Evlenemem diye korkuyorum

B Berryhibiscus ben konu sahibiyle yaşıtım ve bekarım. Bekarlığı hiç dert etmiyorum. "Yaşıtlarım çoktan evlendi,ben evlenemedim" diye düşünüp dertlenmiyorum.

Ama nedense yaş 28 olunca " bir hayat arkadaşım olsa güzel olur. Hayatın yükünü birlikte paylaşırız. " tarzında düşünmeye başladım. Çünkü diğer türlü aile evinde olsan da olmasan da, arkadaşların olsa da olmasa da bazı durumlarda tek başına mücadele etmek zorunda kalıyorsun. Çünkü o hayat sana ait. Ama evli olunca hayat iki kişilik oluyor. Tek başına düşünmen gerekenleri bu sefer iki kişi kafa kafaya verip düşünüyorsun.

Kimse kimsenin umrunda değil ki herkes kendi aleminde.istersen adriana lima ol.evlenenler de anladığım kaderiyle hep hasbelkader evlenmiş.çok acayip tanışma hikayeleri var.ya da başkası bulmuş.

yanlis kisiyle evlendigime pismanim ya. eski esime gelene kadar cok daha iyileri cikmisti karsima. bo..tan bahanelerle bir de ailemin etkisyle kabul etmedim kabul edilebilecek kisileri.
Daha iyileri çıkmamıştır şimdiki halinizden memnun olmadığınız için onların daha iyi olduğunu düşünüyorsunuzdur.beyniniz oyun oynuyor bence.

Geçmişte reddettiğini kişiler için pişman olma.olacak olsa oluyor zaten.şimdi olsa yine olmazdı.

Neler hissettiğinizi anlıyorum. Ama evlenmemek dünyanın en kötü şeyi değil. Kendi kendinize mutlu olmayı öğrenmelisiniz. Kötü bir evlilik içinde sıkışmaktansa bekar kalmak daha iyi.
Bir de sonsuza kadar ailenizle yaşamak istemiyorsanız ayrı eve çıkın.

Allah iyi insanlar karşına çıkarsın canım evliliği bence herkes kaldıramıyor vardır rabbimin bir planladığı bir şey. Görücü usulü biriyle düşünürsen tekrar ailenle bir konuş olmadı çünkü yani evlilik güzel ama stresli zorlu yollarıda var önemli olan o yolu beraber gidebilmek .. belki görücü usulü biri seni beğense sevmekten çok sevilirsin belki de zamanla sen aşık olursun bilemezsin ben daha yeni 28 yaşındayım çok erken evlendim şimdiki aklım olsaydı aynı kişiyle şuan evlenmek isterdim tam iyi ideal yaş bence :)

Görücü usulü kalmış mı ya.buralarda da yazıyorlar ama o bulsun, bu bulsun.hiç de öyle şeyler yok çevremde.ben anne babama koca bulun desem nereden bulacağım derler.

Günümüzde eli yüzü düzgün erkekler genelde kendisi buluyor. Saçma sapan tipler görücü usulü evliliği tercih ediyor kimseyi bulamadıkları için.

Canım bende 32 yaşımda evlendim. Ben ailemden uzakta memurdum. Evlenilecek erkeği bulmak çok zor. Herkes herkesle anlaşamıyor. Ailem de çok istedi evlenememi hatta annem dedi ki halanlar bana laf söylüyor bir kızı evlendiremedin diye çok üzülüyorum dedi. Varımı yoğumu satıp sana bir koca almak isterdim dedi. Ben dert etmedim. Ama annem böyle dedikçe de bende üzülmüştüm. Ama çıkıyor karşına birisi ve evleniyorsun

Görücü usulü kalmış mı ya.buralarda da yazıyorlar ama o bulsun, bu bulsun.hiç de öyle şeyler yok çevremde.ben anne babama koca bulun desem nereden bulacağım derler.
Wallaha benim çevremde hala var.. çokta efendi dürüst insanlarla evlendiler veya çok hanımefendi kızlarla evlendiler bile diyebilirim zamanında annem abime çok buldu kız ama o beğenmedi şimdi de beğenmiştim diyor ama kız evlendi başkasıyla

Yani anne baba bana koca bul dersen ben nerden bulayım demelerini bırak baban bikere sıcak bakmaz olaya bu sefer de o karşı çıkar. Annenle dertleşebilirsin bilmiyorum annen nasıl biridir ama şuan görücü usulü insanlar seçtiğimiz insanlardan daha iyi çıkabiliyor .. kesilmemiş karpuz misali yarmadan içni göremiyoruz maalesef

Günümüzde eli yüzü düzgün erkekler genelde kendisi buluyor. Saçma sapan tipler görücü usulü evliliği tercih ediyor kimseyi bulamadıkları için.
Bu sizin fikriniz ben öyle düşünmüyorum .. arkadaşımız kör değil sağır değil topal değil eli yüzü düzgün bir kız çirkin olduğunu da düşünmüyorum 28 yaşında yaşıtım gül gibi kız biri gelse havada kapar. Saçma sapan tip dediğiniz nedir mesela ? Yani yetiştirme tarzıyla alakalı çok iyi biri de çıkabilir karşısına

Olabilir aslında bu biraz çevreye de bağlı. Benim memlekette beni sadece akrabalar tanır mesela. Ve oğulları serseri, egitimsiz, işsiz olmasına rağmen görücü gelirler. Bulunulan çevre iyiyse olabilir. Ama benim çevrem iyi olmadığı için ben sıcak bakmıyorum.

Size nereden çıktı?

Doğrudur yani şöyle biri illa okumuş olmalı değil ama eli ekmek tutsun erkek olarak tabi çalışkan olsun serseriyi kim ne etsin kız öyle olmaz tabi birine yama yapmaya çalışır gibi .. birazda aileye bakmak lazım ya böyle bazen okuyorum anneci erkekleri sevmem şahsen sevsin herkesin bitane annesi babası var ama bazıları el ele tutuşuyorlarmış felan böyle kendine bağlı büyüten anneler var çok korkunç şeyler okuyorum bazen aile yapısı da önemli

Çevreleri yok ki iyisini kötüsünü düşünelim.bu kadar millet nasıl yapıyor bilmem.nasıl da güzel kadınım bir görsen.boşuna kendi güzel olacağına bahtı güzel olsun demiyorlar.

Çevreleri yok ki iyisini kötüsünü düşünelim.bu kadar millet nasıl yapıyor bilmem.nasıl da güzel kadınım bir görsen.boşuna kendi güzel olacağına bahtı güzel olsun demiyorlar.
Ben de öyleyim. Herkes güzel güler yüzlü olduğumu söylüyor ama hiç talibim yok Hayatim boyunca hiç öyle teklifler alan birisi olmadım. Alsam bile saçma sapan tiplerden aldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…