Evlenememek değil, güzel bir ilişki yaşayamamak..

Komşularınla iyi ilişkiler kur. Onları yemeğe ve çaya çağır. Güzel sofralar aç Kısa sürede kısmetin çıkar. Kaşının üstünde gözü var deme bas nikahı. Ne ilişkisi. Davullu zurnalı düğün yap. Haydi kolay gelsin.

Kaşının üstünde göz var demeyip basayım mı nikahı???? Siz bunca yorumdan yazıdan bunu mu anladınız?? Ben de tam diyodum kii yanlış anlayıcılar nerde kaldı??? Yetiştiniz valla saolun. Evettt valla hatta kör topal kim olursa evlenmek istiyorum. Nolur kısmetim açılsınn var mı bildiğiniz başka bi yol?

bu nasıl tavsiye böyle koca olsun çerden çöpten olsun gibi tövbe tövbe.evet çevre edinsinler sosyal ortamlara girsinler ama tanımadan aile yapısı karekteri eğitimi maddiyatı maneviyatı nasıl bilmeden kişiliğini çözmeden evlilik mi olur

Ya bu tavsiye değil tabiki. İnsanlar azcık zahmet edip anlamaya çalışsalar zaten yurdumuzda mutlu mesut geçiniriz gideriz. Ama burdaki bazı kadınların kopyala yapıştır ortak düşüncesi bu 'düzgün ilişki arayan kadınlar deliler gibi önüne gelenle evlenmek istiyor'

Onlar hic talibimiz yok zannediyor o kadar kotu durumdayiz diye dusunuyorlar halbuki duzgun istedigimiz icin bu durumdayiz.
Canım valla açtığım konuda çok açık kibarca yazdım diyorum ki evet derdimiz büyük değil şükürler olsun ama insan arada üzülüyor. Sevip sevilme istediğini neden koca meraklısı olayına çeviriyolar ben anlamıyorum ya. Kendilerini karşı tarafa neden koymuyo bu insanlar?

Siz olayı çok yanlış anlamışsınız, çözmek için uğraşmayın ama bu zekayla daha da batırırsınız. Çok muhalefet olasım geldi, kusura bakmayın.

Zaten empati herkeste olmayan bir duygu.
Anlamayi istemek lazim insan niyetiyle anliyor. Olaylara iyi niyetle acik gorusle bakmak lazim.

Bir de sunu anladim insani kendi fikrine hissine uyan ve olayi yasayanlar anliyor.

Zaten empati herkeste olmayan bir duygu.
Anlmayi istemek lazim insan niyetiyle anliyor olaylari iyi niyetle acik gorusle bakmak lazim.

Bir de sunu anladim insani kendi fikrine hissine uyan ve olayi yasayanlar anliyor.
Evet çoğunluk öyle yaşayan daha iyi bilir. Ama saolsun evli arkadaşlarımızda güzel yorumlar yapıyolar. Hayır ben kocasından haketmediği her şeyi görüp yinede boşanmayan kadınlarımızı da kınamıyorum bekar oldugum belki anlamadığım halde. AMa üzülüyorum okudukça ve kınamadan onlar tarafından bakmaya çalışıyorum. Kötü bişey mi yazıyoruz yaşıyoruz sevilmek istemek suç mu oldu artık kadınlarımız için. Çoğu şeyde biz kadınlara hak görmeyen toplumumuzda en basta kadınlar tarafından yanlış anlaşılıyoruz.

Canim sen yine iyi fazla linc edilmedin basta belirttigin icin bazi arkadaslar ne duruma dustuler burda bir de kirici oldular.

Hakkinda hayirlisi olsun Allah iyilerle karsilastirsin.

Bu devirde zor herkes gariplesti neler neler duyar olduk.
Ben de kendimi boyle avutuyorum.

Herkes için hepimiz için hayırlısı olsun en güzelleri olsun teşekkürler canım..

Sevmek sevilmek istemeniz çok insanca,evlenmemiş olsam yerinizde olurdum o kadar eminim ki,belki bu farkındalık karşımdakinin kıymetini bilmemi sağlıyor,hatalarını “insanlığına” verip iyi niyetli yönlerini vurgulamaya çalışıyorum,inançlı mısınız bilmiyorum ama ben hala varolan huzuru kaybetmemek için dua ederim siz de edin,insanı gerçekten ferahlatıyor.

En güzeli dualar.. ve çok güzel düşünüyorsunuz..

Evlilik düşünmüyordum, İstanbulda yalnız yaşıyordum, eşimle tanıştım, sürekli birbirimizde kalmaya başladık, bir yıl olmadan evlendik. Üç yıllık evliyim, çok mutluyum. Evlendikten sonra yurtdışında istediğim ülkelere tek başına gittim, evlilikte özgürlük endişem de ortadan kalktı. Kafanı boşalt, evlilik odaklı olmazsan flört döneminde düşündüğünü rahat rahat söylüyorsun ve rahat davranıyorsun. Ben bile bu kafayla evlendim, kimse bekar kalmaz

Ben sizi çok iyi anladım merak etmeyin. Mesele evlenmek değil, mesele her hangi biriyle sevgili olmak da değil. Mesele karşılıklı sevip sevilmek. Bu kadar basit. Evlilik veya sevgili yapmak olsaydı zaten çok kolay yapılırdi.

Ama insan içinin pir pir etmediği gerçekten sevmediği, ve istediği gibi biri olmayan biriyle neden birliktelik yaşasın. Bende siz gibi biriyim. Benim yasim 22 ama bende gerçekten sevip sevilmek istiyorum. Yasin küçük daha diyeceksiniz belki ama o kadar da küçük olduğunu düşünmüyorum.
Zaten bende evlenmek için değil gerçekten sevmek sevilmek güzel şeyler yaşamak için istiyorum. Arkadaşlarımın kaç yıllık iliskileri var mesela. Herkesin bı şekilde bir yerden çıkıyor doğru insan karsısına. Ama benimki nerde ? nerdeyse çıksın artık :)
Bu arada elbette çektiğiniz acı geçer hiç merak etmeyin. Illaki birisi çıkacaktır karşınıza. Ki siz ne istediğini bilen birisiniz. Umarım doğru kişiyi bulduğunuzda, ilk önce siz tanuyup "işte bu" diyeceksiniz .

bizim toplumumuz da kadınlar kişilikli nitelikli olmayı saygı duyulmayı başarıyı iyi insan olmayı topluma faydalı olmayı gereksiz bulup evli olmayı sınıf atladık sananlarla dolu.evli bir kadın olarak diyorum ki :boş beyinden çok ses çıkar.kişi kendi vasıflarıyla üstündür evlendiği adamın vasıflarıyla değil

Siz öyle yaptınız sanırım. Zira bu kafa yapısıyla flört ettiği halde evlenmeye karar verecek erkek sanmıyorum ki olsun. Oldu bittiye getirmeniz kocalanmaniz açısından iyi olmuş. Adınıza sevindim.

aynı durumdayım :)
işle ilgili sıkıntılarım da vardı onları hallettim sayılır. ama bu seferde çok çok çok yoğunum. ne yeni bir insan görüyorum ne de beni gören var. arkadaşlarımdan farklı bi şehirdeyim kendimi öylesine yalnız ve dışlanmış hissediyorum ki.
sürekli geçmişi düşünüyorum ve galiba atlatamıyorum. kısa bir süre önce terk edildim. tam da bu işle ilgili sıkıntılarım olduğu zamanda. parasız ve güçsüzken bir hiçmişim gb aniden hiç beklemediğim zamanda. buna rağmen kendimi suçladım zayıf olduğum için.
isteğinizin koca meraklısı olmakla hiç alakası yok. bu toplumda normal birey olma çabası. herkesin evi barkı yanında yaşlanacağı çocukları olacakken maddi manevi yalnız kalmanın ne demek olduğunu 20 yaşında evlenen biri bilemezki zaten. anlıyorum ben.
ama neden ocak dışı olduğumu hiç anlamıyorum. dayanma gücüm azaldı.
özür dilerim ya moral vermek isterdim ama böyle oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…