Evlenemedim ruhen çöktüm

Evliliği kötüleyen timi doluşmuş yine.
Bir insan evlenmek isteyebilir bu istemesi kadar normaldır. Anormal olan evli olup evliliği kötülemek bence. Bu kurum size uygun değilse çocuğu konu komşuyu bahane etmeyip boşanın mesela.
Evli olmasaydım ben de isterdim evlenmek. Bu gayet doğal bir talep. Buna herkes evlenmek zorunda değil demek de ayıp.
Konu sahibi evlenme sitelerine girebilirsiniz. Kırk yaşında kocaman insansınız, kolay kanmaz, iyice ölçer tartarsınız.
Arkadaşlara, akrabalara da çıtlatın. Görüştürecek biri illa çıkar

Agziniza saglik. Ayni tipler cocugu olmayan birini uzulme canim olur diyor. Bu durumda demek ki bir samimiyetsizlik var. E konu sahibinin hayatinda eksigi de bu ve bunu istemesi gayet dogal. Anormallik bunun neresinde onu anlamiyorum. Mutsuzsan bosanirsin olur biter.

Oo çocuğum olmuyor diyen kadına herkes anne olmak zorunda değil dense o üyeyi burda çiğ çiğ yerler.
Biriyle duygusal bağ kurup, bir hayatı paylaşmayı istemek utanç verici, entellektüellikten uzak bir durummuş gibi kendini geliştir(!) tavsiyesini yapıştırıveriyorlar. Tüm evlilerin aman evlencen de ne olcak demesini çok samimiyetsiz buluyorum.

Hayir yazdiklari ile yaptiklari da tutmuyor kendileri ile celisiyorlar farkinda degiller. Evlenme yazanin konularina bakiyorsun sirf sevgili konusu. Arkadasim o zaman sevgili de yapma.

Evlenince uzaya falan cikmiyoruz sevdigimiz adamla mutlu mesut hayatimiza devam ediyoruz olan bu. Ne biz evli olanlar ezigiz ne de evlenmek istemek bir eziklik degil bunu anlayamadilar hala.

Bence de tedavi olabilirsiniz. Sizi anliyorum ama bu kadar kafaniza takmamalisiniz.
Evlenmek bir gaye olmamali

Çok güzel bi noktaya değinmişsiniz. Sevgili yapma demezler asla çünkü tam tersi şöyle boş bi cümleleri var "flört etmek istiyorum desen anlicam da evlenmek niye ister ki bi insan. Sevgi ihtiyacıysa evlenmeden de karşılanır yani nedir bu evlilik merakı ortada kimse yokken." Dediğiniz gibi sanki evlenmek "ezik" işi gibi bakıyolar. Neyin kafasıdır bu ya gerçekten bazı konularda bu tarz yorumlar görüyorum da hayretler içinde okuyorum.

Evlilerin mutsuzluklarina yoruyorum ben. Oysa bunun cozumu cok basit bosanirsin. Adamlarin her turlu kahrini cekip evlenme demeleri akil kari degil. Burada kendilerinin yapamayacagi seyleri tavsiye veren cok insan ver. Kendilerince bir ego tatmini herhalde.

Kesinlikle katılıyorum dediklerinize. Yani deseler ki bak panik yapıp yanlış kişiyi seçme, şuna şuna dikkat et, bunlardan uzak dur deseler anlarım da her şeyi genele vurup bi de üstüne karşıdakini ezik gören tavırlar. Yani burda insanlar evlilik konusunda konu açıp tavsiye istemeye korkar. Böyle insanlar yüzünden de işte evlenmek isteyenler söylemeye çekiniyo etrafına. Acaba şimdi koca meraklısı diye eziklerler mi diye çekiniyo. Destek olmak değil bence de amaç ego tatmini.

Zaten gizli bir nispette var bunda.
Çocuk sahibi olmak isteyen birine ay benim hayatım kaydı çok yaramaz uyku uyumayı unuttum dese biri, kıskanç çaktırmadan bak nasıl nispet yapıyor deriz.
Evlenmek istediğini söyleyen birine de evli birinin ay evlilik çok kötü demesi, biz evlendik de noldu demesi gizli bir nispet esasında. Ha şurada harika evliliğim var evlen bence de demişsin ha biz evlendik de ne oldu evlilik kötü demişsin. Aynı.
20li yaşlarında biri olsa ben de derim evlenme bu kadar erken ailesi dıdısı bıdısı, sorumluluğu erkenden sırtlanma gez toz sevgili ol diye. Ama 35ten sonra da insan kendini daha stabil bir hayatta görmek ister. Bundan daha normal ne olabilir ki? İnsan bir hayat arkadaşı yoldaşı arıyor. Bununla dalga geçmek de ayıp.

Çok haklısınız. Evlenmek istiyorum dyene erkeksizde yaşanır diyip ahkam kesiyorlar 20 yaşında evlenmiş insanlar. 30-40 yaşında hala bekar olan insan zaten erkeksiz yaşandığını bilir. Amaç bir erkekten medet ummak falan değilki. Yahu sevmek sevilmek, en özel en güzel anını paylaşmak, cocuklarının olması, sıcacık bir ailenin olması kadar güzel birşey var mı? Heemn bikaç mutsuz evliliği gözümüze sokup amannn evlenip napcam diyorlar. Mutsuzsan ayrılacaksın senin mutsuzluğum benim hayatımda istediğim şeyleri niye etkilesin.

Evet dediğiniz iki zıt ifade aslinda ayni kapıya çıkıyo. Zaten genelde o şekilde lafa giriyolar şöyle zor böyle zor falan, biraz konuyla ilgilenirsen çıkıyo ağızdaki bakla. Şuan hatırlayamıyorum hangi üyeydi de, birisi anlatmıştı arkadaşı bebeğiyle ziyarete gelip şöyle zor böyle yaramaz diyip hemen arkasından da konu sahibinin bekarliğına ve çocuk sahibi olma ihtimalinin düşüklüğüne laf çarpmış. Dediğiniz gibi asıl niyet tam olarak nispet, sohbet ya da paylaşım falan değil. Böylelerine bi şey deseniz bu sefer de hemen ay beni kıskandı oluyo. Kendilerinde olanı söylüyolar aslında.

Aa ama canım sevilmek istiyosanız flört edin siz de (!). Sanki insanlar flört edebilecekleri uygun birini bulsa evlenmek istiyorum ama aday yok çok bunaldım diye konu açar.

Aa ama canım sevilmek istiyosanız flört edin siz de (!). Sanki insanlar flört edebilecekleri uygun birini bulsa evlenmek istiyorum ama aday yok çok bunaldım diye konu açar.
Değil mi ama. Bizde birini buldık ertesi gün nikah masasına demiyoruz ki. Kaldı ki belli yaştan sonra flört etmeye değer gördüğüm adamla niye tüm hayatımı paylaşmayım ki. Dilerim tüm söylenenlere olumsız yorumlara inat güzel evlilikler yaparız

Tabi canım, yani asırlardır herkesin evlendiği hatta kavgalı da boşansa tekrar evlendiği bi dünyada yaşayıp evlenmek isteyeni bu kadar garipsemek de ne bileyim…

aslında ego tatmini de değil, cahillik.
kendilerini üstün görme, bak böyle düşündüğüm halde evlendim, ben çok güzel, kutsal ve modernim ama benim bile istediğim gibi olmadı, benim gibi önemli birisinin bile işleri istediği gibi yürümediyse senin gibi evlilik isteyen birisi hiç mutlu olamaz düşüncesinin kelime dağarcıklarının izin verdiği ölçüde dışa vurulmuş hali

evlenme tavsiyesi veren evliler, en başta neden evlenmişler? neden bunca evlilik eziyetine girmişler? öyle las vegastaki gibi 10 dakikada karar verilip evlenilmiyor Türkiye'de. Sağlık testinden kız isteme, nişan, kına gecesi, nikah vs geleneklerin istediği şeyler var. Bir kısmını yaparsın yapmazsın ama nihayetinde 10 dakikada evlenilmiyor. Hepsinde sırıtarak evlilik yoluna girip en sonunda evet deyip evlenen çoğu anne de olmuş çoğu evlinin buraya gelip evlenmek isteyenleri aşağılaması.. cahillik diyelim biz, okuyan insandan zarar gelmez, belki bir gün okumaya, başka hayatları öğrenmeye başlarlar.

Evet dediğiniz gibi üstün görme durumu zaten olmazsa olmaz. Ben aynen böyle ay herkes de evlenmesin koca meraklısı mısın diye aşağılayıp da ertesi gün burda kızlaar yakında düğünüm var falan filan diye konu açanı gördüm. Dediğiniz gibi milleti küçük görerek kendini üstün hissetmek yerine kendilerini geliştirerek yaşamlarını daha ileriye taşısalar keşke. Yoksa böyle hiç sağlıklı değiller.

Benim kuzenimde 42 yaşında evlendi

Yukarıda bazı üyeler yazmış tam tamına dediklerine katılıyorum. Evlenmek istemeniz çok normal. Bu insanların doğasında var yani. Bizim kültürümüzün çok önemli bir parçası. Bazı üyelerin aaa evlenmek mi istiyorsun çok enteresan çık gez flört et demeleri çok garip asıl. Sanki kendileri bu kültürde yetişmedi. 40 yaşında ne flörtü Allah aşkına flört kavramını çok ergence buluyorum. Flört edeceğiniz kişi de sizin yaşlarında olacak. 40 yaşındaki adamla cafe bar köşelerinde mi gezilecek.
Siz niyetinizi belli edin çevrenizden yardım isteyin hayırlı bir kısmet çıksın karşınıza inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…