Şu dönem benimde çevremde çoğaldı evlenen evlenene:)))Hiçte kıskanma gibi duygular yaşamadım tam tersi çok çok mutlu olsunlar:))Zamanı gelince bende evlenirim inşallah onlar evleniyor diye değilde kendim hayalini kurduğum için. Bende zaman zaman çok güzel olmuş diyorum ama bazı insanlar içten içe kıskançlık taşıyor yada göz değmez söz değer diye bir şey var bakarkende güzel bakmak gerek. Yarın birgün bende hazırlıklara başlarsam herkese sevindiğim gibi yada benim baktığım gözle baksınlar isterim imrenmeyide abartmamak gerek.
seni çok iyi anlıyorum. hafta sonu yakın bir akrabam evlendi. benden 1 yaş küçüktü. kınasında kaftanına baktım gözlerim doldu, düğününde gelinliğine baktım gözlerimden yaş geldi ama kimseye belli etmedim. çok kötü oldum gerçekten. ve içimden "ben evlenemeyeceğim galiba, ben bu duyguları yaşayamayacağım heralde" cümleleri geçti durdu. yarın da komşumun kızı evleniyor. dün kendisi davetiyesini getirdi mutluluktan yüzünde güller açıyordu düğünüm var abla dedi bana. o gidince davetiyeye baktım baktım içimi çekerek ağladım. dün akşam da burada "yeni evleneceklerin sohbet alanı" diye bir platform var ya oraya girdim. herkes, gelinliğini çeyizlerini paylaşmış biraz onlara baktım, bakmamam gerekiyordu aslında üzüldüğüm için ama baktım işte.ben çok duygusalım maalesef. Rabbim yuva kuran herkese, huzur, mutluluk versin inşallah. evlenince başım göğe ermeyecek biliyorum. evlilik mükemmel bir şey de değil, bunu da biliyorum ama evlenmek isteyen bir insanın evlenmesi lazım geciktirmeden.
İnşallah karşına hayalindeki gibi biri çıkar ve mutlu bir ailen olur... Benim de sevdiğime kavuşamama durumum var , varken kavuşamamak da kötü , insanın hayalini kurduğu aşkı yaşayamaması da.. Evlenip napcaksın diyenler var ama herkesin hayatı bir değil kimileri üzülür kimileri mutlu olur. Hayatta hep kötü şeyler olucak diye odaklanırsak umutsuzlaşırsak yaşayamayız.
ıyı kahkahalar sıze evlenmek ıcın evlenmek ıstesem evlenırım sevmek ve sevilmek ıstıyorum o sekılde yuva kurmak yoksa var böyle tarzım dışı ınsanlar evlenmek ısteyen ama sevmedikten hoşuna gıtmedıkten sonra neye yarar
arkadaşlar evlenmek ıstıyorsunuz fakat cevrenızde kımse yok ama arkadaşlarınız bır bır evleniyor ve sız mutluluklarına ortak olmak zorundasınız kendınızı kotu hııssedıyormusunuz ozenıyormusunuz napıyorsunuz nasıl bır psıkolojınız var??
öncelikle "öğrenilmiş çaresizlik" yaşayıp sonrasında, "kendini gerçekleştiren kehanet" yaratmayın
gerçekten evlenmek istiyorsanız, kısmetlerinizi arayın oturduğunuz yerde size gelmesini beklemeyin
evet "doğru"yu bulmak kolay değil, yanlışlarla da karşılaşacaksınız ama asla pes etmeyin
isteyin, gerçekten isteyin, bir tablo yaratın düşlerinize ne zaman ne olmasını istiyorsanız tabloyu bunlarla donatın
sonrada bunlara ulaşmak için uğraşın...
duygularınızda çok haklısınız ikinizde
Allah gönlünüze göre versin inşallah...
öncelikle "öğrenilmiş çaresizlik" yaşayıp sonrasında, "kendini gerçekleştiren kehanet" yaratmayın
gerçekten evlenmek istiyorsanız, kısmetlerinizi arayın oturduğunuz yerde size gelmesini beklemeyin
evet "doğru"yu bulmak kolay değil, yanlışlarla da karşılaşacaksınız ama asla pes etmeyin
isteyin, gerçekten isteyin, bir tablo yaratın düşlerinize ne zaman ne olmasını istiyorsanız tabloyu bunlarla donatın
sonrada bunlara ulaşmak için uğraşın...
ve konu sahibi, bakmayın siz milletin evlenincede boşanmak isteyeceksin laflarına
gerçekten amacınız mutlu huzurlu bir yuvaysa tabiri caizse kavunu koklayarak alın
bütün duyu organlarınızı kapatıp, yanlış insana koca hayatı gark etmeyin...
gerkçekten doğru insanı bulunca evlenmek mükemmel bir yaşam...
asla ve asla kötüyü örnek almayın
"kötü örnek emsal teşkil etmezmiş" unutmayın
duygularınızda çok haklısınız ikinizde
Allah gönlünüze göre versin inşallah...
kısmetlerimi değerlendiriyorum ama ilerleme olmuyor. mesela bir tanışma oluyor sonrası olmuyor. bir kez görüşme oluyor devamı yok. mesela görüşmek istiyor görüşebilir miyiz diyor sonra bir daha ses seda çıkmıyor. tuhaf durumlar yani. ben de bu tarz davranışlara kızıyorum. ve yoruluyorum haliyle.
olsun pes etmeyin gerçekten bunda da vardır bir hayır
doğru insanı bulduğunuz geri dönüp baktığınızda iyiki olmamış diyeceksiniz
herşeyin bir zamanı var gerçekten, ama sakın boşvermeyin...
Bak bir de şey var, binbir hevesle evleniyorsun, herif seni aldatıyor 2 yıl sonra dul oluyorsun. Arkadaşların 2. cocuğuna hamileyken sen teyze olarak onlara hediye alıyorsun :)
En azından siz bekarların hayalleri tam, bizlerinse eksik.
Kötü bir durum , Allah herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın , inşallah sizin de karşınıza yaşadığınız tüm acıları unutturucak biri çıkar , biz yine de herşeye rağmen umudumuzu kaybetmeyelim :)
ben de böyle hayranlıkla bakıyorum,maşallah diyorum. kendi kısmetini kendi oluşturanlar için içimden "aferin kız, senin kadar olamadım" diyorum. onlar adına mutlu oluyorum. Rabbim evliliklerini huzurlu, mutlu eylesin.
sert bir eleştiri olursa lütfen kusuruma bakmayın.
öncelikle, çevrenizde evlenecek birisi yoksa yani özetle aşık olduğunuz, sevdiğiniz bir adam yoksa onunla dünya evine girememek neden sizi üzüyor? yani olmayan bir adamla evlenememek neden bir üzüntü kaynağı? buradan da anlayacağınız üzere bunun tek sebebi "evlenmiyor olmak" kim olursa olsun fark etmiyor. illa ki bir evlenme isteği. bu ne demektir "herkeste var neden bende yok", sorgusuz sualsiz bir olayı çevrede görüp imrenmek ve arzulamak çok mantıksız bir şey. allah başka dert vermesin.
bunun psikolojisiyle nasıl başa çıkacaksınız, öncelikle kendinizi evlenme saplantısından sıyıracaksınız. ilişkileri ve evlilikleri böyle olsun diye aceleye getiren insanların büyük bir yüzdesinin şu an yüreği kan ağlıyor ve pişman. sağlıklı, mantıklı düşünemiyorsunuz. bırakın kim evleniyorsa evlensin. artık günümüzde bunun erkeni geçi kalmadı. önemli olan değerli bir partner bulmak. değerli bir ilişki yaşamak. etrafta evlenecek adam olması olmaması ne demek yahu? bunlar mı dert hayatta dert mi kalmadı.
her evlenen yağlıyor ballıyor diye de sanmayın ki çok mutlu. herkes meraklıdır öyle evliliğini ballandıra ballandıra bekar kadınlara anlatmaya. her gördüğünüz duyduğunuz doğru değil. lütfen böyle sağlıksız saplantılarla harap etmeyin kendinizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?