Evlenemem diye korkuyorum

E ailenle yaşama. Kendi evine geç.

Lütfen böyle telaşlara girme yoksa hiç olmayacak kişileri yaşım geçiyor diye hayatına sokar mutsuz olursun.
Elbet nasibinde biri vardır ve o kişi belliki daha karşına çıkmamış. Çıktığında zaten dilin lal olur su akar yolunu bulur. Artık böyle şeylerin yaşı yok.

Evlenemiyorum evde mi kaldim korksuyla yanlış evlilik yapacaksınız evlenenlerin de başı göğe ermiyor bakınız ben 3 çocukla bunalimlardayim. Önemli olan dengini bulmak hiç acele etme

Ya bu yazının alnı olsa da öpsem. Bütün maddeler o kadar doğru ki. Benim çok yakın akrabam bekar hiç evlenmedi yaşı da var baya ve bu durum onu üzmüyor. Gayet de mesut mutlu.
Ama çevresindeki herkess herhangi bir problem olunca bunu yüzüne vuruyor dediğiniz gibi birisiyle iş ortamında falan sürtüşmesi olsun, bu yüzden evlenemedin yok evde kaldın, evlenemeyen kadınlar da bu olur böyle sinirli gergin olurlar vs öyle saçma sözler ki… hattaaa taa önceden tanışıklıkları olduğu bir kadınla bir gerilim oldu. Kadın herkese evlenemedi ya ondan demiş. Şok olduk.
Veya aaaa çok da güzelsin sen neden evlenemedin kiii?? Soruları..

Bununla beraber ben de işe yeni başladığımda ofise bir tane tamirci geldi, ben hafiften yaşımdan küçük gösteriyorum minyon bir tipim adamcağız da baya bir büyüktü ve yanımda da büyük duruyordu ofisteki kızlar yaşım onlardan büyük olduğu için, aaa bak just, bu adam tam sana göree demişlerdi. Ben ne alaka falan oldum aaa canım öyle deme yaşı yaşına çok iyi bir insan falan demişlerdi. Ya öyle canım sıkılmıştı ki. Çok hadsiz bir yorum olarak bulmuştum. Kimseye kalmamış ki ne kadar ayıp.

Ben şu an 31 yaşındayım ailemden herhangi bir baskı görmüyorum ama sosyal hayatta bunu hissediyorum açıkcası. Genelde can sıkıcı sorular yaaa güzelsin de aslında neden olmuyor, bilmem ne. Aa ilişki mi düşünmüyorsun, yok yaşın ilerleyince hiç istemeyeceksin.

Hatta bir tane samimi arkadaşım vardı, diğer bir bekar arkadaşımız hakkında işte bu da güzel de evlenemedi demek ki hanım hanımcık değil belki de falan dedi o kadar rahatsız olmuştum ki. Görüşmüyorum. Ayrıca mesela, birini ayarlamaya çalışıyorlar istemiyorsun, bu sefer hemen uyumsuz, burnu havada, kimseyi beğenmez etiketi yapıştırıyorlar. Oysa ki sadece istememişsin. Veya tamam diyorsun tanışalım, tanışınca kafana uymuyor bu sefer zorluyorlar yok sen böyle yapa yapa bu duruma getirdin bak evlenemedin kimseyle yok bazı şeylere gözünü yumcan, nerede yaşıyorsun bu saatten sonra aşık mı olacaksın?
Ya bu kulaklar neler duydu..

Offf biraz uzun oldu ama konu sahibini çok iyi anlıyorum, hem evlenmek biriyle beraber olmak isteyip olamıyorsun. Bunu da kabulleniyorsun bazı zamanlar ama çevrendeki bu abuk sabuk yorumlar yüzünden insanın siniri bozuluyor.

Evlilik çok iyi birşey değil bence geç evlenmek sorun değil artık yaşınız çok geç değil, muhtemelen artık akrabalar arkadaşlar ee evlilik var mı ya da biriyle görüşüyor musun gibi darlıyor sizi. Kısmetin nerden ne zaman geleceği belli olmaz. Önemli olan hayırlı biriyle evlenmeniz. Ne evlilikler var kanlı bıçaklı millet birbiriyle.

Biz sıraya uygun evlenmedik.
6 kız kardeşiz.
Sirayi bozan bendim. (B.k var sandım acelem neyse)
Gerçi 26 idim ablam da 28.
Annem istemedi ama ablam sacmalama anne belki ben hiç evlenmeyecegim nasibi gelen evlenir öyle saçmalık mı olur dedi.
Kendisi 39 yasinda evlendi.
Valla cok şükür Allah daha iyi etsin benden çok daha iyi bir tercih yapti.
Aceleye hiç gerek yok.
Olgunluk daha sağlam karar aldırır diye düşünüyorum. 10 sene önce bu aklım olsaydı bambaşka olurdu her şey .

Bencede 28 evlilik icin en ideal yas konu sahibi herseyin bir vakti vardir sen bile sasirirsin

Ay bide demeden gecemeyecegim.o kadar umutsuz bir animda buldum ki eşimi.bir arkadasim daha var oda benden buyuktu 4 yaş.ikimiz de umutsuzlari oynuyordukayni apartmanda yasayalim.yaslaninca birbirimize destek oluruz diyordukoda benden 1 yil sonra benim bi arkadasimla evlendi.ikimizde pespese bebis yaptik..kimsenin bizden umudu yoktu cunku flortoz de degildik,kocalarimiz bizi buldu ve kisa zamanda pat kut neye ugradigimizi anlamadan nikah masasindaydik

Ayy 32 yaşındayım benle yaşıt bekar arkadaşlarım var daha bi sürü . Boşverin evlilik de çok matah değil saçma sapan sorumluluklar alıyorsunuz elin adamının ailesi mecbur hayatınıza giriyor filan

Doğru insan karşına çıkınca patır kütür evleniyorsun zaten . Doğru kisi cikmamis demektir

5 ay içinde nasıl karar verdiniz hızlı değil mi
Aslinda zamanin goreceliligi gibi oldu bizimkisi.tam pandemi idi tanistigimizda ve disarda gorusmek mumkun degildi.sokaga cikma yasagi vardi.bizde airbnb den ev tuttuk vakit gecirmek icin.1 hafta oldu 1 ay sonra 3 ay3 ay gece gunduz vakit gecirince ,cok uyumlu oldugumuzu gorduk:) esim evlenme teklif etti ben kabul ettim..sonuc nikah masasi:) ama kabul ederken acikcasi ben 1 yil sonra evleniriz falan diye dusundum ama esim hizlica olsun istedi.pandeminin akibeti belli degildi onunda icine sinmiyordu bu sekilde gorusmekpata kute oldu o yuzden

Yaşım geçti bir an önce evleneyim diyen bir arkadaşım yeterince tanımadan aynı eve girince bir sürü şey yaşadı. Evleneli üç ay oldu Şimdi boşanıyor yani diyecegim şu ki sırf evlenmis olmak için evlenmekten uzak durmak lazım.

Çok laf duydum imalar duydum iki kişinin ki çok zoruma gitmişti. Biri 10 yıla aşkındır arkadaşım sandıgım kızın arkamdan 'bu yaşa kadar koca bulamadı bundan sonra çocuk da bulamaz menopoza girdi deyişi" Ki şuan benim evlendiğim yaşta (36) hala bekar. Diğeri de ilkokul arkadaşalrı her ay birinde oturma yapardık whatsap grubumuz vardı oraya bi karikatür atmış. Karikatürde evlen evlen diyorsunuz en sonunda birinizin kocasını elinizden alacagım yazıyo. Sonra şaka şaka hasbam kocasını kıskanıyor bekarım ya. Şuan hepsiyle iletişimi kestim bazen herkeze açık şekilde boy boy meneppozda doğurdum çocuklarımla eşimle fotoğraf atıyorum sonradan görmeyse görme umrumda değil Umarım konu sahibi bu baskılardan nasibini almadan gönlüne göre birini bulur. Evlilik zor ama bekar olmak ileri yaşta daha zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…