- Konu Sahibi Berryhibiscus
-
28 i yarıladım çok üzülüyorum. Hiç çok peşinden koşulan biri olmadım. Görücü usulü de görüştüm ama ya beğenmedim ya da beğenilmedim. Zaman geçtikçe umudumu yitiriyorum. Bazen geçmişte reddettiğim kişiler için pişmanlık duyuyorum. Ya ömür boyu ailemle yaşarsam diye tedirgin oluyorum.
Çözüm sunulacak bir konu değil, biliyorum ama belki sizin hikayeleriniz vardır bir umut olur diye yazdım.
Ya bu yazının alnı olsa da öpsem. Bütün maddeler o kadar doğru ki. Benim çok yakın akrabam bekar hiç evlenmedi yaşı da var baya ve bu durum onu üzmüyor. Gayet de mesut mutlu.Evlenmeyince ne mi olacak
-Aaa bekar mısın kız kaç oldun hadi sıra senin
-Arkadaş ortamına gireceksin (tek bekar ) kocasını bred pit sanan senden kıskanacak ki adamla aynı ortam da bile değilsindir
-biriyle hafif yollu tartışınca evde kalmış bu yaşta koca bulamadı bundan sonra çocuğuda olmaz bunun (başına kakma hani nerden vuracagını biliyorlar ya)
-nerde suratına bakmayacagın tip varsa görücü yollayacaklar
-Akraba dediğin hiç evlenemeyeceğini düşünecek
-kardeşlerin evlenecek senden kaç yaş küçük sözde yaknların senin nişanına sıra gelince bak kardeşleri bile evlenınce mecbur kaldı vardı buna diyecekler ve bunu aslında öyle düşünmüştüm ama eşin iyi biri diye o çirkin düşüncelerini yüzÜne söyleyecekler
- malum geç evlenmişindir kaygısı çevreni alır ya menepozdan önce çocuk hemen ardından kardeş baskıları
(36 da evlenen biri olarak yazIyorum bunları ve daha niceleri)
Ya aslında şöyle bir durum oldu
Benden 2 yaş küçük kız kardeşim evlilik yolunda ilerliyor. Ben evde kaldığımı daha çok hissedeceğim o yüzden şimdiden endişeleniyorum. Keşke bu şekilde düşünmesem ama engel olamıyorum.
Bencede 28 evlilik icin en ideal yas konu sahibi herseyin bir vakti vardir sen bile sasirirsinÇünkü beğenmedim. 28 yaş erken değil Evlilik için normal yaş. Evliliği der aramak olarak yorumlamak...
24 yaşında evlenmişsiniz yaşamışınız bazı şeyleri yaşamamanın ne demek olduğunu bilmiyorsunuz. İşini gücünü alan kadın da evlenmek istemesi gayet doğal. Çevresi evliymiş aile yanında yaşıyor yalnız takılmayı da sevmiyorsa tabi evlenmek ister ve dert edinebilir bu konuyu. Ki evliliği de sevip sevilmek için de istiyor
5 ay içinde nasıl karar verdiniz hızlı değil mi33 yasimda esimle tanistim ve 5 ay icinde evlendim...yasiniz daha cok genc.dert edilecek bir yaş degilanin tadini cikarin..elbet biri olur.onemli olan dogru kisi olmasi
Ayy 32 yaşındayım benle yaşıt bekar arkadaşlarım var daha bi sürü . Boşverin evlilik de çok matah değil saçma sapan sorumluluklar alıyorsunuz elin adamının ailesi mecbur hayatınıza giriyor filan28 i yarıladım çok üzülüyorum. Hiç çok peşinden koşulan biri olmadım. Görücü usulü de görüştüm ama ya beğenmedim ya da beğenilmedim. Zaman geçtikçe umudumu yitiriyorum. Bazen geçmişte reddettiğim kişiler için pişmanlık duyuyorum. Ya ömür boyu ailemle yaşarsam diye tedirgin oluyorum.
Çözüm sunulacak bir konu değil, biliyorum ama belki sizin hikayeleriniz vardır bir umut olur diye yazdım.
Aslinda zamanin goreceliligi gibi oldu bizimkisi.tam pandemi idi tanistigimizda ve disarda gorusmek mumkun degildi.sokaga cikma yasagi vardi.bizde airbnb den ev tuttuk vakit gecirmek icin.1 hafta oldu 1 ay sonra 3 ay5 ay içinde nasıl karar verdiniz hızlı değil mi
Yaş ilerliyor 26 olunca bende öylece yalnız kaldığımı hissediyorum kimseyi daha bulamayacağımı düşünüyorumBenim hikayem var konumu okursanız bekarlığın sultanlık olduğunu anlarsınız . Lütfen yaşa takılmayın . Eş öyle bir şey ki ömrünüzün yarısını belirliyor .
Ah ah nerde bizim doğrumuzDoğru insan karşına çıkınca patır kütür evleniyorsun zaten . Doğru kisi cikmamis demektir
Çok gençsiniz daha inanın. Evlenme yaşı 35 lere çıktı daha . Önemli olan güzel bi evlilik yapmak değil mi ? Yaşın hiçbi önemi yok .Yaş ilerliyor 26 olunca bende öylece yalnız kaldığımı hissediyorum kimseyi daha bulamayacağımı düşünüyorum
Çok laf duydum imalar duydum iki kişinin ki çok zoruma gitmişti. Biri 10 yıla aşkındır arkadaşım sandıgım kızın arkamdan 'bu yaşa kadar koca bulamadı bundan sonra çocuk da bulamaz menopoza girdi deyişi" Ki şuan benim evlendiğim yaşta (36) hala bekar. Diğeri de ilkokul arkadaşalrı her ay birinde oturma yapardık whatsap grubumuz vardı oraya bi karikatür atmış. Karikatürde evlen evlen diyorsunuz en sonunda birinizin kocasını elinizden alacagım yazıyo. Sonra şaka şaka hasbam kocasını kıskanıyor bekarım ya. Şuan hepsiyle iletişimi kestim bazen herkeze açık şekilde boy boy meneppozda doğurdum çocuklarımla eşimle fotoğraf atıyorum sonradan görmeyse görme umrumda değil Umarım konu sahibi bu baskılardan nasibini almadan gönlüne göre birini bulur. Evlilik zor ama bekar olmak ileri yaşta daha zorYa bu yazının alnı olsa da öpsem. Bütün maddeler o kadar doğru ki. Benim çok yakın akrabam bekar hiç evlenmedi yaşı da var baya ve bu durum onu üzmüyor. Gayet de mesut mutlu.
Ama çevresindeki herkess herhangi bir problem olunca bunu yüzüne vuruyor dediğiniz gibi birisiyle iş ortamında falan sürtüşmesi olsun, bu yüzden evlenemedin yok evde kaldın, evlenemeyen kadınlar da bu olur böyle sinirli gergin olurlar vs öyle saçma sözler ki… hattaaa taa önceden tanışıklıkları olduğu bir kadınla bir gerilim oldu. Kadın herkese evlenemedi ya ondan demiş. Şok olduk.
Veya aaaa çok da güzelsin sen neden evlenemedin kiii?? Soruları..
Bununla beraber ben de işe yeni başladığımda ofise bir tane tamirci geldi, ben hafiften yaşımdan küçük gösteriyorum minyon bir tipim adamcağız da baya bir büyüktü ve yanımda da büyük duruyordu ofisteki kızlar yaşım onlardan büyük olduğu için, aaa bak just, bu adam tam sana göree demişlerdi. Ben ne alaka falan oldum aaa canım öyle deme yaşı yaşına çok iyi bir insan falan demişlerdi. Ya öyle canım sıkılmıştı ki. Çok hadsiz bir yorum olarak bulmuştum. Kimseye kalmamış ki ne kadar ayıp.
Ben şu an 31 yaşındayım ailemden herhangi bir baskı görmüyorum ama sosyal hayatta bunu hissediyorum açıkcası. Genelde can sıkıcı sorular yaaa güzelsin de aslında neden olmuyor, bilmem ne. Aa ilişki mi düşünmüyorsun, yok yaşın ilerleyince hiç istemeyeceksin.
Hatta bir tane samimi arkadaşım vardı, diğer bir bekar arkadaşımız hakkında işte bu da güzel de evlenemedi demek ki hanım hanımcık değil belki de falan dedi o kadar rahatsız olmuştum ki. Görüşmüyorum. Ayrıca mesela, birini ayarlamaya çalışıyorlar istemiyorsun, bu sefer hemen uyumsuz, burnu havada, kimseyi beğenmez etiketi yapıştırıyorlar. Oysa ki sadece istememişsin. Veya tamam diyorsun tanışalım, tanışınca kafana uymuyor bu sefer zorluyorlar yok sen böyle yapa yapa bu duruma getirdin bak evlenemedin kimseyle yok bazı şeylere gözünü yumcan, nerede yaşıyorsun bu saatten sonra aşık mı olacaksın?
Ya bu kulaklar neler duydu..
Offf biraz uzun oldu ama konu sahibini çok iyi anlıyorum, hem evlenmek biriyle beraber olmak isteyip olamıyorsun. Bunu da kabulleniyorsun bazı zamanlar ama çevrendeki bu abuk sabuk yorumlar yüzünden insanın siniri bozuluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?