- Konu Sahibi mechulegiden
-
Burada evliliği yerin dibine batıranların gerçek hayatta sosyal medyada kocişim diye pozlar paylaştıklarına yemin edebilirim ama ispatlayamamEvliliği kötüleyen timi doluşmuş yine.
Bir insan evlenmek isteyebilir bu istemesi kadar normaldır. Anormal olan evli olup evliliği kötülemek bence. Bu kurum size uygun değilse çocuğu konu komşuyu bahane etmeyip boşanın mesela.
Evli olmasaydım ben de isterdim evlenmek. Bu gayet doğal bir talep. Buna herkes evlenmek zorunda değil demek de ayıp.
Konu sahibi evlenme sitelerine girebilirsiniz. Kırk yaşında kocaman insansınız, kolay kanmaz, iyice ölçer tartarsınız.
Arkadaşlara, akrabalara da çıtlatın. Görüştürecek biri illa çıkar
Bence ego tatmini de değil, kendileri evliliklerinde mutsuz oldukları için konu açan kişiyi kendilerininin yerine koyup ondan ona kızıyorlar. Yani aslında kızdıkları kişi kendileri, anlatabiliyor muyum? Aslında konu açan kişiye değil, kendilerine kızıyorlar.Kesinlikle katılıyorum dediklerinize. Yani deseler ki bak panik yapıp yanlış kişiyi seçme, şuna şuna dikkat et, bunlardan uzak dur deseler anlarım da her şeyi genele vurup bi de üstüne karşıdakini ezik gören tavırlar. Yani burda insanlar evlilik konusunda konu açıp tavsiye istemeye korkar. Böyle insanlar yüzünden de işte evlenmek isteyenler söylemeye çekiniyo etrafına. Acaba şimdi koca meraklısı diye eziklerler mi diye çekiniyo. Destek olmak değil bence de amaç ego tatmini.
Evet anladım o da mantıklı bi bakış açısı. Ama bazen henüz evlenmeyenler de yapıyo bunu. Saydığımız tüm nedenler var demek ki. Kimininki aslında kendine kızma, kimininki nisbet kimininki ego tatmini… hangisi olursa olsun sorunlu taraf evlenmek isteyen değil yani. Ben görüyorum bu forumda evlilikle ilgili konu açana ağzına geleni sayıp aynı hafta kızlarr yakında düğünüm var şu oldu bu oldu diye konu açanı. Valla kafalar değişik ne diyelim…Bence ego tatmini de değil, kendileri evliliklerinde mutsuz oldukları için konu açan kişiyi kendilerininin yerine koyup ondan ona kızıyorlar. Yani aslında kızdıkları kişi kendileri, anlatabiliyor muyum? Aslında konu açan kişiye değil, kendilerine kızıyorlar.
Öyle tabi, bazılarınınki de marjinal gözükmek için mesela. Hani olur ya öyle tipler, ben toplumun elit tabakasındanım toplumun değerlerini kabul etmem entel ve cool bir insanım havalarında gezenler :))Evet anladım o da mantıklı bi bakış açısı. Ama bazen henüz evlenmeyenler de yapıyo bunu. Saydığımız tüm nedenler var demek ki. Kimininki aslında kendine kızma, kimininki nisbet kimininki ego tatmini… hangisi olursa olsun sorunlu taraf evlenmek isteyen değil yani. Ben görüyorum bu forumda evlilikle ilgili konu açana ağzına geleni sayıp aynı hafta kızlarr yakında düğünüm var şu oldu bu oldu diye konu açanı. Valla kafalar değişik ne diyelim…
Evet işte evliliği ezikler yapar demeye getiriyolar bunu elitizm zannederek. O kadar çok sesleri çıkıyo ki millet kendi çevresine de söyleyemiyo evlenmek istediğini. Halbuki bunlar rahatça konuşulsa belki kimsenin evlenememe sorunu olmayacak ama acayip bi baskı oluşturuyolar. Bi yandan toplum baski yapiyo evlenmeye geç kaldın hani evlilik diye, bi yandan bu sesi çok çıkan kesim aa nasıl evlenmek istersin seni gidi koca meraklısı ezik muamelesi yapıyo derken insanın psikolojisi alt üst oluyoÖyle tabi, bazılarınınki de marjinal gözükmek için mesela. Hani olur ya öyle tipler, ben toplumun elit tabakasındanım toplumun değerlerini kabul etmem entel ve cool bir insanım havalarında gezenler :))
Yumurta kabuğunu beğenmemiş olayı biraz da. Sanki bunu diyen İngiltereli bir ailenin kızı. Hayır bunu diyen bu de bu toplumdan biri, Fatma teyzeyle Ali amcanın torunu :))Evet işte evliliği ezikler yapar demeye getiriyolar bunu elitizm zannederek. O kadar çok sesleri çıkıyo ki millet kendi çevresine de söyleyemiyo evlenmek istediğini. Halbuki bunlar rahatça konuşulsa belki kimsenin evlenememe sorunu olmayacak ama acayip bi baskı oluşturuyolar. Bi yandan toplum baski yapiyo evlenmeye geç kaldın hani evlilik diye, bi yandan bu sesi çok çıkan kesim aa nasıl evlenmek istersin seni gidi koca meraklısı ezik muamelesi yapıyo derken insanın psikolojisi alt üst oluyo
Aynen öyleYumurta kabuğunu beğenmemiş olayı biraz da. Sanki bunu diyen İngiltereli bir ailenin kızı. Hayır bunu diyen bu de bu toplumdan biri, Fatma teyzeyle Ali amcanın torunu :))
Kimse yokken evlenmek istenmez mi?Niye kendimde söz hakkı buldum bilmiyorum ama yine de açıklama yapacağım
İnsanın hayatında birini istemesini sevgi aşk peşinde olmasını anlıyorum ama kimse yokken evlilik istemesini anlamıyorum valla.
Hep kültürel beklentiler yüzünden. Evli olmayı kafamızda büyütüyoruz. Evlenince büyük değişiklik bekliyor ama yok aslında. Adam aynı adam sen aynı sen.
Ayrıca sevdiğiniz kişiyle olunca evlilik güzel tabi ki.
Yine de evliler arasında evliliği kötülemek evliliğin şanındandır. Çocuklular da çocuksuzlara gıcık olur mesela
Aaa,bir cogu hiiic evlilik aklinda yokken silah tehdidiyle masaya oturuyor unutmayin:))Aynen öylezaten sonunda da onlar herkesten önce evleniyo.
Evliliğin amacı sevdiğiniz kişiyle aynı evde yaşamak demek bizim toplumumuzda.Kimse yokken evlenmek istenmez mi?
Yani sevdigimiz biri yoksa.
O mantikla cocuk nasil istiyoruz oyleyse?
Hani yuzunu hic gormedik,kokusunu hissetmedik,koynumuzda uyutmadik?
Aaa,bir cogu hiiic evlilik aklinda yokken silah tehdidiyle masaya oturuyor unutmayin:))
Çocuk var onun için katlanıyorum . Babasına çok düşkün gibi bahaneler sunulabilir. Geçerli bahane mi? Orası tartışılırBen de evlenme biz evlendik de ne oldu diyenleri anlayamıyorum. Çok mutsuzlarsa boşansınlar. Onu da yapmazlar.
Şahsi fikrim evliliğin gerekli olduğunu düşünüyorum. Siz belli yaştasınız ailenizle kalıyorsunuz onlar 60li yaşlarda. Yeri geliyor ailene ayak uyduramıyorsun kendi düzenin olsun istiyorsun. Veya ayrı yaşıyor tek kalıyor diyelim. Arkadaş vs olsa da onlar da yine bir yere kadar oluyor. Gece yalnızsın evde. Insan güvenebileceği her daim yaninda biri olsun istiyor.
Her evlilik kötü değildir. Karamsar tablo çizmek ınsanalr evlilikten korkutmak da doğru gelmiyor bana.. Ha evlenir mutsuz olur o durumda da devam edip etmeyeceğini kişi kendi bilir. daha evkenemden evlendik ne oldu vs vs denmesini doğru bulmuyorum.
Bir de evlenmek istiyorum diyenlere çık gez yurtdışını gez vs diyenler vardı. Ülkede kaç insan belli gelir düzeyi üztünde alıyor da gezilere vs katılacak. Oneri de bana mantıklı gelmiyordu
O kesim çocuğu ayrılamamak için yapıyor zaten ve hep "kazara" oluyorÇocuk var onun için katlanıyorum . Babasına çok düşkün gibi bahaneler sunulabilir. Geçerli bahane mi? Orası tartışılır
Oldu bir kereO kesim çocuğu ayrılamamak için yapıyor zaten ve hep "kazara" oluyor
Valla hicte turumu devam ettirme gibi bir misyonum yoktu,sadece mini mini tatli suratlari,pompis ayaklari sevmek istedim,cok sukur sevdim de.Evliliğin amacı sevdiğiniz kişiyle aynı evde yaşamak demek bizim toplumumuzda.
Evliliğin izinli seksle aynı anlama gelmediği toplumlarda evlilik o kadar da önemli değil mesela
Türklere özel bir istek değil herhalde bu evlilil işi
Çocuk işi bambaşka bir olay.
O türümüzü devam ettirme içgüdümüzle ilgili.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?