Evlenemedim ruhen çöktüm

43 yaşından sonra ilk çocuk gerçekten zor, bunu tüm tüp bebek doktorları söyler. gerçekçi olmakta fayda var ancak imkansız da değil. 44-48- hatta 51 yaşında doğuranların büyük bir kısmı ikinci veya mesela dördüncü çocuğunu doğuruyor. Ben 43 yaşında doğal yolla hamile kalıp ilk çocuğumu kucağıma aldım ve şanslıydım. Benim gibi binlerce kişi var. Bundan emin olabilirsiniz.

Sırf çocuk diye acele etmek yerine maddi durumunuz elveriyorsa yumurtalarınızı dondurun, en az 5 sene kafanız rahat eder, zaten evlendiğinizde ilk 1 yıl hamile kalmazsanız mecburen aynı süreçten geçeceksiniz. 40'ı geçince hemen tüp bebeğe yönlendiriyorlar. yazdıklarım sadece öneri.

Evlendiğimde yaşım ileriydi (37) ve kayınvalidem anneme neden yumurtalarını dondurmadınız diye sormuştu. Annem de "bekar kızın yumurtaları mı dondurulurmuş, benim kız evlenmeyi bile düşünmüyordu, ne yapacaktık yumurtaları, akılımıza bile gelmedi" demişti. Ama baya da şaşırmıştık. Çocuk olmasaydı ne olurdu bilmiyorum. Umarım evlenince başınıza böyle birşey gelmez.

Genç arkadaşların evlenmek isteyenlere özelliklede yaşı ileri olanlara hede hüdü yapmasından çok sıkıldım herkes evlenmek zorunda değil bıdı bıdı sanane senin gibiler yüzünden insanlar evlenmek istediğini kimseye söyleyemiyor
Evlilik sitelerinde de düzgün insanlar var ama dolandırıcılar çok dikkat etmek lazım..Pandemide sosyallik hak getire görücü usulü deneyin siz en iyisi

Ya ben de bu evlilik hayatın amacı mı falan evlenmek zorunda mısın diyenleri anlamıyorum. Konu sahibi de demiş zaten hayatımın amacı değildi diye.

Ama her insan yanına canına bir yoldaş istemez mi? Bir kaç çocuk güzel bir yuva. Çayı kahveyi tatlı bir sohbetle içeceği bir eş olsun istemez mi? Arkadaş aile bir yere kadar en mahremini paylaştığın sana senden yakın bir insanla bütün hayatı paylaşmak ister bir insan ya. Geçenlerde Hz. Adem ve Hz. Havva hikayesini okudum.Allah onları cezalandırıp dünyada farklı yerlere gönderdiğinde senelerce dua etmişler affedilip birbirlerine kavuşmaları için. Bu o kadar içimi ısıttı ve doğal geldi ki.Yalnızlık Allah a mahsus gerçekten.

Evet evlilikler dört dörtlük değil. İnsanlar dört dörtlük değil. Sorunlar problemler bitmiyor çoğu evlilikte. Ama öyle diye kimse evlenmesin o zaman. Lütfen bu konularda oralardan vurmayın artık. Yok evli olanları görüyoruz falan diyenler. Ne görüyorsunuz ki siz dışardan ne biliyorsunuz... Bu kadar kötü madem insanlar boşanıyor bir daha evleniyor, bir daha boşanıyor bir daha evleniyor.

Sevgili konu sahibi tam da karantina dönemine denk geldi. Etrafa alıcı gözle bakın diyecektim. Kriterlerinizi değiştirin.Belki çok soğuk duruyorsunuz ve insanlar sizden çekiniyor olabilir. Duruşunuzu değiştirin bir de bakalım. Çevrenizi değiştirin, arkadaşlarınıza söyleyin evlenmek istediğinizi. Ayıp değilki sonuçta. Amacın evlenmek mi sen de evlenme diyenlere kulak asmayın.

Şuan hamile olan 43 yaşında arkadaşım var 5aylik hamile ve Hamileliği çok güzel gidiyor ilk çocuğu da 40yasinda doğurdu. Tosun gibi kızı var şimdi.

Şunu da ben eklemek istiyorum. Bazı arkadaşlar da sevgilileriyle yaşayacak özgürlüğe sahipler , sonra çıkıp ne yapacaksın evlenmek mecbur mu diyorlar bazı çevrelerde rahatça gezebilmek, aynı eve girebilmek ve temel ihtiyaçları karşılayabilmek için evlilik müessesesi zorunlu. İsteyen Herkese mutluluk, huzur verecek eşler nasip olsun

Kesinlikle psikolojik destek alın. kıbleye dönüp 2 rekat şükür namazı kılın ve diyin ki "Rabbim sana şükürler olsun ki bekarım"

Yine bir mutsuz evlilik vakası sanırım
Ya evet biraz bencilce ve garip bir cevap oldu benimki farkındayım ama kötü giden bir evlilik ve ardından yıpratıcı bi bosanma süreci geçirince insan "kolum kopsaydi da o imzayı atmasaydim" diyor. Konu sahibine hayırlı bir eş dileyem bari ne yapım

öyle dileyin. Allah size de yardım etsin. Her birey mutlu olacağını düşünüp evlilik yapar. Sevmek sevilmk, sıcaklık ister. Bazısına flört yeter bazısı evlilik hayatı ister. Ki evliliğin içinde bir de cocuk meselesi var ki pek çoğumuz anneliği tatmak isteriz. Allah herkesin gönlüne göre versin

Amin Allah hepimizin yardımcısı olsun. Evlat sahibi olmak bambaşka bi duygu. Evladının başını öne eğmeyecek hayırlı bi kısmet bulmak önemli olan. Yoksa evlenmek kolay.

30 yaşındaki yakın bir arkadaşım da sizle benzer bir ruh halinde. benim gözlemim tamamen toplum baskısı nedeniyle bu kadar mutsuz olduğu yönünde. pek çok ilişkisi oldu, bazıları evliliğe evrilecek gibiydi ama bir şekilde olmadı. olmamasında kendisinin de payı var. ama o evliliğe nihai son, belli bir yaşa gelen herkesin varması gereken noktaymış gibi bakıyor ama öyle değil aslında. yapılmış olsun diye yapılan evliliklerin akibetini görüyorz, burda da okuyorsunuzdur. doğru i,nsnaın karşınıza ne zaman çıkacağı belli olmaz. çevrenizde özendiğiniz mutlu evliiklerin de iç yüzünü bilemezsiniz. herkesin mutuszluk sebebi başka. karalar bağlamadan önünüze bakın, umutsuz olmayın derim.

Amin Allah hepimizin yardımcısı olsun. Evlat sahibi olmak bambaşka bi duygu. Evladının başını öne eğmeyecek hayırlı bi kısmet bulmak önemli olan. Yoksa evlenmek kolay.
Aynen öyle. Belli bir yaşa gelip evlenmemiş insanların sorunu bu zaten. Evlenmek kolay ama kiminle evlendiğin önemli. Karşına işte bu diyeceğin adam cıkınca evlenirsin. Fakat bazen yanılıyor insan. Allah kötüyle karşılaştırmasın

Bu kaçıncı konuuu
evlenmek istiyorum diyeeee
Herkes evlenmek zorunda değil
Şekerim sen 25 yaşındasın ve koca için atandığın yere gitmek istemeyip burda konu açmış aldığın gazlarla gitmiş insansın. Sen sus bence

Bu tarz konulara "herkes evlenmek zorunda degil" cumlesini teselli olarak yazan çook var ama kadin istiyorum diyor istiyorummm, zorunluluktan değil üzülmesi.
Evliligi isteten şey toplumun zorlamasi değil. Gercekten evlenmek istemeyeni toplum baskisi bu kadar üzemezdi.

Cocuk isteyen ama cocugu olmayan insanlar toplum baskisini cook kafaya takar mesela üzülür, aglar her lafa alınır. Burada da okuyoruz.

Ben cocuk istemeyen bir kadin olarak benzer baski ve sorulara maruz kaldigimda ağlayip üzülüp cocuk yapmaliyim diye kendimi yirtmiyorum. Cunku yapmak zorunda degilim.

İkisinin arasindaki fark bu işe, kimse kimseyi zorlamiyor, kendisi çok istedigi için uzuluyor.

Hayır sizde bir sorun yok. Şükredin halinize, herkes sizin kadar şanslı olmayabiliyor.

Demek ki sorun sectigimiz kisilerde. Yoksa evlilik kotu diye bir sey yok. Cogu kisi duzelir niyeti ile evleniyor ya da sevgiden gozu bir sey gormuyor. Sonra bekarlara evlenme diyor
Allah sizin de yardimciniz olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…