Maşallah ne mutlu senin gibi bir evlatları var - bizde de öyledir yani benim param senin paran yoktur aile içinde lafı edilmez kimin hesabında ne kadar varsa bu hepimizindir. Aile olmak böyle birşey keşke herkes idrak edebilse...ben bekarken çok biriktirdim cnm iyikide öyle yapmışım babamın borçları ödendi ev alındı ev döşendi aileme sonra annem rahatsızlandı Allahımın hergününe b,nşükür annemi en iyi doktorlara götürdük 3 kardeşiz ama genelde ben çok harcarım aileme diğerleri benim kadar tutumlu değil. ben biriktirdiğimi annemin tedavisine gönderdim kardeşlerimde yardım etti. yeri geldi annemin pazarını marketini yaptım babam anneme 5 kuruş vermez ona muhtaç olsun sürüsün ister ama biz annemize çokyardım ettikçünkü o bizim için köylerde çapa yaptı o yüzden hastalıklara düştü. kurban olurum anneme. evlendim düğünümü kendim yaptım yine iyi bir miktar param vardı aileme bıraktım onlarda harcamamışlar güya ben ev alırken bana vereceklermiş almayı düşünmüyorum başka planlarım var. yani ne zaman birikim yapsam hep işime yaradı şimdi borçları ödüyoruz ama yine birikim yapacağım. bugünün yarınıda var bazen olmadık şeylere ihtiycımız oluyor paramız olmuyor bir kadın olarak kenarda paramızın olması şart.
biraz önce annemle konuştum. teyzemden bahsettik bir oğlu bir kızı var ikiside öğretmen ve bu yaz ikiside evleniyor eşlerde öğretmen. teyzemde öğretmen eniştem memur. teyzem çok tutumlu bir bayandır. yıllardır eşiyle mütevazi br evde yaşadı darlıkta çekmiş köylerde öğretmenlik yapmış şimdi merkezde yaptı ve emekli oldu.teyzemin tutumluluğu dillere destandır 4-5 günü var dolar günü (bir aralar mark günüydü) altın günü. maşallahı var eniştem teyzeme ve maaşına karışmaz mutfak masrafı teyzemin diğer masraflar eniştemin diye biliyorum. neyse teyzemin birikimi çok diye bilirdik ama çoğu da geçmiş gayetten iyi birikim olmuş yeni öğrendik. daha doğrusu teyzem kimseye birşey söylemezde annemler dayımlar olayrı yorumlarak bu kanıya vardılar. teyzem şuan evlenecek 2 çocuğuna da ev alacak kadar para biriktirmiş (hey maşallah) çocukları düğün hazırlığı yaparken bizimkisi 2 sine de ev alalım diyormuş ama eniştem biraz çekinmiş. dünyanın binbir türlü hali var yarın Allah korusun boşanma olursa birikiminin yarısı gider demiş. oda evleri biz kendi üstümüze alalım çocuklar kira vermeden otursun ilerleyen yıllarda devrederiz demiş. ve bunu karşı tarafların ailelerine şu şekilde aktarmışlar. biz zaten ev alaağız çocuklarımız darlık çekmesin evde kirazsız oturabilirler. ama sizde ev eşyalarını alın. düğünü ise ya ortak yapalım ya da çocuklar ödesin denmiş. karşı taraflardan gelinin ailesi karşı çıkmış evi çocukların üzerine yapın demiş kv. o zaman eşya alırız ama sizde az da olsa eşya alabilirsiniz düğün masrafı çocuklarla bizim üzerimizde olabilir demiş. kızının kv+kp ne demiş bilmiyoruz. teyzemgilin kafası çok karışmış bugün annemi arayıp konuşmuş ama moralide bozukmuş. annem de bacısına hak veriyor yıllardır emek emekpara birktirdi köylerde öğenmenlik yaparken 1 etekle 1 yıl geçirdi saçına bit düştü kimse kıymet vermiyor işte verdikçe daha fazlası isteniyor diyor. ben hiçbir yorum yapamadım. o çocuklarını rahat ettirmek için ev alıyor e karşı tarafta normal durumda eşyayıda onlar alsa ne olacak ki. evi bugün oğluna kızına devretmese bile birkaç yıl sonra devreder ölseler zaten onların olacak. gerçekten değişik bir durum.siz olsanız ne düşünürdünüz. çünkü biz bu konuyu sürekli konuşuruz belki buradan alacağım yorumları anneme söylerim o teyzeme kendi fikriymiş gibi aktarır.
Merhabalar
Bence karşı taraf da biraz haklı.
Şimdi teyzeniz bi iyilik yapıyosa tam yapmalı yani ya alsın ya almasın. alıp da işte sonradan devretme vs, yani ne bileyim ince hesaplar bunlar benim aklıma gelmezdi yani.
Hadi bu önemli değil tabii ki teyzeniz de garantiye almak istiyo.
Gelinin ailesi eşyaların birazı siz alın vs demiş siz de biz evi alıyoruz eşyaları da onlar alsın diyosunuz ama, işte karşı tarafa öyle anlatılmamış ki durum.
Karşı taraf öyle bilmiyo yani. Karşı taraf o evler zaten alınacaktı, teyzeniz kendisine alıyor diye biliyor. Sadece çocukların bedava oturmasına izin vericek bi süre diye biliyolar. Yani o çocuklara alınacak aslında diye bilseler eşyaları da biz alalım derlerdi zaten.
Yani karşı taraf da bildiği gibi zannettiği için öyle tepki vermiş.
Bence teyzeniz ya almasın şimdi ev. Boşanmayacaklarına emin olduğu zaman alır kendi deyimiyle. :)
Ya da alsın ama sualsiz versin yani.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
ne kadar ince düşünceler ve bence ne kadar gereksiz düşünceler..
öncelikle teyzeniz çok güzel birşey yapmış.. benim de param olsa çocuklarıma ev alır, geleceklerini bir derece garantiye alırdım.. "ben çektim o da çeksin" düşüncesi bana göre değil, zaten bunu diyen arkadaşların babaları onlara bir ev almış olsa eminim "hayatı öğrenmek" adına kabul etmezlerdi
ama evi ilerideki boşanmayı göz önüne alarak çocukların üzerine yapmaması çok garip geldi.. allah korusun çocukları boşanıp o travmayı yaşadıktan sonra evin yarısını kaybetse ne, kaybetmese ne? kaldı ki (allah gecinden versin) teyzeniz düğünden bir hafta sonra ölse yine aynı mantık değil mi? bu kadar geleceği düşünmek bana sağlıklı gelmiyor açıkçası..
kaldı ki karşı taratan eşya yapmasını istemek de hata.. belki karşı tarafın parası yok, ne yazık ki bir ev almak ile iş bitmiyor ki.. karşı taraf yapabildiğini yapar, geri kalanı çocuklar yavaş yavaş tamamlarlar..
Babamın üç kızı var çalışıp 3 daire aldılar Allah geçinden versin de ilerde bize kalsın diye...
Büyükle aramızda bir yaş küçükle 13 yaş var biz iki büyük evlenirsek evleri hemen veririm ama direk sizin üzerinize evlenmeden yaparım diyo, Allah göstermesin boşanma olursa diye. Çünkü bildiğimiz kadarıyla evlenmeden önce verilen evler zaten yarı yarıya bölünmüyo eşle? Bilen düzeltsin lütfen:44:
Kız ailelerinde moda şimdi "ev alın kızım rahat etsin" herkes bunu ister ama bu şart olarak konulmaz kimse evladı da olsa ev almak zorunda değil. Sanki çerez alıyolar
Bence onların üstüne yapmasınlar çocuklar ya otursun içinde ya da kiracıya verip destek olmak istiyolarsa kira paralarını evlatlarına versinler. Zaten onlara miras kalacak ilerde yine rahat edecekler.
Kız tarafı ev kayınpederin üstüne olursa çok söz hakkı bulurlar, evlerinin içine karışırlar diye korkuyodur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?