evlenemıyorsunuz fakat etrafınızdakıler bır bır evlenıyorken...

Şu dönem benimde çevremde çoğaldı evlenen evlenene:)))Hiçte kıskanma gibi duygular yaşamadım tam tersi çok çok mutlu olsunlar:))Zamanı gelince bende evlenirim inşallah onlar evleniyor diye değilde kendim hayalini kurduğum için. Bende zaman zaman çok güzel olmuş diyorum ama bazı insanlar içten içe kıskançlık taşıyor yada göz değmez söz değer diye bir şey var bakarkende güzel bakmak gerek. Yarın birgün bende hazırlıklara başlarsam herkese sevindiğim gibi yada benim baktığım gözle baksınlar isterim imrenmeyide abartmamak gerek.

neden insanları tersliyorsunuz kimse kötü birşey söylememiş ki...yardımcı olmaya çalışıyorlar

sosyal hayatta da insanlara karşı tavrınız hep böyle mi??

eğer öyle ise evlenememeniz normal...

ben de böyle hayranlıkla bakıyorum,maşallah diyorum. kendi kısmetini kendi oluşturanlar için içimden "aferin kız, senin kadar olamadım" diyorum. onlar adına mutlu oluyorum. Rabbim evliliklerini huzurlu, mutlu eylesin.

öncelikle "öğrenilmiş çaresizlik" yaşayıp sonrasında, "kendini gerçekleştiren kehanet" yaratmayın
gerçekten evlenmek istiyorsanız, kısmetlerinizi arayın oturduğunuz yerde size gelmesini beklemeyin
evet "doğru"yu bulmak kolay değil, yanlışlarla da karşılaşacaksınız ama asla pes etmeyin
isteyin, gerçekten isteyin, bir tablo yaratın düşlerinize ne zaman ne olmasını istiyorsanız tabloyu bunlarla donatın
sonrada bunlara ulaşmak için uğraşın...

ve konu sahibi, bakmayın siz milletin evlenincede boşanmak isteyeceksin laflarına
gerçekten amacınız mutlu huzurlu bir yuvaysa tabiri caizse kavunu koklayarak alın
bütün duyu organlarınızı kapatıp, yanlış insana koca hayatı gark etmeyin...
gerkçekten doğru insanı bulunca evlenmek mükemmel bir yaşam...
asla ve asla kötüyü örnek almayın
"kötü örnek emsal teşkil etmezmiş" unutmayın

duygularınızda çok haklısınız ikinizde
Allah gönlünüze göre versin inşallah...

ıste bende bunu dıyorum yanı evlenme zaten kotu olacak dusuncesıne ıtıyolar

Teşekkürler, size de iyi beklemeler.

"Kısmetinde varsa gelir yemenden, kısmetinde yoksa ne gelir elden" özdeyişiyle cıkıyorum.

bir de uzatmalı bir ilişkin olup evlenememek var ki o da cok kötü.seni cok iyi anlayabiliyorum arkadaşım.çevre baskısı da cok kötü oluyor.bizi tüm millet biliyor.7 senedir cıkıoruz nişan bile yok.kısmet canım bu işler.beklemeye devam.ama şöyle yapmamız gerekiyormus anladıgım kadarıyla evliliği hayatımızda ikinci plana atmak.öncelik kendi işimiz kendi yasamımız.bir anda olabiliyormus her şey.ben bu umutla bekliyorum

kısmetlerimi değerlendiriyorum ama ilerleme olmuyor. mesela bir tanışma oluyor sonrası olmuyor. bir kez görüşme oluyor devamı yok. mesela görüşmek istiyor görüşebilir miyiz diyor sonra bir daha ses seda çıkmıyor. tuhaf durumlar yani. ben de bu tarz davranışlara kızıyorum. ve yoruluyorum haliyle.

teşekkür ederım

Bir de çevre baskısı çok kötü bir şey. bütün laflara sözlere kulağını tıkıyorsun ama bir süre sonra ister istemez duyuyorsun ve düşünüp üzülüyorsun. mesela bana diyorlar. "eee üniversite bitti, atandın, kaç senedir çalışıyorsun hala neden evlenmiyorsun. yoksa evlenmeyi mi düşünmüyorsun" buna benzer bir ton laf duyuyorum. çoğuna kulağımı tıkıyorum ama bir yere kadar .

olsun pes etmeyin gerçekten bunda da vardır bir hayır
doğru insanı bulduğunuz geri dönüp baktığınızda iyiki olmamış diyeceksiniz
herşeyin bir zamanı var gerçekten, ama sakın boşvermeyin...

olsun pes etmeyin gerçekten bunda da vardır bir hayır
doğru insanı bulduğunuz geri dönüp baktığınızda iyiki olmamış diyeceksiniz
herşeyin bir zamanı var gerçekten, ama sakın boşvermeyin...

iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. ben de vardır bir hayır diyerek önüme bakmaya devam ediyorum.

Kötü bir durum , Allah herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın , inşallah sizin de karşınıza yaşadığınız tüm acıları unutturucak biri çıkar , biz yine de herşeye rağmen umudumuzu kaybetmeyelim :)

insanlar gayet normal cevaplar verirken neden terslediğinizi anlayamadım doğrusu.
herkes doğru zamanı gelince kendiliğinden olur demiş
ya da doğru kişiyi bulmak önemli acele etmeyin, nasip demiş
bunlarda tersleyecek bir durum göremedim ?

Amin arkadaşım :) Aminnnnn

ben de böyle hayranlıkla bakıyorum,maşallah diyorum. kendi kısmetini kendi oluşturanlar için içimden "aferin kız, senin kadar olamadım" diyorum. onlar adına mutlu oluyorum. Rabbim evliliklerini huzurlu, mutlu eylesin.

Tabiki güzel bakmak önemli :)Ama şu tırnak içinde söylediğin şey bence yanlış seninde elbet olacaktır sadece doğru insanla doğru zamanda tanışmamışsın okadar:))Bu şekilde düşünerek boşyere kendini üzmüş olursun:))Umarım sende en yakın zamanda kısmetini bulup çok mutlu olursan yazarsın banada:))

sert bir eleştiri olursa lütfen kusuruma bakmayın.

öncelikle, çevrenizde evlenecek birisi yoksa yani özetle aşık olduğunuz, sevdiğiniz bir adam yoksa onunla dünya evine girememek neden sizi üzüyor? yani olmayan bir adamla evlenememek neden bir üzüntü kaynağı? buradan da anlayacağınız üzere bunun tek sebebi "evlenmiyor olmak" kim olursa olsun fark etmiyor. illa ki bir evlenme isteği. bu ne demektir "herkeste var neden bende yok", sorgusuz sualsiz bir olayı çevrede görüp imrenmek ve arzulamak çok mantıksız bir şey. allah başka dert vermesin.

bunun psikolojisiyle nasıl başa çıkacaksınız, öncelikle kendinizi evlenme saplantısından sıyıracaksınız. ilişkileri ve evlilikleri böyle olsun diye aceleye getiren insanların büyük bir yüzdesinin şu an yüreği kan ağlıyor ve pişman. sağlıklı, mantıklı düşünemiyorsunuz. bırakın kim evleniyorsa evlensin. artık günümüzde bunun erkeni geçi kalmadı. önemli olan değerli bir partner bulmak. değerli bir ilişki yaşamak. etrafta evlenecek adam olması olmaması ne demek yahu? bunlar mı dert hayatta dert mi kalmadı.

her evlenen yağlıyor ballıyor diye de sanmayın ki çok mutlu. herkes meraklıdır öyle evliliğini ballandıra ballandıra bekar kadınlara anlatmaya. her gördüğünüz duyduğunuz doğru değil. lütfen böyle sağlıksız saplantılarla harap etmeyin kendinizi.

ınsan bır evladı olsun ıstıyor onu seven bır esı sarılacağı tv ızleyecegı beraber sımsıcak sohbet edecegı bırısı sevmek sevilmek hayatı paylaşmak bır evlat sahıbı olmak herkez evlenmeyı ıstemez bu hayalkler bos gelebılır ama ben ısteyenler katagorısındeyım ıstıyorum bır esım olsun onunla bır bebegımız bana askım dıyen senı sevıyorum dıyen bırısı olsun 30 yasımdayım ve artık olmalı dıyorum çocuk sahıbı olmak ıcınde hernekadar yas onemlı degıl densede ben daha fazla yaslanmıs bır anne olmak ıstemıyorum bırde benım kıstle ılgılı bır sorunum var belkı tedavı gerektirecek zaman alacak bır durum yasayacagım bunuda düşünüyorum ıyılesmem bıle doğum yapmama baglıymıs yanı sağlık yönünden bıle annelık bana bır ılac olcak.. allah tum ısteyenlere nasıp etsın rabbım dularımızı kabul etsın...... bana sıze yardımcı olmaya calısyorlar nıye terslıyosunuz dıyen arkadaslarada cevabım bana yapıcı cvp versinler yıkıcı degıl herkezın klasık cvbı zaten evlenırsen belkı mutsuz olursun boşanırsın evlıler sana ozenıyor v.s v.s bunlar evlenip her mutusz olanın yada mutsuz orneklerı gorenlerın yada duyanların cevapları..

hayatta tabıkı başka dertler var allah kimseye vermesın... benım sadece sızınle paylaştığım kısım bu kısım.... onerınız ıcın tesekkurler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…