Evlenemem diye korkuyorum

Mutluluklar dilerim Görücü usulü dediğiniz gibi sakat. Zaten ben memlekette yasamiyorum. Ankara'da yaşıyorum. Ama gelen goruculer "Gel memlekette yasa" diyorlar. Bu bile reddetme sebebi. Benim zaten şuan önceliğim iş bulmak. Elimde mesleğim olsun yine çıkar karşıma birileri. Acele etmemek gerek Yakışıklılık kişiden kişiye değişir bence. Öyle aşırı yakışıklı olsun demiyorum ama birbirimizi beğenelim. Ben bakımlı biriyim o da öyle olsun isterim. Ve dengim birisi olsun isterim. Üniversite okumuş birisi olsun isterim.

bir hayat arkadaşı, sevecek sevilecek birini istemeniz çok normal. zamana bırakın yaşınız daha genç. ama evlenmeden aile evinden taşınılmaz diye bir kural yok. kurun kendi hayatınızı evinizi. baba evinden koca evine gitmek de iyi bir şey değil; yalnız yaşamanın da keyfini sürün biraz

Ya aslında şöyle bir durum oldu
Benden 2 yaş küçük kız kardeşim evlilik yolunda ilerliyor. Ben evde kaldığımı daha çok hissedeceğim o yüzden şimdiden endişeleniyorum. Keşke bu şekilde düşünmesem ama engel olamıyorum.

ben de hep kız kardeşimin benden önce evleneceğini düşünürdüm nitekim çevremizdeki insanlar da bu yorumu yapardı sebebi ben kız kardeşim kadar evlilik hayatına yatkın biri değildim istemiyordum da zaten. kardeşimin de ciddi bir ilişkisi oldu her şey tam zannetiğimiz gibi ilerlerken ben birden eşimle tanışıp 3 ay içinde nişanlanıp kardeşimden önce evlenmiştim zaten kız kardeşimin ilişkisi de devam etmedi. hayat sürprizlerle dolu

Tanıdığım bir abla var. Onun da kız kardeşi ondan önce evlendi. Şimdi o abla da evlenecek. Nasip bu işler. Çevremde var öyle küçük kiz kardeşi kendinden önce evlenen.

Kardeşin senden 10 yaş küçük olsa sana belki hak verebilirdim ama yaş farkınız çok azmış. O yüzden dert ettiğini değmez.

Hem belki onun nişanlılık süresi bazı sebeplerden dolayı 2 sene olur. O arada sen biriyle tanışırsın. Çifte düğün yaparsınız. Bu işler belli olmaz ki.

Benim hikayem var konumu okursanız bekarlığın sultanlık olduğunu anlarsınız . Lütfen yaşa takılmayın . Eş öyle bir şey ki ömrünüzün yarısını belirliyor .

Güzel kardeşim, zamanı gelince o da olur. Bu işler belli olmaz. Evliliğe başarılması gereken bir aşama gibi bakma. Zaten evlenmiş olmak için de evlenilmez. Evlilik hiç de öyle dışarıdan göründüğü gibi bir şey değil inan. Aşk falan hikaye.
Sen evlenememekten, ben de insan gibi medenice boşanamamaktan korkuyorum velhasıl... ne yapacağımı bilmiyorum.
Boşverin, benim gibi mutsuz bir evliliğiniz olacağına bekar kalmanın tadını çıkarın.

Bence çok yanlış düşünüyorsunuz ben eşimden ayrıldım inanın bekarlık o kadar güzelmiş ki tadına doyum olmuyor. Evlenınce ilgisiz öfkeli bağıran çağıran bir eş ve ailesinin de iyi olmadığını düşünün nasıl bir hayat. Benim ailemde de eksik var kusur var ama inanın insan bekarken çok özgür ve rahat oluyor bence. Büyük konuşmayayım tekrar istemiyorum şuan yaşım 27 ,26 yaşında evlenmiştim. Belki görücü usulü daha mutlu olacaksınız bence bekarlığın tadını çıkarın, evlilik hiç de öyle hayallerdeki gibi değil malesef yaşayan biri olarak söylüyorum

Sizin probleminiz çok detaylı düşünmeniz. Daha ilişki yokken ayrılık düşünmüşsünüz. Bari memlekettekine açılsaydınız. Kendi kendinizi sabote ediyorsunuz.

Ben de yukarıda yazan arkadaşlara katılmak için geldim valla evli herkesin burada yaşadıklarını yazdıklarını bir oku iyice, ondan sonra evlenemiyorum diye korkma, evlenirsem diye kork tavsiyem mutlu evlilik oranı, belki yüzde 5 yoktur, mutsuz olmayı sırf toplum dayatıyor bile isteye kabul edip napacaksınız?
Sizin yerinizde olmak ne kadar isterdim bilemezsini.,

Konu sahibi merak etmeyin, o mutlu sandığınız evliliklerin 1/3 boşanma ile sonuçlanacak. Kalan 2/3 de inanın çoğu parasızlık , çocuklar, gidecek yer olmaması veya başkasını bulamam korkusu yüzünden evliliğini devam ettirecek. Düğününe gittiğim insanların boşanma dilekçelerini hazırlamış bir avukatım . En kötü evlilikleri sizin durumunuzda olanlar yapıyor inanın. Artık hareketleriniz mi çekiyor, evren mi gönderiyor bilemem ama kötü saygısız, ana kuzusu , kumarbaz, alkolik ve psikolojik sorunlu erkekleri çekersiniz. Evlenmeye okadar odaklanınca , gözünüzün önünde olanı görmez, nasıl olsa evlenince düzelir, ben bi şekilde adamı düzeltirim düşüncesi ile evlenip , mutsuz bir evliliğe mahkum olursunuz.

Evliliğinden şikayet edenleri anlamıyorum. Boşanın?? Siz mutsuz olduğunuz bir hayata kendinizi mahkum etmişiniz. Bekar olmak mutsuz evliliğinizi sürdürmekten bile zor size göre ki hala evlisiniz. (Çocuk demeyin kalbinizi kırarım) Akıl verebilecek durumda da değilsiniz. Evlilik zormuş. Yanlış evlilikler yaptım diyin siz ona. Doğru evlilik zorlaştırmaz kolaylaştırır. Sevilmek için sadece kendiniz gibi olmanız yeter. 23 yaşında çocukluk aşkımla evlendim bir gün de pişman olmadım.
Hele gez toz önerisi??? Anlamıyorum. Kocanızla da gezebiliyorsunuz?
İşini eline almış olgun bir kadın olarak sevdiği sevildiği bir ilişki istiyor aslında evlenmek derken. Bizim ülkemizde ayrı eve çıkmak vs marjinal nispeten aman annem babam üzülmesin çocuk olursa dışlanmasın vs nikah kıyıyoruz hani ama kastettiği şey sevip sevildiği hayatı paylaşabileceği bir adam… ve bundan daha doğal bir şey olamaz.

Bunun için de hiç bir yaş geç değil. Doğru kişi olmayacaksa hiç olmasın. Sonrası görüyorsunuz sorunlu evliliklerde evliliğin doğası böyle diye görüp kendini telkin etme ve mutsuz geçip giden ömürler… hiç bir zaman geç değil.

Sizin probleminiz çok detaylı düşünmeniz. Daha ilişki yokken ayrılık düşünmüşsünüz. Bari memlekettekine açılsaydınız. Kendi kendinizi sabote ediyorsunuz.
Sınıftaki o çocuk açıldığı zaman ben memleketteki o çocuktan hoslaniyordum. Açılmam çünkü o çocuğun babası kötü, ayrıca uzun boylu birini istiyormuş. Zaten polis olup İstanbul'a gitti. Elimdeki tek şansımı ailem ve akrabalarım yüzünden kacirdim. Akrabalarımın ve ailemin tanimadigi biriyle evlenmek isterim. Çünkü ailem herkese kusur buluyor. Ve annemin sürekli fikirleri değişiyor. Mesela bu memleketteki oğlanı da ilk o aklıma soktu. Sonra babası kötü bosver dedi, polis olunca da yine olumlu dusunmeye başladı. Ailemin aklıyla hareket etmem ben.

Canım, ben 30 yaşında evlendim ve inan şimdiki aklım olsa asla evlenmezdim. Sürekli zamanı geri alabilsem diyorum. Eşim kötü biri değil ama asosyal(bana karşı) ve tam bir ODUN. Böyle hayat inanılmaz çekilmez ve zormuş. Ayrıca benden daha değerli arkadaşları var. Bilseydim böyle biri olduğunu kesinlikle evlenmezdim.
Yani demek istediğim hala küçüksün.. Çevrende erken evlenenlere bakıp triplere girme. Evlilikte hikmet yok ama illa evleneyim diyorsan sakin ol,zamanın var. Bu arada bir yıldır evliyim..
Eğer çalışmıyorsan kesinlikle işe gir. Kendine sosyalleşeceğin şeyler bul. Zaten evlilik o zaman aklına gelmeyecek. Sonra karşına İNŞALLAH iyi biri çıkar evlenirsin.

Ailenizin aklıyla hareket etmişsiniz işte.

Evlenmek için evlenilmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…