• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenecek çocuğunuza ev almak?

Tabii ki kenarda paranız olsun dünyanın bin türlü hali var, hamileymişsiniz de doğum masrafıydı sonrasındaki masraflardı derken belki sıkıştığınız gün olur, gençken yapmak lazım bazı şeyleri ama anlattığınız gibi evladını tapma derecesinde sevmeyi anlamıyorum, dünya kimsenin etrafında dönmüyor ailem beni seviyor ama bana tapmak zorunda ya da ev yapmak, araba almak zorunda değil ki... Düğünüm olsa elbet ellerini taşın altına koyarlar ama hayatının merkezine beni koysunlar istemem - ikisi arasında çok fark var.
Siz para arttırabiliyorsanız birikim yapın mutlaka - hayatta herşey başımıza gelebilir Allah korusun
[/QUOTE]

ben bekarken çok biriktirdim cnm iyikide öyle yapmışım babamın borçları ödendi ev alındı ev döşendi aileme sonra annem rahatsızlandı Allahımın hergününe b,nşükür annemi en iyi doktorlara götürdük 3 kardeşiz ama genelde ben çok harcarım aileme diğerleri benim kadar tutumlu değil. ben biriktirdiğimi annemin tedavisine gönderdim kardeşlerimde yardım etti. yeri geldi annemin pazarını marketini yaptım babam anneme 5 kuruş vermez ona muhtaç olsun sürüsün ister ama biz annemize çokyardım ettikçünkü o bizim için köylerde çapa yaptı o yüzden hastalıklara düştü. kurban olurum anneme. evlendim düğünümü kendim yaptım yine iyi bir miktar param vardı aileme bıraktım onlarda harcamamışlar güya ben ev alırken bana vereceklermiş almayı düşünmüyorum başka planlarım var. yani ne zaman birikim yapsam hep işime yaradı şimdi borçları ödüyoruz ama yine birikim yapacağım. bugünün yarınıda var bazen olmadık şeylere ihtiycımız oluyor paramız olmuyor bir kadın olarak kenarda paramızın olması şart.

evlenmek uzere olan evlatlara ev almayı dusunmek buyuk fedakarlık bunda bi problem yok ama, ben ev alıyorum sızde esyaları alın dayatması hoş deıl bence. teyzenız bı sekılde 2 ev alacak parayı biriktirmiş olabılır ama bakalım karsı tarafta bi ev düzecek kadar birikim var mı? bı ev duzmekte en kötü 20 25 bın tl..

ben bekarken çok biriktirdim cnm iyikide öyle yapmışım babamın borçları ödendi ev alındı ev döşendi aileme sonra annem rahatsızlandı Allahımın hergününe b,nşükür annemi en iyi doktorlara götürdük 3 kardeşiz ama genelde ben çok harcarım aileme diğerleri benim kadar tutumlu değil. ben biriktirdiğimi annemin tedavisine gönderdim kardeşlerimde yardım etti. yeri geldi annemin pazarını marketini yaptım babam anneme 5 kuruş vermez ona muhtaç olsun sürüsün ister ama biz annemize çokyardım ettikçünkü o bizim için köylerde çapa yaptı o yüzden hastalıklara düştü. kurban olurum anneme. evlendim düğünümü kendim yaptım yine iyi bir miktar param vardı aileme bıraktım onlarda harcamamışlar güya ben ev alırken bana vereceklermiş almayı düşünmüyorum başka planlarım var. yani ne zaman birikim yapsam hep işime yaradı şimdi borçları ödüyoruz ama yine birikim yapacağım. bugünün yarınıda var bazen olmadık şeylere ihtiycımız oluyor paramız olmuyor bir kadın olarak kenarda paramızın olması şart.
Maşallah ne mutlu senin gibi bir evlatları var - bizde de öyledir yani benim param senin paran yoktur aile içinde lafı edilmez kimin hesabında ne kadar varsa bu hepimizindir. Aile olmak böyle birşey keşke herkes idrak edebilse...

evlenmeden önce çocuklarının üzerine verirse tapuları damat ve gelinin hiç bir hakkı olmaz... ben evimi evlenmeden bir kaç ay önce aldım eşim hak talep edemiyor aynı şekilde onunda bir evi vardı ondada bnm hakkım yok:ssz:

biraz önce annemle konuştum. teyzemden bahsettik bir oğlu bir kızı var ikiside öğretmen ve bu yaz ikiside evleniyor eşlerde öğretmen. teyzemde öğretmen eniştem memur. teyzem çok tutumlu bir bayandır. yıllardır eşiyle mütevazi br evde yaşadı darlıkta çekmiş köylerde öğretmenlik yapmış şimdi merkezde yaptı ve emekli oldu.teyzemin tutumluluğu dillere destandır 4-5 günü var dolar günü (bir aralar mark günüydü) altın günü. maşallahı var eniştem teyzeme ve maaşına karışmaz mutfak masrafı teyzemin diğer masraflar eniştemin diye biliyorum. neyse teyzemin birikimi çok diye bilirdik ama çoğu da geçmiş gayetten iyi birikim olmuş yeni öğrendik. daha doğrusu teyzem kimseye birşey söylemezde annemler dayımlar olayrı yorumlarak bu kanıya vardılar. teyzem şuan evlenecek 2 çocuğuna da ev alacak kadar para biriktirmiş (hey maşallah) çocukları düğün hazırlığı yaparken bizimkisi 2 sine de ev alalım diyormuş ama eniştem biraz çekinmiş. dünyanın binbir türlü hali var yarın Allah korusun boşanma olursa birikiminin yarısı gider demiş. oda evleri biz kendi üstümüze alalım çocuklar kira vermeden otursun ilerleyen yıllarda devrederiz demiş. ve bunu karşı tarafların ailelerine şu şekilde aktarmışlar. biz zaten ev alaağız çocuklarımız darlık çekmesin evde kirazsız oturabilirler. ama sizde ev eşyalarını alın. düğünü ise ya ortak yapalım ya da çocuklar ödesin denmiş. karşı taraflardan gelinin ailesi karşı çıkmış evi çocukların üzerine yapın demiş kv. o zaman eşya alırız ama sizde az da olsa eşya alabilirsiniz düğün masrafı çocuklarla bizim üzerimizde olabilir demiş. kızının kv+kp ne demiş bilmiyoruz. teyzemgilin kafası çok karışmış bugün annemi arayıp konuşmuş ama moralide bozukmuş. annem de bacısına hak veriyor yıllardır emek emekpara birktirdi köylerde öğenmenlik yaparken 1 etekle 1 yıl geçirdi saçına bit düştü kimse kıymet vermiyor işte verdikçe daha fazlası isteniyor diyor. ben hiçbir yorum yapamadım. o çocuklarını rahat ettirmek için ev alıyor e karşı tarafta normal durumda eşyayıda onlar alsa ne olacak ki. evi bugün oğluna kızına devretmese bile birkaç yıl sonra devreder ölseler zaten onların olacak. gerçekten değişik bir durum.siz olsanız ne düşünürdünüz. çünkü biz bu konuyu sürekli konuşuruz belki buradan alacağım yorumları anneme söylerim o teyzeme kendi fikriymiş gibi aktarır.

eğer resmi nikah yapılmadıysa kendi çocuklarının üzerine alsın ve versin. önemli olan nikahtan önce ya da sonra olması. ama şöyle de bir şey var tabi boşanmak için evlenilmez ama ne olacağı belli değil ki. evlilik anlaşması da isteye bilir. ama ben olsam nikah yoksa çocuğumun üstüne yapardım hayat bu.... nikah varsa da kendi üzerime alırdım.

Benim babam da bana ev almayı dusunuyor tapusu babamda olacak
Yani normal olan sanirim evi kim aliyorsa tapusunun o kisi uzerinde olmasidir
Kiz tarafi tapu isinikabul etmiyorsa ille teyzeniz ev almasin onlara madem :44:

bence 2 evi de kendi üzerlerine alsınlar.bir tanıdığım bekarken oğlunun üzerine ev aldı.evlendikten sonra sattılar o evi başka ev aldılar.daha sonra boşandılar ve kız hak aldı o evden:34:

Teyzeniz cocuklarina ev alipta iyi olacagini falan mi dusunuyor acaba? Saniyor mu ki bu kadincagiz yememis icmemis bizi ev sahibi yapmis kiymetini bilelim diyecekler? Cok pisman olacak coook... Insanlar emek vermedikleri seyin kiymetini bilmezler.

Analık işte boyle birsey. Evlatlari rahat etsin diye kendini paralamis. Helal olsun vallahi eli opulesi kadin. Sonucta mal sahibi olacak. Kesinlikle ev almalarini oneririm. Ama kendi uzerine. Kesinlikle cocuklarin uzerine yapmasin. Ileride vefat etiklerinde zaten miras olarak kalacak. Evin diger esyalari icinse karsi tarafa biranda tum evi dayayip dosemek yük olur. Herkesin birikmisi yok kenarda. Insanlar okadar parayi bulup altindan kalkamazlar. Ama cocuklar zaten calistiklari icin cogunu taksitle kendileri odeyebilirim. Ama yinede az da olsa esya konusunda destek cikmalilar.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yanılıyorsam düzeltin,miras yoluyla geçen mallar ya da evlenmeden önce alınan gayrimenkuller boşanma durumunda ortak olmuyor,bu tarz bir çekinceleri olabilir,tabi evin borcu olsaydı ve evlilik süresince ödenseydi ,ispat halinde ortak malvarlığına girerdi ancak öyle bir durum yok,sanırım bundan dolayı önyargılı yaklaşılmış.

Merhabalar
Bence karşı taraf da biraz haklı.
Şimdi teyzeniz bi iyilik yapıyosa tam yapmalı yani ya alsın ya almasın. alıp da işte sonradan devretme vs, yani ne bileyim ince hesaplar bunlar benim aklıma gelmezdi yani. :34:
Hadi bu önemli değil tabii ki teyzeniz de garantiye almak istiyo.
Gelinin ailesi eşyaların birazı siz alın vs demiş siz de biz evi alıyoruz eşyaları da onlar alsın diyosunuz ama, işte karşı tarafa öyle anlatılmamış ki durum.
Karşı taraf öyle bilmiyo yani. Karşı taraf o evler zaten alınacaktı, teyzeniz kendisine alıyor diye biliyor. Sadece çocukların bedava oturmasına izin vericek bi süre diye biliyolar. Yani o çocuklara alınacak aslında diye bilseler eşyaları da biz alalım derlerdi zaten.
Yani karşı taraf da bildiği gibi zannettiği için öyle tepki vermiş.

Bence teyzeniz ya almasın şimdi ev. Boşanmayacaklarına emin olduğu zaman alır kendi deyimiyle. :)
Ya da alsın ama sualsiz versin yani.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

kadın niye çocuğunun üstüne tapu yapsın ki.....kullanım hakkını veriyor işte....otursunlar kira vermeden....zaten ilerde miras yoluyla üzerlerine geçecek.....böyledir bu işler....yaranamazsın şekerim....en iyisi alıp evlerini vereceksin kiraya....yiyip içip gezeceksin...tapu muhabbeti yapanlarda karşıdan bakacaklar....

Merhabalar
Bence karşı taraf da biraz haklı.
Şimdi teyzeniz bi iyilik yapıyosa tam yapmalı yani ya alsın ya almasın. alıp da işte sonradan devretme vs, yani ne bileyim ince hesaplar bunlar benim aklıma gelmezdi yani. :34:
Hadi bu önemli değil tabii ki teyzeniz de garantiye almak istiyo.
Gelinin ailesi eşyaların birazı siz alın vs demiş siz de biz evi alıyoruz eşyaları da onlar alsın diyosunuz ama, işte karşı tarafa öyle anlatılmamış ki durum.
Karşı taraf öyle bilmiyo yani. Karşı taraf o evler zaten alınacaktı, teyzeniz kendisine alıyor diye biliyor. Sadece çocukların bedava oturmasına izin vericek bi süre diye biliyolar. Yani o çocuklara alınacak aslında diye bilseler eşyaları da biz alalım derlerdi zaten.
Yani karşı taraf da bildiği gibi zannettiği için öyle tepki vermiş.

Bence teyzeniz ya almasın şimdi ev. Boşanmayacaklarına emin olduğu zaman alır kendi deyimiyle. :)
Ya da alsın ama sualsiz versin yani.

Okurken cidden bu hiç aklıma gelmemişti:1:
Cidden kız tarafı böyle düşünmüş olabilir böyle düşününce de çok haklılar.
Kendi üstlerine ev alıyolar, kızıma yarın öbür gün çık dese derler ama eşyaları da bize yüklüyolar demişlerdir bence de:31:...
Evlenince de satar yeni ev alırlarsa boşanmada yine bölüşülür, bence bu boşanma korkusu varsa teyzen ev falan vermesin kimsenin üstüne. Napar kiraya verir, çocuklarına da kiradan aldığı parayı destek olarak verir isterse:31:

Bi de şöyle bişey var.
Bazı arkadaşlar düğünden önce çocuğunun üstüne yaparsa sonradan boşanma halinde gelin/damat hak iddaa edemiyor filan yazmışlar. Ancak buna güvenerek de plan yapılmasını tavsiye etmem. Çünkü bu işin bi standardı yok, istisnalar çok oluyor.
Boşanmadan sonra mal paylaşım davası açılıyor, her dava farklı sonuçlanabiliyor. Çünkü boşanmada kimin daha çok kusurlu olduğu belirlenip ona göre karar veriliyor.
Teyzeniz, nereden emin olabilir ki davada kendi çocuklarının suçlu olmayacağını.. Yani bi aldatma vs gibi bi durumda nasıl planlarsanız planlayın karşı taraf mağdur olunca her türlü hakkını alır.
Yani teyzeniz bence plan yapsa da garantiye alamayabilir her türlü şey yani.

ne kadar ince düşünceler ve bence ne kadar gereksiz düşünceler..

öncelikle teyzeniz çok güzel birşey yapmış.. benim de param olsa çocuklarıma ev alır, geleceklerini bir derece garantiye alırdım.. "ben çektim o da çeksin" düşüncesi bana göre değil, zaten bunu diyen arkadaşların babaları onlara bir ev almış olsa eminim "hayatı öğrenmek" adına kabul etmezlerdi :27:

ama evi ilerideki boşanmayı göz önüne alarak çocukların üzerine yapmaması çok garip geldi.. allah korusun çocukları boşanıp o travmayı yaşadıktan sonra evin yarısını kaybetse ne, kaybetmese ne? kaldı ki (allah gecinden versin) teyzeniz düğünden bir hafta sonra ölse yine aynı mantık değil mi? bu kadar geleceği düşünmek bana sağlıklı gelmiyor açıkçası..

kaldı ki karşı taratan eşya yapmasını istemek de hata.. belki karşı tarafın parası yok, ne yazık ki bir ev almak ile iş bitmiyor ki.. karşı taraf yapabildiğini yapar, geri kalanı çocuklar yavaş yavaş tamamlarlar.. :34:

Son düzenleme:
Bazi yorumlari gerçekten hayretle okudum benimde keske param olsa cocuklarima ev alabilsem bi anne babanin yapabilecegi en büyük fedakarlik bence tapusu teyzenizde kalsin iki evladida kira vermeden otursunlar esyalarida gelinle damat alip taksitle ödeyerebilirler karsi taraf ne derse desin teyzeniz canini sıkmasin zamanla karşı tarafta anlar...

ne kadar ince düşünceler ve bence ne kadar gereksiz düşünceler..

öncelikle teyzeniz çok güzel birşey yapmış.. benim de param olsa çocuklarıma ev alır, geleceklerini bir derece garantiye alırdım.. "ben çektim o da çeksin" düşüncesi bana göre değil, zaten bunu diyen arkadaşların babaları onlara bir ev almış olsa eminim "hayatı öğrenmek" adına kabul etmezlerdi :27:

ama evi ilerideki boşanmayı göz önüne alarak çocukların üzerine yapmaması çok garip geldi.. allah korusun çocukları boşanıp o travmayı yaşadıktan sonra evin yarısını kaybetse ne, kaybetmese ne? kaldı ki (allah gecinden versin) teyzeniz düğünden bir hafta sonra ölse yine aynı mantık değil mi? bu kadar geleceği düşünmek bana sağlıklı gelmiyor açıkçası..

kaldı ki karşı taratan eşya yapmasını istemek de hata.. belki karşı tarafın parası yok, ne yazık ki bir ev almak ile iş bitmiyor ki.. karşı taraf yapabildiğini yapar, geri kalanı çocuklar yavaş yavaş tamamlarlar.. :34:

o evlilik bitince emin ol senin dediğin kadar travma yaşanmıyor,bağımlılarda belki:34:işte öyle olduğunda insanlar kendilerini enayi hissediyorlar.ben yemedim al sen ye oluyor.senelerce o ev parası kolay kazanılmıyor çünkü.tanıdığım şu anda herkese ev alsalar bile evlatlarının üzerine vermemelerini söylüyor.biz yandık siz de yanmayın diyor:50:

evlenmeden önce bu ince hesaplar nişan bitirir. bkz: ben :))

nişanlıyken benim ex nişanlımın da ailesi benden mal kaçırmak için(evin parasını biz daha sona verecektik üstelik) aldıkları evi kendi üstüne yaptılar.

e şimdi ben düşündüm, bana güvenmeyen aileye ben niye güveneyim? madem öyle her şey karşılıklı..

şimdi teyzen kendine ev aldı çifte verdi, otursunlar diye. evin eşyasını, düğünü de karşı taraf yaptı. e teyzenin aklına gelen boşanma gerçekleşirse teyzenin maddi zararı olmayacak. (evli kaldıkları süre boyunca mahrum kalacağı kira geliri hariç) peki ya karşı tarafın? kullanılmış eşyanın maddi değeri kalacak mı? ya da düğün zaten millete eğlence..

teyzen böyle ince hesaplar yaparsa, karşı tarafın da yapması çok normal.

ya evi hiç almayacak ya da yapacaksa bi iyilik, tam yapacak.

bak benim abimin kayınvalidesi, kızı evlendikten 1 sene sonra ev aldı kızına. baktı evliliklerine, abime öyle aldı..

herkesin geleneği aynı mı bilemiyorum ama bizde imkanlar daha çok erkek tarafına aittir.yani erkek tarafı evini eşyasını alır.ailesi yada damat kimin aldığı önemli değil.imkanı varsa evini de alır.kız tarafı sadece yatak odasını alır ve çeyizden sorumludur.ki oda nerdeyse evin eşyasıyla eşit maliyetli sanırım.gelenek böyledir ama herkes böyle yapmak zorunda değil tabiki.

şimdi teyzenizin evi alması güzel bişeyde gelin açısından da düşünmek lazım.çocuğunun üstüne yapmamakla kafasından bu düşüncelerin geçtiğini anlasam ben şahsen çok bozulurum.karşı tarafta sonuçta boşanmak için evlenmiyo.kimsede geçerli sebep olmadan boşanmak istemez.kaldıki evlenmeden oğlunun üzerine yapsa evlenip boşanma durumunda eşe bişey düşmez.çünkü evlendikten sonra edinilen mallar eşit olarak paylaşılır.hatta böyle yaptığında evlendikten sonra miras yoluyla oğluna düşecek olsa boşanma durumunda eşede pay düşebilir yanlış bilmiyosam.yani evi evlenmeden oğlunun üstüne yapması en mantıklısı aslında...
karşı tarafıda düşünmek lazım.teyzenizin böyle yapması onlarda da güvensizlik oluşturmuştur.evide kendisine aldığını düşünürler.gelenekte de erkek tarafı bunlardan sorumlu olduğundan tabiki bunu yapmaya yanaşmazlar.ayrıca boşanma durumunu onlarda düşünebilir.kız tarafıda teyzeniz kadar akıllıdır eminimki çocuğu boşandığında harcadıkları paradan ellerinde ne kalır düşünürler.mademki teyzeniz karşılayamayacak durumda gelin ve damat üstlenip birlikte ödesinler.kız tarafından bunu beklemek bana göre doğru değil.

Son düzenleme:
Babamın üç kızı var çalışıp 3 daire aldılar Allah geçinden versin de ilerde bize kalsın diye...
Büyükle aramızda bir yaş küçükle 13 yaş var biz iki büyük evlenirsek evleri hemen veririm ama direk sizin üzerinize evlenmeden yaparım diyo, Allah göstermesin boşanma olursa diye. Çünkü bildiğimiz kadarıyla evlenmeden önce verilen evler zaten yarı yarıya bölünmüyo eşle? Bilen düzeltsin lütfen
:44:

Kız ailelerinde moda şimdi "ev alın kızım rahat etsin" herkes bunu ister ama bu şart olarak konulmaz kimse evladı da olsa ev almak zorunda değil. Sanki çerez alıyolar:53:

Bence onların üstüne yapmasınlar çocuklar ya otursun içinde ya da kiracıya verip destek olmak istiyolarsa kira paralarını evlatlarına versinler. Zaten onlara miras kalacak ilerde yine rahat edecekler.

Kız tarafı ev kayınpederin üstüne olursa çok söz hakkı bulurlar, evlerinin içine karışırlar diye korkuyodur.

Benimkilerde bu kafada ☺bizde 3 kız kardeşi zamanında zor zorluk çektikleri için Ah etmisler her çocuğuna bir ev alicam oturmak yerleri olmazsa burda otururlar diye başlamışlar calismaya☺şükür aldılar evleri bin bir zorlukla ki son aldigimiza benim bile emeğim geçti yani hem hayatı devam ettirip hem borç ödedik. Ve ben şuan evlensem bile oturmam mesala o evde. Kocamin ve benim emeğim geçmeli. Istiyorlarsa ev benim üzerime olsun ama kira yardımını bile istemiyorum. Hayatı zorluklariyla güzellikleri ile yaşamak lazım bencr tabi

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back
X