👆🏻Yukarıda yazdığım 39 u hüzün 1 i mutluluk denizinden olmak üzere 40 gün yağan yağmurla yoğruldu bizim toprağımız çamurumuz bedenimiz. Ona işaret etmiş
Tüm dünyayı verseler bile hüznümüz bitmez bizim
Dünya bu .
Bu dünya bu kadar .
Rabbim gönlüne ferahlık versin 🙏🏼
Nasıl güzel anlattınız banada çok iyi geldi dinlemek sizi.hayat işte dediğiniz gibi bu şekilde yoğruluyoruz acılardan güçleniyoruz👍🥰

Nasıl güzel anlattınız banada çok iyi geldi dinlemek sizi.hayat işte dediğiniz gibi bu şekilde yoğruluyoruz acılardan güçleniyoruz👍🥰
Rabbim imtihan eder ama yardımda eder .
İnşallah çok yaralanmadan atlatırsınız bu zorlu süreci 🙏🏼
Şans hep sizden yana olsun 🍀

Farklı hikayelerle evlenen arkadaşlar, bir türlü aradığı kişiyi bulamayıp yıllar sonra evlenenler, evlilik nasip kısmet işi mıdır? Seçim midir? Vakti saati belli midir? Düşüncelerinizi alabilir miyim?
Kesinlikle nasip işi yani kaderdir. Ama kaderde bizim de etkili olabileceğimiz yerler vardır. Ben universitedeyken bi komşumuz bana "çok dua edin evleneceğiniz adam hakkında, kaşı gözü belki değişmez ama ahlakı huyu istediğiniz gibi olur demişti" ben hep "içinde Allah korkusu olan, beni sevebilecek ve benim de sevebileceğim birini" istedim. Seçim diyenler için sözüm şu karşıma tip, meslek olarak eşimden daha iyileri de çıktı ama ya ben ısınamadım ya da onlar benden çok hoşlanmadı yani olmadı o işler 🤷🏻‍♀️ Neyse eşimle direkt evlenme niyetiyle arkadaşlar tanıştırdı dünyanın en odun adamı gibi davrandı ama sanki dilim bağlandı ve evet dedim ona. İyiki evet demişim onu tanıyalı 5 yıl şimdi 4 yıldır da evliyiz. Tanıdığım en tatlı adam❤️

Back
X