Ben teyzenin yerinde olsam alipta vermem o ayri. Birakin cabalasinlat emek etsinler biseyler icin birlikte ugrassinlar. O parayla alsin kocasini dunya turuna ciksin. Ama su var eger simdi alir evleride cocuklariyla kendi ustune tapularsa evlenen gelin ve damat herhangi birsey talep edemez yarin obirgun sanirim. Çünkü evkendijten sonra alınan mallar bölüşül7r diye biliorum. Evlenmeden onceki mal varlığı bölüşülmez diye biliorum ama dogruda olmayabikir
Ben teyzenin yerinde olsam alipta vermem o ayri. Birakin cabalasinlat emek etsinler biseyler icin birlikte ugrassinlar. O parayla alsin kocasini dunya turuna ciksin. Ama su var eger simdi alir evleride cocuklariyla kendi ustune tapularsa evlenen gelin ve damat herhangi birsey talep edemez yarin obirgun sanirim. Çünkü evkendijten sonra alınan mallar bölüşül7r diye biliorum. Evlenmeden onceki mal varlığı bölüşülmez diye biliorum ama dogruda olmayabikir
Tamamen katılıyorum. Hayır işsiz güçsüz değiller öyle ya da böyle geçinecekler. Ne gerek var ev almaya. Tak kocanı koluna o ülke senin, bu ülke benim gez.
Ha illa ki onlara kalacak anne babalarından bir şeyler miras olarak ama böyle çocukmuş gibi alın bunu siz oturun demek de saçma geliyor açıkçası. 5-10 tane ev olur verirsin de ee yok kıt kanaat, ne zorluklarla biriktirilmiş bir para var. Bunu da işi gücü olan yetişkinlere vermek ne derece doğru, bilemiyorum.
Sevindin birinin benim gibi düşünmesine. Keza oldum olasi kendini evlatlari icin parcalayanlari anlamam. Annem ve babamada once kendinizi düşünün der dururum. Hem yeni evli insanlarin Düğününu yap, ecini al, esyasini al pardonda sonra o insanlar ne icin emek vercekler. Beraber biseyleri almaya cabalamak ne guzeldir bilirmisinjz. Sonra bosaniorlar tabi öle olur hersey tamm hayali kurulan birsey yok ole hayatmi olur yahu. Ayrica teyzeniz dunya turuna cikamiyirsa ne bimim hacca gitsin, turkiyede gezsib, yardım etsn falan.
Babam yakin zamanda emekli olucak aldigim parayı 4e bolucem dior 3pau evlatlarimin (26, 19, 11yaslarimiz) 1 payda bizim dior. Bende bizde yicezmi sanion o parayi diom. Hepsi senn emegin diom. Annnem turkiyeyi geznek babamda annemle hacca giymek istior. O parayla o hayallerinizi gerceklestirin ne olcak sanki diorum. Bana verceniz yarin damat mi minnettar olcak sank. Buyuk oglana verin evlendifinde gelinmi mutlu olcak, küçük zaten saymiom bile. Yani hayat bitiyor azicik kıymetini bilip tadını çıkarmak lazım:-D
evlenmeden önce evlerin tapusunu çocukların üzerine verilirse eşler hak iddia ediemiyor yazıldı. Allah allah teyzemle kocası bunu bilmiyor mu aceba? uyanıklardır muhkkak bildikleri birşey vardır ama neden önce alıp tapuyu üstlerine devretmeyi düşünmüyorlar bilmiyorum.
Ayyy benm kaynanam. Bütün hayatı çocukları. Allahim işallah evlatlarinada merhamet verirde annelerinin bu sevgisinin kıymetini bilirlwr yoksa bole annelerin basina hep kötü seyler gelior sonradan. O evlatlarina ev alior yerlestiriyor sonra evlatlar onu bi yere koyamazlar. Umarim teyzen boyle olmaz. Madem o kadar evlatci madem nw derseniz deyin yapcak bosverin o zaman:-D o evde alir, düğünü de yapar,sonra faturalarida öder. .. ah bnm cilekes teyzemmmm
biraz önce annemle konuştum. teyzemden bahsettik bir oğlu bir kızı var ikiside öğretmen ve bu yaz ikiside evleniyor eşlerde öğretmen. teyzemde öğretmen eniştem memur. teyzem çok tutumlu bir bayandır. yıllardır eşiyle mütevazi br evde yaşadı darlıkta çekmiş köylerde öğretmenlik yapmış şimdi merkezde yaptı ve emekli oldu.teyzemin tutumluluğu dillere destandır 4-5 günü var dolar günü (bir aralar mark günüydü) altın günü. maşallahı var eniştem teyzeme ve maaşına karışmaz mutfak masrafı teyzemin diğer masraflar eniştemin diye biliyorum. neyse teyzemin birikimi çok diye bilirdik ama çoğu da geçmiş gayetten iyi birikim olmuş yeni öğrendik. daha doğrusu teyzem kimseye birşey söylemezde annemler dayımlar olayrı yorumlarak bu kanıya vardılar. teyzem şuan evlenecek 2 çocuğuna da ev alacak kadar para biriktirmiş (hey maşallah) çocukları düğün hazırlığı yaparken bizimkisi 2 sine de ev alalım diyormuş ama eniştem biraz çekinmiş. dünyanın binbir türlü hali var yarın Allah korusun boşanma olursa birikiminin yarısı gider demiş. oda evleri biz kendi üstümüze alalım çocuklar kira vermeden otursun ilerleyen yıllarda devrederiz demiş. ve bunu karşı tarafların ailelerine şu şekilde aktarmışlar. biz zaten ev alaağız çocuklarımız darlık çekmesin evde kirazsız oturabilirler. ama sizde ev eşyalarını alın. düğünü ise ya ortak yapalım ya da çocuklar ödesin denmiş. karşı taraflardan gelinin ailesi karşı çıkmış evi çocukların üzerine yapın demiş kv. o zaman eşya alırız ama sizde az da olsa eşya alabilirsiniz düğün masrafı çocuklarla bizim üzerimizde olabilir demiş. kızının kv+kp ne demiş bilmiyoruz. teyzemgilin kafası çok karışmış bugün annemi arayıp konuşmuş ama moralide bozukmuş. annem de bacısına hak veriyor yıllardır emek emekpara birktirdi köylerde öğenmenlik yaparken 1 etekle 1 yıl geçirdi saçına bit düştü kimse kıymet vermiyor işte verdikçe daha fazlası isteniyor diyor. ben hiçbir yorum yapamadım. o çocuklarını rahat ettirmek için ev alıyor e karşı tarafta normal durumda eşyayıda onlar alsa ne olacak ki. evi bugün oğluna kızına devretmese bile birkaç yıl sonra devreder ölseler zaten onların olacak. gerçekten değişik bir durum.siz olsanız ne düşünürdünüz. çünkü biz bu konuyu sürekli konuşuruz belki buradan alacağım yorumları anneme söylerim o teyzeme kendi fikriymiş gibi aktarır.
Bilmiyor olabilirler bu yasa 2002den sonra evlenen kişiler için geçerli - ben de çalışmadan önce tvde çıkan sosyal güvenlik uzmanlarını izlerken duymuştum sonra internette hukukçuların makalelerini okumuştum oradan biliyorum - evlenmeden önce alınan herşey kişinin kendi mülkiyetindedir. Ya teyzenize bunu hatırlatın nikah öncesi alsınlar ya da kendi üstlerine alıp kiraya versinler kendilerince evlatlarına hediye alır ya da kiralarına destek olurlarevlenmeden önce evlerin tapusunu çocukların üzerine verilirse eşler hak iddia ediemiyor yazıldı. Allah allah teyzemle kocası bunu bilmiyor mu aceba? uyanıklardır muhkkak bildikleri birşey vardır ama neden önce alıp tapuyu üstlerine devretmeyi düşünmüyorlar bilmiyorum.
Tabii ki kenarda paranız olsun dünyanın bin türlü hali var, hamileymişsiniz de doğum masrafıydı sonrasındaki masraflardı derken belki sıkıştığınız gün olur, gençken yapmak lazım bazı şeyleri ama anlattığınız gibi evladını tapma derecesinde sevmeyi anlamıyorum, dünya kimsenin etrafında dönmüyor ailem beni seviyor ama bana tapmak zorunda ya da ev yapmak, araba almak zorunda değil ki... Düğünüm olsa elbet ellerini taşın altına koyarlar ama hayatının merkezine beni koysunlar istemem - ikisi arasında çok fark var.inanırmısınız annemle konuştuktan sonra bende kendi kendime birikim düşüncesine dalmıştım. yeni evliyim borçlar var bitince teyzem gibi güne gireyim yada maaşımdan otomatik olarak her ay 2 gr altın alayım benimde çocuğum olacak bir birikim yapayım dedim. sonra yine teyzem gibi çocuğuma ya iyi bir ev alırım yada o zamanki ihtiyaç neyse onu karşılaım diye şöyle 20-25 senelik hayal bile kurmuştum.bakıyorumda kk hatunları benimle aynı fikirde değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?