- 1 Eylül 2014
- 26.100
- 30.473
- 798
- 35
- Konu Sahibi eceteacher
-
Evet, birden fazla şeye odaklanmak doğru değil. Atanmak ciddi bir emek istiyor, odağın tek noktada olması gerekiyor. Kpss’ye çalışmak ciddi bir mesai. Genel yetenek genel kültür, eğitim bilimleri, öabt… Benim alanımda üniversitedeki derslerden 12 farklı dersin konusu var (bir de meslektaşlarımın çoğunluğunun çok zorlandığı dil yeterliği bölümü var). Gy gk 4 ders, eğitim bilimleri 6 farklı ders. Evlilik, üzerine belki çocuk sorumluluğuyla hiç kolay değil. Atama sayıları azalıyor, karma atamalar geliyor, puanlar giderek yükseliyor. Tek odak atanma olmadığı sürece yapılabileceğini düşünmüyorum bu dönemde.Acelen ne ?
Bence şu an bunu düşünme atanmaya odaklan
Sınava kadar kpss çalış sınavdan sonra da yazın bir yerde çalış ve birikim yap.
Şu an tek maaşla hele hele 5-6 bin maaşla iki kişi kirada yaşamak hayal Bile değil
Kesinlikle öyleEvet, birden fazla şeye odaklanmak doğru değil. Atanmak ciddi bir emek istiyor, odağın tek noktada olması gerekiyor. Kpss’ye çalışmak ciddi bir mesai. Genel yetenek genel kültür, eğitim bilimleri, öabt… Benim alanımda üniversitedeki derslerden 12 farklı dersin konusu var (bir de meslektaşlarımın çoğunluğunun çok zorlandığı dil yeterliği bölümü var). Gy gk 4 ders, eğitim bilimleri 6 farklı ders. Evlilik, üzerine belki çocuk sorumluluğuyla hiç kolay değil. Atama sayıları azalıyor, karma atamalar geliyor, puanlar giderek yükseliyor. Tek odak atanma olmadığı sürece yapılabileceğini düşünmüyorum bu dönemde.
Niye öyle diyorsunuz konu sahibine ? Benim de hiçbir zaman kına,düğün vs. Hayalim olmadı.Burada bu şekilde çok kadın üye var Hiçbir zaman evim 4/4lük olsun demedim arkadaşlarım evime geliyor mesela şu eksik bu eksik sana şunu da alalım diyor. Mesela henüz salonda halim yok 100 TL'lik şey halbuki ihtiyaç duymuyorumNeden düğün kına istemiyorsunuz neden bu kadar zorluğa katlanıyorsunuz neden bu kadar çok fedakarlık yapmak zorundasınız önce kesinlikle atanın yada işiniz olsun sonra en güzle kınayı en güzel düğünü yapın iyi eşyalar iyi ev neden en güzeli olmasın ki evlenmenin gerçekten acelesi yok sonra bunlwrın hepsi içinizde kalacak
Eşyaları 2.el alıp yıkatsanız olmaz mı ? Benim kanepem 0 dan farksız mesela.Krediye ikimiz de hiç sıcak bakmıyoruz, işte bu yüzden onun bakış açısı bana hayal ürünü gibi geliyor
Peki neden almamıs beyaz esyaları önden.Biz sevgiliykn aldık buzdolabı esim ödedi,2 sene acılmadan evde bekletti.Krediye ikimiz de hiç sıcak bakmıyoruz, işte bu yüzden onun bakış açısı bana hayal ürünü gibi geliyor
Eşyalı evlerin kiraları eşyasızların yaklaşık iki katı. Eşyasız 2000 ise eşyalı 3500 olacak. 5000’in 3500’ünü kiraya verse geriye ne kalacak?Birikim dediğiniz para ne yazık ki sadece cep harçlığı olabilir. İllaki evlenecekseniz nikah ve evde kına yaparsınız. Benim kardeşim öyle yaptı durumumuz iyi olduğu halde. Sağa sola dağıtacağı parayla evine eşyanın daha iyisini aldı. 1+1 bir ev tuttu. Eş beyin de işleri sıkıntılıydı. Hazırlıkları kardeşim yaptı diyebilirim. Sizin durumunuzda eşyalı bir ev bulmak gerek. Sınava hazırlanacakmışsınız. Oldu da başka yere atandınız bu sefer eşinizden ayrı kalırsınız. Şu aşamada sadece aile içinde söz yapıp sizin sınavınızı bekleyebilirsiniz. Atanırsanız en azından önünüzü görüp zorunlu görev sürenizi geçirir ve para biriktirirsiniz. Önce sınava girip bakın duruma. Hani 40 bin falan deseniz bir şekilde ucu ucuna gelir olur ama o da yok ne yazık ki. Ben nişan yaptım. Keşke yapmasaymışım. Boşuna masraf hepsi. Elalem eğlenecek diye benim sırtımdan ter akacak.peh..
Öyle akışına bırakarakta hayat yaşanmıyor. İnsanın a planı b planı olmalı hedefleri olmalı nereye kadar akışına bırakabileceksin kiAkışına bırak hayatı. Kendini yırtsan da olması gereken olacak.
Kesinlikle sadece ev kirası eve mobilya ile bitmiyor. Hele ki büyük şehirde o kadar alakasız aklınıza gelmeyen masraflar karşınıza çıkıyor ki..Yakin zamanda 2.el esya ile ev kuran arkadasim 10.000tl ye mal etti. Sadece mobilya ve beyaz esyalar bu kadar tuttu. Nevresim, catal bicak, yemek takimi(en uygunlariyla beraber) vs derken 15bini buldu. Hayat gerçekten cok pahali. Iki kisi 5000tl ile ancak kucuk sehirde ya da ilcede gecinebilirsiniz maalesef. Tabii hic borcunuz olmadigini varsayarsak. Ekstra yapilmasi gereken bir masraf bile sizi maddi olarak sarsacaktir. Ornegin buyuksehirde yasiyorum, gecen hafta uzman doktora gorunmem gereken bir durumum oldu, devlet hastanesinden randevu alamadim(sira yok sira bulsaydim muayene gununu bekleyecektim) ozel hastaneye gittik muayene tahlil derken 700tl verdik ciktik. Evlilik hayalleri guzeldir ama gecim zor. Bence atanmayi bekleyin
Bime seg marka buzdolabı gelmiş, küçücük bişey 5000 lira. Buzdolabı, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, ocak+fırın 4 parça beyaz eşyanın hepsini bimden alsa bile yaklaşık 20 bin tutar. Fiyatların nasıl bir hızla yükseldiğini farkedemiyoruz çoğumuz şu sıralar maalesef.Masrafların bazıları çok abartılmış. 10-15 bine beyaz eşyaları toplarsın bim,A101 vs.. buralardan tabi kalkıp bir vestelden değil. Koltuk takımı yerine de gene 1000 e bir kanepe alırsın. Ama yatak baza ıvır zıvır masraflar çok olacak. Ben eşyalarımı 2.el ve az almama rağmen (mutfak esyam falan vardı) 1+1 eve 10 bine yakın masraf yaptım. Beyaz eşyalar koltuk yatak baza halı ben bunlara 5bin verdim. Ama abinelikmiş ıvır zıvır 10bini buldu. Sizin 2 kişi eşyalar 0 olsun dersen 20-25 i bulur. Elde avucta hiçbir şey kalmaz. Bence mesleğinizi elinize almadan evlenmeyin. Gerçekten geçinmek çok zor. 10bine yakın maaş alıyorum gecinemiyorum evin sürekli bir eksiği çıkıyor. Kiram falan da ucuz halbuki. Kreşte calistiginizi söylemişsiniz okul öncesi veya çocuk gelişimi mezunuysanız en azından bir özel eğitim merkezinde çalışabilirsiniz
A101 e bakabilirsiniz aşağı yukarı 10 bine 3 beyaz eşya toplanıyor. Ev taşırken alacaktım oradan biliyorum.Ama mesela çamaşır makinesi 5 kgluk oluyor. Buzdolabı büro tipi olmasa da küçük oluyor Zaten asıl masraf beyaz eşya değil. Onları alırsın bir şekilde ıvır zıvır inanılmaz tutuyor. Hiç beklemedigin yerlerden masraf çıkıyorBime seg marka buzdolabı gelmiş, küçücük bişey 5000 lira. Buzdolabı, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, ocak+fırın 4 parça beyaz eşyanın hepsini bimden alsa bile yaklaşık 20 bin tutar. Fiyatların nasıl bir hızla yükseldiğini farkedemiyoruz çoğumuz şu sıralar maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?