- 31 Temmuz 2013
- 10.529
- 3.623
- 448
Peki bu zamana kadar hayatınızı paylaşabileceğiniz hiç kimse çıkmadı mı karşınıza ? :44:
sert bir eleştiri olursa lütfen kusuruma bakmayın.
öncelikle, çevrenizde evlenecek birisi yoksa yani özetle aşık olduğunuz, sevdiğiniz bir adam yoksa onunla dünya evine girememek neden sizi üzüyor? yani olmayan bir adamla evlenememek neden bir üzüntü kaynağı? buradan da anlayacağınız üzere bunun tek sebebi "evlenmiyor olmak" kim olursa olsun fark etmiyor. illa ki bir evlenme isteği. bu ne demektir "herkeste var neden bende yok", sorgusuz sualsiz bir olayı çevrede görüp imrenmek ve arzulamak çok mantıksız bir şey. allah başka dert vermesin.
bunun psikolojisiyle nasıl başa çıkacaksınız, öncelikle kendinizi evlenme saplantısından sıyıracaksınız. ilişkileri ve evlilikleri böyle olsun diye aceleye getiren insanların büyük bir yüzdesinin şu an yüreği kan ağlıyor ve pişman. sağlıklı, mantıklı düşünemiyorsunuz. bırakın kim evleniyorsa evlensin. artık günümüzde bunun erkeni geçi kalmadı. önemli olan değerli bir partner bulmak. değerli bir ilişki yaşamak. etrafta evlenecek adam olması olmaması ne demek yahu? bunlar mı dert hayatta dert mi kalmadı.
her evlenen yağlıyor ballıyor diye de sanmayın ki çok mutlu. herkes meraklıdır öyle evliliğini ballandıra ballandıra bekar kadınlara anlatmaya. her gördüğünüz duyduğunuz doğru değil. lütfen böyle sağlıksız saplantılarla harap etmeyin kendinizi.
Neden ille de evlenmek diye düşündün mü hiç ?
Bu şartlanma ile başladığın için hayatına giren insanları negatif etkilemiş olabilir misin ?
Ya da evlenmeden hayattan keyif alamaz mısın ?
Davetiyelere bakıp ağlayacak kadar bunu dert ettiysen, biraz psikolojin bozulmuş gibi geldi bana. Aklını bununla meşgul etme sürekli, her şeyin hayırlısını iste Allah'tan.
30 yasımdayımm kucuk degıl yanı
her evlenen yağlıyor ballıyor diye de sanmayın ki çok mutlu. herkes meraklıdır öyle evliliğini ballandıra ballandıra bekar kadınlara anlatmaya. her gördüğünüz duyduğunuz doğru değil. lütfen böyle sağlıksız saplantılarla harap etmeyin kendinizi.
Bak bir de şey var, binbir hevesle evleniyorsun, herif seni aldatıyor 2 yıl sonra dul oluyorsun. Arkadaşların 2. cocuğuna hamileyken sen teyze olarak onlara hediye alıyorsun :)
En azından siz bekarların hayalleri tam, bizlerinse eksik.
Şu dönem benimde çevremde çoğaldı evlenen evlenene:)))Hiçte kıskanma gibi duygular yaşamadım tam tersi çok çok mutlu olsunlar:))Zamanı gelince bende evlenirim inşallah onlar evleniyor diye değilde kendim hayalini kurduğum için. Bende zaman zaman çok güzel olmuş diyorum ama bazı insanlar içten içe kıskançlık taşıyor yada göz değmez söz değer diye bir şey var bakarkende güzel bakmak gerek. Yarın birgün bende hazırlıklara başlarsam herkese sevindiğim gibi yada benim baktığım gözle baksınlar isterim imrenmeyide abartmamak gerek.
Bak bir de şey var, binbir hevesle evleniyorsun, herif seni aldatıyor 2 yıl sonra dul oluyorsun. Arkadaşların 2. cocuğuna hamileyken sen teyze olarak onlara hediye alıyorsun :)
En azından siz bekarların hayalleri tam, bizlerinse eksik.
En azından siz bekarların hayalleri tam, bizlerinse eksik. Lafına takıldım elmayracım.
Neden öyle söylüyorsun ki? Sende biliyorsun ki evlenip boşanmış sonra yeniden hayat kuranlar şimdi çok daha mutlu mesela
Neden sende öyle olmayasın ki canım :) RABBİM karşına öyle birini çıkartsın ki geçmiş nedir aklına bile gelmesin inşeALLAH :)
Çevrenizdekilere bu duygularınızı belirtirseniz size uygun eş bulmaya çalışanlar olabilir.
Siz de onları değerlendirirsiniz?
aynen sen gibi düşünüyorum çooooooook çokk haklısın. ayrıca avatarına da bayıldımmm :109:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?