evlenecek çocuğunuza ev almak?

Ben öyle biliyorum nikahtan sonra alınanlar ortak sayılıyo sadece, hatta evliyken bile aileden kalan miras ortak sayılmıyo diye biliyorum:44:

Evlenmeden önce alınan evde eşler hak iddia edemezler kız-erkek fark etmez çünkü ev bekarken alınmış.Bizim ailedede mutlaka eğer maddi durumda el veriyorsa kız ve erkek çocuklarına ev alınır,ister otur ister kiraya isterse boş dursun bizde 2 kardeşiniz 3 evimiz vardı şuan ki oturduğumuz ev ile beraber birisini sattı,birisi benim için aldı,biriside kardeşimin olur, ilerde siz ne yaparsanız yapın diyor.
Bir tanıdığım çift boşanıyor şimdi çocukları yok, ailesi hem kızlarına hem de ogullarına bekarken ev almışlardı çocukları liseye giderken 18-19 lu yaşlara gelince baba çocuklara tapuyu veriyor daha sonra oğulları evleniyor işini gücünü kurduktan sonra fakat anlaşamadılar şimdi boşanıyorlar kız tarafı evin yarısını istemiş yeni kanuna göre ama bekarken alındığı için kız hak iddia edemiyor dediler resmi nikah kıyıldıktan sonra alınan mallar ortak diye.

Gelinin ailesi bir hayli açık gözmüş.

Hem kira derdi olmayacak hem de eşya dahi almıyorlar.

Çok saçma.

Ben olsam seve seve alırdım.

Büyük zorluk ev zaten, eşya dediğin ödenir biter makul bir şekilde alınırsa.

Ha ha kesin kabul etmezlerdi bence dee

çok yanlış konuşmuş karşı tarafa hiç ev alınacağını söylememeliydi.insanların ne yapacağı hiç belli olmaz. Ev alınacaksada teyzenizin üstüne olsun.yada çocukları evlendikten sonra bunun kararını versin.Nekadar iyi niyetli düşünmüş teyzeniz ne güzel evlatlarını düşünmesi

Benim evimde eşimin üstüne biz evlenmeden 3sene önce alınmış ailesi tarafından. Allah razı olsun ne kadar iyi etmişler diyorum hep hem de iyikide eşimin üzerine yapmışlar. Allah gecinden versin kp kv vefat etse evde görümcemin de hakkı olacak al başına dert artık kira mı ister yoksa satayım alın mı der Allah bilir?
Teyzenize gelince madem bir hatta iki ev parası biriktirmiş keşke daha önce alsaymış, hem karşı tarafa biz ev alıyoruz eşyaları siz alın demek açıkçası bana saçma geldi.
Şimdi ev alıyoruz diye ortaya çıkmak iyi olmamış, düğün yapılır, eksik gedikler alınır, sonra da para mı kaldı oğlu ya da kızına der siz bulun evinizi ben size yardımcı olurum bir kısım onlar bir kısım teyzeniz ödemiş olur.
Daha evlenmeden ya boşanırlarsa diye düşünerek iş yapmak hiç güzel değil ama madem düşünülüyor sesini çıkarmayacak, evi daha önceden alacak, siz burda oturun rahat edin diyecekti.
Bu kadar kısarakta yaşanmazki canım yazık olmuş teyzenize..Birikimi de kararında yapsaydı bu kadar yıpranmazdı.

Oncelikle başkalarının kesesini böylesine irdelemek hiç hoş bulduğum bir durum değil. artı evlenmeden önce alınan mallar boşanma durumunda bölünmez rahat olsunlar....

Ay nekadar yuzsuz insanlar var ya:S Insan hic senin olmuyan mali uzerime yap dermi:S:S O kizin anne babasi nasil insanlar anlamadim:S Zaten ben kaynanasini kayin babasina ev almaya mecbur tutan, dugunu odettirmeye mecbur tutan ve esya almalarina mecbur tutan insanlarida anlamiyorum. Beraber calisin biriktirin ailelerde birazcik yardim eder altinini takar, gelinligini alir vs. Enistende hakli bir ayrilma durumu olsa gider kadinin birikimi.. Zaten mal duskunu olduklari belli, baksana babasi hemen atlamis tapuyu cocuklarin uzerine yapin demis..

Bir tanıdığımız kızına kız evlendikten sonra ev aldı ve üstüne yaptı
Kızın bir çocuğu oldu ama eşiyle ayrıldılar
Ve adam boşanırken orada çocuğum oturuyor,zaten ben almadım diye düşünmeden evle ilgili hak talep etti
Satılsın yarı parası bana verilsin dedi
İnsanoğlu çiğ süt emmiş işte
Eş de olsa yüzde yüz güvenilmez
Gelinin hak iddia edebileceği şekilde ev fln almasınlar
Yarın öbür gün gelinle oğlu kendileri kazanıp alırlarsa veya gelin çalışmıyorsa da oğulları çalışıp alırsa o zaman isterlerse gelin hanımın üzerine yapsınlar
Zaten gelin hanımın ailesi de uyanıkmış okuduğum kadarıyla

Son düzenleme:
İnsan parası varsa evladı için harcar, ne için biriktiriliyor ki, her şey evlatlar için
Yerinde olsam evleri alır, oturmalarına izin verirdim, ebeveynlerinden sonra zaten çocuklara kalacak
Teyzenin de onca yıllık emeğini heba etmek istememesi normal
Çocuklarda çalışsınlar, kendi emekleriyle birer ev daha alsınlar, eşini garantiye almak evlenenin işi, kadın malını niye üstlerine yapsın

Durumum iyi ise alabilecek durumda isem tabiki alırdım. Ama ben bekarken bu kadar tutumlu bir insan değilken evlendiğim zamanda değişebileceğimi zannetmiyorum, ki istemiyorum da değişmek. Yıllarca dişimden, tırnağımdan kısıp birktirmek hayatı eksik yaşamak bana göre, ne kadar bir ömür yaşayacağımızdan bir haber, geleceği garanti altıan almak için bu kadar eksik yaşayamazdım hayatı, ben yapamam ama yapabilene de maşallah kesinlikle, bu işler böyledir ama, verdikçe fazlası istenir.

Böyle bir mecburiyeti yok teyzenizin, yani ben zaten kız annesi olarak böyle bir talep üzerine utanırım. Ama şu da var, siz eşyaları alın derken, ev alacak şimdi böyle diyor ama ileri de vereceği ne malum? diye düşünmüş olabilirler.

Son düzenleme:
walla bu konularda karşı tarafa pek bir şey sormayacaksın, benim bir arkadaşım nişanı o yüzden attı,,, çocukları evlenmeden alıcak bir ev, onlarıda kendi üstüne alıcak,,, evlenirken de oturmak istiyorsan buyur otur diyecek bu kadar,,, oturmak istemiyorsa da oturmayacak,,,
veyahut oğulları kiraya çıkıcak ilk sonra teyzen kendi kafasına göre alıcak bir ev, onlarda istiyorlarsa çıkıcaklar eve,,,
veyahut teyzen peşinat parası vericek, çocukları da kredi çekecek az miktar kira öder gibi kredi ödeyecekler,,,
eğer ortak olmasını istorlarsa da o zaman evin parasının yarısını karşı tarafın ailesi verecek,,,,
tabiki de karşı tarafla beraber seçerek almak çok güzel, ama bazen karşı taraf insanı enayi yerine koyabiliyor yani,,,
bu arada evlenmeden önce alınan mallar ortak değildir,,,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…