evlenemıyorsunuz fakat etrafınızdakıler bır bır evlenıyorken...

Peki bu zamana kadar hayatınızı paylaşabileceğiniz hiç kimse çıkmadı mı karşınıza ? :44:

Neden ille de evlenmek diye düşündün mü hiç ?

Bu şartlanma ile başladığın için hayatına giren insanları negatif etkilemiş olabilir misin ?

Ya da evlenmeden hayattan keyif alamaz mısın ?

Davetiyelere bakıp ağlayacak kadar bunu dert ettiysen, biraz psikolojin bozulmuş gibi geldi bana. Aklını bununla meşgul etme sürekli, her şeyin hayırlısını iste Allah'tan.

kendi adıma söyleyeyim kim olursa olsun fark etmez yeter ki evleneyim gibi bir düşünce olamaz. bu tabi ki bir saplantıdır. elbette evlenmek istiyorum ama kesinlikle olacak diyemem, benim için hayırlıysa olsun. sadece böyle gelinlikle tatlı düğün telaşıyla arkadaşlarımı görüp ne güzel demek ve de imrenmek çok olmasa gerek. evliliğin kolay olmadığını zor olduğunu biliyorum burada da evliler hep sıkıntılarını yazıyorlar çevremde de görüyorum. ben de sevdiğim sevildiğim mutlu olacağım bir insanla ömürlük olabilecek bir yuva kurmak istiyorum. kim olursa olsun dersem zaten evlenmem zor olmaz. benim de beklentilerim aradıklarım var.

davetiyelere bakıp da ağlayan benim :) psikolojim bozuldu mu bilmiyorum kendime henüz teşhis koymadım. duygusalımdır, birkaç hayal kırıklığı yaşadım bu yaz. evliliğe gidebilecek olumlu bir durum vardı, olmadı. biraz da onların etkisi var. hayırlısı.

bu ne demek allah aşkına
siz de kendinizi mutsuz evliliklere şartlandırmışsınız
anlatan herkesin illaki mutsuz bir yanı vardır diye kendinizi avutuyorsunuz
yazık, böyle bir bakış açısı asla MUTLU BİR EVLİLİK YAPAMAZ ZATEN...

evliliğimi ballandır ballandıra anlatmıyorum
nazar değmesinden korkuyorum, ama doğru adamı bulduğum için evliliğin mükemmel birşey olduğunu iddia ediyorum
ve ALLAHA çok şükür ki, gerçekten çok mutluyum

Çevrenizdekilere bu duygularınızı belirtirseniz size uygun eş bulmaya çalışanlar olabilir.
Siz de onları değerlendirirsiniz?

Hanımlar arkadaşımızın cevabı size biraz sert gelmiş olabilir ama onu kalp kırmak için yazdığını sanmıyorum. Aynı şekilde bekarlık sultanlıktır evlenip n'apacaksınız anlamında cümleler kuran arkadaşımızın da art niyetle bunları söylediğine inanmıyorum. Herkes kendi tarafından bakıyor olaya ona göre bir görüş atıyor ortaya.

Ben de bekar biriyim. Çevremden, akrabalarımdan evlenenler çok benden yaşça küçük olanlar da dahil. Allah herkesin kısmetini ayrı yazmış n'apalım Rabb'im'den hayırlısını isteyip dua etmekten başka yapacağımız bir şey yok. İnsan ne kadar kadere inanıp tevekkül etmeye çalışsa da kalbinin bir tarafı ister istemez buruk oluyor.

Çevremizdekilerin evliliklerine seviniyoruz ama kendimiz için üzülüyoruz bunu benim durumumdakiler çok iyi bilir. Onun için böyle düşünürken, hissederken evlenip n'apacaksın hayatını yaşa gibi sözler bizi biraz kızdırıyor, üzüyor elimizde olmadan.. Bu cevabı veren arkadaşın bu sebeple böyle bir cevap verdiğini sanıyorum.

Biz istemesek bile bu çevre baskısı, dayatmalar, dedikodular, ailenin mürvet görme isteği ister istemez evliliği aklımıza, düşüncelerimize, isteklerimizin arasına sokuyor.

Tabi ki evlenelim de nasıl olursa olsun diye evliliği istemiyoruz. Kısmetler gelmiyor değil geliyor ama olmuyor bir şekilde..
Hayırlısıyla, severek, anlaşarak bir eş adayı olsun istiyoruz. Böyle biriyle evlenmek istiyoruz..

Rabb'im herkesin gönlüne göre versin.. Bekarlara hayırlı bir eş, evli olanlara hayırlı, huzurlu bir yuva nasip etsin
(amin)

al benden de o kadar.34 yaşında boşanmış ve daha yenik,daha eksik,hayalleri yıldızlar kadar uzak...arkadaşların 2.çocuğuna hamileyken sen boğazında bir yumru onları seyrediyorsun benim çocuk için vaktim geçiyor diye telaşlanarak...

Kader kısmet işleri bu işler Rabbim hayırlı insanları yazsın alnımıza..Hiç birşey umduğumuz gibi olmuyor evlenicem gözüyle baktığın insanla kısmetin değilse nikah günü bile ayrılabiliyosun yakinen şahit oldum.Aklıma gelmişken paylaşmak isterim, adamın biri evlenecegi insanı çok merak ediyormuş ve bir zatın yanına gitmiş evlenecegim insanı çok merak ediyorum şu an nerde ve ne yapıyor nasıl tanışacagım ben onla demiş o zaatta senin evlenecegin kız şu anda beşikte bebek demiş nasıl olur ama bebekmi ?demiş ve inanmamış ve o bebegin bulundugu köyü ögrenmiş ve gitmiş o gece o bebegin bulundugu evde misafir olmuş ve o bebegi gece beşikte bıçaklayıp kaçmış onunla evlenmemek için ve böylece seneler gelmiş geçmiş adam evlenmiş dügün bittikten sonra kız gelinligini çıkarıyormuş ve kernında bir bıçak izi görmüş adam bu ne demiş nasıl oldu diye sormuş ve kız ben bebekken adamın biri bize gelmiş ve o gece bizde kalmış gecede beni bıçaklayıp kaçmış demiş yani eninde sonunda o adam o beşikteki bebekle evlenmiş.

aynen sen gibi düşünüyorum çooooooook çokk haklısın. ayrıca avatarına da bayıldımmm :109:

En azından siz bekarların hayalleri tam, bizlerinse eksik. Lafına takıldım elmayracım.

Neden öyle söylüyorsun ki? Sende biliyorsun ki evlenip boşanmış sonra yeniden hayat kuranlar şimdi çok daha mutlu mesela

Neden sende öyle olmayasın ki canım :) RABBİM karşına öyle birini çıkartsın ki geçmiş nedir aklına bile gelmesin inşeALLAH :)

Son düzenleme:
konu sahıbı yanlız degılsın bende 30 yasındayım 31 olmama bırsey kalmadı..bilen bilir nişan attım..iş yonunden sansım yok..yıkım ustune yıkım yasıyorum..kımınle gorusmeye baslasam bastan cok heveslı oluyor sonra farklılasıyor..ben mı kısmetsızım dıyorum bazen..yoksa dusunuyorumda guzel konusurum standart boylarda kıloda bakımlı bır bayanım elımden geldıgınce ama olmadımı olmuyor..cevre ıle de alakası var..cevrem yok bıraz dar dıyelım..

al benden de o kadar :) 27 yaşındayım bekarım.ben de mutlu huzurlu olabileceğim biriyle evlenmek istiyorum.uzaktan konuşmak kolay diyeceksiniz belki ama kurduğunuz cümlelere çok üzüldüm.hiç öyle karamsar düşünmeyin.gün doğmadan neler doğar.Allah size çok mutlu huzurlu bir yuva nasip etsin inşallah.

18 yaşımda üniversiteyi farklı bir şehirde okumak için ailemin yanından ayrıldım. 4 sene öğrencilik, 8 sene de iş sebebiyle toplam 12 sene bekar hayatı yaşadım. gezdim, tozdum, bir sürü arkadaşım vardı, aşırı sosyaldim ve bundan asla yorulmazdım. Paramı kazandım ve sadece kendim için harcardım.

Hiçbir zaman evlenme kaygım olmadı. Tam tersi evlilik benim için hiç acelesi olmayan, olsa da olmasa da farketmeyecek, hatta ne yalan söyleyeyim gereksiz bir şey gibiydi. Özgürlüğüme fazlasıyla düşkündüm çünkü. Ailemle senelerce kavga ettim ve 3-4 sene boyunca evliliğin e sini bile diyemediler yanımda. Bu benim tercihimdi ve eğer olacaksa da benim istediğim kişiyle, istediğim zaman olacaktı.

Sonra aniden karşıma eşim çıktı. Hem de senelerce başkaları tarafından yaşatılmış hayal kırıklıklarının ardından. Bir de bakmışım ki evlenmişiz.

Pişman değilim, onu çok seviyorum ama bil ki evlilik kocaman bir erkek çocuğunu büyütmek gibi bir şey aynı zamanda. Eski hayatımın yerinde yeller esiyor. Evrim geçirdim resmen. 11 ay içinde evlendim ben. Etrafımdaki hiç kimse inanamadı. Allah'ım daim etsin inşallah.

Sana sadece şunu söyleyeyim. Olay gerçekten nasip kısmet meselesi. İnsanın gözüne perde iniyor, bir de bakmışsın ki evlisin. Olunca sen bile anlamıyorsun nasıl olup bittiğini. Sadece şu anının tadını çıkar ve hayırlısı için dua et. İnan bana etrafımda evli olup da o kadar çok senin yerinde olmak isteyen var ki, sen bile şaşarsın. Ve hiç bir zaman ümitsizliğe düşme.

Çevrenizdekilere bu duygularınızı belirtirseniz size uygun eş bulmaya çalışanlar olabilir.
Siz de onları değerlendirirsiniz?

evet arkadas cevresı olanlar ıcın olabılır..ama benım gıbı olmayanlar ıcın ımkansız gıbı..birde artık bu zamanda pek kalmadı tanıstırayım edeyım dıyen..erkeklı kızlı gorustugun bır ark cevren yada yasıtın cok kız arkadasın olacak kı sununla senı tanıstoırayım dıyecekler..gorucu usulunu ben sahsım adına istemem..aılemın tanıgı bırını ıstemem..ben bulmalıyım kalbım carpmalı ancak o zaman severım..otekı turlu sadece evlenmek amaclı oluyor.

Etrafımdaki 30 yaşın üstündeki insanlar kimseyi beğenmiyor.. Bence en önemlisi hiçkimsenin mükemmel olmayacağını bilmektir.. Hayırlısı olsun.

Bende bekarım ve yalnizim ve devamli evlilik hayalleri kuruyorum
Evlenen arkadaşları görünce onlar adına cok mutlu oluyorum ama bir yandan kendi adıma üzülüyorum
Ustelik evlenmenin cok iyi birsey oldugunuda düşünmüyorum
Böyle toplumsal bir baskı var bence
Bu durumu gene biz bekar kadinlar değistiricez
Hem bekar hem mutlu olunur mu bence olunur
Hic degilse denemek lazım
Birbirimize destek olmamız lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…