- 13 Eylül 2015
- 21.917
- 68.884
- 598
- Konu Sahibi mechulegiden
-
Ayyy üff eşinizle ya da sevgilinizle evlenmeyecek rahat olunBu kaçıncı konuuu
evlenmek istiyorum diyeeee
Herkes evlenmek zorunda değil
43 yaşından sonra ilk çocuk gerçekten zor, bunu tüm tüp bebek doktorları söyler. gerçekçi olmakta fayda var ancak imkansız da değil. 44-48- hatta 51 yaşında doğuranların büyük bir kısmı ikinci veya mesela dördüncü çocuğunu doğuruyor. Ben 43 yaşında doğal yolla hamile kalıp ilk çocuğumu kucağıma aldım ve şanslıydım. Benim gibi binlerce kişi var. Bundan emin olabilirsiniz.Evliliğin bir yaşı varmı peki? Başka başlıklardaki yorumlarda görüyorum benim tanıdığım 45 yaşında evlendi 46 yaşında doğurdu falan.ama doktorlar bebek için maksimum 43 diyor. Kime inanayım.hatta 48 yaşında doğuran varmış bana gerçekçi gelmedi yumurta dondurduysa bilemem ama o şekilde yazsaydı keşke. Burada 40 lı yaşlarda kadınlar vardır. Menopoza kadar çocuk şansı var mı? Kısmet bağlılığı diye de birşey var mı? Kısmetim beni 40 dan sonra bulurmu ne dersiniz. Benim gibi birsürü kişi varmış onuda gördüm. Evlilik yaşı yükseldide yinede psikolojik olarak kendimi ikna edemiyorum
Şuan hamile olan 43 yaşında arkadaşım var 5aylik hamile ve Hamileliği çok güzel gidiyor ilk çocuğu da 40yasinda doğurdu. Tosun gibi kızı var şimdi.Evliliğin bir yaşı varmı peki? Başka başlıklardaki yorumlarda görüyorum benim tanıdığım 45 yaşında evlendi 46 yaşında doğurdu falan.ama doktorlar bebek için maksimum 43 diyor. Kime inanayım.hatta 48 yaşında doğuran varmış bana gerçekçi gelmedi yumurta dondurduysa bilemem ama o şekilde yazsaydı keşke. Burada 40 lı yaşlarda kadınlar vardır. Menopoza kadar çocuk şansı var mı? Kısmet bağlılığı diye de birşey var mı? Kısmetim beni 40 dan sonra bulurmu ne dersiniz. Benim gibi birsürü kişi varmış onuda gördüm. Evlilik yaşı yükseldide yinede psikolojik olarak kendimi ikna edemiyorum
Şunu da ben eklemek istiyorum. Bazı arkadaşlar da sevgilileriyle yaşayacak özgürlüğe sahipler , sonra çıkıp ne yapacaksın evlenmek mecbur mu diyorlarYa ben de bu evlilik hayatın amacı mı falan evlenmek zorunda mısın diyenleri anlamıyorum. Konu sahibi de demiş zaten hayatımın amacı değildi diye.
Ama her insan yanına canına bir yoldaş istemez mi? Bir kaç çocuk güzel bir yuva. Çayı kahveyi tatlı bir sohbetle içeceği bir eş olsun istemez mi? Arkadaş aile bir yere kadar en mahremini paylaştığın sana senden yakın bir insanla bütün hayatı paylaşmak ister bir insan ya. Geçenlerde Hz. Adem ve Hz. Havva hikayesini okudum.Allah onları cezalandırıp dünyada farklı yerlere gönderdiğinde senelerce dua etmişler affedilip birbirlerine kavuşmaları için. Bu o kadar içimi ısıttı ve doğal geldi ki.Yalnızlık Allah a mahsus gerçekten.
Evet evlilikler dört dörtlük değil. İnsanlar dört dörtlük değil. Sorunlar problemler bitmiyor çoğu evlilikte. Ama öyle diye kimse evlenmesin o zaman. Lütfen bu konularda oralardan vurmayın artık. Yok evli olanları görüyoruz falan diyenler. Ne görüyorsunuz ki siz dışardan ne biliyorsunuz... Bu kadar kötü madem insanlar boşanıyor bir daha evleniyor, bir daha boşanıyor bir daha evleniyor.
Sevgili konu sahibi tam da karantina dönemine denk geldi. Etrafa alıcı gözle bakın diyecektim. Kriterlerinizi değiştirin.Belki çok soğuk duruyorsunuz ve insanlar sizden çekiniyor olabilir. Duruşunuzu değiştirin bir de bakalım. Çevrenizi değiştirin, arkadaşlarınıza söyleyin evlenmek istediğinizi. Ayıp değilki sonuçta. Amacın evlenmek mi sen de evlenme diyenlere kulak asmayın.
Kesinlikle psikolojik destek alın. kıbleye dönüp 2 rekat şükür namazı kılın ve diyin ki "Rabbim sana şükürler olsun ki bekarım"Merhaba. Ben 40 yaşında şimdiye kadar hiç evlenmemiş biriyim. Psikolojim bugünlerde o kadar bozukki. Uyku dahi uyuyamıyorum. sizce bir psikiyatriye gitmelimiyim? kendimden korkuyorum. Birde evlilik siteleri var oralar sizce güvenli mi? Oradanda korkuyorum. Gerçekten ruhen çökmüş durumdayım.
Yine bir mutsuz evlilik vakası sanırımKesinlikle psikolojik destek alın. kıbleye dönüp 2 rekat şükür namazı kılın ve diyin ki "Rabbim sana şükürler olsun ki bekarım"
Ya evet biraz bencilce ve garip bir cevap oldu benimki farkındayım ama kötü giden bir evlilik ve ardından yıpratıcı bi bosanma süreci geçirince insan "kolum kopsaydi da o imzayı atmasaydim" diyor. Konu sahibine hayırlı bir eş dileyem bari ne yapımYine bir mutsuz evlilik vakası sanırım
Ya evet biraz bencilce ve garip bir cevap oldu benimki farkındayım ama kötü giden bir evlilik ve ardından yıpratıcı bi bosanma süreci geçirince insan "kolum kopsaydi da o imzayı atmasaydim" diyor. Konu sahibine hayırlı bir eş dileyem bari ne yapım
Amin Allah hepimizin yardımcısı olsun. Evlat sahibi olmak bambaşka bi duygu. Evladının başını öne eğmeyecek hayırlı bi kısmet bulmak önemli olan. Yoksa evlenmek kolay.öyle dileyin. Allah size de yardım etsin. Her birey mutlu olacağını düşünüp evlilik yapar. Sevmek sevilmk, sıcaklık ister. Bazısına flört yeter bazısı evlilik hayatı ister. Ki evliliğin içinde bir de cocuk meselesi var ki pek çoğumuz anneliği tatmak isteriz. Allah herkesin gönlüne göre versin
Aynen öyle. Belli bir yaşa gelip evlenmemiş insanların sorunu bu zaten. Evlenmek kolay ama kiminle evlendiğin önemli. Karşına işte bu diyeceğin adam cıkınca evlenirsin. Fakat bazen yanılıyor insan. Allah kötüyle karşılaştırmasınAmin Allah hepimizin yardımcısı olsun. Evlat sahibi olmak bambaşka bi duygu. Evladının başını öne eğmeyecek hayırlı bi kısmet bulmak önemli olan. Yoksa evlenmek kolay.
Şekerim sen 25 yaşındasın ve koca için atandığın yere gitmek istemeyip burda konu açmış aldığın gazlarla gitmiş insansın. Sen sus benceBu kaçıncı konuuu
evlenmek istiyorum diyeeee
Herkes evlenmek zorunda değil
Kesinlikle psikolojik destek alın. kıbleye dönüp 2 rekat şükür namazı kılın ve diyin ki "Rabbim sana şükürler olsun ki bekarım"
İşte o kadarİnsanın hayatına sevdiği biri girer onunla olmak için evlenir
Evliliğin mantığı budur bence
Evlenecek biri olmadıysa şimdiye kadar da normalde ne yapıyorsak onu yapmaya devam ederiz
Hayır sizde bir sorun yok. Şükredin halinize, herkes sizin kadar şanslı olmayabiliyor.Niye evlenince ne oluyor? Hayir ben evliyim olmedim acaba bende mi sorun var ?
Hayır sizde bir sorun yok. Şükredin halinize, herkes sizin kadar şanslı olmayabiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?