Evlenemem diye korkuyorum

Çoğu kişi evlendikten sonra illa ki çocuk sahibi oluyor. Çocuklu hayatta gezme işi bitiyor diye öyle deniliyor büyük ihtimalle.

Ama ben size katılıyorum. Bir de her bekar özgürce gezebiliyor mu? Sanmam. Yani bekâr olunca illa çok gezilecek, evlenince evden dışarı çıkılmayacak diye bir kural yok ama neden böyle bir algı var anlamış değilim.

Hatta kimisi " bekarken gezemiyordum, evlenince kocamla her yere gidiyorum, gönlümüzce gezip eğleniyoruz" diyor.

Kimisi evlendikten sonra minik bebekle bile dağ bayır geziyor.

Yani gezip tozmanın medeni durumla ilişkilendirilmesi bana saçma geliyor.

Gerçekten öyle, benim üniversitede bir sevgilim vardı yaş oldu 35 o heyecanı o tutkuyu daha görmedim, kavgadan sonra özlemli romantik anlar falan ahh ahh, gayette okuduk ikimizde işimizi falan da bulduk

Ben üniversiteye basladigimda herkes bana hep "Okulunu oku, sevgiliyi bosver" dedi. Keşke dinlemeseydim. Derslerim hep iyiydi bu arada. Neyse seneye MBA yapmak için basvuracagim orada bulurum inşallah Okulda bulma iş yerinde bulma, nereden bulacağız? Zaten ben okurken pandemi ve deprem oldu. Doğru düzgün kimseyi tanıyamadan mezun olduk.

O konuyu çok fazla tiye alan video var. Mesela kızın sevgilisi olduğunu duyan anne kıza kızıyor. Sonra kız mezun oluyor. Anne bu sefer diyor ki " sen de bir kısmet bulamadın, yaşıtlarının hepsi evlendi".

Uzun lafın kısası Allah isteyen herkese hayırlı birini nasip etsin.

Ben zamanında hiç önemsememiştim, karşıma uygun kişiler çıkmıştı oysa ki. Belki bizim de hatamız var bilinmez...
Bundan sonra talibin çıkarsa direkt reddetme, tanımaya çalış. Birkaç buluşmadan sonra hâlâ ısınamazsan o zaman görüşmeyi kesersin.

O konuyu çok fazla tiye alan video var. Mesela kızın sevgilisi olduğunu duyan anne kıza kızıyor. Sonra kız mezun oluyor. Anne bu sefer diyor ki " sen de bir kısmet bulamadın, yaşıtlarının hepsi evlendi".
Benim annem gibi. Görücü gelince hem "Hemen evlenicem deme" diyor. Hem de reddedince "Kimseyi begenmiyorsun" diyor. Ama kararlıyım MBA yapıp iş hayatına girince bulacağım birini

Hatta bekarken sürekli yanına arkadaş bulman gerekiyor.evliyken arkadaşın hazır.

Daha çok gençsin/genciz ya. İki ay önce evlendim, 30'da da evlenebilirdim. Evlendiğim insan da lisede reddettiğim kişi... Asla evlenmem ben dedikten 2 hafta sonra karşıma çıkan biri aynı zamanda... Şartlar olgunlaştığında o kişi karşına çıkacaktır. (Yaş bir kıstas değil. Bu kişi 35 yaşında da karşıma çıkabilirdi.) Ayrıca evlensen de herkes bir şeyler söylüyor merak etme, insanlar asssssla susmaz.

Sen seneye biriyle tanışıp evlenmezsen ben de bisey bilmiyorum. İçime doğdu.

21 yaşında evlenip boşandım 35 yaşındayım evlenemezsem bile olur diyorum nasip bu işler çok isteyen bi arkadaş vardı evliliği şuan mutsuz ve evli böyle olmaktansa en hayırlsıını istemek lazım

Son düzenleme:
Ben de öyleyim. Herkes güzel güler yüzlü olduğumu söylüyor ama hiç talibim yok Hayatim boyunca hiç öyle teklifler alan birisi olmadım. Alsam bile saçma sapan tiplerden aldım.
Cevreniz mi yok acaba? Güzellerin talibi cok olur, kendimden biliyorum Düğünlere faaliyetlere falan katilinca baya talip cikabilir aslinda, bilmem bu yollari denedim mi. Hatta annem beni sırf bu yüzdende düğünlere alır götürürdü, ki ben sadece kurtlarimi dökmek için giderdim. Ama talibin yok diye de üzülme, sacma sapan tipler de cikabiliyor. Benimde vardi öyle bir kac aile, "yok düşünmüyoruz" dediğimiz halde yillarca direten, sorup duran. Bu cok rahatsiz edici mesela. Yani laf anlatamadığın soğur insan doğal olarak ama mesela bir arkadasim vardi, ona da görücü gelmişti, kendisi kabul etmemiş, hatta tiksinmisti cocuktan. Banada igrene igrene anlatirdi. Sonra aradan biraz zaman gecti, baktim o cocukla nişanlanmış, ben tabii şok. Bana söylediği de "peşimden çok koştular, bende neticede kabul ettim." Ben mesela gıcık olurdum, ama herkesin tepkisi beklentisi farkli farklı.

Pandemide kendi okulumdan birkaç kişi görüşmek istedi. Ama kabul etmedim çünkü kiminin yalanını yakaladım, kiminin başka bir şeyini... Nasip olmadı yani. Görücü gelen tipler de hiç iyi değiller. Çoğu serseri. Zaten ailem ve akrabalarım çoğunu bana sormadan reddediyorlar. Açıkçası ailemi karıştırmak da istemiyorum. Ben hep saçma sapan tipleri hayatıma çekiyorum sanırım. Kendi hoşlandığım birine adım atayim desem o da olmuyor. Bu sene KPSS'ye girdiğim için evdeydim ama iş hayatına gireceğim artık. Psikoterapi aldıktan sonra belki istediğim gibi biriyle tanışırım. Hedefimde yüksek lisans yapıp eğitimlere katılmak da var. Henüz 24 yaşında olduğum için çok kafaya takmıyorum ama artık sosyal çevre edinmek isterim. Belli bi yaştan sonra bekar insan bulmak zorlaşıyor çünkü.

Evet yaşın daha çok genç, daha çok fırsatlar çıkar karşına eminim. Bende görücü ye pek sıcak bakmamisimdir, bir kaç tecrübem oldu ama yok, işte bu dediğim tipler yoktu aralarinda. Zaten görücü de biraz sakat, sonuçta arabulucular ne seni ne karşı tarafi dogru düzgün taniyorlar. Niyetleri iyi olabilir ama çoğu zaman uyum sağlanamıyor veya cocuk cidden saçma sapan biri cikabiliyor. Kendim bulayim desen disarda da ne idüğü belirsiz tipler dolasabiliyor, yakışıklı beyefendi dedigimiz cocuklarda coktan kapılmış oluyor. Ama yinede en iyisi kendinin arayip bulman. Online dating i de deneyebilirsin mesela, ben esimle öyle tanışmıştım. Offline buluşmalarda gına gelmişti, e hadi birde bu yolu deneyeyim diye düşünmüştüm, 0 beklentiyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…