- 10 Nisan 2014
- 42.611
- 114.023
- 798
- Konu Sahibi B_Bianco_B
-
her insan şanslı doğmuyor bazıları sınanıyor hayatta yalnızlıkla maddiyatla hastalıkla.ama bu sınanma ömür boyu sürmüyor inanın az daha sabırrr diyorum ben.kafanızı boşaltın kitap okuyun mesela devamlı çok rahatlatır insanıaynı durumdayım :)
işle ilgili sıkıntılarım da vardı onları hallettim sayılır. ama bu seferde çok çok çok yoğunum. ne yeni bir insan görüyorum ne de beni gören var. arkadaşlarımdan farklı bi şehirdeyim kendimi öylesine yalnız ve dışlanmış hissediyorum ki.
sürekli geçmişi düşünüyorum ve galiba atlatamıyorum. kısa bir süre önce terk edildim. tam da bu işle ilgili sıkıntılarım olduğu zamanda. parasız ve güçsüzken bir hiçmişim gb aniden hiç beklemediğim zamanda. buna rağmen kendimi suçladım zayıf olduğum için.
isteğinizin koca meraklısı olmakla hiç alakası yok. bu toplumda normal birey olma çabası. herkesin evi barkı yanında yaşlanacağı çocukları olacakken maddi manevi yalnız kalmanın ne demek olduğunu 20 yaşında evlenen biri bilemezki zaten. anlıyorum ben.
ama neden ocak dışı olduğumu hiç anlamıyorum. dayanma gücüm azaldı.
özür dilerim ya moral vermek isterdim ama böyle oldu
Teşekkür ederim bilmukabeleyeşil zeyrin kısmı içimi ısıttı:) allah mutlu mesut etsin:)
aynı durumdayım :)
işle ilgili sıkıntılarım da vardı onları hallettim sayılır. ama bu seferde çok çok çok yoğunum. ne yeni bir insan görüyorum ne de beni gören var. arkadaşlarımdan farklı bi şehirdeyim kendimi öylesine yalnız ve dışlanmış hissediyorum ki.
sürekli geçmişi düşünüyorum ve galiba atlatamıyorum. kısa bir süre önce terk edildim. tam da bu işle ilgili sıkıntılarım olduğu zamanda. parasız ve güçsüzken bir hiçmişim gb aniden hiç beklemediğim zamanda. buna rağmen kendimi suçladım zayıf olduğum için.
isteğinizin koca meraklısı olmakla hiç alakası yok. bu toplumda normal birey olma çabası. herkesin evi barkı yanında yaşlanacağı çocukları olacakken maddi manevi yalnız kalmanın ne demek olduğunu 20 yaşında evlenen biri bilemezki zaten. anlıyorum ben.
Gerçekten Allah korkusu çok önemli. Önceki erkek arkadaşım Allah ismini dilinden düşürmeyen ama bana yapmadığını bırakmayan insandı. Diyodum ki ya Allah korkun hiç mi yok bu kadar merhametsiz vicdansız nasıl olabiliyosun. O kadar haksızlık yaptı ki. Ben anlamıyorum sadece ben mi farketmiyodum etrafında herkes tarafında çok sevilen inançlı biri olarak biliniyor. Hiç mi çevresindekiler farketmiyor ben anlamıyodum. Toplum baskısı olarak sözsel olarak inanın umrumda değil, sadece şahit olduğumuz güzel ilişkiler kıskandırmıyor kesinlikle ama imrendiriyor. Teşekkürler yorumunuz için:))Kim elestiriyorsa kabalik ediyordur diyebilirim.
Sonucta herkesin sorun olarak addettigi seyler kendine münhasırdır.
Sizin derdiniz bu ise mutlaka önemlidir.
Ki ben sizi anlıyorum .
Ozellikle 25 yasini gecince bir de toplum baskisi ekleniyor bazi seylerin üstüne.
Insallah Allah korkusu olan biriyle evlenirsiniz. Bence en onemlisi bu çünkü
Başta sert görüntünüz cazip geliyodur ama bence erkeklerin çoğunluğu zoru görünce kaçıyor ya günümüzde işte sorun bu..bi de beni günübirlik gevşekler buluyor:) dışardan çok sert durmama rağmen ne cesaretse artık:))
Amin inşallah..Gerçekten benim içinden geçenleri ifade etmişsiniz. Evlenen insanların %90'ının hatta belki de daha fazlasının umduğunu bulamadığını düşünüyorum ben de. Böyle bir oran olduğunu düşünürken kendimin %10 içinde olmasını bekliyorum ama ama ihtimalleri de biliyorum. Dediğiniz gibi güzel bir ilişki ardından huzurlu, saygılı ve anlayış dolu bir evlilik diliyorum. Allah gönlümüzdekini nasip etsin.
Ayni seyleri hissediyorum.Bir de isiniz var ne guzel ben calissam heralde otuzlarimda dusunurdum ama ikisi de olmayinca daha kotu oluyorsunuz sizin gibi olan cok insan vardir ama ben kendim gibi pek gormuyorum.
Zaten bu devirde evlilik zor cikar icin evleniliyor genel olarak.
Erkekler zengin maasli kiz istiyor baska ozellige pek bakmiyor.
Kimse emek vereyim de bir yuva kurayim demiyor yapan da cok azdir.
Siz de zaten evlenmek icin evlenseniz evlenirsiniz bazi seyler ariyorsunuz.
Ayaklari uzerinde duran biri olmaniz bile bu devirde cok iyi etrafiniza bakin issizlikten gecilmiyor.
İnanın evlilikten beklentim öyle cıvık cıvık romantiklik değil, her dk sevdiğini söylemesi fln değil. Ne güzel eşiniz size sevdiğini söylemese bile bu şekilde çok tatlı bir şekilde sevgisini belli ediyor daha ne olsun.. Güzel dilekleriniz için teşekkürler herşeyin güzeli hepimiz için olur inşallah32 yaşında evlendim. Evliliği çok düşünmezdim belki ama birinin ilgisini sevgisini çok isterdim. Fedakar merhametli romantik,yardımsever .... ( hayal ürünü yani )O dönem gelen kişilerin türlü hesaplarla yanaştığını düşündüm hep. Görücü de gelse sanki ısmarlama gelin peşindeydiler. Çıkmadım bile yanlarına çok kez. Eşimi seviyorum. Romantik ve yardımsever sayılmaz. Umarım seviyordur yani söylemez pek ketumdur o konuda,altıncı hissine kuvvet hissedebilirsen. Gece üstüm açılmışsa örtmesi,ben seviyorum diye yemediği halde yeşil zeytin alması yetiyor diyelim. benim de arkadaşlarım var deli gibi evlenmek isteyen bir de " b.k yeme otur bekarlığın tadını çıkar diyen. " dizilerdeki gibi yürümüyor evlilerin aşkı. Evlilikten beklentin buysa hayal kırıklığı yaşayabilirsin. Evlilikte maddi manevi şiddet olmasın, bana,çocuğuma,aileme iyi davransın. Ezdirmesin,kollasın. Yalan söylemesin ,aldatmasın ben mutlu olurum diyorsan öyle erkekler var gerçekte. Sen iyi olduktan sonra Allah karşına iyisini çıkarsın.
Allah mutlumesut etsin hep inşallahEvlendiğim zaman ben de evlenmekten soğumuştum. Aradığım kriterler bi arada kimsede bulunmuyo sanıyordum. Taa ki eşimle tanışana kadar. Aradıklarımın hepsi ve fazlası. Biz ne ara nasıl evlendik o arayı hatırlamıyorum :) Bence böyle hissetmekteki en büyük erken etraftaki herkesin evlenip dağılması. Bende de o vardı.
Haklısınız bazen ister istemez karşıdaki insana bununla evlenebilir myiim ya diye bakıyoruz istemsizce.Evlilik düşünmüyordum, İstanbulda yalnız yaşıyordum, eşimle tanıştım, sürekli birbirimizde kalmaya başladık, bir yıl olmadan evlendik. Üç yıllık evliyim, çok mutluyum. Evlendikten sonra yurtdışında istediğim ülkelere tek başına gittim, evlilikte özgürlük endişem de ortadan kalktı. Kafanı boşalt, evlilik odaklı olmazsan flört döneminde düşündüğünü rahat rahat söylüyorsun ve rahat davranıyorsun. Ben bile bu kafayla evlendim, kimse bekar kalmaz
Amin canım inşallah. İnşallah sen de beklediğin güzel aşkı yaşarsın. Aşkın yaşı yok 18de de yaşamak istersin 22de de istersen 40 da kimseyi ilgilendirmez. Herşey gönlünce olsun teşekkürlerBen sizi çok iyi anladım merak etmeyin. Mesele evlenmek değil, mesele her hangi biriyle sevgili olmak da değil. Mesele karşılıklı sevip sevilmek. Bu kadar basit. Evlilik veya sevgili yapmak olsaydı zaten çok kolay yapılırdi.
Ama insan içinin pir pir etmediği gerçekten sevmediği, ve istediği gibi biri olmayan biriyle neden birliktelik yaşasın. Bende siz gibi biriyim. Benim yasim 22 ama bende gerçekten sevip sevilmek istiyorum. Yasin küçük daha diyeceksiniz belki ama o kadar da küçük olduğunu düşünmüyorum.
Zaten bende evlenmek için değil gerçekten sevmek sevilmek güzel şeyler yaşamak için istiyorum. Arkadaşlarımın kaç yıllık iliskileri var mesela. Herkesin bı şekilde bir yerden çıkıyor doğru insan karsısına. Ama benimki nerde ? nerdeyse çıksın artık :)
Bu arada elbette çektiğiniz acı geçer hiç merak etmeyin. Illaki birisi çıkacaktır karşınıza. Ki siz ne istediğini bilen birisiniz. Umarım doğru kişiyi bulduğunuzda, ilk önce siz tanuyup "işte bu" diyeceksiniz .
Yok olur mu öyle şey zahmet edip yorum yazmışsınız çok teşekkürler. Dayanın sabredin. Kalbi temiz olan herkes yaşamının her zamanında herşeyin en güzelini yaşar eminim. O yüzden bir zorluk çıktığında umutsuzluğa kapıldığımız her şeyde bunu hatırlatmak gerek kendimizeaynı durumdayım :)
zaten sizin gibiler daha rahat evleniyorEvlilik düşünmüyordum, İstanbulda yalnız yaşıyordum, eşimle tanıştım, sürekli birbirimizde kalmaya başladık, bir yıl olmadan evlendik. Üç yıllık evliyim, çok mutluyum. Evlendikten sonra yurtdışında istediğim ülkelere tek başına gittim, evlilikte özgürlük endişem de ortadan kalktı. Kafanı boşalt, evlilik odaklı olmazsan flört döneminde düşündüğünü rahat rahat söylüyorsun ve rahat davranıyorsun. Ben bile bu kafayla evlendim, kimse bekar kalmaz
sanırım öyle oluyorBaşta sert görüntünüz cazip geliyodur ama bence erkeklerin çoğunluğu zoru görünce kaçıyor ya günümüzde işte sorun bu..
zaten sizin gibiler daha rahat evleniyor
kafa rahat
herşeyi yaşıyorlar
bizim gibi düşünenler, rahat yaşayamayanlar evlenemiyor maalesef
benim etrafımdan en çok duyduğum hiç evlenmeyi düşünmüyordum evlendim cümlesi..İki tane yakın arkadaşım bisürü kişiyi elediler,evlendiği eşiyle görüştürdüklerinde de bir iki görüşürüm sonra sallarım diyen tiplerdi.evlendiler ikiside.Nasıl oluyor öyle ben anlayamıyorum.Evlenmeyi çok isteyen arkadaşlarda evlenemiyor aksi gibi.
Bir arkadaş erkekler maaşlı çalışan kızlara bakıyor diyor ya onunla da alakası yok hiç.Çalışıyoruzda ortamda var ne oluyorki yine olmayınca olmuyor.
Ben bize bağlı olmadığını düşünüyorum bunun.çevresi geniş olanlar daha şanslıdır tanıştıran çok olur belki.onun dışında biz napabilirizki?Ben kendi adıma napabilirim diye düşünüyorum ama yapacak bişey bulamıyorum kısmet gelip bulacak diye bekleyip duruyoruz bulacağıda meçhul..
Değil mi ,dış görünüş hiçte önemli değil.Valla benim de beğendiklerim olmasını istediklerim hep takılmak isteyen evlilik düşünmeyen gözü dışarıda yalancı ve saygısız tipler çıktı ama dış görünüş olarak beğenmediklerim ya da yanıma yakıştıramadılarım ya da hiçbirşey hissetmediğim adamlar da tam evlenilecek adamlardı. Ve çok aşık olarak evlendim hep yalan dinledim aldatıldım ve ne kadar aşık da olsam kadınlık gururum ağır bastı ve boşandım. Şimdi bana değer versin beni sevsin sadık ve dürüst olsun mutlu etsin yeter diyorum ne dış görünüşü, ne parası pulu umrumda değil. Yeter ki adam gibi adam olsun.
Aynen canım hatta şuan hayatımda biri var işi gücü iyi ama çirkin fakat kalbinin güzelliği yeter en azından bana huzur veriyor aşık değilim ama sevebilirim ve çok değer veriyorum onunla vakit geçirdikçe ve konuştukça mutlu oluyorum çünkü bana öyle değerli biriymişim gibi davranıyor ki ne kadar çirkin de olsa insanın öyle birini sevmemesi mümkün değil umarım böyle birini kaybetmem ve bende aşık olurum en azından adam gibi adamDeğil mi ,dış görünüş hiçte önemli değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?